Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tu Kasia

czy są wśród Was kobietki,które chcą zostać mamami cz.IV

Polecane posty

Zabajona- nie smutkaj się. :) Z tego co czytałam wyniki męza rewelka, może to stres związany ze staraniami. A co do smutnych wieści- ja w pewnym momencie zaczęłam ich unikać , a jak się zetknęłam- to sobie powtarzałam- że przeciez nie musi mi się to przydarzyć, że i u mnie będzie dobrze. :) I tak będzie u Ciebie- a smutek na wiodk ciężaówek- uwierzx znam to doskonale. Też nie raz wątpiłam a .......... :)

Enigma, spryciulo, sama wiesz, że jak człowiek chory to nawet herbatka góralska mało pomaga;) Wiecie co? mam wieści od Estelki, nie ma dołów, czuje się bardzo dobrze, po prostu odpoczywa od myśli o fasolce, od badań itp:) Strasznie się ucieszyłam, że u niej wszystko w porządku:D Zabajona ❤️ Życzę wszystkim dobrej nocki 🖐️

Hej Maklady. :) Ale gapcia ze mnie - specjalne fluidki dla Ciebie i Esteli. Sorki, a tak sie starałam nikogo nie pominąc buuuuu. :( ************************************************************ ********************************************************* ********************************************************** ********************************************************** Estelko buziaczki dla Ciebie i niech ta przerwa odniesie pożądany skutek. 👄

No dziewczynki w końcu jestem w domku, była taaaka kolejka no ale dotrwałam, chociaż miałam pełny pęcherz więc był to nie lada wyczyn. Sprawy mają się następująco: są dwa pęcherzyki dominujące :) daję im jeszcze ze dwa dni (niestety nie spytałam ile mają mm). Jeśli @ przylezie :( to badamy mążka (mam nadzieję ze nie będzie sprawiał oporów) no i wtedy wszystko się wyjaśni, czy coś jest nie tak czy po prostu \"za bardzo\" się staramy No to by było na tyle na razie, teraz czekam czy pękną... Witaj Aśku, szczęściaro dzięki za fluidki :) Estelko jesteśmy z Tobą daj jakiś znak, że niedługo do nas wrócisz ❤️

Beti to pewno jutro nam powie co tam u niej po wizycie. Czekamy. Cieszę się Asiu, że masz dla nas tak miłą wiadomość. Ruchy dzidzi...ummmmmmm :) gonia czekamy na wieści. Zabajona współczuję twojej koleżance. Niestety przed nami jeszcze długa droga. Mąż ma trzy rodzaje badziewiaków - te antybiotyki nic nie pomogły. Mój ginekolog wysłał go do urologa, bo podejrzewa, że to bakterie z prostaty. UUuuccccccchhhh!!! Nie wiem dokładnie o co chodzi. Chyba trzeba poczekać aż będziemy mieli za sobą pierwszą wizytę u specjalisty. Dobrej nocy i do jutra.

Maklady dzięki za wieści od Estelki, Estelko buziaki dla Ciebie niech ten odpoczynek przyniesie efekty kochana !!! Beti trzymam kciuki za Twoje pęcherzyki....Asiu jak sie ciesze ze sie odezwałaś super musisz sie teraz czuć pozdrowienia dla Ciebie i fasoleczki...Zabajona przykro mi z powodu kolezanki....Granini życze Ci z całego serca zeby wszystko było dobrze!!!! a ja wpadłam zeby Wam podiwedzieć dobranoc i życzyć kolorowych snów dla wszystkich bez wyjątku dla Foli, Goni, Maklady, Enigmy, Iskierki, Asi, Andzi, Anki, Pauli, Zabajonej, Estelki, Elusi, KAsi 77, SIlve, Granini.....wszystkim które tu piszą i czytają dobrej nocy kochane i wspaniałych snów o fasolkach !!!!

Hello! Dzisiaj mam w końcu lepszy humorek by pisac - co zaraz wykorzystuje i skrobie do Was :-) A humorek lepszy, bo rehabilitant powiedział, że widzi duże postepy u synka i nas pochwalił - nawet nie wiecie jaka sie dumna poczułam, mimo, że to mąż z synkiem ćwiczy. Asiu - hmmmm... ja pamiętam swój pierwszy ruch maluszka - to było przy biurku gdy pisałam na kafeterii :-D i chyba za bardzo się przysunęłam do biurka i nagle taki kopniaczek. Ale był wtedy fajnie. Teraz też dostaje kopniaki od malucha bo jak wywija nóżkami to potrafi już nieźle uderzyc - nie uwierzycie, ale na łydce mam siniaka po serii takich kopniec :-) Zabajona - ciesze się, że z mężem już wszytsko OK i wyniki takie dobre - nie znam się na tym, ale skoro dziewczyny piszą, że dobre to super ❤️ Enigma - fajnie, że znowu jesteś w dobrym nastroju - brakowału tutaj takiej wesolutkiej dziewczyny :-) Foli, Gonia, Emika - trzymam kciuki za te inseminacje - żeby były już ostatnie ... Maklady - dzięki za info o Estelli, pozdrów ją od nas jak macie kontakt 👄 Granini - nie martw sie tymi \"badziewiakami\" - jak sobie przyszły to i musza sobie pójść :-O Jola ❤️ Chyba wyczerpałam swój limit gadulstwa na ten tydzień :-P Jak o kims zapomniałam to sorry 🌻 Aha - z newsów - Pawełek dostaje już soczki i marchewkę - żebyście zobaczyły jakie on przy tym robi miny - hi hi hi. Jak mi sie uda to może porobię zdjęcia to sie przekonacie :-D

Aguś buźka dla Ciebie i ślicznego Pawełka ciesze się ze u Was wszystko dobrze !!!

aha jeszcze jedno na pozegnanie nasze kochane cięzarówki oddzywajcei sie częściej jak możecie....papatki i dobranoc wszytkim ja już nurkuje w łóżeczku

Ana, Aga, Granini :) To super Aguś, ja wiem że to już niedługo i że synuś wyzdrowieje zobaczysz ❤️ Pisz częściej bo to nas podrzymuje na duchu, potrzebujemy takiej mamusinej radości :) Ana - kolorowych snów ❤️ Granini Tobie również i całęj reszcze chociaż moze się nam jeszcze któraś dziś odezwie?

Ana i Beti - dzięki 👄 Postaram się bywac u Was częściej, ale mnie chyba też dopadła ta zimowa chandra i ta niepewnosc czy te ćwiczenia cos dają, że nawet nie miałam weny na pisanie... Beti - teraz \"pracuj\" bo pęcherzyki już czekają na te jak Enigma mówi \"robale\" :-) Ana - zobaczysz - niedługo Ty będziesz pisac jak Cię KTOŚ będzie kopał w brzuchu i po brzuchu :-D

hi:) Iwonko ❤️ Herbatka góralska to hmmm.... taka ala wódka ale nie wódka:P Ku[puje sie ja na monopolu i jest taka achhh...mocna i smaczna:) i dodaje sie ja do harbatki:) polecam:) Asiku:) u Ciebie tak szybko ciąza zmienia tygodnie ze za niedsługo będziesz Nam posyłała zdjęcia dzidziątka:) Aga,,strasznei sie cieszę ze z Pawełkiem jest lepiuej:) zobaczysz za niedługo będzie fikał skakał i szybko zapomnisz ze było z nim cosik nie tak:):):) Makady pozdrow estellkę i niech do nas wraca bo smutno Nam bez niej ❤️ beti:) gratuluję 2 pęcherzyków:) teraz tylko fiku miku i nie zmarnuj okazji:) Kup moze sobie ta goralską zeby Ciebie choroba jakas nie wzięła przed owu jak było u maklady:( albo walnij se 1 głębszego :) hihihihih:P:P:P:P Ja tak apropo to alkoholu wogole nie piję ...hihihihihihhi.....,. duzo gadam :D MAŁO ROBIĘ :D Zabajona ❤️ Ty tez wykorzystaj ten cykl!!!!! do roboty laski !!!!!! monik ..:) a Ty scyzoryk znasz goralską?:) Ana ❤️ halo gonia i emika co tam u was?:) pewnie foli cicho siedzi i sie nie odzywa?????? hihihihih:) buziaki ideę spac bo rano na 9 do fryzjera ida:):):):) papatki

granini kochana............ te badziewiaki da sie napewno wytępić:) głowa do góry:) ❤️ do jutra papatki :)

Dzięki Enigmuś, właśnie mnie też bierze jakieś przeziębienie ale sie nie dam!! A robale jeszcze muszą poczekać do jutra albo nawet środy:) Papatki

Ja chyba dzisiaj pierwsza. Zacznę od przywitania wszystkich. Fajnie, że są wieści od Estelki, może to i dla niej dobrze zrobi, ja sama wiem, ze jak ograniczam się od internetu w ogóle ( nie wyszukuję dziwnych informacji na temat chorób itp), to lepiej funkcjonuję. Aga - dobrze, że z syniem wszystko w porzadku i że rośnie chłopisko. JEszcze troszkę, a będzie ściągał ci wszystko z półek w zasięgu jego rączek :) A tak w ogóle, to ❤️ dla Was wszystkich. Wczoraj nie czytałam juz dalej, bo z tych wrażeń odpadłam bardzo wczesnie. Naprawdę, bardziej mi zależało na dobrych wynikach męża, niż na własnych pęcherzykach. Jak widziałam jego napięcie, kiedy trzeba było wyłapać armię do badania, to mi go żal było, że tak na przymus musimy ... no ale postarałam się mu pomóc :p jak tylko mogłam, żeby nie odczuł, że to takie sztuczne w celach naukowych. Zrobiliśmy tylko 3 dni postu, zresztą babka w laoratorium mówiła, żeby zrobic 3 dni (a wiem, że do dolna granica czasu). Zmartwił się, że tak mało \"wyłapaliśmy\". Jak się okazało, wcale nie tak mało, tylko ten pojemniczek był taki duży :p 5,8 ml to nawet sporo jak się okazało. W ogóle był dzielny (musze go pochwalić). Trzy dni bez piwka nawet, nawet łysia małego kremiku (alkoholowego) odmówił mówiąc :a ja tam wolę czystą (wiedząc, że takowej gospodarze nie posiadają :-D . A co do mojego cyklu, to spisałam go i tak na straty już wczesniej jako ten, kiedy ja psychicznie odpoczywam. I naprawdę pomaga psychice ten luz, niemyslenie, czy mam owu, czy nie, który to dzień i w ogóle. Tak więc nawet jesli, to tylko dla naszej włąsnej przyjemności. Nie sądzę by których z pęcherzyków dorósł do przeszło 20 mm, od wczoraj to wypadałoby aż w 18 dc. W sumie wszystko jest możliwe, ale bez zbadania hormonków nie będe wiedziała, czy faktycznie mam za króka II fazę. Bo wychodziłoby, że ma ona 8 dni. Nie, to niemożliwe, ja zawsze miałam cykle nie dłuższe niż 28-29 dni, od samego początku jak tylko zaczęłam okresować. A poza tym odnoszę wrażenie, że śluzówkę mam za cienką jak na 12 dc, miała wczoraj tylko 7 mm. Gin okreslił ją jeszcze jako I fazową, ale czuję, że tak zostanie, tzn. niewiele sie zmieni. Zresztą ostatnia @ była bardzo dziwna i skąpa. Zwalam wszystko na stres, bo od 31 stycznia non stop mam napięcie i nie mogę się go pozbyć, taki dziwny strach przed wszystkim. Wiem, że to niebezpieczne na dłuższą metę, ale co zrobić?

Cześć - wpadłam tylko na chwile poinformować was że Olala dzisiaj o 1.50 urodziła córeczkę - Magdalena Iga - ma 3600 gram i 54 cm. Jest sliczna i zdrowa. Jak przebiegł poród to nie wiem. Jak tylko coś będę wiedzieć więcej to wam napiszę

TABELA I NICK.............MIASTO.........TERMIN........KG NABYTE....PŁEĆ........OBBRZUSIA Gosiaczek26...Szczecin.........26.07.05......Urodziła.......Wiktorię Domi24..........Warszawa.......22.05.05......Urodziła........Wiktorię i Zuzannę Ania79...........Kielce............08.09.05......Urodziła .........Igę Dorota28.......Zielona Góra....30.10.05......Urodziła.........Bartusia Mia26...........Wrocław.........01.11.05......Urodziła.......Mateusza. Aga*.............Wrocław.........03.11.05......Urodziła........Pawełka Soul..............Warszawa......10.11.05......Urodziła...Alę i Maję Ewka 77........Leszno...........28.11.05......Urodziła.............Ola Monika80.......Wrocław........01.12.05......Urodziła........Patrycja Anna. Jagoda1977....Rzeszów........17.12.05.......Urodziła....... Olę i Wiki Suzinka.........Tarn.Góry.......22.12.05......Urodziła.......Mateuszka Sysia1912......Malbork..........03.01.06.......Urodziła........Tomusia Lulka79.........Bytom............03.01.06......Urodziła.......Majeczkę Tu Kasia........Warszawa.......07.01.06......Urodziła.......Bartuś Bozina .........Tarn.Góry ......10.01.06.......Urodziła.......Martynkę DIDO76 ........Piekary Śl. ....26.02.06........9kg.............? ..............? li_de ...........Toruń.............26.02.06.......16 kg......Filip.......107 cm olala............ok Bydgoszczy..21.02.06.......Urodziła ........ Magdalena Iga Guśka..........Rzeszów..........17.02.06.......3kg.........?.........? Aga28..........Kutno.............27.03.06........?...........?..........? AlicjaY.........Warszawa.......11.04.06........8kg.......Piotruś....94cm Roza_..........Olsztyn...........29.04.06.......?............?..........? Elff - ...........Łódź...............05.05.06.......?............?.........? Gonia78........Poznań...........19.05.06......6kg .........?..........92cm Paula24........Poznań............05.06.06......10kg.........Patryk....97cm furszulka......Bogatynia.........30.06.06........?.......... ?..........? Aśka74 ........Trójmiasto........03.08.06 .......?...........?..........?

Dzień dobry!! Nowa córcia na świecie...Magdalenka, tak jak moja kochana siostrzyczka :) To się dziewczyny ucieszą :) Ja chłopców wyprawiłam za drzwi i wskakuję do łózka podespać sobie jeszcze. Mam problemy ze spaniem, jeżeli nie pomoże jakaś herbatka, którą dziś sobie kupię to muszę iść do lekarza. Dokucza mi to bardzo. Miłego dzionka... pa pa! :)

hej, Gratulacje Olala:) No właśnie ja też mam wieści od Estelki, prosiła, żeby was przeprosić że tak nagle zwiała, ale musiała odpocząć psychicznie od myślenia, przesyła buziaczki dla wszystkich

Aga, cieszę sie, że Pawełek robi postępy :) i że humor ci dopisuje. Granini, nie martw się jak już zidentyfikowaliście to świństwo to sobie jakoś poradzicie, może to będzie dłużej trwało ale ważne ze wiecie z czym walczycie

Olala-gratulacje ❤️ Paula, dzięki za info:) Ale tabelka z ciężarówkami błyskawicznie się zmienia:) tyle kobietek już urodziło:)

Gratulacje dla kolejnej mamusi !!! 🌻 Wiecie co Babeczki, postanowiłam, że pójde do apteki po pracy i poproszę o przygotowanie mieszanki Ojca Klimuszki z ziół na pobudzenie pracy jajników. Nie wiem, czy dobrze kojarzę, ale któraś z kobitek chyba tutaj coś takiego pije, ale która. Bo znalazłam w necie skład i proporcję, ale nie bardzo kumam jak to stosować. Może mi przetłumaczycie :) Nie wiem o co biega z tymi przerwami, bo na Bocianie napisali, ze trzeba pić nieprzerwanie cały cykl, no i jak ja mam robić te przerwy, skoro trzeba pić cały cykl ... Mieszanka nr 1 -Ojca Klimuszki ( z książki: \"Powróćmy do ziół leczniczych\"), antyzrostowa, likwidacja stanów zapalnych w jajowodach i jajnikach, pobudzenie pracy jajników, stabilizacja układu rozrodczego Wszystko po 50 gr.: Szyszka chmielu ziele przywrotnika ziele krwawnika liść ruty ziele nostrzyka żółtego kwiat lawendy kłącze tataraku kwiat nagietka owoc róży Na każde jednorazowe użycie należy brać kopiastą łyżkę stołową, zalać ją szklanką wrzącej wody, przykryć na trzy godziny. Następnie przecedzić, lekko podgrzać i pić trzy razy dziennie po szklance przed posiłkem. Po I porcji- przerwa 7 dni, po II- 12 dni, III porcja profilaktycznie

Hej dziewczyny witam wszystkie w pochmurny (przynajmniej u mnie poranek) Gratuluje Olala bardzo się ciesze....paula dzięki za wieści, a jak Ty sie czujesz co u Ciebie? Estelka pozdrawiam CIe i życze aby ten odpoczynek przyniósł spodziewany efekt !!! zrobie sobie małą kawke bo coś sennie tu u nas hi hi hi

AnA, ja też zrobiłam kawkę, wypijemy sobie razem:)

Hej Ivrosze witam Cie bardzo chętnie poranna kawka w super towarzystwie, ktos sie przyłączy jeszcze?

Gość gonia...
hej dziewczyny! wszystkim dzieki ogromne za trzymanie kciukow i pozytywne fluidki! moja nieobecnosc była stad ,ze inseminacje miałam robiona poznym wieczorkiem dopiero o 21 ... sam zabieg taki sobie ani miły ani niemiły ... wytrzymalam , myslałam ,ze bedzie gorzej , w sumie wszystko trwało cos niewiele ponad 2 godzinki ... jakos tak to wszystko za szybko , nawet moj lekarz stwierdzil ,ze za szybko sie wystymulowałam ... no nic poczekam cierpliwie ... pozdrawiam was goraco i jeszcze raz ogromne dzieki !

Zabajona Odpowiadam ci tu bo ostatnio widzę że częściej tu bywasz. Ja piję pierwszy cykl zioła ale mieszankę nr. 3 bo na bocianie najwięcej dziewczyn po niej zaszło ( albo najwięcej ją pije.. nie pamiętam juz ) Ja kupiłam składniki w sklepie zielarskim i wszystko mnie kosztowało 22zł !!!!! większość jest w opakowaniach po 50 gr. w domu pomieszałam wszystko w naczyniu i parzę łyżeczkę i wypijam przed snem szklanke ( a tyle tego mi wyszło ze chyba na rok starczy ) .Ja też mam małe endometrium 4-7mm choć przed zabiegiem miałam zawsze książkowe (15mm) i też od tego cyklu biorę taki preparat kwasy Omega 3 i po nim podobno endo wzrasta biorę też acard na lepsze ukrwienie endo. Pewnie nie pomoże ale nie zaszkodzi - w poniedziałek idę na USG to zobaczymy czy wiara czyni cuda ?!? Ciekawa jestem co dziewczyny myślą o takiej terapii ? czy to ma większy wpływ na organizm czy tylko to efekt \" placebo \"???? Pozdrawiam

AnA, sorki, pomyliły mi się fora:D:D:D ale kawkę rzeczywiście fajniej pije się w towarzystwie:) już spadam do siebie 🖐️