Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mimi29

KLUB MAMUS Z KATOWIC

Polecane posty

faktycznie ten cukier w składzie jest b. ważny, w innych owockach (poza gerberem) jest właśnie cukier :( ja sie kaplam jak juz kupilam. i zjadlam sama :D tylko gerber ma nie dosładzane. W herbatkach terz jest pelno laktozy ja pisze Nula, dlatego lepiej chyba dawac soczki, bo tam jest cukier tylko z owockow (czyli cukier prosty), i i tak rozcieńczać na pol z wodą. byliśmy u lekarki, główka zbadana, wszystko w porządku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D jest mega szczęśliwa, na dodatek pani dr powiedziała żebym sie nie przejmowała tak bardzo i nie martwiła tym, bo ona nie zna dziecka które by nie spadło z łóżka. uffff, jestem jednak dobrą mamusią :D (teraz zabrzmiało jakbym była dobra bo i ja zapewniłam mojemu dziecku upadek z łóżka ;) ), ale przeciez wiecie co mam na mysli tak po prawdzie :) mamy za to niedowagę :( ciągle ważymy 7 kilo :( od miesiąca, ani grama w górę (dobrze ze nie w dół).....za to rośniemy wzdłuż, i chyba tu nam waga ucieka, rozkłada się na wysokość.... ide bo cos slysze....

Mój smok pięknie zjadł zupkę, poszalał i w końcu dał się uśpić. Ostatnio rozregulował sobie drzemki, tak bardzo mu się podoba rozrabianie na podłodze. jakby mógł to by i w nocy nie spał :-) Zresztą nie śpi, bo dla mnie 6 rano to jest NOC! Dziś tatuś Kamilka pozwolił mi pospać, a sam wziął pieszczocha pod swoje (słabiutkie) skrzydła. Bawili się świetnie. Jak zwykle kuchnia okazała się źródłem nieprzebranym najwspanialszych zabawek świata ;-) Dziś hitem było siteczko, którym tatko zasłaniał sobie oko i nim mrugał do synka. A synek co? Kwiczał z radości! Nauczył się dziś wołać aaa-aaa! na wdechu. Brzmi jak osiołek :-D Radość dnia mącą jedynie nieumiejące wyjść zębiska. Kiedy w końcu się doczekamy? Ja chcę już w nocy spać! Na razie kobitki!

Marchewko 🌻 ech :enka też zmierzła na ząbki itd hmmm zaczęła uważnie oglądać reklamy :)) i jej się podobają.........

Spectro - czy to śliczne zdjątko gdzieś w górach to wrzuciłaś celowo ku wszelkiej zazdrości kobiet?? ;) przepięknie na nim wyglądasz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! cudne!!!!!! :D :D :D :) :) :)

no prosze ledwo mnie nie ma dzien a tu tyle czytania.... sytuacja opanowana....uffff za mna koszmarna noc... alek oddychal jak zasapany piesek....aktualnie ozyl i chce sie bawic z dziecmi niestety nie ma takich maluchow w jego wieku.... duzo noworodkow... i mlodziezy takiej 13, 14 lat:( maz pelni warte a mnie przywiezli tescie do domciu.... mysico-sliczne fotki... pyniu - gratulacje;) marchewo- czytalam o upadku Kaceperka... reszte przelecialam wzrokiem pobieznie....

andziu- zmienilismy pediatre i teraz bedziemy chodzic do Zawiercia z malym a nie do Dąbrowy.. pani dokotor kazala nam sie stawic zaraz po szpitalu skieruje nas do alergologa.. zrobimy testy itp... niestety alus odziedziczyl dusznosci itp po chrzestnej.. ktora przechodzila o samo w podstawowce...przez rok byla faszerowana antybiotykami....dopiero po jakims czasie stwierdzono u niej astme oskrzelowa...

hej! Pogoda do kitu...mieliśmy fuksa słonecznego w Wiśle :) Zamówiliśmy termin chrzcin na 4 maja :) ...i pobyt w Ustroniu :)....tak więc mam na co czekać :) mamuniu - dobrze , że panicze lekarze postanowili coś więcej niż kroplówka i antybiotyk....dobra diagnoza jest najważniejsza! Trzymam kciuki!

no właśnie, dobrze ze poszli dalej i wreszcie zauwazyli ze to glębsza przyczyna. 🌻 Pyniu - gratuluje zaklepanego terminu :) my zaklepujemy na Wielkanoc :) ale nie w Wiśle, bo gdzie byśmy wlekli tą całą familię. Czy wy zapraszacie tylko chrzestnych? my też zmieniliśmy lek. :) nie wierzyłam że państwowo można trafić na dobrego człowieka i lekarza w jednym, a tu szok......jest, i to tak blisko nas :) moja dziecinka już śpi :) a ja zaraz sobie zrobię pyszną herbatkę :)

mysico - jak ci się sprawdza ten Hauck który kiedyś kupiłaś jako kojec?? i jak nazywa sie twój wózek, i czy ma przekładaną rączkę?? też muszę zmienić spacerówkę na coś lżejszego (oo własnie, i ile waży?? )

marchewo - zazdroszczę Ci tego trafienia :D My zarezerwowaliśmy sobie kamping na 5 dni w Ustroniu. Także odpoczniemy, spędzimy miło czas, a w niedzielę przyjadą goście :) ...w sumie z Alą 9 osób...nasi rodzice i chrzestni...

..a ja jeżdżę spacerówką z tych średnio ciężkich iii nie zamieniłabym za żadne skarby świata....wygodna, stabilna , zwrotna , sunie jak poduszkowiec i sprawdza się na najgorszych wertepach :D

Pyniu - popraw mnie jeśłi się mylę....czy to Qinny?? (jakkolwiek się to pisze :P ) nasza nie jest zła, ma wszystkei te zalety o którcyh piszesz opróc jednej: nie ma przekładanej rączki :( 😭 i jak wieje tak jak wczoraj to musiałam iść z odwróconym wózkiem, a że on ma skrętne koła, których ja nie umiem potem włączyć jak już z powrotem chce z nimi jechać, to szłam jak pijana, bo one raz w prawo, raz w lewo itd. bleee. no i z Kacperkiem (mimo jego małej wagi ;) ) i drobnymi zakupkami waży chyba z tonę :( ale mnie nie stać na Qinny., poza tym one jakoś dziwnie wyglądają.....spacerówki znaczy...

choc dziś miałam super sposób, i ani 1 podmuch waitru nie dmuchnął mojemu skarbeńkowi w twarzyczkę: FOLIA P. DESZCZOWA :D byliśmy prawie niezniszczalni :)

marchewo - tak...mnie się podoba ;) ...mój też nie ma przekładanej rączki....ale w trójkołowcu to nie możliwe...coś za coś...

no jak tam babeczk, jestescie? des widze na gg, wiec nie ma zmiluj, prosze cos do nas nastukac ;) jutro mam wooooooooooooolne :D :D :D :D :D :D :D :D najpeirw ide do fryzjera, potem wracam do domku, zrobie cos na szybko do jedzonka dla nas, i mlodego, a potem ide do kina :D :D :D :D :D a potem idę do Maca najeść się świńśtwa ;) ;) ;) albo może wezmę coś z Maca do kina...oooooo to jest dobra myśl :D :D :D :D :D :D wracam dopiero wieczorkiem, nie ma że boli :D :D :D

Mamuniu to dobrze że z Alkiem lepiej :) Trzeba uważać z tą astmą. Ja też się artwie bo Misiek często chraczy a mój tata ma astmę i boje się bo wiem że to często dziedziczne:( Marchewko kojec mam firmy cam -to takie duże kojce, a nie łóżeczka turystyczne. niestey Misiek ma alergie na niego tzn dostaje szału jak go wkładam dlatego niedługo w kojcu będzie urzędować Natalka:) Firmy hauck mam łóżeczko turystyczne i sprawdza się. Co do wózków to mamy wielofunkcyjny (ten na sotanich zdjęciach) na dużych kołach firmy anmar rzadna rewelacja ale cena też nie wysoka. JEŹDZE TERAZ zimą bo Misiek lepiej jest osłonięty i to jednak duże koła. Rączka przekładana ale ja nie przekładam bo jak przełoże to poprostu nie da się go prowadzić tak jest nie sterowny. Oprócz tego mamy typową spacerówkę na małych kołach inglesine max no ale takie spacerówki nie mają przekładanej rączki. I myśle że folia przeciwdeszcowa jest super pomysłem na wiatr :) Ja teraz z perspektywy jak bym miała kupować wózek i miała kupe kasy to kupiłabym mutsy albo jane nomad :)

obojętnie na co, i sama, spokój, cisza i te sprawy ;) własnie o tą inglesinę mi chodziło, ale mówisz ze nie ma przekład. rączki :( szkoda ale pewnie dobrze się prowadzi itd? musze cos zakupic na lato, bo na zime to sobie chyba jednak ten obecny zostawię...a wiesz ten Hauck mi się tak skojarzył z kojcem, bo go tak reklamują że może służyć i za to i za to, ale jak piszesz ze tylko za lozeczko to chyba ściemniają (tak myslałam, chyba za mało miejsca...).

ja jakbym miala kupe kasy to bym chyba kupila x-landera :D albo mutsy :) jednak dobry wozek jest wazny, naprawde dlugo sie w tym chodzi - jednak. zwlaszcza w moim przypadku ;) jak się przyzwyczaję do czegos to pozniej baaardzo cieżko mi się rozstać z tą rzeczą :) P>S: chyba jakaś komedia romatic, bo jakbym poszla sama na jakis sensac. to bym sie bala do domu wracac :P

Marchewko poprostu ten hauck ma normlane wymiary łożeczka tzn 120 na 60 cm więc raczej nie do zabawy tzn po co dublować łożeczko. Inglesina się fajnie prowadzi no ale jak na wózek z małymi kólkami oczywiście. Ja na wiosne zamirzam pozbyć się już tego wielkiego klamora i zostawić tylko spacerówke. Co do kina to ja nie lubie chodzić sama. my byliśmy ostsnio na skarbie narodów - przygodowy -lekki łatwy i przyjemny. No to kiedy to spotkanie w silesi - podajcie jakiś termin??? Papatki ja spadam

heheh ja tez nie lubie, ale co zrobic, maz z dzieckiem zostanie, reszta ludnosci na uczelniach :( wiec trzeba sie pocieszac ze cisza, spokoj ;) bedzie mi sie glupio smiac samej do siebie, ale coz... wtopie sie jakos w tlum :D

Ja właśnie skończyłam z Sebkiem kino domowe :D moja znajoma ma spacerówkę ingle....coś tam....jest zadowolona. marchewo - miłego dnia jutro :D

Des - oglądnęłam zdjęcia ze stycznia ...Natalka ma rozkoszny uśmiech :) Zauważyłam wspólną komodę :) ...i zauważyłam też, że większość z naszych pociech ma Prosiatego...nawet w tej samej wersji :D Dobranoc.

Pyniu - Prosiaty piszczałka jest hitem nr 1 :D moje dziecko się niezmiennie uśmiecha , ilekroć zapiszczę nim :) a jaki smaczny!! uszy są już tak obślinione że może je przebić tylko morda Kłapouchego dzwoneczka :) był tak namiętnie ssany że aż mu motyl odpadł ;) a dziękuje ci bardzo :*

A my z Inglesiny Vittorii przesiedliśmy się w Tychach do Inglesiny Magnum i każdy następny też będzie Inglesina. Polecam! A może kiedyś, jak mi się trafią wymarzone bliźniaczki, to będzie Inglesina Twin - zawsze mi się podobał... A bliźniaczki wymarzyłam sobie, jak nie wiedziałam czym pachnie nawet jedno bobo. ;-) Spotkanie w Silesii zróbmy jak najszybciej. Mysico, ty mów kiedy już jesteś wolna. Mamuniu, cieszę się, że już tak dobrze. Będzie jeszcze lepiej! Buziaki!

a my nie mamy Prosiatego :( co do chrzścin to ja obydwoje ochrzściłam szybko z ....wygody... bo przespały całą mszę bo nie łaziły po kościele bo niemarudziły itd nasz wózek sprawdza się super i cieszę się ze go kupiłam dzis byli znajomi posiedzieliśmy fajnie było a ja mam wychodne 10 lutego ide na koncert Universe z psiapsiółką

Też nie mamy prosiatego, ale Kamik ma odchyły zabawkowe. On woli sitko, warzechę i smoczek zamknięty w pudełku po patyczkach do uszu :-P I pustą butlę po mineralce. I pojemnik ... pewnej firmy na art. spożywcze w kolorze zieloniastym. No i hicior - podstawka z lusterka dwustronnego. (lusterko oczywiście mamusia przezornie schowała) Już kombinuję co jutro. Nie mam pomysłu. Otworzę szafkę kuchenna i pewnie znajdę pomysł ;-)