Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 mnie sie to podoba

zupa kapusciana -dobry sposob na schudnniecie

Polecane posty

Go艣膰 All
Widzia艂am wiele wersji tych diet, ale moja jest wyj膮tkowo uboga we wszelkie sk艂adniki, ma艂o na co pozwala. W niekt贸rych by艂o, 偶e dnia 'mleczno-bananaowego' mozna zjesc do 6 sztuk bananow! U mnie podana po艂owa z tego.. DZIE艃 PIERWSZY zupa i owoce (pr贸cz banan贸w). DZIE艃 DRUGI: tylko jarzyny. Jedz zup臋 i jarzyny przez ca艂y dzie艅. Na kolacj臋 mo偶esz sobie zrobi膰 pieczonego ziemniaka. NIE WOLNO W TYM DNIU JE艢膯 呕ADNYCH OWOC脫W!!!! DZIE艃 TRZECI zupa i owoce DZIE艃 CZWARTY banany i odt艂uszczone mleko. Mo偶na zje艣膰 do 3 banan贸w i wypi膰 tyle szklanek mleka, ile organizm b臋dzie potrzebowa艂. Zmniejsza si臋 apetyt na s艂odycze. DZIE艃 PI膭TY wo艂owina i pomidory do 6 sztuk. Nale偶y wypi膰 przynajmniej 6 szklanek wody, aby oczy艣ci膰 organizm. DZIE艃 SZ脫STY mo偶na zje艣膰 tyle wo艂owiny ile si臋 zechce DZIE艃 SI脫DMY br膮zowy ry偶 Nale偶y pi膰 du偶o wody, nies艂odzone soki oraz herbate (nies艂odzon膮). Ostrzegam ze nie wolno tej zupy jesc na sile! Jezeli w ciagu dnia ledwo wciagasz jedn膮 miske i druga robisz z duzego przymusu to odpusc! Bo co z tego jezeli przemeczysz sie ten dzien, skoro nastepnego przerwiesz diete, bo bedziesz miala odruch wymiotny na smak samej zupy? Wstr臋t do tej zupy mija baaardzo d艂ugo. Proponuje ci, aby po kazdym zjedzeniu zupy napic si臋 chociaz 艂yka soku nies艂odzonego, to pomo偶e ci 艂atwiej zje艣膰 zupe, wiedz膮c ze zaraz b臋dziesz mog艂a napi膰 si臋 czego艣 dobrego. U mnie skutkuje- jem trzec膮 miske. Nawet gdyby nie bylo tego w diecie, to taki sok marchwiowy ma bardzo ma艂o kalorii, wi臋c bez paniki. Og贸lnie przed chwil膮 zesz艂am na d贸艂 do salonu, a tam patrze- w kuchni le偶膮 przepyszne bu艂ki serowe, bu艂ki nadziewane pysznym farszem, mn贸stwo moich ukochanych ciastek, pierogi, nale艣niki i takie krokiety. Najwi臋ksz膮 ochot臋 mam na jogurciiiki, a dwa dni temu dopiero co przed diet膮 kupi艂am mn贸stwo jogurt贸w i dok艂adnie tego samego dnia wieczorem stwiwerdzi艂am, 偶e odchudzam si臋 na kapu艣niaczku...ech zje je kto艣 inny, oby szybko ;P. Og贸lnie trzymam si臋 dobrze. Sko艅czy艂am w艂asnie je艣膰 trzeci膮 misk臋. Pod koniec ju偶 wymi臋k艂am i zostawi艂am na dnie pomidory i troszk臋 wywaru. Kiedy jem t膮 zup臋 wyobrazam siebie na plazy, kiedy swieci sloneczko, a ja mam pi臋kn膮 figur臋- to r贸wnie偶 pomaga. Ciesze si臋 r贸wnie偶 z tego 偶e waga pokaza艂a dzisiaj 55.3 kg :). Jak pomy艣le, 偶e kiedy艣 by艂y 62 kg.... Jestem z siebie baaardzo dumna i oby szlo mi tak dalej :). Po kapu艣ciance chce zacz膮膰 norwesk膮. Jest baaardzo chwalona, a ja bardzo lubie jajka w dodatku id膮 艣wi臋ta wielkanocne, wi臋c nawet na 艣wi臋ta b臋d臋 mog艂a zje艣膰 w gronie rodziny :). To mi bardzo odpowiada dlatego si臋 zdecydowa艂am na takie posuni臋cie. CO prawda b臋d臋 musia艂a troszk臋 pozamienia膰 produkty, ale duzo rozmawialam z takimi osobami i z tym problem贸w nie powinno by膰. Dam przepis na t膮 diet臋: Zaczynam od 艣rody jak mi si臋 uda :) Oto dieta: DZIE艃 I 艢niadanie: grapefruit, 3 jajka, herbata Lunch: 3 jajka, grapefruit, herbata Obiad: Sur贸wka: seler naciowy, og贸rek, etc. pomidor herbata sucharek lub kawa艂eczek chleba DZIE艃 II: 艢niadanie: grapefriut, 2 jajka, herbata Lunch: 2 jajka, grapefruit, herbata Obiad: wo艂owina, pomidor, seler naciowy, herbata DZIE艃 III: 艢niadanie: 2 jajka, grapefruit, herbata Lunch: 2 jajka, szpinak, herbata Obiad: 2 kotlety z kurczaka (GOTOWANE!!!), seler naciowy, pomidor, etc., herbata DZIE艃 IV: 艢niadanie: 2 jajka, herbata, grapefruit Lunch: sur贸wka z warzyw, grapefruit, herbata Obiad: 2 jajka, twar贸g, gotowany szpinak, kawa艂eczek chleba DZIE艃 V: 艢niadanie: 2 jajka, grapefruit, herbata Lunch: 2 jajka, szpinak, herbata Obiad: Ryba gotowana, sur贸wka z warzyw (bez sos贸w), kawa艂ek chleba, herbata DZIE艃 VI: 艢niadanie: 2 jajka, grapefruit, herbata Lunch: Surowka owocowa Obiad: Wo艂owina, seler naciowy, pomidor, og贸rki korniszony, herbata DZIE艃 VII: 艢niadanie: 2 jajka, grapefruit, herbata Lunch: zimne mi臋so z kurczaka, pomidor, grapefruit Obiad: zupa jarzynowa, kurczak, pomidor, gotowana kapusta, seler naciowy, grapefruit, herbata i taki plan na dwa tygodnie jest. Dodam, 偶e niekt贸rzy stosuj膮 tylko tydzie艅, a i tak du偶o mo偶na schudn膮膰, to zale偶y od cz艂owieka, ale tak do 5 kg w d贸艂. Dieta jest bogata w bia艂ko, a ono w cholesterol, jednak nie powinni艣cie si臋 tym zamartwia膰 jak ja wcze艣niej :). Grejpfruty w po艂膮czeniu z bia艂kiem s膮 dobrym sposobem na odchudzanie si臋. Na spalanie bia艂ka potrzebna jest duza ilosc energii, a my czujemy sie przez dlugi czas syci. Og贸lnie sama pochwalam t膮 diet臋, bo na niej nikt nie powinien by膰 g艂odny :). Ja zamiennie b臋d臋 stosowa艂a: szpinak= broku艂y Mi臋so= ryby Te jako jedyne sk艂adniki mo偶na stosowa膰 zamiennie, wi臋c z tego skorzystam :). mo偶e i wy si臋 skusicie na t膮 dietk臋? Ja postaram si臋 od 艣rody :).

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
All,stosujesz ta sam膮 kapu艣cian膮 co ja :) Zajrzyj na pierwsz膮 stron臋 tego tematu,tam jak byk jest napisane: ABSOLUTNE ZAKAZY: chleb, alkohol, gazowane napoje. Musisz trzyma膰 si臋 wody, nies艂odzonej herbaty, czarnej kawy, nies艂odzonych sok贸w owocowych, soku 偶urawinowego i odt艂uszczonego mleka. Jak napisa艂a艣 o 0,5 l soku marchwiowego to si臋 przerazi艂am :)Ale je艣li tylko po 艂y偶eczce pijesz,po zjedzeniu zupki,to nic si臋 nie dzieje :) Je艣li chodzi o diet臋 norwesk膮 to jest ona bardzo podobna do kopenhaskiej(chyba tak si臋 ona nazywa艂a),kt贸r膮 stosowa艂am dwa lata temu.Tylko tam nie by艂o grapefruit贸w. Fakt,wytrzyma艂am 2 tyg i schud艂am ok 6 kg(zesz艂am wtedy do 45 kg :) ), trzyma艂am wag臋 po niej ok roku. Ale...jakim kosztem!Powiem Ci,偶e w 偶yciu ju偶 bym si臋 nie zdecydowa艂a na tak drastyczn膮 diet臋,mo偶e na tydzie艅 stosowania,ale nie na dwa... Ja po 3 dniach p艂aka艂am jak mia艂am zje艣膰 broku艂y,sa艂at臋,nawet jajka,kt贸re kocham mnie odrzuca艂y.Dosz艂a gotowana wo艂owina,albo ryba i by艂 koszmar! Jak bym jad艂a trociny...Marzy艂am o 7 dniu,偶eby zje艣膰 jogurt i owoce... Wytrzyma艂am,ale zepsu艂am sobie t膮 diet膮 metabolizm.Przed ni膮 do艣膰 艂atwo pozbywa艂am si臋 zb臋dnych t艂uszczyk贸w,ale chcia艂am mie膰 szybki efekt,a mam teraz straszne problemy ze zrzuceniem cho膰 kilograma.... Kapu艣cian膮 planuj臋 stosowa膰 do 21-ego marca,22-ego jade na 7 dni na desk臋 do Austrii i niestety tam raczej nie b臋d臋 mia艂a warunk贸w do dietkowania,wi臋c po powrocie chyba zaczn臋 nisko w臋glowodanow膮 lub co艣 z tym pokombinuj臋: http://www.przychodnia.pl/diety/index3.php3?t=3 Je艣li nie b臋dzie efekt贸w to wtedy mo偶e na tydz sobie t膮 norweska bym spr贸bowa艂a...Z b贸lem serca... Zaraz spr贸buje wsun膮膰 jeszcze miseczk臋 zupy,ale jak mi nie b臋dzie wchodzi艂a to pos艂ucham Twojej rady i odpuszcz臋 sobie do jutra... Szkoda mi tylko bo mam zakodowane,偶e im wi臋cej jej zjem tym wi臋cej schudn臋.Tak szczerze to w tym momencie wola艂a bym by膰 na samych owocach i warzywach... I te偶 wyobra偶am sobie w czasie jedzenia lato i m贸j p艂aski brzuszek,dzia艂a mobilizuj膮co :) Albo nalewam sobie zupy,siadam przed tv,w艂膮czam jaki艣 wci膮gaj膮cy program i nawet nie wiem kiedy zupa znika,wy艂膮czam si臋 totalnie :) Trzeba sobie jako艣 radzi膰 :P Dzi臋ki kochana za rady :) Zawsze w kilka os贸b ra藕niej i 艂atwiej poradzi膰 sobie z diet膮 :) Powodzenia,trzymam kciuki,偶eby ka偶dej z nas sie uda艂o pozby膰 tego co chce :)

Udost臋pnij ten post

All,a co do pyszno艣ci w Twojej kuchni,to b艂agam-nie r贸b smaka :) Bu艂eczki,mmmmm....Jejj,si臋 rozmarzy艂am,zjad艂a bym sobie cha艂k臋 z mase艂kiem... A ja w lod贸wce mam pieczony schabik,pieczony pasztet...Dobra,koniec z takimi my艣lami,id臋 grza膰 pyszn膮 kapu艣cian膮,wszystko si臋 przecie偶 przy niej chowa :P

Udost臋pnij ten post

witam dzisiaj moj 5 dzien kapuscianki jakos idzie wczoraj nie zjadlam zupki nie bylam w stanie mam nadzieje ze to nie duzy grzech za to zjadlam malego rogalika mam teraz duzego stresa ktos zamienil mi moje nr tel stary nr wrzucil na nowy tel a moj nowy nr wrzucil na stary nie wiem co sie dzieje dzwonie na serwis ale oni nie wiedza co jest mowia mi ze moj nowy nr nie istnieje a uzywam go od roku!!!!!!!!!!!!!!!! nie jestem w stanie nic zjesc mam nadzieje ze to naprawia dzisiaj mam miesko nareszcie:)) mam zamiar ciagnac kapuscianke do wielkiej soboty pozniej przerwa na swieta:)) a po swietach albo norweska albo jogurtowa jeszcze nie wiem ktora zastosuje jak myslicie ktora bedzie lepsza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 angie30
witam wszystkie dziewczyny od jutra mam zamiar zaczac stosowac kapusciana poradzcie czy moze byc z wloskiej albo z kiszonej? i czy musi byc seler naciowy, od samego zapachu mnie mdli a co dopiero go jesc.!!!!!! Mam zamiar schudnac ok 15 kilo , mam nadzieje ze wytrzymam . Pije slim - figura spalanie oraz zarzywam zelixe i schudlam juz na tym w ciagu dwoch miesiecy ok 11 kilo ale ostatnoi sobie pofolgowalam , i juz przybylo mnie prawie 2 kilo .Masakra . musze schudnac do maja!!!! pomozecie:)

Udost臋pnij ten post

angie nie lubisz selera nie dawaj kapusta zalezy od ciebie ja osobiscie wola zwyklaod wloskiej do zupki mozesz wrzucac warzywka jakie lubisz porocz straczkowych i kukurydzy Ja swoja doprawiam na koniec koperkiem albo pietruszka zeby ladnie pachnialo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 All
Angie30: seler niestety musi byc, chociaz mi on smakuje. Co do kapusty to tak nie bardzo si臋 orientuj臋. Dzisiaj o ma艂y w艂os nie przerwa艂am diety. Tyle tych pysznosci w domu, a mama do mnie 'Alu艣 podaj mi ciasteczka z szafki' otwieram szafke a tam 5 roznych rodzajow ciastek... poza tym te wszelkie zapachy z lodowki...ech... Dzisiaj skonczyla mi sie zupa i jutro rano musze gotowac. W艂a艣ciwie zjad艂am dzi艣 dwie miski, a ta druga to ju偶 same warzywa by艂y. Do tego jab艂ko (p贸艂 popo艂udniu, p贸艂 jem teraz) i 1/3 gruszki, bo jakas poobijana by艂a to uci臋艂am :P. Dzisiaj waga pokaza艂a ju偶 54.9kg :). Mam nadzieje, 偶e jutro b臋dzie mniej, bo a偶 1.30 godzz intensywnego ruchu mia艂am :). W艂a艣nie wiem, ze po kopenhadzkiej strasznie sie metabolizm psuje, ale tamta nie jest oparta na bia艂ku, ona jest, jak dla mnie, 艣wi艅ska. Ta norweska wydaje mi si臋 du偶o lepsza, ale boje si臋 o metabolizm wi臋c poszukam jakiej艣 innej skutecznej dietki :). Mam czas do wtorku. Daje rade i staram si臋 nie poddawa膰. Jutro bananki i mleko, kt贸re ju偶 zosta艂o zakupione. Najgorszy pi膮ty dzie艅 (niedziela)- tata ma urrodziny :( poza tym mozna jesc wo艂owin臋 w pi膮ty i sz贸sty dzien diety, a ja mi臋sa nie jadam, wi臋c kolejne dwa dni na samej zupie... Mam takie pytanie: Ile wody dziennie wypijacie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 angie30
All szkoda ze musi byc ale ja kiedys ugotowalam kapusniak na ta diete z kapusty zwyklej i dodoalam seler naciowy poi prostu masakra jak zjadlam bralo mnie na wymioty juz od samego zapachu wiec jutro zaczne ale bez seleru , mam nadzieje ze to zadziala . A co do pysznosci w domu to mam pieklo bo dzieciom gotuje obiady i poza tym zawsze jakies slodycze musza byc w domu dla nich a mnie skreca. Ale musze byc twardym .:) Poza tym zalezy mi na inf o tym jaka kapucha moze byc bo z kiszonej byloby moze smaczniejsza . pozdrawiam was dziewczynki Aha all ja pije codziennie min 3 litry dziennie tzn butelke 1.5 litra mineralnej 2-3 kawy nieslodzone i 3 herbaty slim figura

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 All
Jeszcze przerobi艂am troch臋 diet臋 norwesk膮, 偶eby nie by艂a taka rygorystyczna. Odj臋艂am to co nie lubie, doda艂am to co lubie :). My艣l臋, 偶e przynajmniej z 3-4kg w ciagu tyg by zesz艂y. Poza tym dostosowywa艂am j膮 do wielkanocy (jajka) Dzie艅 I: Na 艣niadanie 1: jajko, grapefruit na obiad: 1 jajko i sur贸wka warzywna bez sos贸w(Ew sos czosnkowy i pieprz), 1 kromka chleba Kolacja: Dwa sucharki delikatesowe Dzie艅 II: I 艣niadanie: Jajko i grejpfrut Obiad: ryba gotowana, sa艂ata polana cytryn膮 i oliw膮 z oliwek Kolacja: Ma艂y jogurt naturalny Dzie艅 III: 艢niadanie: jajko i grejpfrut Obiad: 2jajka i pomidor Kolacja: banan Dzie艅 IV: 艢niadanie: jajko, grapefruit, obiad: 1-2 jaja, ser bia艂y, kromka chleba. Kolacja: serek wiejski Dzie艅 V: 艣niadanie – jaja i grejpfrut Obiad: sur贸wka, jajko, kromka chleba Kolacja: jogurt naturalny Dzie艅 VI: 艣niadanie – jajko grejpfrut biad ryba, sa艂ata ze szczypiorem polana oliw膮 z oliwek kolacja: dwa sucharki Dzie艅 VII: 艣niadanie: jajko, pomidor, grapefruit obiad: jogurt naturalny z p艂atkami. Kolacja: jab艂ko, pomara艅cza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 angie30
ta dieta jest podobna do kopenchaskiej , kiedys ja stosowalam , ale najdluzej wytrzymalam 7 dni , nie da rady jest strasznie rygorystyczna a poza tym trzeba jesc ostatni posilek ok 17 a ja przy malym dziecku pozno chodze spac i rano wczesnie wstaje i te kilkanascie godzin miedzy jednym posilkiem o 17 a nastepnym dopiero nastepnego dnia ok 12 bylo koszmarem chodze spac ok 24 a wstaje ok 6 rano wiec same widziecie ze nie da rady na tej diecie funkcjonowac . Dlatego wlasnie pomyslalam o kapuscianej , mozna ja jesc dowoli i sie chudnie:)

Udost臋pnij ten post

Hej dziewczynki,witaj angie30:) Seler powinien by膰 w zupce,ale jak masz si臋 angie m臋czy膰 to odpu艣膰 sobie,ja nie daj臋 koncentratu pomidorowego,ale chyba do nast臋pnego gara dam bo co raz mniej mi wchodzi ta zupa :( Ja r贸wnie偶 daj臋 mas臋 koperku i natki,偶eby lepiej smakowa艂o :) Co do kapusty to mo偶e by膰 ka偶da(nie wiem nic o kiszonej,czekam na info od \"wolnego ptaszka\"czy mo偶na u偶y膰).Ja u偶ywam w艂oskiej,ale podobno peki艅ska super smakuje. A wi臋c wybierz sobie kapuch臋 tak,aby Ci najbardziej zupka podchodzi艂a :) All,nie wymi臋kaj,najesz si臋 ciasteczek po diecie,ale z umiarem,mam nadziej臋 ;) Gruszka,mniammm :) Ta przerobiona norweska wygl膮da smakowicie,hmm...Mo偶e si臋 skusz臋 :P Z tym,偶e ostatnio kumpela mi m贸wi艂a,kt贸ra chodzi na fitness,偶e jaka艣 laska na fitnessie stosowa艂a diet臋 bia艂kowa i nabawi艂a si臋 cukrzycy :O Nie wiem na ile to mo偶liwe,nie znam si臋 kompletnie na tym,ale z bia艂kiem bym nie przesadza艂a :) Wody wypijam ok 2 l,do tego 1-1,5 l zielonej herbaty. A ja mam dzi艣 do艂a...Masakra,ale okres dosta艂am,mo偶e dlatego... Rano wesz艂am na wag臋,ostatnio nawet pokaza艂a 53 kg,cieszy艂am si臋 strasznie,a tu ZONK dzisiaj,znowu 55 kg!Ale dosta艂am okres i ju偶 wiedzia艂am przez co :) Szybko zmierzy艂am obwody,no i tu musz臋 si臋 kochane pochwali膰 :P W pasie spad艂o 6 cm,nawet m贸j T呕 nie dowierza艂, a偶 sam mnie zmierzy艂,haha :P W udzie 2 cm,biodra 2 cm,szyja 1,5 cm :) A najlepsze jest to,偶e piersi,kt贸re s膮 moim strasznym kompleksem(miseczka E) i przy okresie ju偶 w og贸le ich nie cierpi臋 mi zmala艂y!!!Yes!!! A ze wzgl臋du na m贸j wyjazd za tydzie艅(b臋dziemy mie膰 pod stokiem 藕r贸d艂a termalne),wbi艂am si臋 w str贸j k膮pielowy bez zastanowienia.I jaka by艂a moja rado艣膰,dopiero zauwa偶y艂am efekty,co raz mniej tych oponek si臋 wylewa i biu艣cik te偶 tak nawet siedzi ju偶 na swoim miejscu,a nie pr贸buje wszelkim sposobami wype艂zn膮膰 ze staniczka:P A ju偶 my艣la艂am,偶e nici z k膮pieli,nie chcia艂am 艣wieci膰 brzucholem wielkim... No a teraz na wiecz贸r d贸艂 mnie z艂apa艂,chora(ca艂y czas w domu siedz臋-deprecha),okres,na diecie...Za du偶o jak dla mnie... Winka bym si臋 dobrego napi艂a,ale nie mo偶na ;( Id臋 wzi膮膰 pachn膮c膮 k膮piel,mo偶e mi si臋 polepszy nastr贸j... Si臋 rozpisa艂am :P Trzymajcie si臋 kochane,b臋d臋 p贸藕niej :*

Udost臋pnij ten post

Angie30,jeszcze jedno.Jak ju偶 pisa艂am,r贸wnie偶 stosowa艂am kopenhask膮,wytrwa艂am 2 tg cudem,艂adnie schud艂am. Tyle,偶e ja zaczyna艂am co dzie艅 od 9 rano-kawka,p贸藕niej jajka czy co tam by艂o na dany dzie艅...Ostatni posie艂ek nie pami臋tam,ale chyba tez ok 17-tej... Ale wstr臋tna by艂a!!! I ta norweska mi w艂a艣nie te偶 j膮 przypomina... Ale All ja fajnie zmodyfikowa艂a po swojemu :) Dzi臋ki All za wklejenie tego tutaj :*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 angie30
dzieki amaya za info ja jutro zrobie zupe z wloskiej , dodam papryke zielona , cebule, marchew i koncentrat. Mam nadzieje ze bedzie dobra . Niestety nie smusze sie do selera , nie ma szans. Jeszcze przydaloby sie cwiczyc, ale nie wiem czy mam na tyle silnej woli zeby sie zmusic do cwiczen, wiem ze nie mozna robic sobie wymowek, ale ja mam dwojke dzieci, mlodsza cora ma roczek i jestem z nimi sama ,maz pracuje za granica, i nie mam tak naprawde czasu na cwiczenia a o silowni nie mam co marzyc. Wiec wspomagam sie herbatkami i zelixom , ale efekty sa marne.

Udost臋pnij ten post

Angie,po pierwsze-nie dodawaj do zupy marchewki!Gotowana ma bardzo wysoki indeks glikemiczny! Dodaj sobie kalafiorka,broku艂y jak lubisz. Ca艂a reszta,kt贸r膮 wymieni艂a艣 jest ok. Postaraj si臋 nie soli膰 za du偶o,przypraw na ostro,zamaskujesz brak soli,z kostkami roso艂owymi te偶 nie szalej :)Jedna starczy:) S膮 s艂one i maj膮 t艂uszcz... Mo偶esz do smaku do miseczki z zup膮 艂y偶k臋 odt艂uszczonego mleka sobie da膰 i troszk臋 si臋 oszuka膰,偶e to 艣mietana:P Co do 膰wicze艅,bez pracy nie ma efekt贸w,niestety...Ja staram si臋 biega膰 ponad 4 km co drugi dzie艅,ale teraz jestem chora i nie mog臋 :( Je艣li nie masz czasu na bieganie czy si艂owni臋 to 艣wietne dla Ciebie b臋d膮 spacerki z dzieciaczkami,staraj si臋 jak najwi臋cej rusza膰,nawet p贸艂 godzinki dziennie da du偶e efekty.A teraz taka 艂adna pogoda si臋 robi:) Kup sobie skakank臋,brzuszki,hula hop,wszystko w domku da si臋 zrobi膰...Albo po prostu w艂膮cz sobie ulubiona muzyczk臋 i ta艅cz ;) Zawsze to co艣:) No i 偶ycz臋 Ci wytrwa艂o艣ci i sukces贸w w gubieniu t艂uszczyku:) Zreszt膮 tak samo jak pozosta艂ym kobitkom:) Pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Yo dziewczynki Powoli zbliza sie wiosna, wszystko zaczyna sie budzic do zycia i my tez na wiosne przygotowujemy nowe, zgrabne cialka. ja dzis mialam dzien fatttalny poprostu, skasowalam mezowi prace na studia ktora mial na kompie przez przypadek i sama przez to tez dzis nie zdazylam oddac swojej pracy... no...jutro bedzie lepiej hehehe amaya78 nie uzywam kiszonej kapusty ale kupuje bardzo kwasne wloskie pomidory w puszce dlatego jest kwasna...mniam mniam taka lubie..... ja tez spadam w egzotyczne miejsce na swieta wiec powiem szczeze ze bardzo zalezy mi na powrocie do normalnej wagi, moja waga to 49-51 a po tabsach przytylam strasznie...nie ma to jak wyjechac na wakacje zgrabna i powabna... angie dzis (z tego co czytam w twoich postach) na swoje nieszczescie znalazlam seler naciowy, i juz sie robi zupa...o nie.. zapach tego nie przypadl mi do gustu, mam nadzieje ze nie obrzydze sobie zupy tym tak jak ty... All zajebiste te twoje diety, ja niestety nie umiem sie scisle stosowac do diety bo jesli nie wymysle sobie nagrody w postaci kilku ciastek codzien to juz pewnie rzucial bym tym odchudzaniem w cho....e dziewczynki 3mam za was kciuki, barrrrrdzo dzielne jestescie, podpisano: dzis bardzo roztargniony lecz wciaz wolny ptOk

Udost臋pnij ten post

Heja wolny ptaszku,fajnie,偶e si臋 pojawiasz:) A ja ju偶 my艣la艂am,偶e b臋d臋 mog艂a kiszonej kapuchy u偶y膰....Chytry plan nie uda艂 si臋:) Wsp贸艂czuj臋 Ci z tymi pracami,ufff,m膮偶 by艂 bardzo w艣ciek艂y pewnie.... Ja na 艣wi臋ta niestety zamiast do ciepe艂ka,w tropiki to szuka膰 zimy jad臋,haha:) W Alpy na deseczk臋,u nas zimy ostatnio kiepskie,a ja w Alpach nigdy nie by艂am,pewnie b臋dzie super,tym bardziej,偶e na stokach s膮 odkryte baseny termalne,艂a藕nie rzymskie i takie tam inne cude艅ka:) Za to Ty si臋 powygrzewasz na s艂onku,a jakkk!!! Ja mam cich膮 nadziej臋,偶e zejd臋 do 47 kg,wa偶y艂am 3 lata temu 44 kg,ale nie czu艂am si臋 dobrze,chudzielec by艂 ze mnie... A tu tak mi si臋 przyty艂o,wstyd!!! Widzisz,a ja musz臋 trzyma膰 si臋 艣ci艣le diety,inaczej na za du偶o sobie pozwalam,musz臋 mie膰 konkretne produkty dozwolone i koniec :) Inaczej zawsze sobie znajd臋 wym贸wk臋,偶eby zje艣膰 co艣 czego w czasie diety nie powinnam.... Mo偶e mi dziewczyny ta zupa przez seler przesta艂a smakowa膰...hmmm... Kurde,czekam na maila od PZPN czy wylosowali艣my bilety na Euro 2008,ale bym mia艂a radoch臋,hihi:) Oki,trzymaj si臋 cieplutko wolny ptaszku i za daleko od nas nie odlatuj :) 呕ycz臋 wszystkim pysznych sn贸w,do p贸藕niej kobitki kochane:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 All
wolny ptaszek, angie: dzi臋kuje za takie mi艂e s艂owa. Jednak przypomnia艂o mi si臋 co艣 cudownego... w Wielkanoc zawsze jest moje ukochane ciasto: MAZUREK. Ca艂y rok na nie czekam i po prostu musze je zje艣膰, bo potem ju偶 nigdzie go nie znajd臋... Wie膰 plan mam nieco inny. Do wtorku mam kapu艣ciank臋, ale przed艂u偶e j膮 do soboty, tak 偶ebym w niedziele mog艂a ju偶 w miare 'normalnie' zje艣膰. Po 艣wi臋tach sprobuje t膮 norwesk膮 przez tydzie艅, albo wr贸ce do kapu艣cianki- o ile dam rade. Dzisiaj waga wskaza艂a o 0,5kg mniej niz wczoraj czyli 54,4kg :). A jak u was id膮 post臋py? Ja chce najpierw dobi膰 do 50kg potem ewentualnie mniej. Wsta艂am i czekam a偶 zupa si臋 ugotuje :). P贸ki co wypi艂am szklank臋 mleka odt艂uszczonego, kawa艂ek ma艂ej gruszki, a teraz s膮cze wode. Potem zjem t膮 zupk臋 i musze pojecha膰 do dziadka w odwiedziny jako, 偶e dawno mnie tam nie by艂o. Wezme jego piesia i p贸jd臋 na spacer 偶eby jako艣 czas zaj膮膰 i nie siedzie膰 w domu z my艣l膮, 偶e siedzi si臋 pod jednym dachem z pyszno艣ciami typu 艣wie偶e bu艂ki, ciasteczka... Dzi臋ki temu forum dodaje sobie motywacji. A jak jeszcze widz臋 wasze spadki wagi to wiem, ze i mnie to czeka :). Mi艂ego weekendziku wam 偶ycz臋 i oby艣cie wytrwa艂y, bo w dniach wolnych to najgorze ;*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 All
Ja dzisiaj dosz艂am do wniosku, ze bede sie odchudzala ale innym sposobem. Bo dzisiaj czu艂am si臋 masakrycznie 藕le po tej zupie. Plan jest taki, ze jem to na co mam ochote, oczywiscie w ma艂ych ilo艣ciach i do tego zupe. Np zjem miske zuy, a poniej jai艣 owcek. Zjem kolejn膮 misk臋, to zjem jajko itd. Mog臋 nawet sie skusic na kilka ciastek. Inaczej po prostu padne, tak jak dzisiaj. Czu艂am strasznie szybkie bicie serca i s艂abo mi by艂o. WIec zjad艂am kawa艂ek rogalika z mase艂kiem i dwa ciasteczka ma艂e. Po chwili nieco lepiej mi si臋 zrobi艂o. Nadal b臋de prowadzic t膮 diete, ale troszke bardziej ja urozmaice, bo zbyt negatywnie na mnie dzia艂a sama zupka. Nie jestem na siebie z艂a 偶e przerwa艂am diete. Raczej jestem dumna, ze nie rzucilam, sie na tone jedzenia tylko zjad艂am niewienny kawa艂ek rogala i ciasteczka. W dodatku siostra robi dobre niskokaloryczne babeczki, wiec moze k臋sa wezme. Po zjedzeniu tych ciastek i rogala wtrz膮chn臋艂am miske zupy, zeby jakos sie 'szanse' wyrowna艂y. No i jest og贸lnie dobrze ;).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 angie30
czesc dziewczyny juz dzisiaj drugi dzien wczoraj owoce i zupa dzisiaj zupa i warzywa niedobra ta zupa jak nie wiem a tu jeszcze niedziela i rodzinny obiad wlasnie bede rozbijac schab i gotowac obiad. tortury wszyscy beda jedli a ja kapusta!!! ale z drugiej strony cel jest najwazniejszy ,musze schudnac do komuni syna czyli do 11 maja . mam nadzieje ze dam rade chociaz wiem ze w swieta bedzie trudno no nic nie bede sie uzalac nad soba , w koncu nikt nie dal mi tych kilogramow w prezencie , tylko przytylam przez wlasna glupote. To jest tak jak w ciazy sie nie liczy kalorii tylko je za pieciu:) i sa potem efekty , w ciazy przytylam 37 kilo!!!! po urodzeniu ubylo mnie ok 12 przez ten rok zgubilam ok 10 i teraz musze sie wziac za siebie i jeszce 15 kilo!!!!!! zgubic kurde ale sie rozpisalam:)

Udost臋pnij ten post

czesc dziewczyny ja krotko bo mi sie strasznie spieszy, odezwe sie wieczorem chce tylko potwierdic to co wczesniej zauwazyla angie czyli zupa z selerem byla niezjadalna, poprostu wstretna, dzis jjem juz bez selera i jest znow mnia. mniam pozdro wasz ptak

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bedroneczka79
czesc dziewczyny moge sie wam pochwalic ze po tyg jedzenia kapuscianki z 79 spadlo na 75 tzn zaczelam w poniedzialek a wazylam sie w piatek wieczorem.Jestem z siebie dumna i uwazam to za niezly wynik.Oczywiacie w weeked praktycznie nie stosowalam diety a to przez to ze bylam u swojego kochanie a bedec u niego ciezko jest byc na diecie oczywiscie wzielam zupke ze soba ale niestety nie zjadlam jej za duzo.za to zjadlam poczka ciasteczko wypilam kilka lampek wina:( staralam sie jesc to co w danym dniu moge oczywiscie jadlam to i+do tego cos extra Dzisiaj poniedzialek wiec zaczyna sie drugi tydzien kapuscianki mam zamiar to ciagnac do soboty z przerwa na niedziele i poniedzialek a od wtorku chyba jakaqs inna dieta bo naprawde na kapuste nie moge juz patrzec staram sie ja jesc min 2 miseczki dziennie ale naprawde ciezko mi wchodzi na pewno po swietach zrezygnuje z kapuscianki i zastosuje cos innnego chyba norweska a kapuscianke powtorze za pare mc jak bede w stanie:)

Udost臋pnij ten post

All czym si臋 r贸zni膮 jarzyny (s膮 w Twojej wersji diety) od warzyw (podobno nie ma ich w Twojej wersji)? Do tej pory my艣la艂am, ze to jest to samo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Brzucho
Nie tylko kobiety chc膮 si臋 odchudzi膰! S艂uchajcie, my艣la艂em nad diet膮 z t膮 zupk膮 z kapusty cebuli pomidork贸w itp. S膭 EFEKTY?Podajcie swoje osi膮gi!

Udost臋pnij ten post

Witajcie dziewczyny:)No i panowie-hej brzucho:) Widz臋 All,偶e zajadasz si臋 ju偶 pyszno艣ciami,hihi:) Ja si臋 zawzi臋艂am i nie ma szans,偶ebym odpu艣ci艂a dop贸ki nie osi膮gn臋 celu,z tym,偶e ja czuj臋 si臋 doskonale ca艂y czas... Wczoraj tylko ma艂y grzeszek, wzi臋艂am kilka k臋s贸w pizzy ;) No i zdarza mi si臋 ostatnio zje艣膰 2-3 plasterki dziennie pieczonego schabu....Nie mog臋 si臋 powstrzyma膰,jak tylko otwieram lod贸wk臋 to krzyczy do mnie,偶e jest taki pyszny!!! Jutro 9 dzie艅,znowu na odpowiednim torze jestem :)Zupa i tylko to co dozwolone:) Brzucho,po 8 dniach diety straci艂am 7 cm w pasie,i po ok.2 cm w innych obwodach.Na razie si臋 nie wa偶臋,w tamtym tyg. mia艂am 3 kg mniej na wadze po kilku dniach na kapu艣ciance. Najwa偶niejsze,偶e znajomi mnie nie widzieli prawie tydzie艅 i w weekend jak si臋 spotkali艣my to byli w szoku jak schud艂am,cho膰 ja nie widz臋,偶eby to a偶 tak by艂o widoczne,najbardziej czuj臋 po ubraniach.Ale na pewno czuje si臋 l偶ej i cera mi sie poprawi艂a,ci膮gle jestem w humorze,bo w ko艅cu si臋 wzi臋艂am za siebie i nie wymi臋kam:)I efekty s膮,a to mobilizuje najbardziej do dalszego dzia艂ania:)Jak tak dalej p贸jdzie to do miesi膮ca powinnam ju偶 by膰 zadowolona z wagi i figury:) A dietka nie jest m臋cz膮ca,nie chodzi si臋 g艂odnym i opr贸cz zupy to je si臋 same pyszno艣ci:)Cho膰 zupa taka najgorsza nie jest,tylko po kilku dniach ma si臋 jej przesyt... Kupi艂am sobie dziewczyny NIVEA-My Silhouette! i NIVEA-Good-Bye Cellulite,zobaczymy czy jakie艣 efekty b臋d膮:P Od jutra zaczynam znowu biega膰,ko艅cz臋 antybiotyki,a w 艣rod臋 kurier przywiezie mi orbitreka:) Przy takiej pogodzie jak teraz nie da si臋 regularnie biega膰,ci膮gle deszcz pada,a tak b臋d臋 si臋 jeszcze katowa艂a w domku na tym sprz臋cie:) Mam nadzieje,偶e po艣ladki p贸jd膮 do g贸ry:P Up!Up! Ostatnio przez chorob臋 tylko ta艅czy艂am przy ulubionej muzyczce... Angie,dasz rad臋 kochana,ju偶 du偶o schud艂a艣!Wiara,偶e si臋 uda i konsekwencja,a b臋dziesz mia艂a super cia艂ko kochana:) Biedroneczko,idziemy r贸wno:)I z wag膮 i z grzeszkami weekendowymi:P Wolny ptaszku,jutro sama ugotuj臋 bez selera jak tak zachwalacie :P Ewusia44,nie wiedzia艂am,偶e jeszcze tu zagl膮dasz:)Dzi臋ki za dietk臋 i udzielanie sie na forum,miedzy innymi dzi臋ki Tobie wzi臋艂am sie za siebie:) A co do jarzyn,to fakt,偶e to jest to samo co warzywa;) Pozdrawiam wszystkie kapu艣cianki i trzymam kciuki za Was!!! Przede wszystkim,偶eby艣cie mia艂y duuuu偶o silnej woli i szybciutko traci艂y kilogramki:) Dobranoc :*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mamatomka0
Witam! I juz po 艣wietach Jutro zabieram sie do gotowania. Stosowa艂am t臋 diet臋 kilka razy z r贸znymi skutkami. Mam gdzies gazetke z r贸znych odmianach kapu艣cianki-mozna dodac:pieczarki i inne rzeczy- musze ja odszuakc. M贸j syn i m膮偶 i ja oczywi艣cie osi膮gnelismy wszyscy wag臋 zycia. Mi wystarczy jak schudne 15 kg. Na majowy weekend jad臋 na wyspe tropikalna do Niemiec i opczywi艣cie musze jako艣 wygl膮da膰 a w szafie duzo za ma艂ych fajnych ciuch贸w. Ja osobi艣cie miksuje zup臋, zabiera艂am ja nawet do pracy bo mozna j膮 je艣膰 te偶 na zimno. Polecam, ale faktycznie trzeba si臋 jej s膰i艣le trzymac by schudn膮膰 wiecej niz 3 kg. Mysle 偶e b臋d臋 tu zagl膮da膰, bo zawsze ra偶niej i poczytac mo偶na jak idzie innym. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 slonce251
Witam:) Znalaz艂am dzi艣 Wasze forum i chyba w odpowiednim czasie...Jestem ju偶 na granicy desperacji a to co tutaj przeczyta艂am podnios艂o mnie na duchu:) Jutro zaczynam kapu艣ciank臋 i b臋d臋 opisywa艂a czy s膮 jakie艣 efekty(mam nadzieje,偶e chocia偶 malutkie).Docelowo chcia艂abym zrzuci膰 25kg ale wiem, 偶e to raczej niemo偶liwe, dlatego b臋d臋 si臋 cieszy艂a z ka偶dego kg jaki mi ub臋dzie:) Pozdrawiam wszystkie Panie i trzymajcie kciuki:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 slonce251
A mam jeszcze ma艂e pytanko....nie znam sie zbytnio na mi臋sie wo艂owym wi臋c mo偶ecie mi powiedzie膰 jakie kupi膰?i czy mam je ugotowa膰, usma偶y膰 czy co?Dzi臋ki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Olciajjj
Kochane dziewczynki!Od juterka zaczynam diete trzymajcie kciuki...w chwili zwatpienia b臋d臋 prosi艂a o wsparcie...

Udost臋pnij ten post