Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krakrakarkrakra

chce umiec zrobic szpagat!!!

Polecane posty

Gość Nike1313
Siemka!!!Sluchajcie mam 13 latek i jestem bardzo wysportowana!Umiem szpagat foczke kwiat lotosu itp itd jak co mozecie pisac na moja e-meil -nike12@poczta.onet.eu ja na pewno cos poradze!!Mam duzo cwiczen rozciagajacych ktore sama wymyslilam i pomagaja,a wiec jakby co to piszcie.Czekam.....PZDR

Gość a co to jest kwiat lotosu
i jak się go nauczyć? :)

Gość Nike1313
Kwiat lotosu...hmmmm...........trudno okreslić ale moge dac na e-meil kilka cwiczen dzieki ktorym sie nauczycie.Awiec zapraszma na e-meilPZDR

ja tez ucze sie szpagatu i jestem otwarta na wasze rady. kilka cwiczen juz znalazlam w necie. wy tez cwiczycie codziennie? zbyt duzy wysilek nie jest zdrowy dla miesni i poleca sie solidne rozciaganie np. 3 razy w tygodniu. heh, a tak juz bym chciala umiec ten szpagat:) z hula hopem sie uporalam to i szpagat w koncu zrobie:D

Gość ele jak

Gość Dżela
Szpagat zrobiłam w kilka dni . Codziennie próbowałam i się udało , a zaraz potem nauczyłam się wiele innych tego typu rzeczy . Oto jedez z wielu sposobów rościągania : usiądź w rozkroku , wyciągnij ręce przed siebie i zrób tak aby brzuch dotykał podłogi a nogi pozostały na swoim miejscy . Nalerzy rościągać się codziennie aby dojść do celu . POZDRO Dzela !!

Gość a jakie ćwiczenia
polecacie na tzw. szpagat męski (sznurki, tzn. nogi w bok), bo damski już umiem?

Gość V00
Ile macie lat? Bo ja mam 25 i zastanawiam sie, czy mi sie uda, czy moze juz cialo nie jest rozciagliwe. A, no i jestem facetem, bo nie wiem, czy faceci maja latwiej, czy trudniej ;)

Gość paulaaaa
czesc! mam 13 lat i chce sie nauczyc szpagatu... tylko mam pytanie ile Wy sie go uczyciscie...?? i jakich cwiczen uzywaliscie..??? pozdrawiam

Gość klaudu
Ja mam 15 lat, tancze i rozciagalam sie do szpagatu 4 tyg robie francuski i turecki. Ciezko bylo ale sie oplacalo:)

Gość adusiek
ja cwicze juz od 2 tygodni i sa efekty i wszystkim sle rade "NIE PODDAWAJCIE SIE" wiara jest najwazniejsza, moze kiedys wam sie uda :)

Gość niki i kina
czesc mam na imię Nikola a moja siostra kinga. Umiemy szpagat od pół roku i mozemy udzielic wam dwie rady. 1.spróbowac zrobic skłony ze złączonymi nogami i rece połozyc na ziemi. 2.przystawic noge do sciany i podnieśc ją jak najwyzej. P.S nauczyliśmy sie szpagatu w dwa tygodnie wakacji, poniewaz chodzilismy na akrobatykę Wam moze byc troszki ciezej. P.S.S Szpagat nie zależy od wysportowania tylko od chęci i kości.

Gość Maartynikaa
Hej dziewczyny!! zaby zrobic dobry szpagat i nie nabawic sie kontuzji to musicie cwiczyc około miesiac, i to codziennie, wystarczy 15 min, ale systematyka jest najwazniejsza!! I tez jest wazne, zebyscie nie robiły nic na siłe. Ja tak zrobiłam i miałam kontuzje przez 2 miesiace :( I taki szpagat po miesiacu juz bedziecie umiały zawsze :)

Gość WIEEELKA GAPA
Czesc wam!!! ostatno z kolerzanką umuwiłyśmy sie ze zrobimy szpagat za dwa tygodnie , i wiecie co rośćiągałam sie tak aż do bulu nie raz obym nie doznała kontuzji . dwa dni przed naszym terminem zrobilam szpagat i zdecydowałam sobie przez 2 dni zrobić ulge i nie ćwiczyć , gdy ona przyszła ja przymierzałam sie do niego AAAAA TU GAPA nie mogłam zrobić nawet lekko!!!!!!! ! A kolerzanka wywaliła mi przed nosem pieknego szpagata Obciach

Gość rachelcia l-ca
ja też własnie mam zamiar nauczyć się robienia szpagatu!Jedno mnie tylko zastanawia jedne z was piszą że nauczyły się go robić w 3 dni a inne że w 4 miesiące!!cholera...mam nadzieje, że mi sie uda w tydzień lub w góra dwa tyg.!jak ktos ma dla mnie jakieś dobre rady to prosze o meila pozdrawiam!!!!!:):):):)))))))))))))))))

Gość SkOrY
Siemacie dziewczeta...:D tutaj macie plan treningowy po ktorym na bank szpagat nie sprawi wam problemu misiaczki... http://www.augustow.mm.pl/~justkeepw/grafika/Szpagat.pdf Zycze powodzenia...:)

Gość nataluś
eee... ja tam mysle że wystarczy się tylko dobrze rozściągnąc i szpagat sam sie zrobi hehe:)

Gość Kasia i Judyta
Witamy Was wszystkich!!:) Mamy prawie po trzynaście latek. Chciałybyśmy się nauczyć szpagatu damskiego i męskiego. Jesteśmy dość sporo wysportowane, ale szpagat nam nie wychodzi! Ciągle ćwiczymy! Aha szpagat da się zrobić w tydzień, bo aktorki lub piosenkarki robią szpagat w "Tańcu z gwiazdami" mając na niego tydzień czasu! Pozdrawiamy i prosimy o rade! Dziękujemy!

Gość ppppppalaaaaaa
mam problem ćwicze co dziennie rozcionganie już od miesiomca i nie umiem co mam zrobić

Gość szpagaaaaaaaat
cholera. Ja tez usiłuje zrobić szpagat, i ten gdzie noga jest do przodu idzie mi całkiem dobrze, brakuje mi moze z 10 cm, to max. Ale ten z nogami na bok - za cholere, i wydaje mi sie ze to nie jest kwestia rozciagniecia, bo nie bola mnie miesnie, tylko kosci. Czuje jakby mi kosc udowa zahaczala o biodro czy cos w tym stylu. Podobno jakiś tam znikomy procent spoleczenstwa ma tak ze nie moze nauczyc sie tego szpagatu, myslicie ze to moze byc to?

Gość niki18
żeby zrobić szpagat trzeba się codziennie rozciągać,ćwiczyć aż do upadłego!!!ja kiedyś chciałam umieć robić szpagat bo chciałam być baletnicą!ćwiczyłam,ćwiczyłam,ćwiczyłam 3 razy dziennie i jakie są teraz efekty???teraz jestem baletnicą w warszawie i jest super!ćwiczcie a może w przyszłości zostaniecie baletnicami!

Gość yuhuuuuu
powizsza wypowiedz jest boska. Z pewnoscią kazdy kto zrobi szpagat bedzie baletnicą. W Warszawie. Na bank.

Gość Pyziula=
Zaczęłam się rozciągać dopiero od wczoraj... Robię to według tego treningu naipsanego na pierwszej stronie, tylko ja nawet nie wiem... To sa cwiczenia na szpagat francuski(jedna noga do przodu, a druga do tyłu) czy turecki (nogi na boki, zwany nitką)?

Gość csdcdc
jest jeszcze skorpion...hehe

Gość Pyziula=
ale co to jest ten skorpion? ;)

Gość Pyziula=