Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PROLAKTYNKA25

Bromergon, wysoka prolaktyna a ciąża !?!?!?!?

Polecane posty

Gość myszka_szara
Karolcia dziekuje za pocieszenie ,dostalam skierowanie na badanie HSG na poniedzialek .Boje sie jak diabli tyle co sie naczytalam o tym badaniu to glowe mam chyba wieksza od dyni:)ale mam nadzieje ze ono cokolwiek wyjasni??Zapomnialam tylko zapytac gina czy castagnusa moge wziac przed badaniem czy raczej sie wstrzymac?? Moze ktoras z was dziewczynki orientuje sie w tym temacie??? Pozdrawiam i trzymam za wszystkie z Was kciuki

myszka_szara ja bede miala w przyszlym tygodniu hsg!! Tez sie boje ale musimy to przejsc!! Ja czytalam duzo wczesniej o tym zabiegu, wiem ze jak jest niedrozny to boli, no i zakladanie calej apatartury boli. a jakie mialas badani przed?? ja mialam cytologie, a niedawno czystosc pochwy - jak wyjdzie dobrze to bede miala zabieg.

Gość myszka_szara
gagatka 85 jakies 2 tygodnie wczesniej mialam stpien czystosci pochwy wyszla II wiec lekarz stwierdzil ze wynik dobry i skierowal na hsg.Ale im blizej poniedzialku tym bardziej mam metlik w glowie i nogi jak z waty:) Najbardziej boje sie uslyszec cos czego nie chcialabym slyszec. Ale okaze sie jak bedzie ,mam nadzieje ze jakos zacisne zeby i to przetrwam. Jak bede juz po zabiegu napewno dam znac jak bylo. Musimy byc dzielne bo czego sie nie robi dla tej malej istotki:)

Gość Karolcia_S
Trzymam za was kciuki dziewczyny!!! Ja tez nie wiem czy mnie nie czeka, jak skoncze brac przepisany mi przez ginka bromek to kto wie co dalej zaleci mi lekarz... bedzie dobrze, macie racje, trzeba sie przemeczyc zeby pozniej cieszyc sie z upragnionej ciazy:-)))

Czesc dziewczyny !Dawno mnie tu nie było,ale codziennie śledzę Wasze wpisy i jestem z Wami!Nadal ostro staram się o fasolkę i już 3 miesiące z bromkiem i nadal nic!Mój lekarz dał mi jeszcze pół roku czasu i jak nie zajdę to chce sprawdzić drożność jajowodów!Lecz nie przez hsg bo on twierdzi,ze lepsza jest laparoskopia i niby dla kobiety bezpieczniejsza!Na pewno dziewczyny bedzie dobrze!My dla fasolki zrobimy wszystko!pozdrawiam

Gość myszka_szara
Dziewczynki czy wy sie nie orientujecie czy moge wziac castagnus przed hsg??

Gość Karolcia_S
to jest lek ziolowy wiec pewnie tak ale najlepiej zapytac pania w aptece, dla pewnosci:)

Gość justyssa
Kasiaczek - dlaczego twierdzisz, z Twoja szwagierka jest glupia? Skoro nie miala zadnych plamien to nawet gdyby poszala zaraz po tescie do gina i tak by jej nic nie dal. Bo na jakiej podstawie mialby to robic? Poza tym uwazam, ze nie ma sensu isc za szybko na wizyte, bo i tak lekarz nie stwierdzi ciazy, albo tego, ze jest wsio oki. Ja ponowinie badalam prolaktyne po miesiecznej kuracji i wtedy juz ladnie opadla, ale dopiero po jakis 3 miesiacach doczekalam sie ladnej owulacji, czyli efektow brania bromka. Szara myszka - castagnus nalezy zaczac brac od 1dc.

Czesc dziewczynki dawno nie pisalam jakos nie mialam sily po tym wszystkim co nie oznacza ze nie zagladalam i nie czytalam co piszecie . 26 marca poszlam do tego szpitala na laparoskopie i tsh mialam byc tam tylko jeden dzien a trzymali az tydzien robili mi laparoskopie,chromotubacje,i plastyke ujscia brzusznego jajowodu lewego.W trakcie tej operacji okazalo sie ze mialam calkowicie zniszczony caly jajowod malo tego byl calkowicie zrosniety wiec nie bylo mowy o jakiejkolwiek ciazy (zawsze owulacje mialam z lewej strony a ze byl zrosniety dlatego takie bolesne mialam zawsze jajeczkowanie) jak wpuscili kontrast to byly same przeswity jajowod dziurawy jak sito.Zrobili mi operacje plastyczna calego lewego jajowodu moge smialo powiedziec ze zabawili sie w Boga naprawiajac mnie.wszystko to mialam robione pod pelnym znieczuleniem wiec nie moge stwierdzic czy same badanie tsh jest bolesne aczkolwiek slyszalam ze nienalezy do przyjemnych.Ale napewno juz zauwazylam zmiane wlasnie mi sie skonczyl@ i nie byl on taki bolesny i obfity jak przed operacja mam nadzieje ze juz tak zostanie.Boje sie przyszlosci poniewaz jest ponad 50% mozliwe ze znowu moze mi sie tam wszystko zrosnac po za tym lekarz w szpitalu powiedzial mi ze jestem w najwyzszej grupie ryzyka ciazy pozamacicznej (tego sie boje chyba bym tego nie przyzyla). Przez dwa lata chodzilam do roznych lekarzy jestem juz chyba w kadej przychodni w szczecinie zapisana do gin.bylam krolikiem doswiadczalnym jak ten lek nie zadziala to moze tan i tak w kolko gdzie nie poszlam to lekarz po badaniu zawsze stwierdzal to samo ze wszystko jest w najleprzym porzadku wystarczyla zwykla laparoskopia by stwierdzic ze faktycznie tak nie jest ciesz sie ze trafilam do tej kliniki leczenia nieplodnosci za 2 miesiace bede sie znowu starac o dzidziusia i wierze ze tym razem sie uda za te wszystkie moje cierpienia dostane najwspanialszy prezent upragnione i tak dlugo wyczekane dziecko....

Gość kasiaczek0301
jak dwa testy wyszly jej pozytywnie to mogla iść od razu i bete zbadać, w kazdym razie ja bym od razu poleciala bo ja mam problem i wiem że trudno mi jest zajść a ona niby wszystko w porządku a prawie dwa lata starają się no to chyba samo za siebie mówi. Ktos kto tak długo czeka i jak widzi dwie kreski na teście to z tego co tu wszystkie piszą od razu do lekarza biegną... no ale to tylko moja opinia.

Gość Bunia 26
Witam! Może macie rację, Bromocorn może miał inny niż zamierzony wpływ na mój organizm. Pójdę do gina i przejdę na Naprolac. Co do ciąży, to ja bym też nie zwlekała z wizytą, z uwagi na fakt, że też już od dwóch lat czekam na dzidzię :(

Gość izakutno
Dziewczyny pomóżcie!!! Długo czytałam wasze forum ale i tak nie znalazłam odpowiedzi na moje pytania. Może zacznę od początku. Ostatni okres 10 stycznia 2010, od 9 kwietnia jestem na bromergonie w tej chwili wejdę z dawką po pół tabletki na noc natomiast wynik prolaktyny przy teście z MCP zaraz po zażyciu MCP = 25,5ng/ml, po godzinie 151ng/ml natomiast po dwóch godzinach 109 ng/ml. Moje pytanie brzmi: Skoro nie dostałam jeszcze okresu to po pierwsze skąd mam wiedzieć kiedy zrobić test ciążowy(przytulamy się co drugą nockę) przecież niewiem czy miałam owu ani kiedy ma teraz przyjść @. Czy, któraś z was może mi pomóc??

Gość madzian222
izakutno. Mierz temperaturę rano przed wstaniem w ustach lub w pochwie. Jak robisz to rtęciowym term. to przez 5 min i zawsze w tym samym miejscu. Wtedy po pierwsze widać skok (o 2 do 5 kresek) i wtedy jest czas owulacji. A jak podejrzewasz ciążę to odżałuj 11 zł na test lub jak temp trzyma się w okolicy 37st ro po 21 dniach takiej temp jest pewność ciąży.

Gość justyssa
Ja sie staram dlugo, ale jak w koncu zobacze dwie krechy na tescie nie pobiegne od razu do gina (chyba, ze bedzie sie dzialo cos niepokojacego). Bo gdyby sie okazalo, ze nic nie widac to bym sie jeszcze bardziej stresowala ;) Bo z tego co wiem, to lekarze zalecaja pierwsza wizyte w 6-7tc... NIektore ciaze nie maja niestety szans na utrzymanie sie i lekarz tez nie pomoze... :(

witacie :) ja bylam dzis u endo - i bez norpolacu dopoki sie staram nie obejdzie, Choc mam na poziomie teraz. ehhh

Gość draft
hej, jestem drugi cykl na bromergonie ( z powodu za dużej prolaktyny), pierwszy cykl był bez żadnych niespodzianek, żadnego bólu piersi przed @, w czasie @ znikomy ból brzucha. Cykle 37-40 dni. Teraz jestem w 35 dniu drugiego cyklu z bromergonem i od 2 dni bolą mnie piersi, Czy powinnam zwiększyć dawkę bromka?

Gość Anna2806
Draft, Lepiej sama nic nie kombinuj ze zwiększaniem dawki :) Bierz tyle, co zlecił Ci lekarz. Jak masz jakieś dziwne objawy to się z nim skonsultuj i powiedz o swoich objawach. Z tym lekiem lepiej samemu nie eksperymentować :)

Gość miśka123
Cześć dziewczynki. dawno mnie nie było, ale cały czas was podglądam. :) Draft ania ma racje, nie kombinuj sama. Ja jestem czwart miesiąc na bromku i od potencjalnego jajkowania bolą mnie piersi i brzuch. Tak chyba moze być, bo lekarz nie zwiększył mi dawki. te bolesci trochę mnie mylą, kiedy czekam na @. Niestety przylazła. :( Pozdrawiam i ściskam was cieplutko. :)

Miśka 123ja właśnie też jestem 4miesiąc na bromku i od owulacji do @ boli mnie brzuch i piersi...zastanawiam się czy to normalne!AQle widz,że nie jestem sama!pozdrawiam

hej :) pisałam tu kiedys :) miesiac temu zaczelam brac bromka i spadla mi prolaktyna z 36 do 1,42 hehe takze zadzialal strasznie szybko. trzymam kciuki za was!

Gość kasiaczek0301
dawno nie pisałam ale jakos sie nie składało:) 12 kwietnia dostałm okres po Proverze i miałam badanie estradiol i anty tg,anty tpo,lh i fsh, a 10 maja mam usg. Prolaktyna w normie bo oczywiście jadę na Norprolacu ciągle... W ogóle to dziwnie się czuje bo juz jakies dwa tygodnie czuję się jak bym okres miała dostać. Raz w jednym jajniku, raz w drugim. I to nie jest ból tylko takie uczucie jak przed okresem. nie wiem co mam myśleć... Polinka ciekawa jestem ci u Ciebie,pozdrawiam.

Kasiaczek 0301 - jak miło, że ktoś pamięta o mnie :) ja w sumie czytam forum, ale sie nie odzywam, bo zaliczam załamkę... ani jajeczkowania, ani ciąży... czekam, aż w szpitalu naprawią laparoskop, żeby sprawdzić drożność jajowodów... i tak mi mija cykl za cyklem... narazie nie stymuluję sie clo, bo kiedyś tam mi się zrobiła torbiel i mój gienek nie chce mnie przetymulować... szczerze mówiąc ja już stracilam nadzieję, że kiedyś zajdę w ciążę...

Gość kasiaczek0301
polinka przykro mi,ale moze faktycznie jak odpoczniesz od leków trochę to potem będa lepsze efekty,poza tym jak sprawdza ci droznośc to tez jakas szansa bo ponoc po tym często zachodzi się w ciąże. Ja tez czekam aż cos sie ruszy. Mam nadzieje że jak pojedziemy nad morze to może tam cos zatrybi, bo i swieże powietrze i cześciej będziemy sie kochac, bo teraz to chyba jakieś przesilenie wiosenne.

Witam serdecznie. Dziewczynki mam takie zapytanie. Mam podwyższoną prolaktyne 17 na 25 niby sie mieszcze w normie , ale mam zbyt długie i bolesne miesiaczki (14dni)Staram sie z męzem o dziecko i nic. Moja gin zapisała mi BROMERGON 0,5 tabletki na noc, oraz między 16-25 dniem cyklu LYTEINE 50. a więc mam zapytanie , po jak długim czasie brania bromku mogę zajść w ciąże. Bardzo chcemy tego dzidziusia :) Biore juz 1 miesiac bromek. Prosze o rade.

Witam serdecznie. Dziewczynki mam takie zapytanie. Mam podwyższoną prolaktyne 17 na 25 niby sie mieszcze w normie , ale mam zbyt długie i bolesne miesiaczki (14dni)Staram sie z męzem o dziecko i nic. Moja gin zapisała mi BROMERGON 0,5 tabletki na noc, oraz między 16-25 dniem cyklu LYTEINE 50. a więc mam zapytanie , po jak długim czasie brania bromku mogę zajść w ciąże. Bardzo chcemy tego dzidziusia Biore juz 1 miesiac bromek. Prosze o rade.

Witam serdecznie. Dziewczynki mam takie zapytanie. Mam podwyższoną prolaktyne 17 na 25 niby sie mieszcze w normie , ale mam zbyt długie i bolesne miesiaczki (14dni)Staram sie z męzem o dziecko i nic. Moja gin zapisała mi BROMERGON 0,5 tabletki na noc, oraz między 16-25 dniem cyklu LuTEINE 50. a więc mam zapytanie , po jak długim czasie brania bromku mogę zajść w ciąże. Bardzo chcemy tego dzidziusia Biore juz 1 miesiac bromek. Prosze o rade.

Gość kasiaczek0301
druczek to zalęzy od organizmu, nie masz hiperprolaktynemii bo poziom jest nieznacznie podwyzszony,wydaje mi się że jesli twoim jedynym problemem jest prolaktyna to długo czekać nie będziesz.

Czesc dziewczyny!Długo mnie nie był,lecz czasami zaglądam do Was!U mnie nadal nic 5 miesiąc na bromergonie i zadnych rezultatów!Jakoś kiedyś miałam @32 potem kolejne 2 miesiąc co 28 a dwa dni emu dostałam w 25!Już nic z tego nie rozumię,tak jak Wy już straciłam nadzieję...nie wierzę,że zobacze te dwie kreseczki!Jak do sierpnia nie zajdę to też czeka mnie laparoskopia!Dziewczyny która z Was już to miała,możecie opisać jak to się odbywa,jak się czułyście po!pozdrawiam