Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podlamana

14-letnie lalunie, co sie robi z tymi dzieciakami...........

Polecane posty

Cytuję wypowiedź oszczędnej,, z która się całkowicie zgadzam. \"Ludzie, wrzuccie troche na luz!!! Sami nie tak dawno byliscie nastolatkami, a juz zapomnieliscie o Waszych wybrykach (nie wierze, ze kafe jest okupowana przez stado aniolow)... Przestancie wyskakiwac ze swoimi czarnymi proroctwami, bo to jest po prostu smieszne. Z tych wytapetowanych, wyzywajaco ubranych czternastek tylko niewielki odsetek czeka tak smutny koniec, o jakim Wy piszecie (np. wpadka). Jestem z pierwszego rocznika, ktory objela reforma oswiaty, wiec tez przechodzilam etap gimnazjum. Nie zamierzam sie wybielac, bo byl i alkohol, i papierosy, i calonocne imprezy w wynajmowanych lokalach (bawilo sie ok. 60-80 osob w wieku 14-15 lat), moze tylko doswiadczen erotycznych za predko nie bylo... Aha, i majac 15 lat, malowalam sie o wiele mocniej niz dotychczas (zeby wygladac doroslej i zeby pan s[rzedawca w monopolowym nie pytal o dowod), ale teraz sie z tego smieje, dostrzegam, ze wtedy bylam karykatura samej siebie. Po prostu kazdy musi przejsc taki glupi etap w zyciu, ale najczesciej konczy sie to wraz z pojsciem do liceum (jesli wybierze sie dobre). Podobnie jak ja, postepowala prawie moja cala klasa z gimnazjum, zreszta prawie wszystkie klasy. Niektore osoby w pozniejszych latach mialy problemy z rpomocja do nastepnej klasy, bo odpuscily sobie nauke, ale mlodociana ciaza to byla tylko jedna (tzn. jakis rok temu sie dowiedzialam, ze chlopak, ktory podobal mi sie w gimnazjum, zostal tata). ale sa tez osoby, ktore wyrosly na calkiem porzadnych ludzi, studiuja na uniwersytetach, osiagaja sukcesy, po prostu potrafily dorosnac.\" Cytję po to abyście drugi raz to przecytali. Bo smieszne są te wasze jojczenia na temat dzisiejszej młodzieży.

Gość zniesmaczona matka 14latki
pozwolic moge,ale nie na duzo- dyskretny maikijaz ,nie mowie tu o kilogramie tapety ale sam tusz czy blyszczyk.....normalne tez jest to, ze kazdy wczesniej czy pozniej wipije piwo,pojdzie na nocna impreze czy zapali trawke lub pojdzie z kims do lozka.....zniose wiek17 W duzym tlumie ,18...moze byc. ALE PRZEPRASZAM BARDZO- 13LATKI NA DYSKOTECE DO 4?!!! Z TAPETĄ,W MINIOWKACH? !!! MOją CORKE TO BYM WYCIAGNELA Z TAMTAD DOSLOWNIE ZA WLOSY I WIECEJ NIE PUSCILA (tez ma 14lat) !! bEZ PRZESADY.za 3,4lata owszem,pozwole....ale tez z jakims umiarem. SIĘ POROBIŁO... :/ ... i tez moge dodac,ze widuje zcasem takie lolitki w pofarbowanych wlosach,jaskrawym cieniu do powiek i na obcasach....juz nie wspomne o papierosie w rece...one chyba chca pokazac jakie sa Dorosle :|

do rudej- masz racje wiem,jak bylo nie bylismy świeci,ale teraz ejst tegow iecej!!!!!!!!!!!!

kazdy sprobowal piwa itd....... ale naprawde- paradowalas po ulicy z papierosem?jesli tak to wybacz. albo co do tak popularnej na kafe- fotki.pl? robilyscie se zdjecia z mina mowiaca" bierz mnie" i bikini?naprawde rodzice pozwalaja na za duzo. i tyle w tym temacie.Dowidzenia.

Gość Angeleellelelele
Zniesmaczona mama 14latki ........... Już ja sobie wyobrażam co Ty robilaś w tym wieku skoro opuścilaś tyle lekcji jżzyka polskiego. Zauważyc to można po błędach stylistycznych i ortograficznych, które zawiera Twój monolog ;/. Wypowiadala się w tej dyskusji 15latka i jakoś jej wypowiedź była na wyższym poziomie niż Twoja. A co do tematu to to wysztsko jest chwilowe. Potem mlodzież z tego wyrośnie i wszystko będzie ok:) Zgadzam sie w 100% z ruda:) Pozdrawiam !:*:)

Gość superktos
nie zgadzam sie z ruda ... nie zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji.

Gość superktos
to nie jest normalnie ze 12 13 14-latki tak postepuja a rodzice tylko patrza.... za moich czasow to chowalo sie z piciem, fajkami bo wiadomo kazdy chcial sprobowac. a teraz to an "doroslych" imprezach na kazdym kroku widzi sie nawalona 13stke zrobiona na 20stke, bedaca wcieleniem seksuuu ...

Gość superktos
moja 15 letnia siostra tez zaczela do takich nalezec, a strsi nic, chyba dalej sazda ze to ich slodka niewinna coreczka,,, to zalosne

Gość superktos
to wina doroslych, niech im daja tyle luzu, prosze bardzo, najebki do rana itd. potem beda plakac co sie stalo z ich dziecmi hahaha

Gość podłamana ty masz zryty leb
i tyle!!!!!!!!! co cie obchodzi jak kto zyje? a skoro tak bardzo "martwisz" sie o siostre to opowiedz to rodzicom albo sieostrze (choc wydaje mi sie ze sie jej boisz) a nie tu smutkow! poza tym to JEJ ZAZDROSCISZ !!!! moze nie tych strojow i makijzu ale WOLNOSCI ktorej ty nie mialas w jej wieku:p zal ci dupe sciska ze rodzice ja rozpieszczaja i pozwalaj na wszystko podczas gdy ty nigdzie nie moglas chodzic i zylas jak w wiezieniu hehe i to jest cala tajemnica jadu jakim tutaj ziejesz co z tego ze tak sie dzieje? dla naszych babek szczytem kurestwa byly bukini i ogolona cipka, czasy sie zmieniaja i nic na to nie poradzimy

Gość superktos
ja bym wszystkie wsadzila do osrodka resocjalizacji

Dla wyjeśnienia - jestem matką 19 -latki. Czyli nie tak dawno byłam , ze tak powiem, w centrum problemu. I powiem, że moim zdaniem, demonizujecie. Rozejrzyjcie się wokół siebie - ile jest takich dziewczyn? Ile z nich zostaje matkami ? Jaki to procent ? A może przypomnijcie sobie własną młodośc. Ale tak - bez ściemniania - czy bylicie święci ? Czy też Wasi rodzice i znajomi ich łapali się za głowę mówiąc : o rany , co z Was wyrośnie ? Co to za pokolenie? Dajcie spokój. Wyluzujcie. Każde pokolenie ma swoich geniuszy, normalnych i swoje \"czarne owce\".

Gość superktos
ruda bez urazy, ale pare lat temu tego nie bylo, teraz to zaszlo za daleko. Rozebrane gowniary wl\ocza sie cale dnie po ulicach, jaraja, chleja, wogole sie z tym nie ukrywaja

Gość superktos
jednym slowem nie mja zadnych zahamowan, mysla sobie ze maja 14 laT to wolno im wszystko SZALENSTWO

Gość superktos
i co teraz z takimi zrobic jak rodzice nie reaguja w wiekszosci... byc moze same zmadrzeja ale wystarczy tylko pogadac z taka malolata pzrez chwile i nie ma sie juz watpliwosci ze to chodzacy pustkak, co mu w glowie tylko imprezy, lepki, makijaze

Mam jedno pytanie ? A co Was to obchodzi? Bo jeśłi jesteście rodzicami takich dzieci to ... reagujcie ale we własnej rodzinie i starajcie się nadrobić i poprostować te skrzywienia jakie zrobiliście podczas wychowania dziecka. A jeśli nie - to Was tak bulwersuje ? Przeciez to nie Wasz problem - staczanie się niektórych ( podkreślam : niektórych) dzieci .

Gość superktos
a z glebokiej glupoty raczej ne da rady sie wyleczyc...

Gość superktos
ja nie jestem rodzicem tylko zbuwersowana corka rodzica ktory wychowuje taka gowniare...

Gość superktos
i nie moge patrzec na takie dziewczyny co robie z siebie male kurewki....

Nie dramatyzujcie. Ja chłopakami jako chłopakami zaczełam się interesować baardzo późno, zakupy do 15 roku życia były dla mnie jak kara, spódniczek nie lubiłam, malować zaczęłam się w wieku 16 lat (minimalnie). Też nie popieram tego co robią 14 latki ale nawet moja babcia opowiadala mi o swoich koleżankach i niczym w zasadzie poza zachowaniem pozorów \'na zewnątrz\' to się nie różniło. Popatrzcie co się w Stanach dzieje- tam 14 latki wstają 2 godziny wcześniej żeby wyprostować totalnie już spalone włosy, godzine się wymalować a jeśli chodzi o łóżko to rozleniwjają chłopaków bo.. same momentalnie wskakują. I co? I też wyrastają z nich zarówno pustaczki jak i wartościowe dziewczyny. Sama mam koleżankę z która od właśnie ok 15 roku życia były problemy bo szalała jak mało kto a teraz jest najleprzą studentką na roku, wyciszyła się i mało znam takich wartościowych ludzi jak ona

Gość superktos
to jest powazna sprawa do cholery

Gość superktos
naprawde nie kumacie ludzie ale TERAZ te mlode to naprawde chodzace bezmozgowie

Gość superktos
nie porownujcie dziewczyn co kiedys szalaly a teraz sa powaznymi studentkami to BARDZO ODLEGLE CZASYYY

a Ty superktos masz misję do spełnienia ? Uzmysłowić im i ich rodzicom do czego zmierzają ? Przestań, proszę Cię :D

Gość superktos
wtedy na ulicach tego malotelniego zgorszenia nie bylo widac jak teraz

Gość superktos
ruda mam taka siostre i widze co sie dzieje a starsi NIC ja jestem nie z tej planety widocznie

Gość superktos
to jest nienormalnie i wielu ludzi z tym sie zgadza i nie bede tego usprawiedliwiac... to jest chore a ze rodzice nie reaguja to mi ich szkoda na prawde

sorki za błędy, nie wiem czemu robie takie banalne orty, poprawiać nie będę ale je widze ;) superktos- ale ona sie puszczała najprościej mówiąc. Rodzice mieli z nią giga problemy, nie wiedzieli co sie z nią dzieje. Nawet na tej fotce są zarówno dziewczynki w pozie \'bierz mnie\' i \'chłopcami\' w zainteresowaniach jak i te ktore mają fotki z chomikiem, normalnie ubrane i widac że inteligentne. Jak siostra ma same takie koleżanki to tu nawet rodzice mało pomogą. Mogą tylko świcić dobrym przykładem i nie stracić kontroli. Sama musi zmądrzeć