Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Passoa

Sposób na szczupłe nogi!!!

Polecane posty

Gość Anetaa
dołanczam do Was... mam nadzieje ze sie szybko nie poddam, bo musza mi troche nogi schudnac..... Trzymam za siebie i za Was kciuki.

Gość dominique-m
Cześć! dziś znalazłam to forum, szukałam jakiegoś sposobu na szczuplejsze łydki..nie uważam, że są grube, pokazuje się w spódnicach, moją zmorą są grube kolana i uda... Kiedyś jeździłam "nałogowo" na rolkach(np. miesiąc dzień w dzień od rana do wieczora, później 2-3 razy w tygodniu bardzo szybkiej jazdy po 3godziny) byłam szczuplejsza, ale klega który dużo trenuje mówi, że to od tego mam teraz masywne nogi... Ogólnie chcę odchudzić łydki troszkę, bo nie wchodzą na mnie zimowe kozaki, albo się ledwo dopinają. Jak jest zamek do końca i gumka to nie ma problemu , ale gdy zabek kończy się wcześniej i buta trzeba podciągnąć to nie da rady...Obwód mojej łydki to 38cm :-( mam 170cm wzrostu... Nie wyglądają mega grubo moim zdaniem, ale postanowiłam zadziałać, żeby zmieścić się w jakieś ładne kozaczki...Zaczynam rowerek już dziś :-)

Gość dominique-m
Cześć! dziś znalazłam to forum, szukałam jakiegoś sposobu na szczuplejsze łydki..nie uważam, że są grube, pokazuje się w spódnicach, moją zmorą są grube kolana i uda... Kiedyś jeździłam "nałogowo" na rolkach(np. miesiąc dzień w dzień od rana do wieczora, później 2-3 razy w tygodniu bardzo szybkiej jazdy po 3godziny) byłam szczuplejsza, ale klega który dużo trenuje mówi, że to od tego mam teraz masywne nogi... Ogólnie chcę odchudzić łydki troszkę, bo nie wchodzą na mnie zimowe kozaki, albo się ledwo dopinają. Jak jest zamek do końca i gumka to nie ma problemu , ale gdy zabek kończy się wcześniej i buta trzeba podciągnąć to nie da rady...Obwód mojej łydki to 38cm :-( mam 170cm wzrostu... Nie wyglądają mega grubo moim zdaniem, ale postanowiłam zadziałać, żeby zmieścić się w jakieś ładne kozaczki...Zaczynam rowerek już dziś :-)

jak masz masywne nogi i chcesz sie pozbyc miesnia, bo chyba o to tutaj chodzi, to nic nie rob- masuj sobie te łydki, kup szczote sizalowa, albo rekawice i maltretuj je masazami codziennie.. co sie zdieje z reka-noga w gipsie? chudnie od braku rucho bo miesien schodzi... zatem nie rob nic, a samo zejdzie- miesien ustapi.. 3m sie Ps- rowerek w powietrzu na lydki C nic nie da

Gość Agnieszka 89
Rowerek to bardzo dobry sposób na szczupłe nogi ale koniecznie aby ustrzec się przed przyrostem mięśni należy się jak najwięcej rozciągać... A konkretnie rozciągać mięśnie ud... To wydłuży mięśie i optycznie wyszczupli

Gość Paulusia1987
Cześć wszystkim :) Przeczytałam prawie cały wątek tego forum i jestem pod wrażeniem. Od dziś też zaczynam. Mam tylko nadzieję, że stsrczy mi motywacji. :) Pozdro :))

Gość Malibussa
^^ Myślę, że nie ma co się oszukiwać i wpajać do głowy jakieś mądre słowa zapewne mądrych ludzi. Jak ktoś jest za gruby (albo ma problemy np. z udami, łydkami) to powinien nad tym po prostu popracować. Dziewczyny, mam problem. Jak wykonuję jakiekolwiek cwiczenia, nawet rozciaganie, to moje kolana rosną w oczach doslownie... Nie wiem co mam zrobić. Jedyny sport, który tak na mnie nie działa to pływanie

Gość Malibussa
(coś przerwało) ..ale niestety nie mam basenu w mieście, a czasu dla siebie co raz mniej :( . jestem stosunkowo szczupła, ale roztylam się ostatnio w pupie i udach .. dieta czy cwiczenia ? A co sądzicie o fitnessie ?

Gość cukiereczek007
siemka wam wszystkim :) mam problemy z moimi nogami :( ogolnie jestem szczupla dziewczyna ale moje nogi lataja jak galareta. cwicze od miesiaca-biegam,rozciagam sie,itp. Stosuje tez cala serie kremow ujedrniajacych ale nie widac efektow. do tego mam bardzo duzy tylek. Nie jem slodyczy. Jem 2 kanapki ok godz. 12-13 i obiad o 17. Pozniej nie jem nic. pije duzo wody. Nie wiem co zrobic z moimi nogami. Nie probowalam jeszcze cwiczen z rowerkiem - ale sprubuje. jesli macie jakies sprawdzone kremy i sposoby na szczuple nogi prosze piszcie...

Gość asiaa09
Mam 170 cm wzrostu, ważę 59 kg, tylko mam trochę grube łydki:/ Ćwiczyłam w wakacje przez miesiąc codziennie, ale przestałam, bo oprócz poprawy kondycji (którą i tak mam dobrą), nie miałam żadnych efektów. Zaczęłam ćwiczyć rowerek, ale nie tylko. Na początku rozciągam się (siad w rozkroku i dotykanie dłońmi palców u stóp, to samo ćwiczenie na stojąco, siad ze złączonymi nogami i dotykanie palców u stóp i to samo na stojąco), później robię takie ćwiczenie: staję, ręce na biodrach i odchylam jedną nogę w bok, po 20x w czterech seriach na OBIE nogi. Po tym ćwiczeniu rozciąganie takie, jak na początku. Następnie: staję w lekkim rozkroku (na szerokość bioder), ręce przed siebie i robię przysiady, ale nie takie tradycyjne, kolana muszą być lekko zgięte, opuszcza się tylko pupę, 20x w czterech seriach, później rozciąganie. Następnie ćwiczę rowerek w powietrzu przez ok 20-25 min z przerwami, później tradycyjne rozciąganie. Ostatnie ćwiczenie: staję wyprostowana, ręce na biodrach, robię wykrok prawa nogą do przodu, uginam ją w kolanie, lewa noga w tył, napinam mięśnie brzucha oraz pośladków i \"wypycham\" biodra w przód, należy wytrzymać 5 s, po 5 s zmiana nogi, trzeba robić to ćwiczenie 12x na każdą nogę. No i na koniec rozciąganie. Ćwiczę co drugi dzień. Dowiedziałam się, że jeśli chce się TYLKO schudnąć NIE MOŻNA ćwiczyć codziennie. Jeśli komuś zależy na wyrobieniu mięśni, niech wykonuje ćwiczenia każdego dnia. Mnie te ćwiczenia pomagają.

Gość anulax
zeszczuplały Ci łydki jak tak to ile??

Gość asiaa09
Na razie wykonuję te ćwiczenia od tygodnia i łydki zeszczuplały mi o 1 cm. Na początku w lewej nodze miałam 39 cm, teraz mam 38 cm, w prawej miałam 40 cm, a teraz mam 39.

Gość Wstydliwa07
witam wszystkich widze ze nie tylko ja mam takie problemy z łydkami mam 162cm waże 50kg mam szczupły brzych ale mam grube łydki :\ z uydami nie jest tak żle ale moje łydki to koszmar wstydze sie chodzić w spudnicach ... dobrze że teraz jest zima ale ja jeste cheeliderką i musze mieć szczupłe nogi ... prosze pomózcie mi jak w krótkim czasie moge mieć szczupłe łydki ? prosze o odpowiedz jak najszybciej

Gość Wstydliwa07
widze że dawno tu nikogo nie było....

Wstydliwa, a poczytaj trochę. przecież wszystko jest napisane w tym wątku.

Gość agatka smuuutna
jak spowodować żeby mięśnie na nogach znikły? Czy istnieją jakieś masaże? Słyszałam o nakładaniu olejków i folii na nogi.. czy któraś z was wie jak to działa? bardzo prosze napiszcie wszystkie metody jak to zrobic..

Gość Madzik-
ja ma odchudzałam się byłam barzdo chuda ale miałam te głupie grube uda może też popróbuje tego rowerku czemu nie;-)? I łydki też mam troche grubę ale to da sie jeszcze przeżyć może rowerek też jest na to dobry??? niewiadomo!

Gość sylwus...
hejka dziewczyny widze ze tez macie ten sam problem co ja..:) ale jak kazda.chyba.Tez sie do was przytlaczam...ja bym jeszcze to tego dodala 3 godzinna jazde na lyzwach...jest troche zmeczenia ale mi to pomaga..czytalam ze ajzda na rolkach czy lyzwach spala tkanke tluszczowa...a i jescze 10 minutek brzuszkow...:) Pozdro

Gość asiaa09
Ćwiczę brzuszki od 2-óch lat, po tysiąc dziennie (teraz ćwiczę brzuszki co drugi dzień, w te dni, w których nie wykonuję ćwiczeń na nogi, które opisałam wcześniej), ale na łydki, to one specjalnie nie pomagają;)

Gość Madzik-
teraz łyżwy, latem rolki no cóż..trzeba łączyć przyjemne z pożytecznym. Tylko że ja bym chciała z samych ud zjechać i to są chyba dobre pomysły. Ale jak nam się nie uda to przecież jest tyle dziewczyn, które mają grube uda i im wogóle to nie przeszkadza to nie ma co się za bardzo tym przejmować, na pierwszym miejscu liczy się wętrze. Taki chłopak co patrzy tylko na wygląd to pewnie jakiś kobieciarz. ajak ktoś kocha nas za to jakie jesteśmy to jest prawdziwy chłopak, a takich na świecia jest pełno!!:-)

Gość vectri
Najlepszy to jest aquajogging na szczuple uda... minimum 2 razy w tyg po godzince. nie dosc ze uda chudna to i ogolna masa ciala spada.

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
oby pomoglo ! tylko co zrobic, zeby miec silna wole ?

Gość iver
a ja mam pytanie: jak rozciągacie swoje nogi?

Gość chcąca
Witam WAS wszystkie....poczytałam sobie wątek...i zaczęłam od dzisiaj machać nogami:):)..kurcze moje ciało jest tak zastałe że wytrzymałam tylko 5min!!!! TYLKO..hrrr..no ale się nie daję..wieczorkiem znowu zacznę..z dnia na dzień będzie coraz lepiej...kostka-21,5cm udo-52cm kolano-35cm łydka-32cm....ZACZYNAM!!!! pozdrawiam.:):)

Gość 14-letnia nastolatka
Witam was:):):) Mam problem jak większość nas mam trochę grube nóżki a koleżanki ciągle namawiają mnie żeby xzałozyć mini na imprezke żeby być tak samo ubrane jak one:(:(:(A ja się poprostu wstydzę:(:(Ale wyprubuje ten wasz sposób i mam nadziejhe że podziała:):):)Papatki:):)

Gość skrz4c1k
hej dziewczyny :) jesli chodzi o łydki to ja kiedys chcac odchudzic uda skakałam na skakance..niestety na uda to nie pomogło ale zmienijszyły mi sie łydki o 2cm (tydzien skakania na palcach)

Gość Ciekawa00
Cześć wszystkim czytałam wasze notki mam pytanie czy komuś pomógł ten rowerek czy inne ćwiczenia pisane wcześniej??ćwicze i mi narazie nic nie pomaga:( po ilu można sie spodziewac efektów??? A i jeszcze jedno wie ktośmoże jak mozna zmniejszyc mięsnie łydek?? bo ja mam strasznie umieńśnione a to nie pasóje do mini czy jakiś fajnych szortów jeżeli ktoś zna ćwiczenia na zmniejszenie mięśni (o ile jest coś takiego ) prosze o odpis

HEYA!!! rowerek sam w sobie robiony z nogami u gory nie pomaga..to takie cwiczenie bardziej rozluzniajace.. na pozbycie sie miesni na lydkach- to na dobra sprawe aeroby ale bez obciazenia.. rower stacjonarny z minimalnym obciazeniem, z jazda dosyc szybka 28-30km/h basen.. wszystko rozluzniajace, by miesnie odpąpowaly sie.. a nogi wysmuklily..no i rozciagaj sie, bo to bardzo wazne by miesnie byly dłuuugie, a nie wypukle jak balony ;p ;-)

Gość Ciekawa00
DzIeKi :):) zAcZne ChOdZiĆ nA BaSen aLe jEsZcZe nIe tErAz :):)bO NaRaZiE NiE MAm zByTnIo cZaSu aLe bEdE SiE Z PeWnOśCiA RoZcIaGaC:):) LuBiE SiE RoZcIaGaC To cHoCiAsZ TyLe :) Devilyne zNaSz jEsZcZe jAkIŚ cWiCzAkA KtÓrE RoZlUżnIaJa mIeŚnIe ???? pRóBoWaŁaŚ JaKiS i cZy oDnIoSłO To jAkIś SkUtEk????