Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Aniolek_74

Odesz艂a moja mama

Polecane posty

Go艣膰 samotna na maxa
kocham moja mame ale za wszelka cene chcia艂am ja ratowac ona nie chcia艂a i co ona nawet w agoni pogotowie odes艂a艂a :( mia艂a tylko 60 lat p艂aka艂am strasznie a sny mia艂am okropne a偶 strasznie przytaczac ,pewnego dnia posz艂am do sklepu zielarskiego gdzie mame (chcia艂am wyleczyc)pr贸bowa艂am wyda艂am kupe kasy ale siebie wyleczy艂am pani mi powiedzia艂a ze mam przestac p艂akac bo mama we 艂zach sie topi i przesta艂am :) a ona mi sie przysni艂a za tydzien pieknym snem DZIEKUJE taty juz nie mam 18 lat

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Rybcia1
Hej dziewczyny,zagl膮dam codziennie,ale rzadko si臋 kto艣 odzywa.Wiem,c贸偶 pisa膰 jak wci膮偶 to samo,b贸l ten sam,mamy nie ma i nie b臋dzie.Ale fajnie jest mie膰 Was,mie膰 gdzie zagl膮da膰,napisa膰 i wiedzie膰 偶e Ci臋 tu ka偶dy zrozumie,bo ka偶da z nas zagl膮da tu z tego samego powodu,z t臋sknoty,b贸lu,smutku.Pozdrawiam Was cieplutko.Serce mi p臋k艂o co u Ciebie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 serce mi p臋k艂o
hej Rybcia. A u mnie wci膮偶 to samo tak ja i u ka偶dej z nas smutek t臋sknota i coraz cz臋艣ciej 艂zy w oczach. Od pa藕dziernika min臋艂o ju偶 troch臋 czasu a ja nadal nie mog臋 poradzi膰 sobie ze 艣mierci膮 mamy s膮 takie dni ze wszystko jest ok. ze jako艣 si臋 trzymam ale od wczoraj nie pomge sobie znale偶dz miejsca mama ma w sobote imieniny (Anny jest) a ja a w og贸le szkoda gada膰 ..... ;( mam wsparcie w rodzinie w m臋偶u ale to nie wiele pomaga . BARDZO BARDZO MI BRAKUJ臉 MAMY !!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rybcia1
Ach te dni,kiedy najbardziej brakuje mam.Urodziny,Imieniny,Dzie艅 Mamy... MAMU艢 DZI艢 20 MCY BEZ CIEBIE,KOCHAM I T臉SKNI臉

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rybcia1
W艂a艣ciwie to wczoraj 20 mcy bez mamy,bo to ju偶 po p贸艂nocy.Wczoraj moja te艣ciowa znalaz艂a si臋 na oiomie,smutny dzie艅 dla mnie. DLA MAMY DLA MAMY SERCE MI P臉K艁O W IMIENINOWY DZIE艃 DLA WASZYCH MAM

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 serce mi p臋k艂o
dzi臋ki :* ja by艂am dzi艣 na cmentarzu zapali艂am znicz i z艂o偶y艂am mamie 偶yczenia a na jutro zam贸wi艂am msz臋. Kocham ci臋 MAMU艢

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nied艂ugo minie rok...wcale nie jest 艂atwiej jest coraz gorzej .nikt nie rodzinie nie rozumie nikt nie mo偶e pom贸c .sama jestem ja i m贸j b贸l.ka偶膮 zapomnie膰 .ludzie s膮 beznadziejni

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rybcia1
Nie jeste艣 sama-jeste艣my my. Mam do艂a,odwr贸ci艂a si臋 od nas moja siostra,mama tak chcia艂a by艣my by艂y razem 3 siostry i tata,a SPADEK zniszczy艂 jej marzenia:-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czas nigdy nie zagoi ran
Te偶 Was czytam...ale poplacz臋 sobie czytaj膮c nowe wpisy i nie mam sily by wtr膮cic sie do tematu. 23 lipca obchodzilam okr膮g艂e urodziny, pojecha艂am na cmentarz zapalic znicza bo mama by艂a jedyna osoba kt贸ra sklada艂a mi co roku jako pierwsza 偶yczenia. Teraz zrobi艂 to moj partner ktory niestety nie zd膮偶y艂 poznac mojej mamy ale wiem 偶e to wlasnie mama zes艂a艂a go na moja drog臋...r贸wno 5mcy po tym jak zmar艂a. Teraz razem jezdzimy na cmentarz i zawsze dzi臋kuj臋 jej za to 偶e zes艂ala mi go by sie mn膮 opiekowa艂, by by艂 moim przyjacielem tak jak mama nim zawsze by艂a :( To on pomog艂 i nadal pomaga mi naumie膰 si臋 z tym b贸lem 偶y膰. Rozumie ka偶dy m贸j do艂ek, ka偶d膮 moj膮 艂z臋. Nigdy nie minie ten smutek, nigdy nie minie ten b贸l, nigdy nie minie ten 偶al i ogromna t臋sknota... Tak bardzo mi jej brakuje ;( ...艂膮cz臋 si臋 w b贸lu ze wszystkimi ktorzy musz膮 z tym b贸lem 偶y膰,,,nikt kto nie straci艂 mamy nie zrozumie tego co czujemy....nikt :( 鉂わ笍 " W ra颅do艣ci blis颅kich, p艂acz膮c si臋 rodzimy, w p艂aczu blis颅kich, spo颅koj颅nie odchodzimy..." 鉂わ笍

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anna9011
jak Wszystkie tu pisz膮ce i ja mam podobne rozterki i smutki... Moja mama zmar艂a 19 lat temu na raka, ja mia艂am wtedy nieca艂e 5 lat... wychowywa艂a nas (mam starsz膮 siostr臋) jedyna babcia i tato. Pami臋tam, 偶e zawsze w przedszkolu czy szkole podstawowej urz膮dzane by艂y uroczysto艣ci z okazji Dnia Matki i to by艂 najgorszy czas w ci膮gu ca艂ego roku dla mnie! Nienawidzi艂am tych przygotowa艅, tych wszystkich laurek, ka偶dy zawsze mia艂 wypisywa膰 jakie艣 mi艂e 偶yczenia dla mam, a ja.. musia艂am robi膰 to "偶eby by艂o" "偶eby by艂a ocena za prac臋 na plastyce".. Patrzy艂am na moje kole偶anki jak z rado艣ci膮 mog膮 "co艣" da膰 od siebie, jak opowiadaj膮, 偶e mama przyjdzie itp. Pami臋tam jak kiedy艣 na kt贸rym艣 z kolei Dniu Matki mieli艣my zrobi膰 papierowe kwiaty w wazonie w艂asnej roboty, ka偶dy p贸藕niej zanosi艂 do oceny nauczycielce.. Gdy podesz艂am ze swoim ma艂ym dzie艂em, pani powiedzia艂a "艂adne, mo偶esz mamie na gr贸b zanie艣膰" przy klasie, nawet nie wiecie co wtedy poczu艂am... takich historii mog艂abym wymienia膰 mn贸stwo.. I cho膰 by艂o to tak dawno, mam ju偶 24 lata, to te wspomnienia, wierzcie mi, s膮 tak 偶ywe jakby to by艂o wczoraj! Wiele z was pisze tu, 偶e czas leczy rany.. Zgodz臋 si臋, ale nie w ka偶dym wypadku.. Przez to, 偶e moj膮 mam臋 straci艂am tak wcze艣nie, to w miar臋 up艂ywu czasu, z roku na rok, brakuje mi jej bardziej.. Na pocz膮tku po samej stracie, mia艂am te nieca艂e 5 lat, jako dziecko nie dociera艂o to do mnie, mia艂am sw贸j 艣wiat, wiedzia艂am, 偶e mama zmar艂a bo by艂a chora, wiedzia艂am, 偶e ju偶 nigdy nie wr贸ci, ale wtedy, wtedy wystarczy艂o mi, 偶e babcia ugotuje obiad, popatrz臋 na bajk臋, pobawi臋 si臋.. Tylko p贸藕niej, w miar臋 dorastania, gdy mia艂am 10, 12, 15, 18 lat, gdy prze偶ywa艂am swoje pierwsze mi艂o艣ci, rozterki, pierwsze powa偶niejsze problemy, tak bardzo mi jej brakowa艂o! Nie wszystko mo偶na opowiedzie膰 babci, bo babcia jak to babcia ma inne priorytety, czy inn膮 mentalno艣膰 ni偶 mama. M贸j tato to milczek, nigdy nam niczego nie brakowa艂o, ale mia艂 zawsze i nadal ma skryty charakter i nie potrafi rozmawia膰 o uczuciach, cho膰 wiem, 偶e da艂 by nam zawsze wszystko, ale przez to czu艂am sie jeszcze bardziej samotna. Tak bardzo zazdro艣ci艂am przyjaci贸艂kom jak opowiada艂y, 偶e z mam膮 by艂y tam i tam, 偶e zawioz艂a ja tam i tam.. boli bardziej ni偶 wyrwanie z臋ba... W ko艅cu m贸j 艣lub, kt贸ry by艂 1,5 miesi膮ca temu... dzie艅 przed weselem by艂am na cmentarzu z wielkim bukietem, mia艂am i艣膰 tam w dniu 艣lubu, ale dosz艂am do wniosku, 偶e ja stroj膮ca w bia艂ej sukni nad grobem to by艂by chyba gw贸藕d藕 do mojej trumny. Dlatego by艂am wieczorem dzie艅 wcze艣niej, s艂oneczko jeszcze 艣wieci艂o, mia艂am pi臋kny bukiet i tylko tyle mog艂am da膰.. sta艂am i nie wiedzia艂am co powiedzie膰, co si臋 pomodli膰. 艁zy nachodzi艂y mi do oczu, ale pami臋tam, 偶e obiecywa艂am sobie twardo, 偶e si臋 nie rozp艂acz臋, 偶al dos艂ownie piek艂 mnie w gard艂o, pewnie znacie to uczucie.. m贸j narzeczony chyba widzia艂 jak bije si臋 z tym wszystkim, bo nie odzywa艂 si臋 s艂owem, tylko milcza艂 i modli艂 si臋 w ciszy razem ze mn膮. W dniu 艣lubu rankiem, gdy fryzjerka robi艂a mi fryzur臋, zamiast cieszy膰 si臋 chwil膮, jedyne co siedzia艂o mi w g艂owie to dzie艅 poprzedni i moja mama, 偶e jej teraz nie ma, 偶e nie mam si臋 z kim cieszy膰, 偶e nie zapyta czy si臋 stresuj臋... b贸l wewn臋trzny nie do opisania. Podzi臋kowania dla rodzic贸w zrobili艣my w domu, po b艂ogos艂awie艅stwie, na 艣rodku sali chyba rozp艂aka艂bym si臋 jak ma艂e dziecko.... wiecie, i to jest w艂a艣nie to o czym pisa艂am wcze艣niej, nie zawsze czas leczy rany... mam wra偶enie, ze w miar臋 jak dorastam, zmieniaj膮 si臋 priorytety to wtedy brakuje mi mamy najbardziej na 艣wiecie. Gdy czasem kt贸ra艣 z moich kole偶anek czy znajomych wrzuci gdzie艣 na facebooka zdj臋cie ze swoj膮 mam膮, czy to z wakacji czy z jakiej艣 imprezy czy po prostu zwyk艂e zdj臋cie... tak bardzo im zazdroszcz臋, wszystko odda艂abym , 偶e by膰 na ich miejscu.. Taka zwyk艂a rzecz jak zdj臋cie, a to co wtedy czuj臋 to wiem tylko ja sama. Przez t膮 ca艂膮 moj膮 偶yciow膮 tragedi臋 sta艂am si臋 od dziecka bardzo skryta, zamkni臋ta (dodatkowo mam to pocz臋ci chyba po tacie), mam wra偶enie, 偶e to co widz膮 inni to tylko skorupka, a taka jaka jestem na prawd臋 tylko wiem ja sama... ci臋偶ko mi przyznawa膰 si臋 do swoich smutk贸w, nie potrafi臋 opowiada膰 moim przyjaci贸艂k膮 o tych smutkach, bo nie potrafi臋 si臋 przem贸c, one z reszt膮 tego nigdy nie zrozumiej膮, maj膮 fantastyczne mamy, z kt贸rymi ja sama mam 艣wietny kontakt i z ka偶d膮 lubi臋 pogada膰 przy okazji odwiedzin. Mam taki charakter, ze na co dzie艅 staram si臋 u艣miecha膰, do ka偶dego by膰 mi艂a, albo w miar臋 sympatyczna nawet gdy mam gorszy dzie艅, a o mojej wewn臋trznej tragedii nie wie nikt. Bardzo brakuje mojej mamy, mimo, ze tak naprawd臋 jej nie zna艂am, pami臋tam jedynie wybi贸rcze sytuacje z dzieci艅stwa, ale ile偶 mo偶na zapami臋ta膰 maj膮c 4 lata..:( kiedy艣 czyta艂am jaki艣 artyku艂 w gazecie o reinkarnacji, takie historyjki o rodzeniu si臋 ponownie itp. pierwsze co sobie pomy艣la艂am to to, 偶e gdyby to by艂a jakim艣 cudem prawda, to w nast臋pnym, 偶yciu chcia艂abym mie膰 mam臋 w tych wszystkich chwilach, w kt贸rych teraz mi jej zabrak艂o... 艁膮cz臋 si臋 z wami wszystkimi w b贸lu, bo wiem co przezywacie, jakie to jest ci臋偶kie, 艂atwiej wygada膰 si臋 obcemu-tak jak tutaj, a przynajmniej mi jest 艂atwiej. 偶ycie nauczy艂o mnie by膰 tward膮, ale w takich chwilach rozklejania si臋, ta twardo艣膰 sta艂a si臋 moj膮 zmor膮... Mamo kocham ci臋 i brakuje mi ci臋 niezmiernie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rybcia1
Witajcie.Znowu nie mog臋 spa膰,w takich chwilach jak ta zawsze moje my艣li kieruj膮 si臋 ku mamie.Dzi艣 boli podw贸jnie,bo mog臋 straci膰 te艣ciow膮.Kiedy tak dzi艣 sta艂am na erce,patrzy艂am na ni膮,na m臋偶a 艣ciskaj膮cego jej d艂o艅,na b贸l w jego oczach,to widzia艂am mam臋,siebie i wr贸ci艂o jak bumerang wszystko.Od dw贸ch tygodni 偶yjemy w strachu,boli mnie serce tak i boli w sensie kardiologicznym.Oj mamu艣 komu si臋 mam teraz po偶ali膰? JAK,JAK DALEJ 呕Y膯, KIEDY BRAK,BRAK JU呕 SI艁?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czas nigdy nie zagoi ran
Rybcia1 trzymaj si臋 cieplutko i mysl pozytywnie.... Ci臋偶kie chwile przed Tob膮 :( :( :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rybcia1
Dzi臋ki.Nietrzymam si臋 niestety,umar艂a moja"druga" mama dzi艣 o 14

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anna9011
czas nigdy nie zagoi ran... moja kochana, wiem, 偶e wiele os贸b tak my艣li, 偶e dziecko nauczy si臋 偶y膰 bez matki, jednak ta pustka nigdy si臋 nie wype艂ni, nigdy, i mimo 偶e z boku wygl膮da to tak jakby wszystko by艂o w porz膮dku, to wewn臋trznie tylko ja sama wiem, ze zawsze, w ka偶dej wa偶nej i ca艂kiem zwyk艂ej chwili brakuje zawsze kogo艣..., kogo艣 kto mia艂 mi pokazywa膰 艣wiat, kocha膰, opowiada膰 o babskich problemach... a nie ma tej osoby, nie ma, bo tak jak napisa艂a艣, brutalnie j膮 zabrano... To smutne, ta niesprawiedliwo艣膰, cz臋sto te偶 o tym tak w艂a艣nie my艣l臋, 偶e czemu JA?! zazdroszcz臋 Ci tego, 偶e mog艂a艣 dorasta膰 przy mamie, 偶e by艂a przy Tobie w tych wszystkich momentach, o kt贸rych wspomnia艂a艣. Mi w tych momentach jej ju偶 zabrak艂o. Jedyne co mnie czasem pociesza, to m贸wienie sobie, 偶e B贸g do艣wiadcza tych, kt贸rzy umiej膮 sobie z tym poradzi膰, kt贸rzy s膮 silni. I to, 偶e mamy teraz swojego najwi臋kszego Anio艂a Str贸偶a tam na g贸rze, i w wielu sytuacjach odczu艂am w艂a艣nie taka opiek臋 i odczuwam nadal. Kiedy艣 by艂am u mamy na grobie, sprz膮ta艂am, my艂am gr贸b, i tak sobie rozmy艣la艂am o r贸偶nych rzeczach, gada艂am w my艣lach z mam膮, 偶e boj臋 si臋 jak to b臋dzie, czy wszystko si臋 u艂o偶y w moim 偶yciu, bo mia艂am okropnego do艂a, i gdy o tym wszystkim w my艣lach opowiedzia艂am , to poczu艂am ulg臋 i takie uczucie, ze wszystko b臋dzie dobrze, 偶e nie mam si臋 czym martwi膰... ciesz臋 si臋, 偶e znalaz艂am tutaj takie miejsce, w kt贸rym wiem, 偶e jestem zrozumiana, 偶e rozumiecie o czym pisz臋, bo same przechodzicie przez to samo. Trzymajcie si臋 dziewczyny, 艣ciskam was z ca艂ego serca!!:*a Tobie Rybcia, 偶ycz臋 du偶o si艂y, 艣ciskam dwa razy mocniej!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 serce mi p臋k艂o
hej dziewczyna :* Rybcia trzymaj si臋, bardzo mi przykro i wsp贸艂czuje z ca艂ego serca wiem przez co przechodzisz i mo偶e to g艂upie i nie ma sensu co napiisze ale musisz by膰 silna dla siebie i innych. Po modle si臋 za Tw贸ja mam臋 i "dug膮 mame"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 serce mi p臋k艂o
jak ci臋偶ko jest u艣miecha膰 si臋 i udawa膰 ze wszystko w porz膮dku gdy serce p艂acz臋 i jest rozsypane ca milion kawa艂k贸w ;(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dziekuje ci mamo Jak sobie radzisz? U mnie minelo 14 miesiecy a ja mysle o mamie nieperzerwanie ,nie moge spac ,mam leki a pierwsza mysl po przebudzeniu to nadal mysl o Niej ,o mamie ze juz jej nie ma .Nie umie sie pogodzic z jej nagla i tak niesprawiedliwa smiercia.Wciaz mecza mnie mysli ze tej smierci mozna bylo zapobiec,ciagle sie obwiniam.Czekam juz tylko na moja smierc albo na szybki koniec tego swiata i tylko tanadzieja trzyma mnie przy zyciu ,.Wierze ze Apokalipsa sie juz zaczela ,bo wierze w oredzia Ostrzezenie ,licze ze to pojdzie szybko .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 inka35
Moja mama zmarla 12 dni temu. Pomimo, 偶e mam 35 lat, m臋偶a, dzieci, nie znajduje w ich obecnosci ukojenia. Nie wierz臋 w to, nie potrafi臋 ogarnac tej sytuacji, b贸l jest niewyobrazalny. Parali偶uje mnie to, nie mog臋 pracowa膰, nie mog臋 je艣膰. Ratunku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dziekuje ci mamo
gosc: w ciagu dnia zawsze odpycham od siebie wszystkie mysli o niej. po prostu wiem, ze w inny sposob sobie nie poradze, a kiedy tylko widze jej zdjecia to wszystko uderza we mnie od poczatku. kiedy dzieje sie cos nowego, zawsze wyobrazam sobie, ze gdyby byla ze mna to polecialabym do niej i opowiedziala jej wszystko. czuje taka pustke w sercu, ktorej juz nic nie zastapi. mam tak samo jak ty, tak bardzo chce juz umrzec, czesto o tym mysle i z dnia na dzien moja wiara w boga, ktora nauczyla mnie moja mama, po prostu znika. nie potrafie wierzyc, ze ktos kto jest niby taki milosierny i wspanialy odebral mi jedyna kobiete, ktora przytrzymywala mnie na duchu. caly czas mi i mojemu rodzenstwu sie sni, ze ona zyje. kiedy mysle o tym dniu to cos we mnie peka, nie potrafie ogarnac tego, ze kiedys naprawde mialam ja przy sobie, a nastepnego dnia bylam juz calkowicie sama... i bede juz do konca zycia. juz do konca zycia bede miala w glowie glos babci, gdy mi o tym powiedziala. dalej pamietam tylko moje blaganie o to, by to wszystko bylo klamstwem i wiara w to, ze jeszcze sie obudzi. do samego konca wierzylam, ze ona sie obudzi, wierzylam, ze to tylko proba, ale to sie stalo naprawde. "bog" naprawde mi to zrobil i nie potrafie mu tego wybaczyc i mysle, ze juz nigdy tego nie zrobie. to jest dla mnie zbyt wielki cios. nie widze swojego zycia bez niej, gdyby nie moje rodzenstwo zapewne popelnilabym samobojstwo, ale wiem, ze mam mlodsza siostre, ktora nie poradzi sobie beze mnie. po prostu zyje, bo nie mam innego wyboru

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dziekuje ci mamo Dziekuje ze odpisalas.Odkad tu napisalaso pierwszy raz Twoje wpisy chwytaja mnie za serce.Jestem o wiele starsza od Ciebie ale zostalam sama i czulam i nadal czuje ten bol co Ty, czuje sie jak osieroco艅a dziewczynka ,czuje zal i niesprawiedliwosc losu i okropny bol z ze juz nie zamienie z Nia slowa, mialm tylko ja i tak juz zostanie ,nikt na swiecie mi jej nie zastapi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dziekuje ci mamo. Dodam jeszcze ze tez nie zapomne telefonu od siostry i jej slow mama nie zyje , a bylo to po dwunastej w nocy . Kochana zyj dla siostry ,badz dla niej mama.Nigdy nie wolno Ci odebrac sobie zycia ,jego kres i tak niedlugo nadejdzie.Nie odsuwaj sie teraz od Boga , wierz mi on nie chcial ci odebrac matki , to wlasnie Bog teraz powinien byc dla ciebie wszystkim i nadzieja na zbawienie i spotkanie z mama, On cierpi widzac twoj bol ,pros Go by pomogl ci to przetrwac ,zaufaj mu a kiedys odczujesz ulge ze jest nadzieja dla nas ,ze nie wszystko stracone ze prawdziwe zycie dopiero przed nami ,a smierc to narodziny do nowego wiecznego zycia i czeka nas zmartwychwstanie cial i ta nadzieja ma nam dodawac otuchy jest na co czekac. Psluchaj sobie piosenki-Tak mnie zlam tak mnie skrusz tak mnie wypal Jezu bys zostal tylko Ty jedynie Ty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dziekuje ci mamo. Zyjemy w Czasach Konca ,w czasach wypelniania sie drugiej czesci nie ujawnionej przez papiezy trzeciej tajemnicy fatimskiej .Papiez Benedykt byl ostatnim prawdziwym papiezem ,teraz na tronie stolicy Piotrowej zasiada falszywy prorok ktory zmieni nauczanie Chrystusa i wpusci do Kosciola Antychrysta . Niedlugo rozpeta sie jeszcze wiekszy zamet na swiecie i zacznie sie prawdziwa apokalipsa tak jak bylo przepowiedzine w Pismie w ewangelii swietego Jana. Nadchodza trudne czasy ale to sie musi wypelnic bo zostalo prze贸wiedziane ,ale nie pisze tego by cie straszyc tylko dac ci nadzieje ,bo jak to wszydatko minie i Ziemia sie oczysci,wtedy Chrystus przyjdzie powtornie a tego dnia umarli zmartwychwstana a my zostaniemy przemienieni w mgnieniu oka i spotkamy sie z nasymi bliskimi.Nastanie wtedy Nowe Niebo i Nowa Ziemia ktore polacza sie w jedno a ci co kochali Chrystusa beda tam zyli w swoich nowych chwalebnych cialach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dziekuje ci mamo Poczytaj sobie te proroctwa sa tlumaczone na stronie - paruzja info .pl. Cztaj tez bloga Dziecko Krolowej Pokoju ,ten blog trzyma mnie przy zyciu..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Inka znam ten bol ,zyje z nim juz 14miesiecy ,ratunku szukaj w Jezusie i jego obietnicy zycia wiecznego i zmartwychwstania ,innego ratunku nie ma .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 inka35
Niestety nie potrafi臋 szuka膰 ratunku w Jezusie. B贸g wyrwa艂 J膮 nam z ramion, pomimo 偶e tak mocno wierzylismy i walczyli艣my o Ni膮. Prawie przez 8 lat. Na samo wspomnienie tego jak Mama do ostatnich chwil walczyla, 艂zy same p艂yn膮. Po raz pierwszy widzia艂am jak tata i brat p艂acz膮 jak dzieci. Rodzinny dom, do tej pory tak kochany i ciep艂y, teraz zionie pustk膮 i chlodem. Dotychczasowe, okazuje si臋 blache problemy przesta艂y mie膰 jakiekolwiek znaczenie. Dzieci pytaj膮 o Babci臋, kt贸ra nad 偶ycie je kocha艂a i dla nich walczyla. Ka偶da pr贸ba wyja艣nienia sytuacji to b贸l wr臋cz fizyczny, nie do zniesienia. Po 2 tyg z艂apa艂am "pierwszy oddech", gdyby nie moj m膮偶, przyjaci贸艂ka i bratowa, nie da艂abym rady nawet wsta膰 rano z 艂贸偶ka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No to pozostaje ci psycholog , ktory powie ci ze wszystko sie ulozy ...uwierzysz mu ? Ja wierze tylko Jezusowi w jego obietnice zmartwychwstania.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iska332
Anna9011 Czytajac twoja historie czu艂am si臋 jakby艣 opisywa艂a moje 偶ycie :( mia艂am i czu艂am dok艂adnie to samo co Ty. Dzi艣 mam 22 lata a Mam臋 straci艂am jak mia艂am 6 lat i wychowywa艂 mnie i moich 2 braci tylko tata. Zawsze zazdro艣ci艂am kole偶anka mam, ze mog膮 z nimi porozmawia膰 a ja co? Wiadomo tat臋 bardzo kocham i dzi臋kuj臋 mu za to jak mnie wychowa艂 i 偶e da艂 sobie sam z nami rade ale wiadomo, ze nie mog艂am z nim porozmawia膰 na r贸偶ne tematy :( Ze 艣mierci膮 mamy do tej pory sobie nie mog臋 poradzi膰 :( Zawsze my艣l膮c o niej p艂acze bo tak strasznie mi jej brakuje :( 呕ycie jest strasznie trudne gdy nie ma si臋 najbli偶szych os贸b obok siebie :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 serce mi p臋k艂o
hej Rybcia :* co tam s艂ycha膰 u Ciebie? jak tam sobie radzisz? daj zna膰 jak tam u Ciebie. Pozdrowionka dla Ciebie i wszystkich dziewczyn.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rybcia1
Witaj Serce mi p臋k艂o i witajcie Wy dziewczyny! Kiedy zmar艂a mama,moj膮 powierniczk膮 by艂a te艣ciowa.To jej si臋 偶ali艂am,wyp艂akiwa艂am,to ona pisa艂a w nocy sms'y abym nie p艂aka艂a,偶e b臋dzie dobrze.Sama potrzebowa艂a wsparcia bo od lat nie wstawa艂a z 艂贸偶ka,a jednak to ona by艂a wsparciem dla nas.Nie broni艂a swych syn贸w,ale murem sta艂a za nami-synowymi.Dzi艣 nie ma i jej.Straci艂am obie mamy w tak kr贸tkim czasie i obie odesz艂y zbyt m艂odo.Rodzinny dom m贸j i m臋偶a bez mam mimo 偶e s膮 ojcowie to ju偶 nie to.Bo nikt si臋 nie krz膮ta,nie pachnie w kuchni,nie gra radio.Cz臋sto si臋 艂api臋 偶e chc臋 wys艂a膰 sms do te艣ciowej,a numer mamy mam w kom贸rce do dzi艣.Nigdy go nie skasuj臋.Jest mi bardzo 藕le.Dzi艣 by艂am na pogrzebie s膮siadki,dawnej kole偶anki mamy.Jak tu niepopa艣膰 w depresj臋?!?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dziekuje ci mamo
go艣膰: dziekuje za ta piosenke, przypomniala mi jak razem z mama jezdzilismy do czestochowy na kilkugodzinna msze, na ktora uwielbialam jezdzic i wlasnie tam ja spiewalismy. mimo wszystko nie potrafie zrozumiec dlaczego to zrobic... wiedzial jak wiele dla mnie znaczy, a mimo wszystko odebral mi ja. jedyna osobe, ktora mialam. czasami mam wrazenie, ze on mnie oszukuje i ze chce, aby wszystko skupialo sie tylko na nim. moze i to zle myslenie(poniewaz wiem rowniez, ze moja mama by uwazala te slowa za glupie), ale mam do niego ogromny zal i mysle, ze on pozostanie we mnie na zawsze. czasami po prostu mysle, ze on nie jest taki wspanialy, za jakiego siebie uwaza. czuje sie teraz jak samotna dziewczynka, ktora cale zycie szla z jedna osoba przy sobie, a kiedy ona znikla nie potrafi sobie poradzic. przez 15lat bylam z nia i jestem osoba naprawde niesamodzielna, ale mam wrazenie, ze nie potrafie zyc bez niej. pomimo, ze jest coraz lepiej, to czuje jakbym sie dusila w swoim ciele. po prostu boje sie, ze nadejdzie taki moment, w ktorym nie dam dluzej rady. ona byla osoba, bez ktorej moje zycie jest meczarnia. jestem w szkole, nudze sie i patrze w telefon jak to mam w zwyczaju i wiem, ze gdyby byla ze mna, to na ekranie bylaby juz wiadomo艣膰 "jak tam w szkole?" i to tak boli... ze juz nigdy nie wybiore jej numeru, nigdy nie uslysze jej glosu. u mnie w domu nie dzieje sie teraz zbyt dobrze, mysle ze moja rodzina nie potrafi zyc bez niej. ona podtrzymywala caly dom, nikt jej nie docenial, ale to ona zawsze wszystko naprawiala, potrafila wszystkiemu zaradzic. ona byla jak moj aniol stroz, ktorego bog odebral mi za wczesnie. wiem, ze mial w tym jakis cel, ale nie potrafie mu tego wybaczyc... po prostu nie potrafie. uderzyl w moj czuly punkt, tak jakby wiedzial co zaboli mnie najbardziej.

Udost臋pnij ten post