Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

frida10

tupperware

Polecane posty

Gość alcia111
Witam ponownie Agga44 - co bedzie w ofercie od tygodnia 9 dowiemy się oficjanie dopiero 15 lutego. Na ten tydzień jest jeszcze dodatkowo oprócz zestawu zastawy księżycowej duża łyzka silikonowa za 44,90

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Natiic, w Bydgoszczy te naczynia będą w ofercie wyprzedażowej od przyszłgo tygodnia (przynajmniej wieksza część). Szykuje się zmiana katalogu, więc pewnie część produktów "zniknie" z oferty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mitula
! Nornik! W lidlu ostatnio były silikonowe foremki, kosztowaly niewiele, a ta strona ....same reklamy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Nornika
Mitula, ale mi chodzi konkretnie o foremki firmy Tupperware, a nie jakieś inne pierwsze-lepsze-badziewne. Wypróbowałam już kilka form Tupperware i nie ma porównania z innymi. Te są najlepsze. W tych do których skopiowałam linka spodobał mi się bardzo kształt ciasteczek, jakie z nich wyszły... Ale poczekam, może w Polsce też się w końcu pokażą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Widzę zacięty spór o silikonowe foremki... Też mam sporo silikonów z Tupperware i są faktycznie bezkonkurencyjne. Dla porównania kupiłam kiedyś w makro formę silikonową w kształcie babki identyczna jak ta z Tupperware nawet silikon ma podobnej grubości, na pierwszy rzut oka taka sama. Jej defekt polega na tym, że trzeba niesamowicie dobrze ją wysmarować tłuszczem żeby ciasto wyszło z formy, piecze się w niej przynajmniej o 20 minut dłużej niż w formach z Tupperware i broń Boże żeby wsadzić ją do zamrażalnika, bo ta babka nie lubi chłodu. Cena była o połowę niższa niż z Tupperware ale jakość 100% gorsza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alcia111
Witam Nornika piszesz że w tych foremkach wychodzą fajne ciasteczka. W poniedziałek miałysmy puszczony film jak w takich foremkach zrobic czekoladki. Moja córka ma w sobotę je wypróbowac ale zrobi to w lodowcu tym katalogowym bo ma na spodzie takie "cycuszki" Czekoladę trzeba rozpuscic. Wysmarowac dno i boki foremki. Wstawic do zamrażalnika. Suche wafle pognieść tłuczkiem, dodac wiórki i mleko z puszki - karmel. Do każdej czekoladki (w ktorej "cycuszek" był wyduszony włożyc orzech laskowy, nalożyc masę i po wierzchu posmarowac czekoladą. Wstawic do zamrażalnika. Po zastugnieciu: tak gdzie "cycuszek" był wduszony, maczamy orzech w karmelu i wkładamy w dziurke. Każdą czekoladkę mozna zamoczyc w karmelu potem w wiórkach i ozdobic. Czekoladki wychodzą jak z bombonierki. Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kolaszkinowa
Cześć Chetnei kupiłambym sobie SILIKONOWE MUFINY ale z tego co widze to sa one tylko na 4 mufinki i mało ekonomiczne wydają mi się te wypieki. Włanczać cały piekarnik na 4 mufinki jak by to nie mozna od razu cała fornmę upiec. Przeciez nie nakupię pare foremek po 4 mufinki bo sa one dość drogie. Co o tym myślicie ? Ma moze ktoś ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alcia111
Witam Kolaszkinowa mufinki katalogowe sa na 7 dołków te mufiny o których Ty piszesz były kiedyś w promocji. Była taka promocja na myfinki katalogowe o ile dobrze pamietam. że jak kupowałaś jedną formę w cenie katalogowej to drugą za 10 zł Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kolaszkinowa
Cześć Dzięki za odpowiedź alcia111 - ja niestety nie mam dojścia do konsultantek i nie moge sobie kupić z katalogu - zostaje mi tylko allegro a tam są formy tylko na 4 mufinki. Szkoda bo bym chętnei sobie kupiął takei na wiecej mufinek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Nornika
alcia111 a ten film o którym piszesz dotyczył konkretnie tych foremek do których zamieściłam linkę? Czyli jest szansa, że nie długo pokażą się również w Polsce? Są może jakieś przecieki na ten temat? Myślę, że w nich fajnie wyszłyby również trufle, albo czekoladki z przepisu na blok czekoladowy... No i gdy zrobi się samemu to przynajmniej wie się co się je... kolaszkinowa Jak podasz na forum miejscowość z której jesteś to pewnie odezwie się do Ciebie jakaś konsultantka, która będzie mieć blisko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Julcia29
Witam Dziewczyny czy wiecie jak pozbyć się plam z brązowej silikonowej maty? Piekłam rogale i posmarowałam je syropem klonowym ale częściowo spłynął na matę i mam teraz takie nieestetyczne plamy. Owszem jest gładka i pewnie nie ma to wpływu na jakość pieczenia, ale lubię jak wszystko wygląda czysto i estetycznie... POMÓŻCIE

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Julcia29 nam kiedyś mówili w dystrybucji że wszelakie plamy i przebarwienia z naczyń usuwa się wystawiając naczynie czy formę na kilka godzin na pełne słońce. I faktycznie zrobiłam tak kiedyś z cudem i po paru godzinach przebarwienia się zmniejszyły ale było słabe słońce wtedy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alcia111
Witam Kolaszkinowa - jak jestes zainteresowana mufinkami w promocji to napisz mi na pocztę to Ci załatwię. Nornika - były podobne. Ale jak będziesz cierpliwa to napewno będziesz miała te foremki. Co prawda ja się odchudzam, ale może podasz swój przepis na trufle - one są z herbatnikami? - i na blok. Jukcia - co do odbarwień to jest tak jak napisała Natiic słońce wywabi plamu tak samo z silikonu jak z cud czy miski. Próbowałam tak zrobić ze zwykłą plastikową miseczką nic z tego nie wyszło. Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Nornika
Blok czekoladowy 500 g pełnotłustego mleka w proszku (nie granulowane!) ok. 200 ml wody 200 g masła 250 g cukru (u mnie zazwyczaj z trzciny cukrowej) 3 łyżki kakao Wypełniacz dodatkowy: rodzynki, herbatniki, orzechy… co kto lubi… Przygotować foremkę silikonową, lub metalową wyłożoną folią spożywczą lub papierem do pieczenia. Podobno fajnie wychodzi w Liliannie, ale nie próbowałam. Do bardzo dużej miski wsypać mleko w proszku, połamane na kawałki herbatniki, potłuczone orzechy i rodzynki. Wymieszać suche produkty. Do garnuszka wlać wodę, włożyć masło, cukier i kakao. Mieszając – zagotować (cukier powinien się rozpuścić, a całość połączyć w jednolity płyn). Nie studzić. Do suchych produktów wlać połowę płynu i mieszać. Dolewać partiami pozostały płyn, i dość energicznie każdorazowo mieszać. Wyłożyć uzyskaną gęstą masę do foremki, ubić masę, by pozbyć się ewentualnych pęcherzyków powietrza. Przykryć folią spożywczą. Przestudzone wstawić do lodówki, aż do porządnego stwardnienia. Trufli nigdy nie robiłam, ale w lutowym numerze KUCHNI jest przepis Jamie Olivera i tak mi się jakoś skojarzyły z tymi foremkami, że mogłyby dać ciekawy efekt...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kolaszkinowa
Heja alcia111 a ile by kosztowąły te foremki na mufinki w promocji ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szymkela
Mam pytanie do doświadczonych koleżanke. Jak dokładnie uzywać łyzki do ciasta- chodzi mi o taki pomaranczowy wklęsły kwadrat z ząbkami po bokach ? Przypuszczam, że odkleja się nia ciasto od miski do drożdżowego czy może się mylę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kajasta
Witam, chcę kupić miskę Tupperware do wyrabiania ciasta, ale nie wiem która to ta najsławniejsza misa? I jaką ona ma pojemność? Ale ponieważ nie mam kogo się poradzić w tej sprawie, proszę Was o pomoc...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dosik77
Witam, właśnie zakupiłam kuchmistrza, szklarnie i pojemniczek na wędliny i sery. Zamówiłam to na pokazie, ale musze przyznać, że o wiele więcej informacji udało mi sie uzyskać na waszej stronce. Czy może mi ktoś podpowiedziec jak używać kuchmistrza? Dostałam do niego przepisy- Cud kuchenny, ale nie wydaje mi się żeby użytkowało się go tak samo. Ilość wody ktorą trzeba tam wląc jest o wiele większa. Instrukcji obsługi też przy nim nie znalazłam. A może ktoś posiada jakieś sprawdzone przepisy i może się nimi podzielic?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alcia111
Witam. Nareszcie coś się dzieje na naszym forum. Nornika, Koniczka4020 niżej podałam stronkę gdzie jest trochę przepisów nanieście tam swoje bedziemy je miały w jednym miejscu. Agi 40 koniecznie Twój przepis na pierożki i inne. http://www.smaczny.pl/forum/index.php?showto pic=1807&hl=tupperware Koloszkinowa - ja sprawdzę dokładnie w ulotce to Ci napiszę. Wydaje mi się że około 120 zł. Podpytam moje dziewczyny czy mają i wtedy dam Ci znać. Szymkela - ząbki z kwadratowej łyzki do ciasta mogą Ci słuzyc do robienia dekoracji jak również nakłuwania ciasta kruchego, francuskiego Kajasta - teraz jest w promocji zestaw misek do ciasta: katalogowa 3 litry, plus 2 litry plus 1,2 ltra za 89,90 gdzie sama katalogowa kosztuje 69,90 Warto teraz kupic Dosik77 - kuchmistrz ma pojemność 4 litry a cud kuchenny 2,5 . Przewaznie przepisy są na cud kuchenny więc korzystając z jakiegoś musisz zwiększyć ilość składników. Postarałam się odpowiedzieć na pytania. Mam nadzieję, że to mi się udało. Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
WITAM , miska do ciasta najlepsza jest duża 7,5 l ponieważ zrobisz w niej ciasto z 1 kg mąki , z po za tym wykorzystasz ją do przechowywania np. ciastek upieczonych, sałatek , marynowania mięsa itp. Co do kuchmistrza to to samo co cud tylko większe i ma przegródkę , więc możesz robić dwa dania na raz. W jednej części np. rybę , a w drugiej np. piersi z kurczaka z warzywami . PRZEPIS NA RYBĘ PO GRECKU W KUCHMISTRZU 0,5 kg marchewki 1 pietruszka 2 cebule koncentrat pomidorowy sól pieprz do smaku marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce , poddusić na oleju , dodać pokrojoną w plasterki cebulę , dusić , dodać 2 łyżki koncentratu , przyprawy rozmrożoną rybę posypać przyprawami , włożyć do kuchmistrza ( przelać naczynie gorącą wodą)i położyć na to gorące warzywa po ok 30 minutach gotowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
DZIŚ TŁUSTY CZWARTEK pączki z ziemniaków 1 kg ugotowanych ziemniaków , przecisnąć przez praskę 4 całe jaja 1/2 szk oleju olejek rumowy 1 kg mąki 10dkg drożdzy 2 łyżki cukru rozetrzeć razem i łyżka octu Ciepłe ziemniaki połączyć z wszystkimi składnikami , na końcu dodać mąkę . Zagnieść ciasto , rozwałkować , wycinać krążki , nadziewać i formować pączki , smażyć na oleju. SMACZNEGO

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja bym jeszcze dodała, że ziemniaczki trzeba porządnie posolić, bo pączki wychodzą trochę mdłe.Dziś robiłam i są naprawdę pyszne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
W misce do ciasta 3l zrobimy ciasto z 70-80 dkg mąki a w megamaksymilianie 7,5l zdecydowanie dużo, dużo więcej. W jednej i drugiej można przechowywać sałatki, bigos itp ale należy pamiętać, że im miska bardziej pełna tym lepiej dla przechowywanej żywności.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
SAŁATKA Z CUDU KUCHENNEGO 1 paczka makaronu z mięsem tortellini 1 pierś z kurczaka 1 brokuł 1 puszka kukurydzy 3 jajka na twardo 1-2 marchewki starte na tarce surowe 1 surowa kolorowa papryka makaron, pierś , brokuł włożyć do cudu kuchennego , przyprawić solą zalać wrzątkiem odczekać ok 30 min , 40 min w mix max zrobić sos czosnkowy połączyć wszystkie składniki doprawić do smaku Sałatka jest lepsza jak się przegryzie można dodać czerwoną cebulkę w tedy jest ostrzejsza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
CO do cudu pamiętajcie , żeby zawsze przed użyciem przelać go wrzątkiem , dłużej trzyma ciepło . Pączki można posypać cukrem pudrem , lub jak kto woli może dodać soli , ja akurat jej nie używam wcale .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość matus
Witam! Mam pytanie odnośnie cudu kuchennego. Czy warto go kupić. Prosze osoby które go używają o odpowiedź. Zastanawiam się nad kupnem , a nie ma mi kto szczeże doradzić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość matus
Przepraszam za błąd , oczywiście szczerze:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Matus- cud kuchenny jest fajny, jako naczynie do awaryjnego przygotowania prostego i szybkiego posiłku (na wakacjach, czy jak nie mamy czasu- wystarczy filet z kurczaka, makaron, groszek konserowoy i pół godz. i obiad gotowy - do tego sos na bazie jogurtu). Najczęściej używam go do gotowania makarnonu (1/2 kg mieści się w cudzie , gruby makaron "gotuje się" ok.12 min, drobniejszy krócej), nie polecam do ryżu (więcej z tym gimnastyki niż to wszystko warte :) ). Polecam do ryby po grecku i dla osób, które nie zrażą się pierwszym niepowodzeniem (trzeba umieć w nim gotować, ale o tym pisałam wcześniej). Powodzenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość newus
matus moim zdaniem naprawdę warto kupić cud kuchenny, bo możesz w nim zrobić naprawdę dużo. Poza tym obiad gotuje się praktycznie sam. Mam pytanie. Do czego jest wiertełko ( taki pomarańczowy gadżet) ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość matus
aksa - dzięki za odpowiedź. Skusze się na niego.Mam pytanie o kuchmistrza czy to jest to samo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×