Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ostro

NoVYNETTE czy ktoras z Was zazywala?

Polecane posty

Gość pili25
Bralam te tabletki ok roku , nic mi nie dolegalo ,podobno sa nisko hormonalne!gdy przestalam -odrazu zaszlam w ciaze !

Gość malenstwo12345
Hej dziewczyny mam do Was pytanie. Biore te tabletki juz ponad roku robie to regularnie. a mimo tego od jakiegos tygodnia dziwnie sie czuje mam lekkie mdłości ale bez wymiotów czy to może być ciąża a moze to tabletki po dłuższym braniu tak na mnie działaja czy któraś z Was czuła sie podobnie i to okazała sie ciąza? a moze tylko skok hormonów.

Gość martynka1482
witam, moje pierwsze tabletki ktore zaczelam stosowac to mikrogynon - spadek libido po za tym zadnych skutkow ubocznych, teraz natomiast od jakis 3 lat stosuje novynette i wszystko jest ok, libido ok, zadych boli miesiaczkowych, zadnych zmian nastrojow, ogolnie jestem bardzo zadowolona i pozostane im wierna :) pozdrawiam

Witam- mam pytanko- czy ktoras z Was nie ma do odsprzedania navynette ja je biore ale ostatnio miałam mały wypadek- trąciłam reką i maluśka tableteczka spadła mi na ziemie i zginęła jak" igła w stogu siana" przez co musiałam te jedna wziąć z nowego opakowania i teraz mi 1 brakuje- prosze o wiadomosc- pozdrawiam

Witam- mam pytanko- czy ktoras z Was nie ma do odsprzedania navynette ja je biore ale ostatnio miałam mały wypadek- trąciłam reką i maluśka tableteczka spadła mi na ziemie i zginęła jak" igła w stogu siana" przez co musiałam te jedna wziąć z nowego opakowania i teraz mi 1 brakuje- prosze o wiadomosc- pozdrawiam

Gość kaska***
Witam. Może trafiłam nareszcie na odpowiednie forum. Biore Novynette od lutego. Nie powiem bo lekarz przed ich przepisaniem kazał mi zrobić badania i przepisał własnie te bo sobie popalalam(teraz ma to miejsce bardzo sporadycznie).W każdym razie na poczatku czułam sie rewelacyjnie, zadnych skutkow ubocznych az do ostatniego miesiaca. Przyznaje we wrzesniu zapomnialam jednej tabletki jednak bylo to w2 tyg. nawet chociaz niby nie trzeba zachowałam ostaroznośc no i w tamtym miesiacu od 11 tabletki dostalam krwawienia trwalo az to tygodnia gdzie odstawilam i pozniej dostalam krwawienie z odstawienia i juz niby przeszlo. Przytylo mi sie 4 kilo chyba ale probuje zrzucic no i z tym seksem to tak roznie ale chyba normalka. A zapomnialam dodac ze mam wysokie cisnienie gorne-140 i lekarz mnie straszyl ze moge miec problemy z ciaza kiedys. A jak bylam u innego lekarza z tymi krwawieniami to kazalmi zrobic test ciazowy no i zrobilam i negatyw-na szczescie. I tak naprawde nie wiem co mam myskec o tych tabletkach-najbardziej martwi mnie ta nerwowośc i cisnienie. Moze ktoras z Was tak miala? Pozdrawiam i mam nadzieje ze ten post nie zostanie zignorowany:P

STOSUJE TE TABLETKI JUZ OD 5 MIESIECY I POWIEM ZE SA BARDZO DOBRE NA POCZATKU ZANIM ORGANIZM SIE DO NICH PRZYZWYCZAIL TO MIALAM BOLE GLOWY ALE PO PIERWSZYM OPAKOWANIU WSZYSTKO USTALO I JESTEM BARDZO ZADOWOLONA Z TYCH TEBLETEK TAK JAK I MOJ PARTNER JAK NARAZIE NIE CHCEMY MIEC DZIECI I DLATEGO ZAZYWAM TE TABLETKI. JEDYNA WADA TO TO ZE PRZYBIERAM NA WADZE ALE I TAM MALO BO PRZEZ TE 5 MIESIECY BRANIA TYCH TABLETEK PRZYTYLAM TYTLKO OKOLO 2KG. A WIEC POLECAM DLA WSZYSTKICH TYCH KTORE CHCE STOSOWAC ANTYKONCEPCJE

STOSUJE TE TABLETKI JUZ OD 5 MIESIECY I POWIEM ZE SA BARDZO DOBRE NA POCZATKU ZANIM ORGANIZM SIE DO NICH PRZYZWYCZAIL TO MIALAM BOLE GLOWY ALE PO PIERWSZYM OPAKOWANIU WSZYSTKO USTALO I JESTEM BARDZO ZADOWOLONA Z TYCH TEBLETEK TAK JAK I MOJ PARTNER JAK NARAZIE NIE CHCEMY MIEC DZIECI I DLATEGO ZAZYWAM TE TABLETKI. JEDYNA WADA TO TO ZE PRZYBIERAM NA WADZE ALE I TAM MALO BO PRZEZ TE 5 MIESIECY BRANIA TYCH TABLETEK PRZYTYLAM TYTLKO OKOLO 2KG. A WIEC POLECAM DLA WSZYSTKICH TYCH KTORE CHCE STOSOWAC ANTYKONCEPCJE

Gość kiciii
Muminka, Ty lepiej nic nie polecaj, bo to lekarz jest od dobierania pigułek, a poza tym każdy organizm reaguje inaczej. To, że Tobie pasują nie znaczy, że będą odpowiadały innej dziewczynie.

. witam . mam pytanie dotyczace przyjmowania tabletek. 13.01 wzielam ostatnia tabletke LOGESTU 16.01 dostalam okres. I teraz nie wiem czy pierwsza tabletke Novynette powinnam przyjac po 7 dniowej przerwie tj 21.01 czy przez to ze zmieniam na novynette... powinnam przyjac no juz teraz jak najszybciej... prosze odpiszcie szybciutko.

Gość nie wiem dokładnie
Logest ma więcej hormonów niż Novynette, więc skoro zmieniasz ze mocniejszych na słabsze, nie powinnaś robić 7 dniowej przerwy tylko od razu po ostatniej pigułce Logestu zacząć brać Novynette.

Gość nie wiem dokładnie
przperaszam za wprowadzenie w błąd, ilość ee mają taką samą czyli 0,020, więc możesz je zacząć brać po przerwie i wszystko będzie w porządku. Różnią się one drugim składnikiem, ale on nie ma wpływy na antykoncepcją, a na tolerancję

Gość cyprestmanka
Hej kochane! Biore juz od 9 miesiecy Cyprest- tabletki anty ktore mialy poprawic mi cere i zniszczyc tradzik... Niestety po tym czasie tego ciagle nie zrobily Powiem tak swoje na pewno zdzialaly bo jest lepiej niz bylo ale...po polowie opakowania (ok 10 tabletce) zaczyna sie mega wysyp na czole... Czy ktoras z Was moze spotkala sie z taka reakcja? Moze cos slyszala? I wlasnie poprzez taka reakcje zaczelam rozwazac zmiane tabletek ...Z tego co przeanalizowalam to chcialabym przerzucic sie na Novynette ( z Yasminem mialam juz przygode- z cera bylo okropnie ). Czy jest tutaj ktos z doswiadczenie jak to bylo przy zmianie Cyprestu ( albo Diany - bo to prawie to samo) na Novynette glownie pod katem cery i wypryskow? Czy moze Cyprest ma dla mnie az za duza dawke hormonow ( dlatego mnie wysypuje) i po zmianie na mniejsza moze juz byc idealnie? Blagam o porady! :*

Dziewczyny opisze Wam swoj przypadek i powiedzcie czy ktoras z Was tak miala... przy 4 opakowaniu novynette w 16 dniu pojawilo mi sie plamienie choć już w 2 opakowaniu wszelkie plamienia sie skonczyly. Bylam tego dnia u ginekologa na badaniach ale zapomnialam o tym powiedziec. Po dwóch dniach przerodzilo sie to w krwawienie i teraz trwa 7 dzień a teoretycznie powinnam dopiero dzisiaj dostać Jak myslicie co to moze oznaczac? Poszlabym do ginekologa ale narazie nie dostane wolnego z pracy ;/

Gość Leeejdi
Może to oznaczać, że tabletki są za słabe , nie trzymają cyklu. Najlepiej zadzwoń do swojego lekarza :)

Gość Nusiaczek89
Cyprestmanko zastanów sie czy warto brać tabletki glownie z e zwgledu na cere. Jest wiele innych sposobow, trzeba trafic na dobrego dermatologa. Ale jak juzchcesz sprobowac Novynette to powiem Ci jaK to jest u mnie. Biore od 8 miesiecy i miewam w srodku brania opakowania wysypy na cerze -malo ale problemtyczne bo bardzo podskorne. Pare miesiecy temu walczylam z nimi przez kilka tygodni. Natomiast wczesniej nie milam duzych problemow ze skora. Zdarzalo sie przed okresem ze cos wyskoczylo. Ale jak wiemy kazdy inaczej reaguje na rozne tabletki. Moze akurat Tobie pomoga na cere. Pozdrawiam :)

Gość Nusiaczek89
Nova89, Jejdi ma racje, prawdopodobnie Novynette jest dla Ciebie za slabe i nie trzyma okresu. Choc slyszalam ze zdazaly sie taie plamienia przy ktoryms opakowaniu z koleji, a potem bylo juz ok. Najlepiej skonsultuj sie z lekarzem a do tego czasu nie zaszkodzi dodatkowe zabezpieczenie. Pozdrawiam :)

Gość Nusiaczek89
Teraz ja mam pytanie. Biore juz tabletki 8 miesiac. Teraz zapomnialam przedostatniej tableti i wzielam ja razem z ostatnia. (sesja mi rozregulowala zycie :/ ) W ulotce pisza o dwoch rozwiaaniach. Zaczac nastepne opakowanie nie robiac przerwy, albo wykonac wczesniejsza przerwe. W mmoim przypadku wczesniejsza przerwa prawie pokrywa sie z ta planowana. Dodam jeszcze ze w dniu zarzycia ostatniej i przedostatniej tabletki nie moglam sie oprzec i kochalam sie z chlopakiem. Ktory sposob powinnam wybrac. Konsultacja z lekarzem jest nie mozliwa. A decyzje muze podjac juz. Pozdrawiam :)

hej mam takie pytanie. Biorę tabletki 1 opakowanie i lekarz kazał mi od razu je zacząć nie czekałam do okresu i niewiem jak robic przerwe jeżeli wczesniej dostane...i czy dostane wczesniej ???? I mam jeszce jedno pytanie czy mój mąż może bez problemu sie we mnie spuszczac czy musimy uważac????? Czy zajde w ciaze jezeli sie we mnie spusci????? Nie mam pojecia wiec pytam was kolezanki.... Potrzebuje waszej pomocy wiec piszcie. pozdrawiam

hej mam takie pytanie. Biorę tabletki 1 opakowanie i lekarz kazał mi od razu je zacząć nie czekałam do okresu i niewiem jak robic przerwe jeżeli wczesniej dostane...i czy dostane wczesniej ???? I mam jeszce jedno pytanie czy mój mąż może bez problemu sie we mnie spuszczac czy musimy uważac????? Czy zajde w ciaze jezeli sie we mnie spusci????? Nie mam pojecia wiec pytam was kolezanki.... Potrzebuje waszej pomocy wiec piszcie. pozdrawiam

Gość majka1800
hej mam takie pytanie....niedlugo zaczne zażywać novyette i nie zabardzo sie orientuje od której tabletki zaczac w pierwszym dniu okresu....sa one oznaczone dniami i nie wiem ... jak dostane w czwartek to mam wziasc ta z czwartku czy jak??? bardzo prosze o pomoc a w ulotce nic nie pisze ...i ginekolog mi nie powiedziała dzieki pa i prosze o rade

Gość maguś
a co jesli wzięlam pierwszą tabletkę ostatniego dnia mojego okresu?

nie wiem jak to sie stalo ale machnelam sie o 1 dzien i tabletke zamiast wziasc 8 dnia wzielam 7 dnia przerwy teraz koncze blister i powinnam skoczyc w piatek a zostaly mi 3 tabletki ... skoncze brac tabletki w czwartek a zawsze bralam ostatnia w paitek.. jak teraz mam postepowac cyz w tym miesiacu bylam zabezpieczona? czy powinnam sie teraz zabezpieczac? mam zrobic normlanie 7dniowa przerwe i wziac 8 dnia tabletke? czy cos sie rozlegulowallo?

moim zdaniem powinnas zgłosić się do ginekologa. no chyba ze przeoczyc to .. ale liczyć normalnie czyli do 21 dni ! i wziąść dopiero po 7 dniowej przerwie! ale wiadomo .. dodatkowe zabezpieczenie.

majka1800 na ulotce wszystko pisze :/ Na opakowaniu powinien być kierunek pokazany. czyli taka strzałeczka. W pierwszy dzień, gdy dostaniesz okres, bierzesz pierwszą tabletke. Nic sie nie stanie jeśli wezmiesz ją nawet po drugim czy trzecim dniu okresu.. bo wiadomo.. zabezpieczać sie trzeba przy pierwszym opakowaniu.. chociaż inni twierdzą że mozna juz po pierwszej tabletce.( w co wątpie! ja jestem ostrożna a jedno opakowanie moze przeciez przeleciec jesli nie chce sie byc w ciąży) Bierzesz te tabletki przez 21 dni .. po kolei po tych 21 dniach robisz przerwe 7 dni ! czyli nie bierzesz tabletek.. wtedy powinnaś dostać wciągu tych 7 dni tzw. krwawienie.. bo to okres juz nie jest. no i na 8 dzień znów zaczynasz od pierwszej tabletki. ;)

Gość Betsi
przeczytałam tylko początek forum i nie zgadzam sie z opinia snoopfy . zarzywałam yasmin i przytylam 12 kg... nie czulam sie po nich zle ,ale naprawde sie ponich tyje i sa drogie...odstawilam je po roku i wmiare wruciłam do swojej wagi. teraz wlasnie zaczynam brac Novynelle i zobaczymy :)

Gość Nusiaczek89
Solvie, nieopowidaj glupot. Jestes zabezpieczona od pierwszego dnia jesli zaczelas zazywac w pierwszy dzien okresu. Wtedy tabletki przez najblizszedni maja spokojnie duzo czasu aby zatrzymac owulacje. wiec nie ma szans zajsc w ciaze jesli tylko bierze sie przynajmnej regularnie przez 7 dni. Co innego jak zacznie se brac w innym dniu cyklu wtedy trzeba sie zabezpieczac przez najblizsze dni. Jak taka ostrozna jestes to moze najlepiej pozazywaj sobie przez rok i wstrzymuj sie od seksu na wszelki wypadek :P zeby tabletki zaczely dzialac. Dziewczyny czytajcie ulotke!!!

Gość Nusiaczek89
Majka1800- dokladnie, jesli dostajesz okres w czwartek zaczynasz tabletka z czwartku, konczysz zazywanie na tabletce środowej (21 dni). Krwawienie powinnas dostac w przeciagu kilku dni, nastepne opakowanie zaczynasz znowu w czwartek (7 dni przerwy czyli ósmego dnia od odstawienia), bez wzgledu na to czy krwanienie juz ustalo czy jeszcze nie. To jest wazne aby przerwa nie trwala bluzej niz 7 dni. Teraz te opakowania novynette sa dobrze opisane kiedys byl chyba jakis blad i byl tylko jeden tydzien. Po pierwszym opakowaniu bedzie Ci szlo juz gladko :)

Gość Nusiaczek89
maguś-wydaje m sie ze wtedy powinnas zabezpieczac sie przez 7 dni. Poza tym nie ma zadnej roznicy.Zazywasz cale opakowane przez 21 dni a potem przerwa. Doczytaj jeszcze w ulotce bo tam powinno bc opisane jak dzialaja tabletki gdzy zaczynasz w innym dnu niz pierwszy dzien okesu.

Gość Nusiaczek89
ah- Wydaje mi sie ze nie ma potrzeby spotkania z ginekologiem. W przypadku gdy przez przypadek skrocilas o jeden dzien przerwe nic sie nie dzieje. Poprostu przesunelas sobie caly cylk tylk o 1 dzien w przod. Zabezpieczona bylas przez caly miesiac. Inna sytuacja by byla jak by przerwa wydluzyla Ci sie o 1 dzien i trwala 8 dni. Wtedy nalezy sie dodatkowo zabezpieczac przez 7 dni.