Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sklep z odzieżą

Mój własny interes-BUTIK Z ODZIEŻĄ...

Polecane posty

"123*** tak się zastanawiam , co mnie skłania do wchodzenia co jakiś czas na kafe i produkowania się w tym temacie ?" Ja się już uzależniłam od tego wątku:) Popieram w 100% Twoją wypowiedź. Z każdej sytuacji - pozytywnej, czy nie - trzeba umieć wyciągać wnioski i przekładać je na swoje działania, a nie tylko bezsensownie krytykować. Często tu zaglądam, bo choć własną działalność prowadzę od początku mojej drogi zawodowej, to handel odzieżą jest dość świeżym tematem (2,5 roku) i każde doświadczenie jest dla mnie cenne. Poza tym nie lubię spoczywać na laurach, bo kto się nie rozwija - ten się cofa. Mam wiele pomysłów, choć zdaję sobie sprawę, ze nie wszystkie uda mi się zrealizować, choćby ze względu na brak czasu, ale mam nadzieję że ten nad którym teraz pracuję, doprowadzę do końca. A czy okaże się sukcesem, czas pokaże. Dziewczyny, życzę Wam wszystkim, żebyście miały odwagę i możliwości realizować swoje marzenia, bo to czyni nas szczęśliwymi (czego i sobie życzę) :)

do jolinka12 Zgadzam się z "biznes( z) łomem", że w małych miejscowościach dobrze jest mieć w sklepie asortyment dla wszystkich, bo jest tu znacznie mniejsza grupa docelowa. Oczywiście zależy jeszcze wszystko od powierzchni sklepu, bo na 20 m się to na pewno nie uda. W małych miejscowościach bardzo ważna (o ile nie najważniejsza) jest niska cena - wiem z autopsji. Zacznij od tego, jaką powierzchnią dysponujesz i co na niej uda Ci się zmieścić, żeby sklep nie był "zapchany". Ja bym zaczęła od tańszych rzeczy (Wólka, Głuchów) + kilka bardziej wyszukanych ale droższych i zobaczysz, czym będzie zainteresowanie. Jeśli chodzi o bieliznę, to raczej tańsza (chińska, turecka), ale dobrej jakości. Ja u siebie mam też droższą (polskie firmy), ale gorzej się sprzedaje. A może postaw na odzież dziecięcą, jeśli nie ma wyboru w Twojej miejscowości?

Gość 123***
miło mi...aleksa.m ja nie jestem uzależniona od tego watku i w ogóle od Kafeterii ,ale na pewno od internetu ,a zwłaszcza od samego komputera . tak sobie teraz myślę ,że tu przychodzę bo nigdzie w necie nie znalazłam innego miejsca gdzie przez dłuższy czas można porozmawiać z tymi samymi ludźmi na temat handlu , biznesu w ogóle. korzystniejsze dla wszystkich byłoby gdyby więcej osób z dłuższym stażem biznesowym tu się wypowiadało . zaciekawiłas mnie swoimi pomysłami...jeżeli możesz ,chcesz , nakreśl temat, może coś doradzimy szczerze , zachęcimy do działania. pozdrawiam

Gość b--l
ja chcialam tylko powiedziec ze najezdzacie na pania euro ale czesto gesto ma racje nie zawsze ale widac ze ma kobieta doswidczenie ktorego nie jednej z was brakuje i zgadzam sie z hurtownia house style zamowilam toear od nich pozniej okazalo sie ze na ptaku ten sam taniej i bez kosztow dostawy takze szkoda ze np nikt o tym wczesniej nie pisal tak jaki euro teraz takze nie puszcie sie ze chce cos .... tylko warto czytac

Gość eurolifestyle
jeśli już mowa o house style to to ten Pan ma 3 hurtownie takie plus hurtownie obuwia, w co jednej to wyższe ceny , daje, w sobie wg widzimisię

Wiosenna odsłona naszej nowej strony i najnowszej włoskiej kolekcji :-) . www.vogahurt.pl . Przyjmujemy również zamówienia telefoniczne. Zapraszam.

Gość biznes( z) łomem
do jolinka 12 Na temat tego gdzie się zaopatrywać za dużo Ci nie powiem ponieważ ja byłam jak na razie tylko kilkanaście razy w Ptaku, jednak zauważyłam jedną prawidłowość że na hali wschodniej tak zwanej chińskiej są dużo tańsze rzeczy, jak później można znaleźć takie same droższe w innych halach. Ja piszę oczywiście o rzeczach chińskich stosunkowo tanich, bo ja postawiałam na niską cenę, nie na jakość. U mnie też bardzo dużo sprzedawało się takich ozdobnych chust i szali, jeżeli babka nie kupiła sobie sweterka to zawsze pokusiła się na taki dodatek jak ładny szal czy chusta za 20 czy 30 zl i oczywiscie kobietka w kazdym wieku, potem zawsze wracały.

a co powiecie o pasażu centralnym? bo ja głównie tam się zaopatruję i w przylegających halach.

Gość biznes( z) łomem
jolinka 12 polecam Ci jeśli wybierzesz się do Ptaka firmę KULA to tureckie bluzki tuniki wszystkie są tam bo 25 zl, są w jednym uniwersalnym rozmiarze jednak jest on większy niż np. w OXYD czy FASCHON HOUS. Bluzeczki i tuniki BERGE też mają przyzwoita cene jakość i powodzenie u klientek ponieważ jest to firma już rozpoznawalna wśród dużej ilości klientek. Jednak rozmiarówka trochę zaniżona (S/M L/XL), ale uniwersalne są w dobrych wymiarach. To tyle z moich własnych doświadczeń, radzę Ci abyś właśnie zainwestowała w bieliznę, w rajstopy(ale tu raczej polecałabym Ci np. gatta, nie chińskie bo są strasznie zaniżone rozmiary) leginsy, w taką drobnicę pierwszej potrzeby klienci beda wpadac po drobiazg a wychodzić z dużymi zakupami, tego CI życzę i sobie z reszta też;)

Gość biznes( z) łomem
uważam że centralny jest drogi, chociaż tam już znajdują się rzeczy lepszej jakości i gatunku, jednak na pewno można znaleść tam jakies chińskie rzeczy które są tańsze we wschodnim. Wychodzę z założenia ze w centralnym mają najwyższy czynsz więc narzucają największa marże.

Gość bozenka997
do vogahurt Trzeba przyznać,ze macie ładne rzeczy i niedrogie, myslę o sklepie internetowym-czy mozna ,po zakupie kopiowac Wasze zdjęcia?:)

Gość do bozenka
nei akie tanie,to są ceny netto Podane ceny są cenami netto, należy do nich doliczyć 23% VAT

Gość bozenka997
Nawet z tym vatem nie jest tragicznie,liczyłam... no i dalej szperam w poszukiwaniu czegos ciekawego:)

Gość do vogahurt
Mam pytanie do voga i innych hurtowni Czy jak ja nie jestem watowcem to czy moge u was kupic towar bez VATU??? Np na paragonik???albo czasem i bez niczego??? Bo ja handluje na targowiskach i nie mam kasy fisk i VATU

Gość do bozenka
w polsce nie kupuje sie bez vatu, tylko w unii majc nip eu

Gość do vogahurt
Przecież w Ptaku wiele firm sprzedaje bez VATU i bez kasy fisk

Gość do bozenka
powodzenia w spotkaniu z US

Gość bozenka997
Zle mnie zrozumiałaś-ja już wzięłam pod uwagę vat 23%,nie mam zamiaru kombinowac-mam swoje zasady. Szukam odziezy w hurtowniach narazie,pewnie trzeba bedzie ruszyc do tego sławnego Ptaka,i ,naturalnie bez faktur nie myślę kupować.ten dropshipping mnie interesuje,ale w Polsce oprócz jednej hurtowni odziezowej,nikt sie w to nie bawi:(

Gość do bozenka
to było do dovogahurt sorry nie do ciebie

Gość do bozenka
ja bym nie stawiała na Ptaka wszyscy maja stamtad na ino jedno kopyto badz oryginalna

Gość bozenka997
Najbardziej podoba mi sie odzież dunska-jest bardzo elegancka i dobrej jakości. Ogladam często hurtownię dunka-piękne rzeczy,ale drogo sobie liczą,aby coś na tym zarobić trzeba narzucić chociaż 25-30%,a to juz jest drogo. oglądacie takie hurtownie?:)

Gość olga0831
do Bożenka a ja pozwolę się z Tobą nie zgodzić-szukałaś dobrze? jeśli wie się czego się chce i wie się gdzie szukać to można wynaleźć niezłe perełki ale to dla wtajemniczonych. Większość butików zwłaszcza ze ściany wschodniej zaopatruje się na Marywilskiej sama tam nie byłam ale ponoć jest fajnie i tanio dla tych którzy tego poszukują. Sama również polecam swoje usługi:-)

Gość bozenka997
do Olga Z tego,co sie orientuję-jestes przedstawicielka jakiejs hurtowni[sorry,jesli sie mylę],zaopatrujesz sklepy-a ja mysle o e-sklepie,nie mam zbyt duzej powierzchni,aby magazynowac towar,i co wazne zbyt duzych pieniedzy,aby szarpac sie na duze zamowienia. Nie znam Wrszawy-bo chodzi Ci o hurtownie na Marywilskiej. Cały czas jestem poszukujaca i w marzeniach mam sklep z z dobra odzieża,nie chińską jednorazówkę,albo tzw.japan style na allegro-straszne te kontenerowe ciuchy,brrr:(

Gość eurolifestyle
najważniejsze w e-sklepie jest trafić do klientów bo sklepów są tysiące, towar to rzecz w sumie drugorzędna, bo sprzedać można wszystko, jak dotrzesz do klienta , znam wiele sklepów które mają ceny kosmiczne a sprzedaż na full wypas, ot chociaby największy polski japan style, ceny kosmiczne, sprzedaż hurtowa u nich to .. 3 proc. zniżki od cen detalicznych,. ale uważają się za jedynych i najlepszych w tej branży bo mają dobre reklamę i klienci i tak kupią

Gość eurolifestyle
czy choćby sklep dziecięcy internetowy ze szczecina, w porównaniu do cen z zagranicznych huerotwni ich narzut na sztuce sięga kilkust procent nierzadko , a mimo to dzienie sprzedają setki produktów nawet na alegro wystawiając rzecyz o 30-40 złotych drożej niż inni, bo mają kasę na rreklamę, setki tysięcy kasy, wystawiają się nawet na zagranicznych portalach z cenami drożsyzmi niż zagraniczne hurtownie a mimo to i tak mają mega sprzedaż, a zajku hurtowy u nich , pierwszy 1500 pln w cenach detaklicvznych potem 2-3 proc. od ceny detalicznej, a zaopatrują sklepy w calej polsce tak rtrzeba dzialac to jest sztuka

Na marywilskiej jest hurtownia? Można tam kupować na faktury? Myślałam, że tam jest sprzedaż detaliczna tylko i są tam kupcy spod Pałacu przeniesieni. Jest taniej niż w Ptaku?! ładne rzeczy... przecież tam kupują detaliści :l