Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie-laleczka

glupie lale

Polecane posty

Gość no i dobrze
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-P

Gość cortex
w koncu znalazam jedna madra wypowiedz odnosnie pierdolonych "lalek barbie" jak milo popatrzec ze nie tylko ja mysle ze sa beznadziejne :P

Gość nodi19
to ja też zabiore głos: ja nie mam nic przeciwko zadbanym dziewczynom-farbowane włosy,długie paznokcie, bo sama taka jestem.Ale! to co obserwuje od kilku dni w pewnym autobusie napawa mnie...sama już nie wiem czym?Wielkim zdumieniem,wstretem? Otóż od kilku dni obserwuje w autobusie pewną panienke, na oko ok.19-20 lat. Blondynka,długie włosy.Twarz-po prostu brzydka.Tona tapety w stylu twarz pomaranczowa szyja biała,krzykliwy róż na ustach,powiekach,paznokciach...zresztą co ja bede wymieniała.Własnie o to chodzi,że ona cała JEST RÓŻEM.Różowa kurteczka(nery na wierzchu oczywiście)Różowa miniówka(ostatnio zimno sie zrobiło) różowe rajstopki,różowe buciki,torebeczka to różowe piórka.Panienka jest tak okropnie sztuczna i brzydka,nie chce jej obrażać, nie mówie tak bo zazdroszcze czy coś...gdyby była ładna to jeszcze bym to zdzierzyła,ale jest brzydka....nie mówiąc o tym,że z tymi cyckami i majtkami na wierzchu i to o tej porze roku wygląda jak zwykła zdzira....

Gość cortex
i o to wlasnie chodzi!! Nikt nie zabrania kobietom dbac o siebie ale nie popadajmy w skrajnosc! Tandeta i kicz z tym mi sie kojarza "rozowe lale" :P

Gość myszek_
Dla mnie paznokcie np akrylowe kojarza sie z typowym wiesniactwem i brakiem gustu!! Z takimi szponami to tylko na pole i grabic!!! he he

Gość cortex
jak jest jeszcze kiczowaty kolor oprocz rozowego ?? :P

Gość oktavia
a tam głupie jestescie co w tym złego ze ktos ma włosy zafarbowane??? to odrazu głupia lala?? albo ze ma sztuczne paznokcie?? ale wy jestescie nie powazne albo im zazdroscicie bo same wyglądacie mało kobieco alebo jestescie brzydki itp

Gość frangula
a czego im zadrscic?? tandety kiczu bezguscia?? no i rozowych ciuchow bu ha ha

Tylko ze wy nie widzicie ze 8 na 10 plastikowych lalek (nie wazne jaki kolor wlosow maja ale wyroznia je nadmiar tapety, odkryte cialo zima, rozowe ubrania i inne infantylne akcesoria ... ) to sa tzw \"latwe panienki\" ktore same pchaja sie do lozka...facetom to nie przeszkadza ale dlatego panny przypominajace lalki zapadaja w pamieci jako te puste i glupie k***!!!

Coś w tym jest, co Prawdziwy facet* mówi... To nie jest tak, że wszystkie dziewczyny w tym stylu są głupie, puste i puszczalskie, ale większość tych głupich itd. ubiera się w taki sposób. I przez to te \"normalne\" są tak a nie inaczej postrzegane. To smutne, ale prawdziwe, zawsze jakoś tak się ludzi klasyfikuje według wyglądu, znacie przysłowie \"jak cię widzą, tak cię piszą...\" A moim prywatnym zdaniem, wiele dziewczyn byłoby bardzo ładnych, gdyby za wszelką cenę nie chciały być jeszcze ładniejsze ;)

Gość nadal nie podoba mi sie....
stereotypowe traktowanie rzeczywistosci, a nawet jesli te rozowe lale sa glupie, to co? do getta z nimi, z czarnymi, zoltymi, z dresami, z hip- hopowcami, z chudymi, z otylymi, glupimi, przemadrzalymi etc.? i powstanie super idealny swiat, w ktorym zyc beda.......no kto? wlasnie kto? chetnie przeczytam....

Cóż, mnie się też nie podoba, ale ja tego nie wymyśliłam. Jeśli o mnie chodzi, każdy może być sobie dowolnie głupi - mądry, puszczalski- niedotykalski, jak mu się spodoba. Bo to nie moja sprawa. Z głupim nie muszę się zadawać, puszczalskich, jesli nie mam ochoty nie musze naśladować.

Gość obrazek
zawsze byłam, postrzegana jako atrakcyjna, mimo, że od lat jestem zajęta, ciągle zdażają mi się męskie zaczepki........... wczoraj, taki zobaczyłam obrazek- wracam ze spodkania służbowego-400km w samochodzie-wstępuję na kawę do jednego z hipermarketów- ubrana jestem w płaskie kozaczki (prowadzę), jeansy, żakiecik, duży szal- czyli "normalnie"- zmęczona piję kawę- jest popołudnie- "piździ" jak cholera, jest mgła- widzę panienkę, wysiada z bezpłatnego autobusu - bierze koszyk- kozaki-białe obcas ze 14 cm, rajstopki ażurowe, spódniczka- cieniutki pasek- nereczki na wierzchu- cieniutka krótka kurteczka................. i jak tu taką laskę uznać za mądrą???????????????? Look i owszem sexowny, do nocnego klubu idealny................ale na zakupu..............autobusem.......to musiała być męczarnia........... nie dziwię się, że te laski mają opinię głupich!!!!!!!!!!!!!!

Gość nadal nie podoba mi sie...
ja mam nieco inny stosunek do roznorodnosci, ja wlasnie ja lubie :) sama mam oczywiscie mnostwo wad, z ktorymi mam nadzieje walczyc skutecznie, ale uwazam ze zamykanie sie i w ogole traktowanie innych w kategoriach kiczu, czy puszczalstwa jest krzywdzace :O kim jestesmy aby oceniac innych? wiem, ze Ty czy ja tego nie wymyslilysmy ale to nie znaczy ze nalezy sie z tym stanem rzeczy godzic bez refleksji i przyjmowac jako go fakt zastany :O Nie chce tak myslec o ludziach, i powiem wiecej, bardzo lubie czasem porozmawiac sobie z osobami totalnie roznymi ode mnie bo i od nich moge sie czegos nauczyc.... ale postuluje ;) o to aby nie krzywdzic innych surowymi ocenami, samej mnie sie to zdarzalo, ale z pelna swiadomoscia wypowiedzialam walke uprzedzeniom i stereotypom czego i Wam zycze

Gość obrazek
a moim zdaniem ten styl nie ma nic wspólnego z różnorodnością................ panienka, która liczy na ciągłą uwagę i zainteresowanie, poprzez swój wygląd zewnętrzny (wyzywający ubiór) dla mnie ma po prostu niskie poczucie wartości i musi się odwartościowywać poprzez ubranie i makijaż. Piękna kobieta będzie piękna i w dresie i w szpilkach, i po przebudzeni i w pełnym makijażu. Piękna kobieta nie musi ciągle potwierdzać swojej atrakcyjności. Białe kozaczki i mimi zostawi sobie na randkę czy na wypad do klubu....na pewno nie ubierze się tak do pracy czy na zakupy. A swoją drogą, top-modelki, aktorki, piosenkarki - przecież one na co dzień nie chodzą w sukniach od armaniego..tylko w t-shirtach i adidasach własnie..................bo to jest zwyczajnie wygodne na co dzień.

Gość nadal nie podoba mi sie.......
obrazku- przeczytaj sama siebie :) Twoim punktem, czy tez grupa odniesienia, sa aktorki itp., ktore zauwaz od niedawna zaczely sie lansowac na nonszalancje rozumiana jako podarte dzinsy, brak makijazu itp....jeszcze kilka lat temu nie bylo to taka norma jak obecnie, a wiec ulegasz jak kazdy z nas wplywom otoczenia, wplywom mediow, a dlaczego powiedz mi te wplywy, ktore Ty internalizujesz maja byc lepsze od innych? Kto oceni, jaka komisja d/s estetyki, jakie jury co jest pieknem, wartoscia a co kiczem? To tylko marketing ....... jak myslisz dlaczego zmienia sie typ urody modelek obecnie, nawet powoli u nas w Polsce? dlatego, ze cos jest zdrowe, czy dlatego aby jakies produkty zaczely sie dobrze sprzedawac? oczywiscie wszystkie czynniki maja wplyw na taki stan rzeczy, ale co jest czynnikiem bezposrednim? Masz racje mowiac, ze dziewczyna ubrana w taki sposob jak pisalas jest moze delikatnie mowiac niepowazna- ale Tylko ze zdrowotnego punktu widzenia dla mnie :) A poczucie adekwatnosci, poddawanie sie normom jest moze i ok bo wprowadza jakis lad w zycie spoleczne, ale bez przesady, bez przesady :O Jesli taka dziewczyna chcialaby wejsc do swiatyni np w wyuzdanym stroju- rozumiem sprzeciw, ale jesli idzie do sklepu itp to jest JEJ i TYLKO jej indywidualna sprawa a nam nic do tego

Gość leszczyk spod taniej budki
:o

Gość buahahaha
autorka ostatniego komentarza (nadal nie podoba mi sie) starala sie byc na sile inteligentna!!! bbuahahaha co za pseudointeligentna wypowiedz!!! hahaha

Gość nadal nie podoba mi sie.......
:) mysl co chcesz, ja i tak wiem swoje i pogadam z zulem spod budki, czy dziewczyna ubrana na rozowo a wiesz dlaczego? sam/a sobie odpowiedz na to pytanie.... :)

Gość moje zdanie
Tak to jest ze jak ktos ma niskie poczucie wlasnej wartosci to chce za wszelka cene wyroznic sie z tlumu...i albo sa panienki ktore probuja duzo szumu narobic kolo siebie swoim zachowaniem albo tandetnym wygladem; swoja droga to mam kolezanke(lalkowata) ktora nawet latem chodzi w zimowych kozakach nie wazne czy nawierzchnia to asfalt czy wielkie bloto i wez czlowieku badz madry i pomysl o niej ze jest inteligentna!! Nie da sie nie dzielic ludzi na rozne kategorie jesli jej zachowanie i wyglad(infantylny) i ubior(kozaki latem, dekold - do samego pepka- zima) siadczy o totalnej glupocie!!!

Gość moje zdanie
i po co sie znizac do takiego poziomu.....?! Narazaja sie w ten sposob na kpine i opinie ze sa glupie! ...Bo jak widac sa!!!

Gość cortex
a powie mi ktos jaki jest jeszcze kiczowaty kolor oprocz rozowego :P

Gość juz mowie
wszystkie landrynkowe kolory zastosowane w nadmiarze polaczone z tapeta na twarzy i nadmiarem plastikowych dodatkow np plastikowe kolczyki i branzoletki tylko w takim polaczeniu te kolory sa kiczem ;)

Gość BUHAAAAAAAHAHAHA
Tak naprawdę to nie jest kwestia różowego, niebieskiego czy innego - koloru. Chodzi o taki chm... trochę wsiuński, jarmarczny styl jakie niektóre panienki prezentują. Taka jest prawda.... kobieta z klasą się tak NIE ubierze. Popatrzcie na Francuzki....

Gość turkusowy
zarowiasta zielen, zolc i pomarancz

Gość nanana69
mam ochote im wpierdolic.

Gość juz mowie
czyli kolory landrynkowe :P

co do jarmarcznego stylu to trzeba tam durzucic - pierscionki z jakiegos badziewia - bo nie zloto i nie srebo a juz na pewno nie platyna :P