Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiciaaa

kolczyk w pępku

Polecane posty

Gość Ja mam już od 2 lat
Dobrze się goiło :)

Gość magdia
laski nie można przemywać pępka wodą utlenioną ani spirytusem bo one zatykają dziurke!ja za niedługo przebijam i wcale sie nie boje.no może troche tej igły,ale bólu wcale.najlepiej smarować maścią tribiotici przemywać wodą z solą. już troche doświadczenia na ten temat mam to jak będziecie miały do mnie pytania to piszcie tu albo na e-mail pzdr;*

Gość puśka
Hejka:) mam pytanko...ile tak okolo kosztuje przebicie pepka??? i czy mozna miec swoj kolczyk bo mam w planach zrobienie go sobie ale strasznie boje sie komplikacji:(

Gość magdia
sorki dziewczynt ale musiałam zmienic adres maila przysyłajcie pytanka na nowy widoczny na górze a co do tego to mozesz miec własny kolczyk ale na jedno ci to wyjdzie.przyniesiesz kolczyk,potem go dyzynfekują,dyzynfekują pepek,biorą szczypce,igłe i za sekund 5 masz swój kolczyk! przekłucie nie boli a koszt bez kolczyka to od 20-60 zł (jeszcze zależy dokąd pójdziesz)ale nie przebijaj sama! licze na to że ktoś zaklika ma mój mail to do zobaczenia!!:kiss:

Gość Papol
hej dziewczyny jutro sobie przebijam kolczyk w pepku no i nie wiem czy on nie bedzie mi przeszkadzal na w-f-ie czy nie beda mi kazali go wyjmowac na lekcjach?? pomóżcie zrozpaczona 12-latka

Gość Rosoli
tylko tribiotic i zakrywaj jakas gazą i nie nos zwyklego kolczyka tylko ze stali chirurgicznej

Gość magdia
laski moga ci kazac wyjąć kolczyk ale po co? na w-f-ie po wyjeciu i tak niebędziesz mogła robić tych rzeczy jakich byś nie robiła z kolczykiem. a mam nadzieję że go nie wyjmiesz całuski jak będzie więcej pytań to piszcie. a najlepszy jest kolczyk z tytanu

Gość magdia
laski moga ci kazac wyjąć kolczyk ale po co? na w-f-ie po wyjeciu i tak niebędziesz mogła robić tych rzeczy jakich byś nie robiła z kolczykiem. a mam nadzieję że go nie wyjmiesz całuski jak będzie więcej pytań to piszcie. a najlepszy jest kolczyk z tytanu

Gość Pauliisiieq
Siiemka....też mam kolczyk w pępku..choć jestem w 6 klasie.Przekułam sobie jakieś 2 miechy temu.Przekłuwanie mnie nic nie bolało.Kosmetyczka poleciła mi maść Tribiotic i zadziałało.Rana ładnie sie goi. :) Pozdro

Gość joolik
kiciaaa jak ty maszsieczke w głowie zamiast mózgu to masz jak masz na dupie trzeba było sobie go wbić natychmiast idź do lekarza bo przecież to milimetry od otrzewnej i możesz mieć zakarzenie lub uczulenie, jakie wy jesteście puste dziewuchy

Gość joolik
magdia tej soli to nasyp sobie na rankę w miejscu po mózgu bo zdaje sie że go nie masz

Puśka - wszędzie kosztuje inaczej. Koszta wahają się zarówno od produkcji domowej - od 20 zł za same materiały tj. kolczyk, gaziki Leko, igłę, jak do 170 zł w profejsonalnym studio. Osobiście wybrałabym to drugie wyjście - drożej, ale kolczyk dostaniesz porządny, tytanowy, masz pewność, że wszystko zostało wykonane sterylnie i w czystych warunkach. Aczkolwiek są osoby, które nawet jak wydadzą 200 zł to i tak bedą miały komplikacje. Moja siostra na przykład przekłuła sobie pępek w renomowanym studio, a po trzech tygodniach wdała się ziarnina i skończyła na pogotowiu. Za to moja koleżanka przebiła sobie pępek sama i w domu, nic jej nie ropiało, nie puchło, i ma go już trzy lata.

profesjonalna kosmetyczka na poczatek zakłada kolczyk ze stali chirurgicznej, u mnie po pół roku zaczęło się paprać i musiałam go wyjąć. minęły już dwa lata a dziurka dalej jest:( a do pielęgnacji polecam kropelki do ran po przekłuciu, np uszu, w aptece po ok 3zł

- nigdy nie przebijajcie pępka u kosmetyczki!!!! większość robi to pistoletem, który jest przeznaczony do ucha a nie do pępka!!lepiej to wykonać w salonie profesjonwlanym tatuażu i pearcingu- babeczka z salony poleciła mi OCTENISEPT i tylko on, bo tribiotic i sól fizjologiczna sa tylko lekarstwami pomocniczymi, w razie gdyby nie było Octeniseptu.- ja byłam przebić w piatek. ciekawe jak się to dalej rozwinie.

Hey mam 14 latek i chem sobie zrobic kolczyk w pepku.Tylko sie boje ze to boli i ze bedzie mi pozniej sie paprac pomozecie mi i powiecie cos wiecej na ten temat.Czy to tak boli bo jedni mi mówią ze nie drudzy ze baerdzo ja nie wiem co robic///

Gość magdia
aniulka! nie pierdól głupot bo ja przebijałam w sobote w salonie i babka powiedziałam mi że sół fizjologiczna i tribiotic to dwie podztawowe rzeczy do pielęgnacji pępka!

Gość monina
oczywiście, tribiotic i sól fizjologiczna. tanie i bardzo skuteczne. tribiotic jest sprzedawany w saszetkach, a sól fizjologiczna w małych ampułkach. trochę wody z ampułki wlewajcie do pępka, na pępek, i próbujcie ruszać kolczykiem. potem dokładnie trzeba osuszyć i posmarować maścią tribiotic.

Gość doomka
Ja bardzo chcem mieć kolczyk w pepku ale mama sie nie zgadza.Postanowilam wiec ze zrobie to pokryjomu. Ale boje sie ze bede miala jakąś infekcje lub cos w tym stylu. Co mam zrobić zeby do tego nie doszlo?

Gość doomka
Mam pytanie. Czy przekłucie pępka boli i czy jak wyjme kolczyk to zpowrotem bede mogla go bez problemu wlozyc??????????

Gość LOLIKAA
No wlasnie i jeszcze jedna rzecz..Jak to wyglada jak sie jest w ciazy??

Gość Grey Rock
Mam kolczyk od tygodnia, jest genialnie ^^ przy przekłówaniu nie poleciala ani kropelka krwi i nie leci żadna wydzielina o której tyle szlyszałam od kolerzanek z tego forum :) Troszeczkę boli przy nachylaniu się, ale to normalne... kupiłam sobie śliczny kolczyk w Newm York'erzei wygląda zajebiście :D Polecam, jesli pójdziecie do dobrej kosmetyczki tak jak Ja (najpierw ją troche obczajcie ;P ) to napewno nic się nie stanie :))) buziaki dla wszystkich zakolczykowanych :*:*:* xD

Gość Grey Rock
A właśnie Lolitka, dobre pytanie... Czy to ma jakiś wpływ na ciążę??? ;> ciekawe...

Gość Klauduska
Hej.. mam pytank..chce sobie zrobic kolczyka w pepku ale nie orietuje sie ile to moze kosztowac moze wy wiecie?.. aa...i jeszcze jedno...jak juz sie zrobi kolczyka ..co mozna zrobic zeby sie szybciej zagoil?...czy to od czegos zalezy?

Gość wpisz w wyszukiwarkę
"pepku" albo "pępku" - wyskoczy Ci kilkanaście topkiów o cenie i gojeniu się blizny.

Gość czeekoladkaaa
przekucie az tak mocno nie boli;))) tylko jak wklada juz kolczyka do pepka to mnie tylko zabolalo..;))) yO!:*

Gość Kolczyk w pepku ehhh
Hejka laski :D po raz 1 przebilam sobie pepek, nic nie bolalo, ale zaczal mi roppiec i wogole to normalne ale po pewnym czasie zaczelo mi sie to tak paprac ze warstwa skory na ktorej byl kolczyk pekla :( myslalam ze za plytko mialam przebity wiec przebilam 2 i 3 raz i to samo sie dzialo :( kolczyk mialam ze 2 miesiace a potem to warstwa skory na ktorej byl robila sie coraz ciensza i w konsekwencji to wszystko sie zrywalo :( ale sie wkurzylam :( co jest ze mna nie tak :( wszysyc jakos sobie pepki przebijaja i ejst ok a u mnie to sie zawsze nisczy ehhh :( doradzcie mi cos bo bardzo chcialabym miec kolczyka w pepku ale chyba nie moge :(

Gość KaśŚś
siemanko!:) jeśli już o kolczykach to siem dołączę:) Trzy tygodnie temu przebijałam pępek w salonie kosmetycznym. Trosku bolało ale myślałam, że będzie gorzej:P w zasadzie przebijałam go razem z uszkami więc miałam podwójną frajdę:P kosmetyczka zaleciła mi >Tribiotic< w razie komplikacji. może po tygodniu zaczął mi lekko ropieć ale muszę przyznać, że po maści jus jest wszystko wporząsiu:) żadnego bólu ani nic.. chyba, że mocno zahaczę sweterkiem lub czymś... jutro mam wf ... pff:P ale laski na wfie przecież nie ma takiej sieczki więc normalnie można ćwiczyć no ale bez przesady żeby się rzucać i szarpać:P:P ja jedynie zrezygnuję z gier typu: kosz, nożna, ręczna ze względu na to iż gdy oberwię piłą to wtedy może boleć..:P życzę Wam szybkiego gojenia się pępuszków i miłych komentarzyków na temat kolczyków:) cYa:*

Gość ewelkaaaa
hej ja tez posiadam kolczyk w pepku,mam juz go 7 miesiecy...powiem Wam szczerze ze mnie nie bolalo...jest to uczucie takiego uszczypniecia przez chwile...ale bardzo sie balam,ale napradwde nie ma czego...pozdrawiam:)

Gość ewelia
jak to jest , że kolczyk jest taki gruby???

Gość ewelia
jak to jest , że kolczyk jest taki gruby???