Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milo

Praca w OVB - czy warto??plis

Polecane posty

Gość Kupiłem sobie Traktor
Batosai to Kosmita. Żyj e na Marsie. Jak inaczej określić człeka, który kłóci się, że nie jest sprzedawcą tylko doradcą. A nie wie nic o rynku, oprócz bredni wciskanych na szkoleniach. chłopie przestań robić z siebie błazna na tym forum, tylko poczytaj co się dzieje. Ja mam ci tłumaczyć o bankach czy towarzystwach, które plajtneły. / O kilkudziesięciu funduszach inwestycyjnych, które były faktycznie piramidami finansowymi. To po chooj ty nazywasz się doradcom, jak ty jesteś na tym forum kimś takim jak robakolog stefan N. w sejmie. mówę to życzliwie, a szczegóły we wtorek, bo w Wielką Niedzielę nie piszę.

Gość obiektywnyP
w jakiej walucie najlepiej się zadłużyć, jaki bank ma najlepszą ofertę kredytową" Katiusza a jak to nazwiesz?? mi podchodzi pod wiliczanke sprawdzajaco do tego batosai, ale ponoc tez pracowalas w finansach wiec powinnas to wiedziec wiec moze Ty nam to powiedz;) dlaczego krytykujesz czyjes poglady np. Tekli tobie tez obiecali i sie zawiodlas czy po prostu nie sprostalas i wlasnym ambicjom;) To jest wlasnei obiektywne nie znam Was wiec wyciagam wniski z tego co czytam i wiem, ze Toba targaja emocje a to napewno nie jest dobry doradca;P No i jak by nie bylo barosai odpiera wasze Twoje zarzuty i na kazdy podaje jakis argument wyuczony lub nie ale jednak czego no o Tobie powiedziec nei mozna;) ciagle atakujesz nie probujesz odpowiadac jesli ktos pyta. pofatygowalas sie chociaz raz zeby sprawdzic oferty konkurencji;) zrobilem to dla Ciebie. na Polski rynek wchodzi nowa firma "Skandia" sprawdz. jest rowneiz cos takeigo jak "Genistar" no i oczywiscie zawsze mozesz kupic cos w Vienna insuracne group;).Wierz mi na slowo nie maja lepszych ofert. wiem to niby nie ten temat bo tutaj bylo tylko zapytanie o prace w OVB ale jednak przez wasze wypowiedzi na pewno zmienil sie obraz firmy wiec porownaj tamte i sie wypowiedz. Zdrowych wesolych Swiat Wielkiej Nocy;)

Gość Karaluch35
Obiektywny, ale ty bredzisz. Ie spełnic swoich ambicji w OVB? Dostajesz sie z biegu niezalenie od zawodu czy skonczonej szkoły, i na wstepie masz stanowisko R1. Awanse robi sie smiesznie szybko. Przynajmniej te do KOD, bo z tymi pozniej to roznie, mozna sie czasami sporo naczekac, az ktos wreszcie awans zechce zatwierdzic, co by samemu dochodu nie stracic. Pierdoły ze szkolen,schowaj sobie do kieszeni i zaznij myslec samodzielnie.

Gość DABLO
OBIEKTWYNY NA polski rynek wchodzi nowa firma Skandia?

Gość DABLO
moi drodzy:) kolejny forumowicz sie tutaj skmpromitowal... chlopie skad ty masz takie informacje ze nowa frma skandia wchodzi na polski rynek finansowy? no chyba ze u ciebie jest rok 1999... co za zenada....

Gość rybaaaaaaaaaaaaa
sluchajcie ja pracuje w ovb i naprawde jestem zadowolony bylem teraz na seminarium gst i naprawde od 1 lipca bede na stanowisku kierownik oddzialu i ja juz mysle o awansie dalej czyli kierownik okregu i puzniej dyrektor okregu jak sami nie sprubujecie to sie nieprzekonacie ale ja tu nie chce nikogo namawiac poprostu trzeba spróbowac pozdro

Gość robertooo
Wiecie co? zamiast czytać te \"bzdury\" weźcie w rękę telefon, umówcie się na kilka analiz i na pewno na tym lepiej niżeli ślęcząc i czytając to forum. nie mogę powiedzieć że mam jakieś mega doświadczenie w firmie czy finansach ... ale znam osoby które je mają i od nich się tego uczę. Firma opiera sie na praktyce a nie teorii, jesli jest osoba ktora zaczyna i niewiele jeszcze wie co proponuje to jest po to aby sie tego nauczyc, a jego przełożeni sa po to aby mu w tym pomóc. On wie ze to może polecic sam nie wiedzac nawet do konca dlaczego, tego sie dowie z czasem i zrozumie, kiedy osiągnie już jakąś samodzielność i odpowiednią wiedzę - poki co beda robily to osoby które mają wieksza wiedze i doswiadczenie za niego. a co do produktów to są one sprawdzone przez osoby które sie na tym znają a nie przez osoby które zaczynają dopiero pracować. prosta zasada: Jeśli uważasz że coś jest złe to podaj przykład czegoś lepszego! typowa mentalność polaków ( pewnie ja tez kiedyś tak myślalem ) jak ktoś coś osiaga to zyczy mu sie zeby nagle to stracil zamiast spytac sie jak to robi i osiagnac to samo ... kupi sobie nowe auto to mu przerysowac itd. poprostu zgniesc, przydeptac i jeszcze kopnąc bo dlaczego ma miec lepiej niż my! zmiencie sposob myslenia i postrzegania na swiat a bedzie to juz polowa sukcesu! Chcesz odnieść w życiu sukces? to patrz na osoby które go osiągnęly i idź tą samą drogą a na pewno go osiągniesz. Oczywiście najlepiej to się sprawdza w firmie, w której wszyscy mają takie same szanse na to ... pozdro dla batosai ... szacun ... ludzie dzielą się na mądrych i inteligentnych ... mądry posłucha i pójdzie tą samą droga a inteligentny bedzie tylko szukał haczyków i stał w miejscu :) KOD

Gość batosai
Nie no... Skandia nowa nie jest. Aczkolwiek pojawiły się jej reklamy w TV ostatnio :) Kupiłem Traktor- Jak dla mnie nie musisz nic sie odzywać, bo poziom Twoich wypowiedzi sprowadza się do kłótni piątoklasistów na podwórku szkolnym. Chociaż z drugiej strony ciekawy jestem jak chcesz udowodnić, że nie wiem nic o rynku. Takze wyczekuję wtorku. Chętnie porozmawiam o wymienionych funduszach. Np. o powodach upadku i % rynku np. Niemieckiego jaki stanowiły.

Gość Katiuszaaaa
ObiektywnyP Nie będe komentowała Twojego ostatniego postu, i tak już się dostatecznie skompromitowałeś.

Gość s8m
obiektywny chlopie powiedz mi gdzie sie takie okazy chowaja jak ty? skad ty sie urwales? rozbroiles system z ta skandia:) totalna zenua:)

Batosai, napisałem dziś, bo nie wytrzymałem. Poziom piątoklasisty to jest Twoja retoryka, beznamiętne ględzenie o dobrodziejstwach współpracy z OVB. Naprawdę rozumiesz tylko tyle, na ile pozwala Ci poziom szkoleń OVB, nic więcej.Ja nić nie chcę, ani nie muszę udawadniać. Ja to widze po Twoich wypowiedziach.Nie widzisz nonsensu ostatnich miesięcy ? Rynek niemiecki np. : państwo pod przymusem nacjonalizuje banki, czy to normalne ? Hitler tak samo robił. Lenin też. I czy ja mam takim rządom powierzać pieniądze ? Lepiej już kupić złoto i zakopać. A na poważnie, to naprawdę chyba nie kumasz nic oprócz schematów ze szkoleń . i sam sobie przeczysz, odnośnie wyliczeń składek Amplico. Jeśli by składali nie 50 zł, tylko 500, to mieliby 90.000 inwestycji, a dostali by 140.000, czyli 56% za 15 lat. całe 3.7 procenta rocznie. Nie dla mnie taka zyskowność. Wiem ,że strzelisz pean na temat rodzajów polis i funduszy, ale to nic nie zmieni w mojej ocenie, że w towarzystwach liczy się zysk własny, a nie klienta. Klient to taki mały dodatek, jak kwiatek do kożucha.

Gość obiektywnyP
heh. moj blad zapomnialem dodac od kiedy istnieja ale chodzilo mi wlasnie o reklamy w TV bo wlasnie z tego zrodla ludzie najczesciej czerpia info. Katiusza jasne, ze nie skomentujesz bo nie potrafisz ...za trudno prawda no przeceiz padly jakies pytania w Twoja strone wiec trezeba sie jakos wycofac. Skoro nie musicei nic udowadniac to dlaczego negujecie?? podobno radzic trzeba sie tych , ktorzy sobie radza;P polemizujmy nadal bo zaczyna mnie to intrygowac zwlaszcza jak ktos zaczyna kogos obrazac to swiadczy tylko i wylacznie o prostactwie i niedouczeniu lub niedowartosciowaniu:P

Gość obiektywnyP
Dablo wiec skoro wiesz od kiedy istnieje to moze wypowiedz sie o niej? zenada zenada tak mowia wszyscy z wypaczonym poczuciem wartosci;) ale juz taka nasza manetalosc prawda..?? heh jak to latwo krytykowac a przeciez nikt krytyki nie lubi zwlaszcza Ci krytykujacy;) a czy Wy macie cos sobie do zarzucenia ?? niektorzy pracowali w tej firmie, i jak wasze sumienia tez tak oszukiwaliscie ludzi?? pozdrawiam:)

Gość dablo
a ty skoro nie wiesz nie powinienes zabierac glosu i pisac takich bzdur jakie tu wypisuje... kolego Skandia w Polsce istnieje od roku 1999 wiec kompromitujesz sie piszac takie bzdury i pouczajac innych..

Gość batosai
Kupiłem Traktor- mówisz o upadkach banków i TFI, bedących piramidami finansowymi (to mnei najbardziej ciekawi). Teraz wyjeżdżasz z nacjonalizacją banków, Hitlerem i Leninem... A na konkretnie posatowione przeze mnie pytanie- o jakie banki Ci chodzi- wymigujesz się od odpowiedzi, mówiąc, zę nic nie rozumiem. Moim zdaniem, po prostu nie da sie z Tobą rozmawiać na poziomie... CO do polisy z Amplico- nie wiesz jakie były jej warunki, jaka SU i cel odkładania, długość trwania programu (nie wiesz czy np. nie został zakończony przed czasem) itp. itd. Program wypracował jakiś zysk. Niewielki- fakt. Ale nie znasz przeznaczenia tego programu. Wiec moim zdaniem nie można tego oceniać w ten sposób.

Gość obiektywnyP
Dablo ale chyba pomyliles osoby to nie ja pouczam ale Ty;) w koncu to nie ja najezdzam na firme i odradzam ja wiec gdzie pouczanei z mojej strony kolego:) wiec wypowiedz sie na jej temat skoro jestes takim znawca tematu?? Jak dla mnie oferty ma gorsze a reklame w TV zobaczylem niedawno. wiec jak dla mnie nowosc:P

Batosai , Ty naprawdę jesteś myślący inaczej. Jakich Ty chcesz argumentów ? Ja podaję luźne myśli, zachęcam do myślenia , a Ty tylko chcesz gotowej strawy, ja nie prowadzę szkoleń ja tylko chcę zmusić Cię do ruszenia głową, świat to nie tylko OVB i jego produkty. Czy naprawdę nie wiesz jakie banki splajtowały ? Czy nie słyszałeś o Madoffie ? A takich jak on już naliczono w USA kilkudziesięciu. Czy nie myślisz , że kryzys bankowy i giełdowy wziął się z wywindowania do kosmicznych rozmiarów cen nieruchomości ? Nie byłeś w USA, ja gdy zobaczyłem dom mojej koleżanki za 380.000 $ to spadły mi buty. W Polsce jest to przeciętnej jakości stodoła lub budynek gospodarczy. Tam to jest DOM. Pozdrawiam, odezwę się jeszcze.

Gość batosai
KST- a ja to widzę, tak: po prostu nie umiesz mi odpowiedzieć na dane pytania. Oczywiście, ze słyszałem o Madoffie. Ale jego system nie jest zdaję się, do konca legalny w Europie, wiec o czym my w ogóle rozmawiamy? Dlatego też bardzo chętnie poznam fundusz, który jest piramidą i upadł, bo osobiście nie znam takiego (mówie o Pl i Eu) Nie uważam, żeby kryzys gospodarczy był efektem wziął sie z wywindowania do kosmicznych rozmiarów cen nieruchomości. Raczej ze złych decyzji banków, które udzielały kredyty na te kosmiczne kwoty ludziom, którzy nie byli wypłacalni...

Gość Katiuszaaaa
ObiektywnyP. Nie będe pisała 10 razy tego samego tylko dlatego że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Przeczytaj sobie moje posty jeszcze raz i skończ z tymi Twoimi wypocinami bo się błaźnisz. Nie bede Ci nic udowadniać bo Twoje posty świadczą o tym że Twój poziom inteligencji można przyrównać do 12letniego dziecka. Nie chce mi si ę pisać na tym forum, bo czuje że się cofam w rozwoju.

Gość 12 latek
hura hura do polski wchodzi nowa firma nazywa sie COCA COLA:) nie smiejcie sie ze mnie:) ja poprostu ide tropem pana obiektywnego:) pierwszy raz widzialem wczoraj nowa reklame coca coli wiec jak dla mnie to nowa firma jest:)

Gość Chlorek
To już wiecie dlaczego OVB się nie reklamuje w mediach. Żeby ludzie nie pomyśleli ze to nowa firma.

Gość odjazdP
no tak zgadza sie:) jest to głowny argument przemawiajacy za tym ze firma ovb sie nie reklamuje buhahahahha dobre dobre:) dlaczego w ogloszeniach o prace ktore sa zamieszczane przez pracownikow tejze firmy bardzo zadko pojawia sie pelna nawa tej firmy? dlaczego sa takie niskie wymagania stawiane kandydatom? ja nigdy nie slyszalem o takiej firmie jak ovb, ale kolega zaczal tam pracowac pol roku temu i jakos od miesiaca mnie namawia na prace, i mowii ze mozna zarobic niezle pieniadze... ale nei potrafi mi odowiedziec na pytanie dlaczego nie ma reklam tej firmy i dlaczego sa takie niskie wymagania dla potencjalnych pracownikow? moze ktos tutaj mi odpowie?

Gość Tomeczekkkk
OdjazdP bo każdy ma prawo na sukces a w dzisiejszym świecie liczy się kreatywność i ukierunkowanie na cel.

Gość odjazdP
sory kolego ale takie argumenty do mnie nie trafiaja...

Gość obiektywnyP
heheh alez smieszne;) batosai widzisz wystarczy zwrocic troche na siebie uwage miec wlasne zdanie na pewien temat i juz chca Ci jechac jak mozna;) W koncu tylko tyle wiekszosc potrafi i to okresla sie mianem prostactwa;] bo zaden z nich nie powiedzial nic od siebie wlasnej mysli (no poza moze 2 wyjatkami) tylko ciagle narzekaja. Katiusza jesli masz kolo 30 to jest ro bardzo prawdopodobne , szare komorki w tym wieku zaczynaja obumierac;) heh nie ebdziesz pisac bo w koncu ktos zwrocil uwage na Ciebie i zadal pare pytan najlepsze wyjscie to stwierdzenie , ze nie ten poziom. rowniez uwazam , ze nie ma poziomu nei ma rozmowy(zaraz odezwa sie glosy to po co piszesz;P)... Widzisz 12 latek coca cola jest bardzo niezdrowa wiec nie ulegaj tyklo reklama i zacznij pic soki;P

Gość batosai
Widzę, że zamiast dyskusji na jakimś poziomie, o faktach, o + i - OVB, zeszliście znów do nagonki, tym razem na obiektywnegoP... "dlaczego w ogloszeniach o prace ktore sa zamieszczane przez pracownikow tejze firmy bardzo zadko pojawia sie pelna nawa tej firmy?" Generalnie jest zakaz umieszczania logo, chyba, że zarząd wyrazi pisemnie zgodę na to. Zgoda zwkle jest, ale sie na nią czeka. A 1 zgoda- jedno ogłoszenie, podczas, gdy mozna wystawić 15 bez loga. Dlaczego ludzie nie podają nazwy firmy? Tego do konca nie wiem. Ja, jesli wystawiam juz takie ogłoszenie (a zdarza mi się od czasu do czasu) to podaję, choćby po to, by potencjalny kandydat wszedł sobie na to forum. Jak jest na tyle głupi, żeby uwierzyć, że OVB to sekta, w której piorą mózg i naciągają ludzi, to nie odpisze mi na ogłoszenie, czyt. oszczędzi mój czas na przeprowadzenie mu rozmowy kwalifikacyjnej. "dlaczego sa takie niskie wymagania stawiane kandydatom?" Głównie dlatego, że poleskie prawo nie stawia wiekszych wymagań do pracy w tej branży. Generalnie średnie wykształcenie + niekaralność i teoretycznie można śmigać. Natomiast nie każdy, kto spełnia te kryteria się nadaje do pracy w naszej firmie. Ale oczywiście zaraz usłyszysz, ze przyjmujemy wszystkich jak leci, co osobiście uważam za totalną bzdurę. Jakby tak było, to miałbym dzisiaj chyba z 500 osób w strukturze, a w OVB pracowałyby w Polsce miliony. "ja nigdy nie slyszalem o takiej firmie jak ovb, ale kolega zaczal tam pracowac pol roku temu i jakos od miesiaca mnie namawia na prace, i mowii ze mozna zarobic niezle pieniadze..." kolega ma rację- można zarobić duże pieniądze. Ale spytaj sie kolegi ile zarabia. Jeśli 5 stów od czasu do czasu- powiem Ci szczerze- odpusć sobie, bo będziesz tylko następnym, który bedzie najeżdżał na firmę na tym forum. "dlaczego nie ma reklam tej firmy" W Polsce stosujemy trochę inną formę reklamy, która przyjęła się na początku jej działania. Działamy na poleceniach. Dla nas najlepszą reklamą jest zadowolony klient, który poleci nas swoim znajomym. Na zachodzie Europy normalnie są reklamy OVB w TV. W Polsce na razie jest to nie potrzebne, gdyż przyjęty system sprawdza sie bardzo fajnie i na brak klientów nie narzekamy, mało tego, firma wciąż sie rozwija. Poza tym sponsorujemy mnóstwo imprez, wydarzeń itd. W Krośnie zdaję sie, ze jest nawet klub sportowy sponsorowany przez OVB.

Gość Grzesiek co właśnie konia wali
Generalnie jest zakaz umieszczania logo. mi motłoch idzie za głosem Guru, ale to nie jest sekta, ależ skądże, gdzieżby to sekta była. Chyba, że zarząd wyrazi zgodę, to wtedy churaaaa, jaki zarząd wspaniały. Mózgu absolutnie nie piorą, ależ skąd. tylko dlaczego taki np. Batosrai tyle miesięcy pjerdzieli jedno i to samo, totalne kloaczne fermenty, nieeee on nie ma mózgu wypranego. No ale czy ma go w ogóle ??? Wymagania niskie to nie mam zastrzeżeń. 30 lat temy zdając maturę miało się większą wiedzę niż dzisiejsi świeżo upieczeni studenci, którzy piszą na tym forum kretyństwa, jak to jest źle i nie można znaleźć pracy. Nie można bo się umie tyle, że whójusięnie mieści, to też takich wykształconych imecyli nikt nie zatrudni. A co do ogłoszeń o pracy to dotąd jak OVB-owcy będą łgać w ogłoszeniach o pracę biurową itp. kłamstwa, dotąd będą sceptycy pisać źle o firmie. Kóóźwa napiszcie, że jest to akwizycja polegająca na sprzedaźy III i trochę II filara plus odrobina majątkówek baardzo słabo płaconych na początku, to unikniecie steku nieporozumień i niepotrzebnych inwektywów. No ale zarząd karze inaczej. więc robimy jak karzą, oczywiście nie jesteśmy sektą Jak karzą srać w pampersy to też zaczniemy srć w gacie , no bo zarząd karze. Na koniec krutka historia. Pięć lat temu zaczepił mnie na ulicy pewien młody człowiek w garniturze rozdający ulotki i zprosił na spotkanie w sprawie nświetnego interesu. Pomyślałem, pewnie jakiś nowy SKYLANE , TYTAN, albo inne badziewie. Poszedłem, bo było to w sobotę, miałem czas. Swietny hotel, wchodzę i mało nie pierdzielnełem na zawał, ja stery cap , a dałem się podejść Herbalajcowi. Zostałem dwie godziny, z ciekawości.Najweselszą częścią tego spektaklu było po około godzinie peanw i skowytów uczestników jakie to oni zarabiają bajońskie kwoty na tych ziółkach i kisielo-budyniach wszyscy nagle wstają , śpiewają , akaczą w miejscu i wymachują rękami. Pytam Młodego człowieka co to jest ??? Gdzie ja jestem do kó...y nędzy, a on spokojnie, my mamy taką radość w sobie, my tak się cieszymy. Pewnie zarząd kazał, to robili z siebie buców. I na koniec po około roku miałem interes do tego kolesia , dwonie i, idę do ich już biura , a tam po pierwsze: -szkolenie motywujące nowych wiernych i te same bałwochwalstwa co rok wcześniej w owym hotelu, te same osoby, te same kwoty itd. po drugie : -owy kolega co mnie zapraszał już nie w garniturze, tylko w jakimś wyświechtanym sweterku, pytam Go co ty nie służbowo ? a on na to :" nie , teraz zarząd polecił nam tak chodzić, bo ludzie jak widzą nas w garniakach to nas przeganiają, że jesteśmy akwizytorami, a my jestweśmy doradcami zdrowotnymi.

Gość czlk
Witam, wczoraj byłem na spotkaniu z kolegą, który pracuje w tej firmie. Próbował mnie naciągnąć na jakieś tam fundusze itp. Jedno co spowodowało u mnie salwy śmiechu to forma w jakiej ze mną rozmawiał. Kilka lat temu wraz z rodzicami dałem się wciągną w piramidę finansową (straciliśmy na tym kilka tysięcy złotych). Ton w jakim kolega ze mną rozmawiał był dokładnie kopią tego, co wtedy usłyszałem. "My się nie musimy reklamować, bo jesteśmy najlepsi", "Polegamy na polecaniu nas przez znajomych, bo tylko do takich ludzi mamy zaufanie", "Nie każdy (pierwszy lepszy z ulicy) może u nas inwestować", "To ty teraz, a tu za 30 lat" itp... Po powrocie do domu zacząłem czytać to forum i teraz jestem pewien, że OVB to piramida nastawiona na szybki zysk, a nie dobro klientów. Chociaż nie twierdze, że Wasze produkty są złe, ale skończcie ściemniać, że Waszym celem jest pomoc klientom. Pozdrawiam!!!

Gość Katiuszaaaa
ObiektywnyP a Ty masz coś sensownego do powiedzenia na temat ovb?? Jesteś pracownikiem, klientem?? Na jakiej podstawie wyrobiłeś sobie zdanie o firmie?? "Generalnie jest zakaz umieszczania logo, chyba, że zarząd wyrazi pisemnie zgodę na to. Zgoda zwkle jest, ale sie na nią czeka. A 1 zgoda- jedno ogłoszenie, podczas, gdy mozna wystawić 15 bez loga. " Nie rozumiem dlaczego jest zakaz używania loga. To jest już paranoja jakaś. Mówiłam już kiedyś. Logo robi się po to żeby się nim chwalić. Logo to taki znak rozpoznawczy marki. Twierdzicie że ovb jest marką, jest dużą firmą ma wielu klientów itd. Jaki jest sens tworzenia loga skoro zakazuje się go używać. Rozumiem że można go używać w różnych celach, czasem szkodząc ovb ale czy kierownicy nie mogliby mieć swobody w kwestii używania loga?? Czy ten cały zarząd nie mógłby przeszkolić kierowników jak i gdzie używać logo a potem dać im zgodę. To zarząd nie ma zaufania do swojej kadry kierowniczej... kiepsko.