Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tu Kasia

czy są wśród Was kobietki,które chcą zostać mamami cz.IV

Polecane posty

Foli- gratulacje dla męża!!!! Też sie cieszę, że mam już to za sobą. :) Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę. ) AA- Sabra prosiła , żeby Was wszystkie pozdrowić, ma dziś troszkę gorszy dzien i nie ma nastroju do pisania- ale mam nadzieję, że jutro wróci dobry humor i już sama sie do nas odezwie :) Sabra- będzie dobrze- już jesteś coraz bliżej celu:0 🌻❤️👄 Sysiu- odezwij sie, martwię się o Ciebie. 🌻👄❤️

Golka 👄od soboty myślę tylko o Tobie i twoich objawach, Jezu Chryste, nie męcz mnie już tak i zrób ten test, bo na pewno będą dwie najtłuściejsze krechy na świecie :-) 👄, mam takie samo przeczucie jak w przypadku Soul, nie czekaj do czwartku bo ja tu jajo zniosę :-) please Cię bardzo, czekam na jutrzejsze wieści o teście i bez gadania :-),trzymam za Ciebie kciuki bardzo wielkie i aż mnie już palce bolą- bo ja wierzę, że skoro Tobie się uda, to ja i Estelka będziemy następne w kolejności a za nami reszta dziewczyn :-)🌻 Niestety komputer mi padł i gucio nie mam dostępu:-( chyba że od męzusia z kompa mogę tu pisać, ale moje gadu gadu nie działa, więc nie mogę z Wami rozmawiać, czas najwyższy zmienić kompa i chyba oprze się na laptopie, bo mam już dość stacjonarnych kompów Buziaki dla Wszystkich

Hej Emiczko :) Dobrze, że Cie męzuś wpuszcza do kompa. :) No to zyczę udanego zakupu. :) No własnie Golka - jest taka sama wredzina jak Paula. :P:D My tu jajo znosimy, a Ona chce dopiero w czwartek testowac. :( Golka!!!! Proszę koniecznie jutro testować i dać nam znać!!!!!!!!!!

Asiu u mnie wszystko ok, cieszę się że to badanie poszło jak należy i mam nadzieje że to ukaże się w skutkach trzymam mocno kciuki 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 A u mnie nic nowego czasem mi się napina brzuszek a tak to czekam do czwartku na badanie i usg może doweim się czy mam synka czy córeczkę oby to pierwsze :D Moniczko cieszę się że jesteś już w domku ale współczuję Ci tych przeżytych męczarni w szpitalu ale czego to się nie zrobi dla zdrowia dzidzi ;) 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻 ❤️ 🌻

No nareszcie Sysiu. :D Chyba czułas przez skórę, że jutro byłby opr, jakbyś się nie odezwała. :D :P Cieszę się, że czujesz się już lepiej i trzymam kciuki za czwartek. 🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄 Dziewczyny, chciałam Wam wszystkim bardzo podziękować za kciuki, jesteście Kochane. ❤️🌻👄 Dziękuje Wam. :) ❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻 Golka- czekamy jutro na wynik testu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witaj jagola...życzę Ci abyś szybciutko miała drugą fasolkę :) Uuuuuu...w takim razie ja też trzymam kciuki za Mię. Asiu cieszę się, że masz to już za sobą (twarda babka z Ciebie...ja myślałam, że się zkicham na tym badaniu :) ) No Aga to lada moment i będziesz nam wysyłać zdjęcia dzidzi :) Golka...działasz jak dobry film...trzymasz w napięciu :) No Foli...pogratulować piątkowego męża :) No to Sysiu czekamy na czawartkowe wiadomości (a ja to drugie :) ) Dziękuję Asiu za informacje. Starsznie mi smutno...zbyt dużo przeszkód. Jedno się wyleczy to wychodzi coś nowego - ile można. Do bani...chce mi się wyć. Śpijcie smacznie i niech spóźnione bocianki przelecą nad waszymi domkami. U mnie może w przyszłym roku coś zgubią. Dobranoc!

Hej, dziękuję kochane za troskę. Odpisuje jak tylko mogę najszybciej. Wyniki nieznacznie podwyzszone, ale gin stwierdził, ze mozna je obniżyć odpowiednią dietą wątrobowa i powinno być ok. Także, ufff. Nawet nie sądziłam, ze tak mocno mnie trzymały nerwy. Najważniejsze ze z maluszkiem wszystko bedzie ok. No i z tej okazji, że jest ok, pojechałam z mężusiem na zakupki do centrum handlowego (wkońcu do ludzi;) ) i kupiłam maluchowi śliczny sweterek. Ale mam już tak kiepską kondycję od leżenia, ze nogi to mi już po godzinie wysiadły tzn trzęsły sie, mimo ze siedzieliśmy z pół godz w kawiarni. Tak wiec przyjechaliśmy do domku. Pilnujcie brzuchatki kazdego swędzenia. Niby taka błahostka a ile moze narobic zamętu... Dobrej nocki, pa 👄

Dzięki za gratulacje. Granini, mi się też wydaje, że to wrogi śluz, teraz chyba musisz zrobić posiew czy są jakieś bakterie a reszta zależy od lekarza czy zaproponuje inseminację czy leczenie śluzu ale to długo trwa i może być nieskuteczne. Ja miałam robiony PCT i wyszedł 1 plemnik ale mój lekarz upierał się że to nie wrogi śluz tylko sperma jest winna mimo że wyniki spermy wyszły ok. Dzisiaj jadę do łodzi, pociesza mnie to że tam jest jakiś specjalista, do którego kierują w razie wykrycia wrogiego śluzu i to on decyduje czy leczyć czy nie warto i od razu inseminacja. Ja tam wolę inseminację bo szybciej i chyba pewniej. Sabra, mam nadzieję że humor masz dzisiaj lepszy :)

Mia, dobrze że z dzidziusiem wszystko ok. Co do testów anka, to rzeczywiście zarodek moze się zagnieździć i test wykazuje hcg ale jeżeli do zagnieżdżenia dojdzie za szybko bądź za późno to wtedy może zarodek zostać wydalony z terminem pierwszej miesiączki. Moja kolezanka tak miała i robiła 3 testy wszystkie pozytywne, a po miesiączce test wyszedł negatywny. Także zarodek sie zagnieżdża ale nieprawidłowo. A te testy wykrywające ciążę 6 dni po zapłodnieniu to bzdura. 6 dni po to hcg może pojawić się we krwi a nie w moczu. W moczu po ok 9 (tak czytałam). A poza tym dla nas starających sie lepiej robić testy bo to jest ważne dla diagnostyki czy do zapłodnienia dochodzi w ogóle bo jeżeli dochodzi a zarodek się nie zagnieżdża lub nieprawidłowo zagnieżdża to przyczynę łatwiej ustalić bo to napewno nie wrogi śluz ani napewno odpadają niedrożne jajowody. Także ja robię testy naewt przed @ czasem

ale mam nadrabiania :) Monika tez bym ci wlała za te okna :) Uważaj na siebie i na dzidziusia Zabajona, jajnik może cię boleć nawet dwa dni przed pęknięciem pęcherzyka więc nie jest powiedziane że nie wydłużył ci się cykl, jeżeli zaczął cię boleć w 11 dc to może w 13 dc pęknie a poza tym ty masz wydłużyć drugą fazę a nie pierwszą, ważne żeby po pęknięciu było ok. 14 dni do @, także nie martw się zbytnio i pamiętaj kiedy cię bolał jajnik a najlepiej jakbyś poszła sprawdzić czy masz pęcherzyk jeszcze może nie pękł

Hej dziewczynki! Witaj Jagola - mam nadzieję że już niedługo zostaniesz po raz drugi mamą - zyczą ci tego z całego serca. Golka - masz identycznie objawy jak ja!!!! Zrób test dzisiaj!!!! Ja zrobiłam na 6 dzień po spodziewanej @ i wyszedł pozytywny!!!!! Mia cieszę się że z dzidzią wszystko ok. Dzisiaj idę po pracy do lekarza i od jutra biorę zwolnienie do konca tygodnia. Od wczoraj mam podwyższona tempkę i nie chcę ryzykować żeby cos zaszkodziło maleństwu dlatego odpuszczam pracę!!!!! Ale będzie mi was brakowało i to bardzo - niestety nie mam netu w domku :((((

Witajcie! Mia, ufff - dobrze, że wyniczki ok :-0 fajny ten sweterek dla maluszka? ;-) Asia, fakt to hsg rzezcywiscie nie brzmi tak źle Foli, pogratuluj mężowi dyplomu :-) ja dziś idę zrobić cytologię i czystość pochwy, posiew, biocenoza - czy te trzy ostatnie pojęcia dotyczą jednego rodzaju badania, czy to są różne badania? Pomóżcie bo nie wiem :-( a wczoraj miałam ciupkiego dołeczka, nawet dołeczkiem tego nie można nazwać. Tylko naszła mnie taka refleksja - kiedy mi się w końcu uda...kiedyś napewno :-)

Paula, dobrze robisz z tym zowlnieniem w końcu zdrowie dziecka jest najważniejsze. Odppoczywaj, kuruj się i oczywiście daj znać jak dorwiesz się do komputera. Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia

Estelka, mnie też czekają dzisiaj te badanka, wydaje mi się że czystość i biocenoza to to samo ale pewności nie mam.

Hej:) Troszkę mnie nie było i mam lekturę:) Paula dobrze zrobisz z tym L4 bo jeszcze jakieś chorobsko ci e dopadnie i wtedy bedzie nieciekawie. Asia ciesze sie ze wszystko poszło dobrze i ze masz juz to za sobą, mam nadzieję ze dalej to już z gorki bedzie szło:) Golka ale ty chyba lubisz trzymać nas w napięciu i jaka wytrwała przy tym;) a test bedzie pozytywny na 99,9%:):):) mia dobrze ze dzieciątko zdrowe i widzę ze sobie na zakupki poszłaś, ja tez już bym chciała ale jeszcze czas. U mnie po staremu czyli apetyt cały czas i towarzyszące mu zmęczenie, i czesto chce mi sie płakać z byle powodu. Czasem czuje sie nieswojo i trochę mnie to wkurza chciaabym juz być w II trymestrze, bedzie lepiej, choć narzekać nie mogę. Nie mogę sie doczekać az zobaczę swoją dzidzię, a usg mam dopiero 31.10. Dziewczyny ile już miałyście razy robione usg?? Ja tylko raz w 6 tyg. Dlatego nie mogę sie doczekać :) pozdrawiam Was wszystkie.🌻🌻

Estelka, teraz wyczytałam, że biocenoza to stopień czystości pochwy, czyli sprawdzenie czy są jakieś bakterie a posiew to sprwdenie jakie, ale szczerze mówiąc to nie jestem pewna bo informacje necie są mało dokładne na ten temat

Foli - znalazłam, że w Novum wykonują takie badania. I ja o właśnie takie dziś poproszę. Dziś mój 17 dc, chyba można w tym dc wykonać te badania? mówiłyście, ze można :-) Cytologia Stopień czystości pochwy Posiew z kanału szyjki

Cześć dziewczyny! Mia,kochana,cieszę się,że wyniki są w porządku.To najważniejsze. Dziś przede mną sporo pracy. Będę czytała wasze wpisy.Zapewne jutro się odezwę. Pozdrowienia dla wszystkich. 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 -troszkę wiosny się przyda :)

Hej Foli, dzięki za kolejne info na temat testowania :) Wniosek z tego jeden - będę czekać i czekać i czekać... Po pierwsze dlatego, że u mnie dopiero 18dc, a po drugie - co ma być, to będzie... ;) Gratulacje dla męża, 5 to super wynik :) Pewnie dumna z niego jesteś :) Paula - odpoczywaj i nie przejmuj się pracą, bo zdrowie najważniejsze. A dziecku zmęczenie i wysiłek nie służą... Golka, ja właśnie napisałam, że będę czekać i czekać, ale przy takich objawach i kilkudniowym opóźnieniu @ chyba bym nie wytrzymała ;) Czekamy na wynik :):):) Miłęgo dnia życzę wszystkim bez wyjątku!

cześ foli, paula estella,roza ranne ptaszki.ja też nie mogłam wytrzymac by nie zajrzeć do was z rana i poczytać moje zaległości z dnia wczorajszego.estelka,wiesz ja też mam często takie dołeczki,czasem nawet doły,mam wtedy wszystkiego dosyć a cały świat jest be.foli gratulacje dla meża. dni temu właśnie taki był, dzisiaj jest już lepiej.ja wczoraj byłam u gina z powodu tego mojego 33 dniowego c.szczerze mówiąc szłam do niego z duszą na ramieniu.po usg stwierdził,ze nie mam tych wstrętnych torbieli(ufff)bo tego byłam już prawie pewna.ale w jajniku jest jakiś pęcherzyk zalegajacy.pierwszy raz byłam ugin.tak zestresowana,ze połowy tego co mówił to nie słyszałam!!!z moimi cyklami jest do d.kazał jeszcze czekac i jesli nie przyjdzie @ wziąc luteinę przez 3 dni 3xdziennie a potem jak juz bedzie to od 2 dc przez 5 dni 2xdziennie clost.napiszcie proszę na co wpływa clo?czy nie powinien zrobić mi najpierw badan horm,by ustalić dawkę leków. odpiszcie kochane. proszę,bo przez wczorajsze nerwy u gin.czułam się jakbym 1 raz była na wizycie. zero pytan,siedziałam jak osioł i tylko słuchałam.

Hej. :) Paula- uciekaj na zwolnienie, nie ma sie co męczyć, a zdrowie dziecka najważniejsze. :) Granini- przykro mi, zastanawiałam sie nawet czy Ci pisać, ale nie martw się Kochana. Choć wiem jak to jest, gdy wydaję się, że już ok - a tu kolejne g...... wyskakuje. Ale ważne jest, że jest znaleziona przyczyna, najgorsze jest to, jak jest ok a nie wychodzi. Buziaczki i trzymam kciuki - bys była w tym gronie kobiet, którym sie udaje , pomimo nieciekawego PCT. 🌻👄[serce Estelko- to super, że ruszasz z badaniami. Zobacz twardziele drgnęli :D Teraz pora na Nas!! :) Andziu- a co u Ciebie. Z tego co pamietam, to u Ciebie moze też rośnie fasolka. :) Mia- cieszę sie, że nie wylądowałas w szpitalu , uważaj na siebie i pociesz się, że to już niedługo. :)

Estelka, ja mam 16 dc i też chcę zrobić te badania w klinice dzisiaj. Monik, niestety nie orientuję się w temacie ale Asia ci pomoże jak tylko przeczyta :)

czesc asiunia, jak samopoczucie po wczorajszym ?odpoczęłaś?cieszę sie ze badanie wyszło dobrze.

dzięki foli.asia !!! hop hop jesteś tam?foli pisze,że pomozesz.jeśli możesz to napisz , bo jestem zagubiona w tym wszystkim.co z tym clo i w ogóle.każda inf.jest dla mnie ważna.dzięki asiula z góry.czeekam.

Monik Lek podawany w celu wywołania lub zwiększenia produkcji komórek rozrodczych zarówno kobiet i mężczyzn. Kobiety przyjmują go od 5 do 9 dnia cyklu w dawkach od 0,5 do 2 tabletek dziennie. Wielkość dawki zależy od reakcji organizmu na podawany lek. Jego stosowanie wymaga kontroli przed 5 dniem kolejnego cyklu za pomocą USG. Badanie to ma wykluczyć istnienie na jajnikach torbieli, powstałych na skutek stymulacji Clostilbegytem. W sytuacji, gdy stwierdzono, że takie torbiele powstały, NIE WOLNO przyjmować Clostilbegytu w następnym cyklu i konieczna jest farmakologiczna likwidacja torbieli. W leczeniu tym można stosować Duphaston. Mężczyźni przyjmują Clostilbegyt przez okres minimum 2 miesięcy w celu zwiększenia ilości lub poprawy żywotności plemników.