Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 wystraszynka

resekcja korzenia zeba

Polecane posty

Go艣膰 kefalonia
Witam,s艂uchajcie,ciarki mnie przechodz膮 po przeczytaniu tych post贸w:-(( czeka mnie resekcja dolnej pi膮tki,w marcu.Z膮b leczony par臋 lat temu kana艂owo,troch臋 pobolewa,zdj臋cie wykaza艂o zmiany:-( Powiedziano mi,偶e b臋dzie to kosztowa膰 480,a nie by艂o mowy o tym,偶e jeszcze co艣 za wype艂nienie.Czy mam by膰 przygotowana na wi臋ksze koszty?? mo偶e lepiej tego z臋ba wyrwa膰? Jezu,boj臋 si臋 potwornie a jeszcze taki wydatek!! Moja mama te偶 mia艂a resekcj臋 ,ale dobrych par臋 lat temu i wcze艣niej dentystka musia艂a jej w korze艅 wkr臋ci膰 jaki艣 trzpie艅.Teraz nie by艂o o tym mowy...O艣wie膰cie mnie! Zabieg odb臋dzie si臋 w Bytomiu

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 resekcja
ja mia艂am resekcje w czwartek nie chce was straszyc ale u mnie to trwalo ok 4 godzin tak naprawde to mnie nie bolalo podczas zabiegu ale gdy pusci艂o mnie znieczulenie to powiem bola艂o dosy mocno ale gdy wzielam ibuprofen by艂o wszystko ok tylko nie chce mi sie goic zabardzo dzias艂o i zrobi艂 mi sie ma艂y krwiak co niepokoi dr m贸wi艂a ze to pierwszy taki przypadek ale ja mam jako艣 zawsze z wszystkim pod g贸rke mysle ze pomalu sie wyleczy jestem dobrej mysli a koszt takiego zabiegu to od 250-300z艂 a uzupe艂nienie mialam zadarmo u swojego stomatologa przez kt贸rego mosialam tak d艂ugo miec ten zabieg

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosiatomek
Ja mia艂am resekcje dolnej prawej 6. Zabieg nie naleza艂 do najprzyjemniejszych. Niestety, o czym zostalam poinformowana dopiero 2 tyg po zabiegu dosz艂o do perforacji i zab nadaje sie do usuniecia. Mia艂am wyb贸r - wype艂nic i czekac - moze byc spok贸j przez pare lat, a moze zaczac bolec zaraz. Wybra艂am to pierwsze. Po 14 m-cach od zabiegu zacz膮艂 mi z膮b ropiec, stopniowo p臋kac dzi膮s艂o na wysokosci tego偶 z臋ba. D艂ugo ba艂am sie isc do dentysty, bo wiedzia艂am ze teraz juz czeka mnie usuni臋cie. Jednak zab ca艂y czas ropia艂, dosz艂o juz do przetoki. W koncu um贸wi艂am sie na wizyte, dosta艂am antybiotyk zeby wyciszyc stan zapalny i 18.02 usuni臋cie. Jestem mega wystraszona, strasznie si臋 boj臋, ze jednak ropa nie zejdzie w ca艂o艣ci, znieczulenie nie zadzia艂a i bed膮 rwac na zywca ...

Udost臋pnij ten post

Hej. Dzis 4 dzien od resekcji, by艂a to g贸rna jedynka, nie jest z艂e, ale dzi膮s艂a szczypi膮, najesc sie nie mozna, no i problem mam z umyciem z臋b贸w, bo boj臋 si臋, ze szwy mi puszcz膮. Tez tak mieliscie ? I jeszcze jedno. Czy dentysta wypisywal wam zapobiegawczo jakis antybiotyk. Bo mi nie chcial :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mirabelqa80
Jak dobrze, 偶e tu tarfi艂am.... Od wieeelu lat nie chodzi艂am do dentysty... Nie zawsze tak by艂o,,,ale kiedy艣 jak wysypa艂 mi sie jeden z膮bek tak d艂ugo zwleka艂am i wstyd mi by艂o pojsc do gabinetu,,,potem jeszcze bardziej, jeszcze bardziej ,.,.,.,az do teraz. Dolna szcz臋ka stustoszona. Nie mam trzech z臋b贸w z lewej i dwoch z prawej,..,,tkwi膮 tylko korzenie, zapewne chore na maksa. Na dodatek po lewej stronie na dolnej 偶yuchwie, czy na dzi膮艣le...wlasciwie sama nie wiem utworzyl mi sie twrady,niebol膮cy guzek wielkosci ja wiem..srednica jakies 0,5 cm... Okropnie sie boje,,,, jestem na siebie wsciekla..Kiedys mialam ladne z膮bki i bywalam u stomatologa chociaz raz na dwa lata...Pomozcie mi,,blagam,,moze ktos mial podobny przypadek.. Jestem cala wystraszona i wsciekla na siebie za swoja kompletna bezmyslnosc! Wstyd mi okropnie! Doradzcie cos.. Zapisuje sie do dentysty w przyszlym tygodniu,,,ale jestem kompletnie spanikowana... Boje sie najgoszego! Mam male dziecko i chcialabym jeszcze pozyc ..dla niej. Moze jest ktos,kto mial podobny problem? Odezwijcie sie..prosz臋!Pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kefalonia
Mia艂am dzi艣 rano.Trwa艂o 20 min.Dolna piatka.W trakcie prawie nie bola艂o. Na razie ok. nie boli,jem,pij臋-rzecz jasna ostro偶nie. Na razie nie spuch艂am. 艢ci膮gni臋cie szw贸w za tydzie艅. Napisz臋 za par臋 dni co i jak.Duzo gorzej przesz艂am to psychicznie i to najbardziej m臋czy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kefalonia
Ja p艂aci艂am 480.Jutro 艣ci膮gni臋cie szw贸w.Nie spuch艂am,nie bola艂o.Jedyne,co mnie martwi to to,偶e ten z膮b nadal przy dotyku /palcem/ boli:-( Mo偶e dlatego,偶e ko艣膰 i okolice ruszone,wiercone etc.mam nadziej臋,偶e to minie-w ko艅cu po to robi艂am ten zabieg-偶eby nie bola艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iti888888
opowiem o swoim przypadku ,trzymajac jeszcze wacik w ustach......dwa dni temu poczulem bol w okolicach gornej szostki nr3 ,akurat przy zmianie pory roku zima -wiosna, zaczelo mnie cholernie bolec 艂ykalem ca艂膮 noc ibuprofen po kilka tabletek jakos dotrwalem do rana........ (zapomnialem dodac ze owa szostka byla leczona kiedys kanalowo poczym kiedy wypadla z niej plomba zaczela sie kruszyc az w koncu nie zostalo sie z niej nic poza korzeniem).......drugi dzien to juz by艂a katorga od samego rana,zjadlem chyba kilkanascie tabletek ale i tak wiekszosc dnia zwijalem sie z b贸lu ,tak ze postanowilem kupic litr w贸dki i nim sie leczyc ,taki to stopien desperacji ............wciaz mialem nadzieje ze b贸l minie ,ze to moze cisnienie itd ,potem noca budzilem sie jeszcze kilka razy 艂ykajac mase tabletek ,a rankiem gorna szczeka czulem jaka jest napuchnieta ,probowalem wszystkiego plukanek sza艂wi膮 ,alkoholem ,jakis mikstur netowych .........zaczaelm dzwonic po dentystach i tu szok w jednej przychodni cena za usuniecie -extraction of root - 500 -700 $ ......w innych od 350 -400 ......za艂ama艂em sie troche i znow p艂ukanki itp a偶 w koncu zaczelo mnie tak rwac ze myslalem ze sie ze..... obdzwonilem kilkanascie klinik , i jak to mowia jak sie szuka to sie znajdzie 225 $ .......wpierw przeswietlenie ,okaza艂o sie ze moze byc problem bo korzen jest p臋kniety w 3 miejscach i trzeba bedzie go wyjmowac kawa艂kami i byc moze ci膮膰 dzi膮s艂o ......jeden zastrzyk znieczulajacy ,po nim okropny b贸l przez chwile (z korzenia) i potem juz coraz mniej i mniej , doktor powiedzial ze mam szczescie ze sie zglosilem bo wesz艂a infekcja i byloby tylko gorzej i gorzej i gorzej ........potem drugi zastrzyk ,zacza艂 grzebac , nic nie czulem tylko szarpania leciutkie glowa .....trwalo to moze 7 minut ,moze nawet mniej i lekarz mowi - thank you , thats it :) ....okaza艂o sie ze nawet nie ci膮艂 dzi膮s艂a mimo tego ze korzen byl po艂amany ......takze jak jest dobry dentysta to wyjmie bez rozcinania (oczywiscie nie mam na mysli jakis szczegolnych przypadkow) ......dosta艂em antybiotyk za darmo ,a skasowali mnie 艂膮cznie 250 $ ,doliczy艂a 25 $ za x-ray , a i jeszcze jedno targujcie sie ,nie mam kasy itd itd ,napewno jak sie grzecznie poprosi zejda z ceny ......dodam tylko ze wczoraj wertowa艂em wszystkie fora i to miedzy innymi w wielkim b贸lu i pe艂en obaw ,偶e bedzie ciecie dzi膮se艂 pe艂no krwi rany itd ...a tu naprawde mi艂e zaskoczenie .....nic a nic ......DO WSZYSTKICH KTORZY MAJA PODOBNY PROBLEM, NIE CZEKAJCIE ! KAZDY KOLEJNY DZIEN TO CORAZ WIEKSZA KATORGA I HORROR , do dentysty jak najszybciej ! .....powodzenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Szukam dobrego endodonty
w Krakowie,czy ktos moglby mi polecic jakiegos sprawsdzonego lekarza?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 facetfacet2019
Witam! Ja jestem po resekcji dw贸ch jedynek dolnych.Zabieg wykonany dwa dni temu. Mam dziewi臋膰 szw贸w, nic nie boli i pije sobie piwko.Bior臋 Dalacin C,Trilac, Pabi-dexamethason. Najgorsze ceny. Jak na razie na wyleczenie kana艂owe dw贸ch jedynek,resekcj臋 i lekarstwa wyda艂em ponad 2000 z艂. A dodatkowo dojdzie wybielanie endodentyczne.Mam nadziej臋 偶e zamkn臋 si臋 lekko powy偶ej 2500 z艂. Reasumuj膮c.Zabieg nie najgorszy.B贸l znikomy - my艣la艂em 偶e b臋dzie gorzej.Najgorsza cena tego wszystkiego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 facetfacet2019
Witam! Ja jestem po resekcji dw贸ch jedynek dolnych.Zabieg wykonany dwa dni temu. Mam dziewi臋膰 szw贸w, nic nie boli i pije sobie piwko.Bior臋 Dalacin C,Trilac, Pabi-dexamethason. Najgorsze ceny. Jak na razie na wyleczenie kana艂owe dw贸ch jedynek,resekcj臋 i lekarstwa wyda艂em ponad 2000 z艂. A dodatkowo dojdzie wybielanie endodentyczne.Mam nadziej臋 偶e zamkn臋 si臋 lekko powy偶ej 2500 z艂. Reasumuj膮c.Zabieg nie najgorszy.B贸l znikomy - my艣la艂em 偶e b臋dzie gorzej.Najgorsza cena tego wszystkiego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 siwson
Opisze sw贸j zabieg. Mam dwie z艂amane jedynki.Najpierw mia艂em leczenie kana艂owe wype艂nili mi te dwie jedynki lekarstwem i musia艂em tylko czeka膰.Nie mog艂em biega膰 je艣膰 zimnych i gor膮cych potraw. Po 6 miesi膮cach okaza艂o si臋, 偶e lewa jedynka bardzo 艂adnie si臋 zagoi艂a.Ale za to w prawej jedynce zrobi艂 si臋 stan zapalny(torbiel) czy co艣 takiego.Zrobili mi resekcje. Na pocz膮tek znieczulili miejsce usuwania korzenia troszke bola艂o jak wbijali ig艂e. ZAbieg trwa艂 oko艂o 25min nic nie bola艂o. Tylko po zabiegu bola艂o z 2-3 godz i bardzo spuch艂a mi twarz. Bior臋 3 razy dziennie Ketonal i niby nic nie boli ale ca艂y czas mam spuchni臋t膮 twarz teraz czekam na 艣ci膮gniecie szw贸w. Lekarz powiedzia艂 偶e po zabiegu tak 1-2 tygodnie czeka si臋 na 艣ci膮gniecie szw贸w.Nic mnie nie boli ale ta opuchnieta twarz przeszkada mi w chodzeniu do szko艂y.Jak mi 艣ci膮gna szwy to sie odezwe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 siwson
Opisze sw贸j zabieg. Mam dwie z艂amane jedynki.Najpierw mia艂em leczenie kana艂owe wype艂nili mi te dwie jedynki lekarstwem i musia艂em tylko czeka膰.Nie mog艂em biega膰 je艣膰 zimnych i gor膮cych potraw. Po 6 miesi膮cach okaza艂o si臋, 偶e lewa jedynka bardzo 艂adnie si臋 zagoi艂a.Ale za to w prawej jedynce zrobi艂 si臋 stan zapalny(torbiel) czy co艣 takiego.Zrobili mi resekcje. Na pocz膮tek znieczulili miejsce usuwania korzenia troszke bola艂o jak wbijali ig艂e. ZAbieg trwa艂 oko艂o 25min nic nie bola艂o. Tylko po zabiegu bola艂o z 2-3 godz i bardzo spuch艂a mi twarz. Bior臋 3 razy dziennie Ketonal i niby nic nie boli ale ca艂y czas mam spuchni臋t膮 twarz teraz czekam na 艣ci膮gniecie szw贸w. Lekarz powiedzia艂 偶e po zabiegu tak 1-2 tygodnie czeka si臋 na 艣ci膮gniecie szw贸w.Nic mnie nie boli ale ta opuchnieta twarz przeszkada mi w chodzeniu do szko艂y.Jak mi 艣ci膮gna szwy to sie odezwe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 keygee
Ja mia艂am wczoraj prez ponad godzin臋 wyrywan膮 sz贸stk臋 na dole. Bardzo z艂y z膮b i bardzo g艂臋bokie korzenie. Dentystka powiedzia艂a, 偶e to by艂 bardzo unikalny przypadek. Adrenaliny sporo ale by艂am zdecydowana na usuni臋cie, bo po kana艂贸wce par臋 lat temu zosta艂o z 1/3 z臋ba i wiadomo jak jest, jedziene si臋 gromadzi, nie ma jak doczy艣ci膰, potem 艣mierdzi i mo偶e si臋 zapalenie z brudu zrobi膰. Po wyrwaniu g艂owa gor膮ca, bola艂a, wi臋c nie czeka艂am a偶 znieczulenie (4 strza艂y) zejdzie tylko od razu za偶y艂am Ibumprom, bo mocniejszych nie mog臋. Przyk艂ada艂am te偶 lud i zimne kubki porcelanowe ;) Opuchlizna minimalna, ale najgorzej mnie te szwy dra偶ni膮. Nawet nie wiem czy rozpuszczalne czy zwyk艂e, ale mi pod j臋zykiem zawadza i nawet nie mog臋 wymawia膰 pewnych liter. Po angielsku to ju偶 w og贸le nie pogadam. Ale mam pytanie, co mo偶na je艣膰 jak si臋 ma szwy na dole i nie mo偶na za bardzo wk艂adac do ust wi臋kszych kawa艂k贸w, bo mnie boli ruszanie j臋zykiem, a k膮cik ust te偶 mam w trakcie gojenia? Ja na razie jem jakie艣 papki z banan贸w, jab艂ek, jogurt, zupki Knorra bez dodatk贸w, i woda mineralna, ale d艂ugo na tym nie pojad臋, a nast臋pna wizyta za tydzie艅 dopiero :/ I kiedy mo偶na zacz膮膰 my膰 z臋by?

Udost臋pnij ten post

Z tego co widz臋 na temat tego zabiegu moge tylko go skomentowa膰 kr贸tko ,ten zabieg jest dla ludzi nie my艣l膮cych totalnie, mianowicie poco?? s膮 tacy kt贸rzy zaplacili 1000 z艂 za wywiercenie dziury w czaszce ,kolejny stan zapalny, z膮b itak kruchy i do kitu wiem bo mam jeden. Pytanie poco ?? implant ok 3000 ,zabieg (ca艂y)1000zl i z膮b do kitu i itak kiedys zostaniesz bez . Nie wiem czy ja mam co艣 nietak czy ci co to robi膮 .Aha rozumie ze np masz 2 lub 3 wtedy niestety niema opcji ale jeden bezsens.pa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do szukam dobrego endodonty
Ja mog臋 z czystym sumieniem poleci膰 pana doktora Krzysztofa Go艅czowskiego. Jest wybitnym endodont膮, super rzetelnym, konkretnym. Bardzo lubi臋 u neigo si臋 leczy膰, bo mi wszystko wyja艣nia, nie 艣ciemnia, czasem nawet rysunki pogl膮dowe robi ;) A moje z臋by stanowi膮 wr臋cz przypadek kliniczny :P Wczoraj tak si臋 zrelaksowa艂am na fotelu, 偶e nawet na chwil臋 zasn臋艂am :D Pan dr przyjmuje w klinice Indexmedica na ul. Czapi艅skiego, boczna od Lea. Z tego co si臋 orientuj臋 jest kierownikiem tej kliniki. Ceny s膮 tam dosy膰 wysokie, ale na prawd臋 warto!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 inst4nce
Czy kto艣 mo偶e poleci膰 jakiego艣 chirurga w okolicach Mys艂owic, Sosnowca i D膮browy G贸rniczej w celu wykonania resekcji wierzcho艂ka korzenia z臋ba?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 arachnea
moj przypadek jest dosc nietypowy. Zaczne od tego ze mieszkam w niemczech i chodzilam do jedengo dentysty, ktory okazal sie za malo doswiadczony. Mianowicie w momencie gdy juz nie wiedzialam co zrobic, zaproponowal mi ze albo wyrwe zab albo bede go leczyla kanalowo, co w niemczech nie jest malym wydatkiem (mozna by sobie zadundowac implant bez problemu w PL). Tak wiec wyleczylam sobie dwa zeby w PL gorne 6 i 7. Po 4 miesiacach zaczal mnie bolec zab - glupote zrobilam bo poszlam do tego samego dentysty. ktory przypisal mi antybiotym i po krzyku. Zab przestal bolec. Po 2 miesiacach zaczal jednak bolec na nowo. Poszlam jeszcze raz - polecil wyrwanie 7. Nie zdecydowalam sie na to - polecila mi znajoma lekarka innego dentyste, poszlam do niego i stwierdzil ze to 6 jest zrodlem zakazenia - 2 opakowania antybiotyku i potek dwa wyjscia: wyrwac lub chirurg. Oczywiscie resekcja korzenia w niemczech jest darmowa. Poszlam do (polecanego) chirurga, ktory stwierdzil ze podejmie sie tego. Mam zabieg za 2 tygodnie z kawalkiem i musze przyznac, ze z cala pewnoscia wole miec swoj zab niz implant. Wyrywanie zeba to ostatecznosc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 karierowiczka-imprezowiczka
ja mia艂am taki zabieg 5 lat temu, ale na dolnych trzonowcach, 6 i 7, by艂am prywatnie, zabieg robiony w sedacji, czyli takiej p贸艂-narkozie, trwa艂 oko艂o godziny, kosztowa艂 500 z艂 plus 50 z艂 za leki po zabiegu (antybiotyk, wspomagacz i ketonal przeciwb贸lowo). bola艂o dopiero jak odesz艂o znieczulenie, ale wzi臋艂am procha i jako艣 posz艂o, najgorsza by艂a opuchlizna i siniaki na p贸艂 twarzy, bo do艣膰 szeroko musia艂 mi lekarz otworzy膰 buzi臋, 偶eby si臋 do tych z臋b贸w dobra膰, wygl膮da艂am przez tydzie艅 jak ofiara przemocy domowej hehe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 karierowiczka-imprezowiczka
kto艣 tu pyta艂 o palenie, te偶 jestem palaczk膮 i bro艅 Bo偶e zaraz po takim zabiegu pali膰, lepiej si臋 wstrzyma膰. po usuni臋ciu z臋ba zaleca si臋 nie palenie przez 24 godziny, wi臋c po takim zabiegu tym bardziej. ja tak si臋 ba艂am, 偶eby co艣 si臋 nie sta艂o (przewra偶liwiona na punkcie z臋b贸w jestem, bo miewa艂am ju偶 r贸偶ne z nimi przygody), 偶e nie pali艂am 3 doby, cho膰 kopc臋 jak lokomotywa i godzina bez papierosa to dramat

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ikeoooo
Witam,mia艂am resekcje trzech korzeni g贸rnych z臋b贸w dwa lata temu....bola艂o ale znios艂am to dzielnie!!1200z艂 bo robi艂am to prywatnie!Rok po zabiegu zrobi艂am koronki na te z臋by...wszystko gra艂o!Od dw贸ch tygodni ca艂e to resekowane miejsce mnie boli!Pocz膮tkowo my艣la艂am 偶e to przej艣ciowe,偶e to zwi膮zane ze lekkim przezi臋bieniem.Ale teraz ju偶 jest co raz gorzej.Zacz臋艂am bra膰 Dalacin i czekam na zdj臋cie rentgenowskie!Mia艂 kto艣 tak膮 sytuacj臋?bo co艣 czuj臋 偶e czeka mnie kolejna resekcja tych z臋b贸w,bo koronki sa przymocowane na sta艂e....Ale sie narobi艂o!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bufiastaa^^
tiny.pl/hwwpm < - preczytaj to. tu w艂a艣nie o tym pisz膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 darek27
witam czy ktos z was moze mi powiedziec ile goi sie rana po resekcji?mialem robiona dwa tygodnie temu nie jest tak strasznie da sie przezyc chociaz mam teraz uczucie jak bym mial dalej zapuchnieta twarz w tym miejscu czy to normalne?czy raczej cos nie tak z tym?w sumie nie boli ale strasznie dziwne uczucie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maroil
P贸艂 roku temu mia艂am resrkcj臋 dw贸ch korzeni g贸rnej sz贸stki. bY艁O DOBRZE JAKI艢 CZAS.Dzi艣 mam b贸le gdzie艣 nad z臋bem, okolice oka, jakby ucho, polowa g艂owy, ca艂a strona od tego z臋ba. Przy tym co艣 czuj臋 z艂ego nad z臋bem, ale ona mnie nie boli.Dawniej to mija艂o po kilku dniach i zn贸w by艂o dobrze. Obecnie tak sie nasili艂o, 偶e nie wiem co robi膰, antybiotyki nie dzia艂aj膮. Przeleczy艂a ponownie z膮b u endodonty, na zdj臋ciach jest czysto, on te偶 nie wie, dlaczego te stany zapalne. Prosz臋 mo偶e kto艣 to przechodzi艂 , nie wiem , co juz mam robi.膰.

Udost臋pnij ten post

Ja zabieg resekcji mia艂am wykonywany 7 miesi臋cy temu. Od tej pory z膮b nie daje o sobie znaku, wi臋c jest ok. Co najdziwniejsze jeszcze czuj臋 w wardze po tej stronie gdzie mia艂am resekowany korze艅, mrowienie jak po znieczuleniu, ale z ka偶dym tygodniem coraz mniej, wi臋c mam nadziej臋, 偶e to wkr贸tce ustanie. Je艣li chodzi o sam zabieg, to dla mnie by艂 bezbolesny, ale niestety bardzo spuch艂am. Szczerze m贸wi膮c nigdy u nikogo takiej opuchlizny nie widzia艂am. Przez pierwsze 2 noce mia艂am krwotoki z rany, p贸藕niej usta艂y. Nied艂ugo id臋 na wizyt臋 kontroln膮, by sprawdzi膰 czy wszystko jest ok.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gandii
Jestem po resekcji jedn膮 dob臋 i nic nie boli lekko jestem przypuchniety ale nie bardzo. Doktor kaza艂 brac dalacin i ketonal forte ale jak narazie wzio艂em tylko 2 godziny pzed zabiegiem ketonal i do tej pory nic nie boli oby tak dalej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 antare
Witam :) mam pytanie czy po zabiegu resekcji korzenia brali艣cie L4 ? u lekarza rodzinnego? zastanawiam si臋 co zrobi膰 bo opuchlizna trzyma si臋 nadal i doprawdy wygl膮dam dziwnie ... z g贸ry dzi臋ki za porad臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 darek27
Nie, mo偶esz i艣膰 do swojego stomatologa. On powinien ci bez problemu wystawi膰 L4. Wystarczy ze powiesz 偶e boli. Bynajmniej ja tak zrobi艂em. I dosta艂em tydzie艅. A b贸l przejdzie po kilku miesi膮cach sam. Tak偶e nie polecam 偶adnych ma艣ci lek贸w jak inni bo ich po prostu nie ma. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Czy waszym zadaniem powinnam p艂aci膰 za zabieg resekcji z臋ba w klinice gdzie zaproponowano mi go po wcze艣niejszym pozostawieniu narz臋dzia podczas leczenia kana艂owego ? Dodam i偶 pr贸by wyj臋cia ig艂y pod mikroskopem nie powiod艂y si臋 a nie mo偶e pozosta膰 w korzeniu, gdy偶 przebi艂a 艣ciank臋 i robi si臋 stan zapalny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 antare
dymka07 - skonsultuj si臋 z innym chirurgiem, ja konsultowalam si臋 poniewa偶 chciala by膰 pewna ,偶e resekcja jest konieczna. Inny lekarz powinien to obejrze膰 - a swoj膮 drog膮 nie jestem pewna czy decydowalabym si臋 na klinike w kt贸rej ju偶 jeden zabieg艂 si臋 nie udal, wiem ,偶e to nieszcz臋sliwy wypadek z pozostawieniem igly jednak przemy艣l to i skonsultuj si臋 z innymi chorurgami mo偶e kt贸ry艣 podejmie sie wyj臋cia u艂amanej ig艂y, resekcja to ostateczno艣膰.pozdrawiam trzymaj si臋 cieplo.

Udost臋pnij ten post