Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

margaretkaa

Klub kobiet mających mężów/chlopaków przebywający za granicą

Polecane posty

Witam was moje drogie !I dzieki za cieple slowa.Tak jak myslalam troche nas wzielo mala ma 38,4 temp.ja bez gorączki ,tez srednio sie czuje.Na dodatek okres wszystko naraz.Dalam Poli leki,ona i tak niezle sie trzyma silna po tatusiu zawsze szybko jej przechodzi.Nie pisalam bo caly czas sie do mnie przytulala i tak z nią siedzialam.Dobrze ,ze mam leki mam zaufaną lekarke to mam rozpiske co ma brac i kiedy. Miss Ukraina trzymaj sie jakos,tez dbaj o zdrowko! margaretkaa,tymczasem przytulaj sie do misia,a juz nie dlugo bedziesz przytulac meza ,zobaczysz . Jakos dziewczyny musimy wytrzymac i sobie radzic.Grunt ,ze kogos tak bardzo kochamy i jest na kogo czekac.Ale jak wrocą ,ale bedziemy swietowac.Pozdrawiam!Moze jeszcze cos potem napisze.Piszcie zawsze bedzie nam razniej.

Dooooobry wieczor, nawet bardzo dobry, przed chwila moja komorka glosno sie smiala, smsik od mojego ❤️, wiem, ze kocha, wiem, ze teskni, wiem, ze musi ciezko pracowac, zeby nas tutaj utrzymac, chociaz i tak nie narzekamy, tylko u mnie z ta choroba wszystko sie pokrzyzowalo, siedze w domu, jak gasiennica, zawinieta w koce, wciaz jest mi zimno, nie wiem, co bede robila dzisiaj wieczorem, czasami wstaje w nocy i kraze po mieszkaniu, o poranku budze sie zmeczona. I pozostaje mi tylko wspominac te piekne dlugie poranki, gdy budzilam sie obok mojego misia, a potem po godzinach pelnych slonca wychodzilismy z domu, szczesliwi, usmiechnieci, do mojej ulubionej kawiarni na francuskie nalesniki, pamietam, jak jechalismy pociagiem do przyjaciol i ja strasznie zmarzla, i wtedy M otulil moje nogi swoim polarem, i od razu zrobilo sie tak cieplo, po rodzinnemu. Casami szlag mnie trafia, jak wyobraze sobie, ile tam za granica mieszka wyperfumowanych laleczek, ktorych stac i na samochody, i na kosmetyki, i na super hiper markowe ciuchy prosto z wybiegow. Moj M pracuje na Uniwersytecie, wiec wiecie... Pesymistka jestem, to fakt... ale co tam, nie licze godzin i lat... Nie ma nic cenniejszego na calym swiecie, niz stracony czas, what could possibly be more precious than time lost... Milej nocki !

Gość **Fionna
hej!wy wszystkie za chwile pobudka a ja do lozeczka,maz daleko 7godzin roznicy ale jestem z nim i tez wskakuje do lozeczka:-)pa pa!milego dnia

Dzien dooooooooooooooobry bardzo !!!! Margaretttta, Monolisia, Fio, dziewczyny, caluski dla waszych pociech, i cieple pozdrowionka z Fall 2006 Seasonal Sonata Loveland. Tesknie za szkola angielskiego, w ktorej pracowalam pod czas studiow w Polsce, super praca ! Teraz siedze w domku, w piatek ide po odbior wynikow badan, zobaczymy, jak tam moje chore piersiatka sie miewaja, czy bede dalej brykac i fikac nie zalowac lapek, oby tak dalej. Potem pojde do spozywczego, i moze wygrzebie cos w ulubionym lumpexie, aktualnie poluje na jakis koc vintage, zeby z niego uszyc pokrowce na krzesla... U nas wciaz zimno, tylko mocna kawa ratuje... Pozdrawiam, swieta tuz tuz, wiec czekamy i KOCHAMY !!!!!!

Witam was!U mnie tez chlodno,ale dzis i tak nie wychodze grzejemy sie z coreczką w domu.Rano jej lepiej ,ale w nocy miala jeszcze temp. Miss Ukraina trzymam kciuki ,zeby wynik byl dobry ,a na pewno bedzie ok.Zycze Ci duzo zdrowka!Zrob sobie zakupy,ja tez czasem lubie zajrzec do lumpeksow.W moim miescie jest ich cale mnostwo,ale nieraz naprawde są fajne rzeczy.A ty masz dwie coreczki w jakim są wieku? margaretkaa a Ty dzis pracujesz czy wolny dzien? Ja odpoczywam,moze cos sobie powyszywam to moje zimowe hobby. Pozdrawiam was gorąco ,milego dnia zycze!

Dziekuje, Monola ! U nas wciaz zimno, wyniki sa OKEJ !!!! Fibrocystyczna adenoma, ale do da sie wyleczyc, byle nie rak ! Mam 1na adoptowana corke, moj luby jest jej tatusiem, i siostre, dziewczyny maja po 14 lat, wiec jakos sie dogaduja:), Jadzia chodzi do prywatnej szkoly, a Karolina do liceum, swoich dzieci nie mam, ale w przyszlosci jaknajbardziej i jaknajwiecej. Dzisiaj rano M przyslal smsa prosto z krzesla dentysty-sadysty, usunieto mu dolna osemke i teraz nie pojdzie na piwo w piatkowy wieczorek, ale faceci to maja problemy, no nie? W lumpie nabylam 2 kurtki, SUPER !!! Czerwona i zlota;) teraz robie pranie, wieczorem nigdzie nie pojde, zostane w domu i obejrze film. Dzisiaj rozmawialam przez telefon z mama M. Bardzo mila Pani. Chce mi sie spac, wiec uciekam, Pozdrowionka dla waszych malych ksiezniczek, za pare lat poleca do liceum i beda takie jak moje male damy - DVD, ciuchy, plyty, przyjaciele, imprezy-domowki, i podkradanie kosmetykow;), jaki to piekny czas ! xxxxxxxx

:) hejka:) Ja dzis bylam w pracy...Walczylam z kasa fiskalna, a nie ze uzywamy jej zbyt czesto i nie mam wprawy (pracuje w biurze podrozy) to zawsze sie stresuje, zeby czegos nie zrobic zle, bo jak to powtarza ksiegowa, kasa fiskalna rzecz swieta i nie mozna na niej bledow porobic :O Poza tym wszystko u mnie w porzadku, dni mijaja z czego bardzo sie ciesze :):D Jeszcze tylko 6 dni do przyjazdu meza :D:D Pozdrowienia dla Was i waszych pociech 🌼

Czesc!Super Miss Ukraina ,ze wynik jest ok.No i zakupy udane.No to masz dwie nastolatki wiem jak to jest mam 17 letnią siostrzenice i bratanice ,czesto do mnie przyjezdzaja mam z nimi super kontakt. ~~ margaretkaa,ale ci dobrze juz za kilka dni bedziesz miala meza ,ciesze sie z Tobą.Moj mial na pierwszego tez przyjechac,ale sie nie wyrobi z pracą.Mnie tez czas bardzo szybko jakos leci.Kiedys mi sie bardzo nudzilo ,a teraz jak jest dziecko mam ciągle cos do zrobienia.Dzisiaj byla u mnie kolezanka,troche pogadalysmy bylo fajnie.Dobrze,ze Poli lepiej co prawda ma jeszcze 37,7 ale juz wiecej sie dzis bawila.No troche sie nocy boje ,wczoraj mi sie o 3 obudzila dawalam jej lek na temp.zycze wam milego wieczoru,wypoczywajcie sobie.Pozdrawiam!

Dobry wieczor, dziewczyny ! Witam was cieplo. Margaretka, Monola, razem czekamy na naszych Misiow, znam to uczucie czekania na lotnisku, serce bije mocno, usta wilgotne, kwiaty w spoconych lapkach. Sens zycia. Gdyby moglam, to znalazlabym tutaj prace dla M, ale wtedy nie bedzie dla niego praktyki wykladow na uniwersytecie, bo teraz jest wykladowca, pracuje w branzy komputerowej... Zadnych jezykow obcych nie zna, w domu mowimy po angielsku. Praca nauczycielska w sumie jest, stowke dziennie mozna wyciagnac, przeciez i tak nigdy nie bedziemy milionerami, jakos tak wszystko sie pokrecilo. Ale to czekanie mnie w koncu wykonczy. Ale mimo wszystko mam wspanialego faceta, przeszlam ciezka depresje, chorowalam strasznie, ale udalo mi sie. Teraz jestem bardziej rozsadna, spokojniejsza. Aha, mam pytanko, jakich prezentow oczekujecie? haha... A dzieci? Ja chce perfumy i nowy koc...:) Buzka dla was i babies !

Witam!No to czekanie jest fajne ale zarazem denerwujace,moj mąz wraca samochodem , i to niby caly czas rozmawiamy przez telefon jak jest w drodze ale i tak sie co chwile do okna podchodzi mala tez sie doczekac nie moze.A z prezentow to teraz zazyczylam sobie tusz do rzes mam ulubiony maz mi go kupuje czesto ,perfumki byly wczesniej,a malej to nie wiem jeszcze bo jej sie co chwile zmienia ,ale tatus w niej zakochany pewnie cos jej kupi.No i do domu cos pewnie maz kupi on tak lubi ostatnio mi sokowirowke przywiozl.No i niedlugo swieta to pewnie jakies mikolajki i cos na choinke .Ja uwielbiam swieta ,lampki na choince nastroj w domu.Kurcze juz sie rozmarzylam. Miss Ukraina szczerze gratuluje ,ze udalo Ci sie wyjsc z depresji ,sama mialam nieraz klopoty zdrowotne ,nerwica jest mi znana to wiem co to znaczy.Pozdrawiam!

:) Jak mija piatkowy wieczorek? Ja czytam sobie ksiazeczke i wysylam smsy do mojego M. ❤️ MissUkraina bardzo sie ciesze ze wyniki sa dobre...:) Jaki film ogladasz??Ja tez bardzo lubie te momenty kiedy czekam na Niego , a potem rzucam sie na szyje i jakby juz inny swiat dla mnie nie istniel...tylko On. Ale tez bardzo sie stresuje i boje sie o Niego kiedy leci samolotem :(:(:(Tez tak masz?? Monola jak tam Mala? Mam nadzieje, ze czuje sie lepiej i ze nocke przespicie spokojnie... 🌼 Buziaki dla Was.

Dzieki margaretkaa malej lepiej smacznie spi, temp.nizsza mam nadzieje,ze bedzie coraz lepiej.Zycze dobrej nocki dziewczyny !

Witam serdeczne, kobietki !!! Buzka dla waszych dzieciaczkow ! U mnie na razie bez zmian, oby tak dalej, tradycyjnie, sobota - dzien sprzatania, rano obudzila mnie moja kotka, domagala sie jedzenia, wtedy wskakuje na lozko i daje mi buzi, mala pieszczoszka. Dzisiaj wieczorem zadzwoni M, a teraz ide do knajpki na nalesniki, posprzatam pozniej, haha, \"Ukrainka posprzata, ugotuje, zaopiekuje sie zwierzetami\" hahaha, wszystko o mnie:) Ale ja mam rowniez paszport Amerykanski. Wiec pracuje u siebie i na siebie. Co w domku porabiacie, dziewczyny? Na spacerki z maluszkami chyba za zimno? Jaki film ogladam? \"Przelamujac Fale\". I placze. A co to za tusz do rzes? Moze ja tez sie skusze i poprosze o taki prezencik?:) Misie nie odmawia, haha:) Mi sie:) Pozdrawiam i przytulam, ubierajcie sie cieplo:) xxxxxxx

Czesc dziewczyny!No u mnie tez jak to w sobotę troszke sprzatania chociaz ja codziennie cos sprzatam i odkurzam bo mala balagani i kruszy.Siedzi z jakimis klockami na podlodze to musi miec czysto.Przyjechal do mnie na dwa dni bratanek taki fajny chlopak to mamy weselej .Zaraz biore sie za obiadek robie takie klopsiki z mieska mielonego z ziemniaczkami i jakies ciasto chce upiec moze drozdzowe jeszcze mysle. Miss Ukraina ten tusz to jest H.Rubinstein ,teraz mam Lash Queen a teraz wyszedl jakis nowy wydluzający juz go mąz kupil , mam nadzieje ,ze bedzie dobry.Ja bardzo do tej pory bylam zadowolona z tuszow z tej firmy.Kiedys z mezem wyjezdzalam to zawsze sobie jakis fajne kosmetyki przywozilam cos nowego odkrywalam.Ale teraz z coreczką nie chce mi sie juz jezdzic.A gdzie są wasi mezowie?Moj jest w Niemczech w okolicach J.Bodenskiego. Pozdrawiam i zycze milej soboty!

Witam, u nas pogoda fajna, a ja musze sprzatac, buuuuuuuu, ale wieczorem wyjde do babci, pobawie sie z dziewczynami i koniecznie odrobimy lekcje, matme, angielski, rosyjski, WOS (idiotyczny przedmoit, moim zdaniem), biole, i geo;) Wiec pedagogika rodzinna jest mi bliska jak nigdy:) Moj Misiek buszuje po calym swiecie, jego brat mieszka w USA, rodzina pochodzi z UK, sam prowadzi wyklady na uczelniach, w tej chwili pisze doktorat. Takie bzdury, ze ojej. Gdyby nie ten doktorat, wszystko by nam ulozylo sie inaczej, bo ciezko miec faceta naukowca. Czasami mam ochote te kartki z doktoratem zgarnac i zjesc !!!! 😡 Tusze Heleny Rubinsztejn bardzo sobie chwale, podoba mi sie rowniez Lancome Definicils. Z tanich cenie L\'Oreal Volume Shocking, i maybelline Great Lash... Dziewczyny, moze macie jakis sprawdzony sposob na czyszczenie dywanow, na Vanish jestem uczulona. No i dzisiaj obchodze Diwali, jestem hinduistka, dla tych kto w temacie:) happy Diwali !!!! Zapale swieczki i pomodle sie. Za tych kto czeka i kocha.

Hej :) A ja dzis leniuchuje:) czytam ksiazki, ogladam TV, jem slodycze. To niestety ostatnia sobota, w ktorej moge sobie na to pozwolic. W pon mam rozpoczecie roku akadamickiego, wiec kazdy weekend na uczelni ... Moj maz tez jezdzi po calym swiecie, tam gdzie jego firma ma filie. Obecnie przebywa w Niemczech gdzie przygotowuje projekt dla Korei... Zycze przyjemnej i milej soboty. Trzymacie sie cieplo. pa :):D

MissUkraina happy Diwali :) Niestety niewiele wiem na temat tego swieta, probowalam sie dowiedziec czegos na necie, ale nic nie znalazlam :( Dzis w Pascal po prostu gotuj byly potrawy z Indii. Moze widzialas?:) Pozdrowka! 🌼

Ja tez niestety o tym swięcie nic nie wiem ,nie jestem w temacie.Ale mogą poswietowac z Tobą Miss Ukraina.A jak modlitwa jest za kochających to tymbardziej.Chociaz ja dzisiaj bardzo nie odpoczelam pol dnia w kuchni,cos mnie na gotowanie naszlo.Chyba tak wymyslam zeby czas jakos zlecial i nie tesknic.A najgorsze są dla mnie zawsze niedziele jak mąz wyjezdza,bo wtedy tak pusto wszedzie na ulicach jakby miasto wymarlo.Przynajmniej u mnie ,bo tu malo co sie dzieje.No ale teraz juz siadam i odpoczywam ,obejrze cos w tv.moze.Pa!Pozdrawiam!

Dziekuje za gratulacje ! U mnie na balkonie plona swieczki, bajeczna atmosfera, suche klonowe liscie, kwiaty, suszona papryka czerwona, super ! Potrawy indyjskie umiem gotowac, i bardzo lubie, niestety, u mnie nie ma polskiej telewizji, ale dziekuje za porady. Milego wieczoru zycze !!!

Czesc !Zycze udanej niedzieli ,ja czekam na telefon od męza dzwonil ,ale ja do sklepu wyskoczylam porozmawial sobie z malą.Obiadek ,ciasto i jakos moze zleci czas.U mnie bardzo cieplo,sloneczko swieci.Wypoczywajcie !Pozdrawiam!

Dobry wieczor, Monola i Margaretka, jak wam minal dzien? Monola, co kupilas w sklepiku, cos na obiad? Jak mala? U mnie dzisiaj FATALNIE ! W nocy nie moglam usnac, rano napisala maila do M ze juz tak nie moge bez niego tutaj sama, zadzwonil i przeprosil, bo wczoraj musial zadzwonic, ale nie dotrzymal slowa. Pomalutku wychodzimy z tego, ale powiedzialam stanowczo, zeby nastepnego razu chociaz na chwile sie odezwal, lub napisal smsa. Poryczalam sobie. Wrrrrrrrr. Domek mam wysprzatany, koteczka smacznie spi, na wieczor mam PRASOWANIE ! Do konca miesiaca to raczej juz nie bede chodzic do pracy, dopiero w listopadzie. Trzymajcie sie, dziewczyny. Mam pytanie, bardzo osobiste. Czy jestescie zazdrosne o swoich ukochanych? Pozdrawiam-am-am:)

Witam! Jestem już 6 miesiecy sama. Mąż pracuje w Hiszpanii. Ja byłam u niego 3 tygodnie w sierpniu. Teraz przyjedzie na święta. Ja pracuję, wychowuje dzieci są już duże chłopiec 17 lat dziewczynka 15. Chodzę też na kurs języka hiszpańskiego. Najgorsze są weekendy, nieraz człowiek sobie popłacze tak jak dzis, mam 18 rocznicę ślubu. Pozdrawiam mile.

Hejka wieczorkiem :) Triada 1967 witamy w naszym gronie...Wiem, ze bardzo Cie smutno tymbardziej dzisiaj:( ale trzeba wierzyc ze w koncu wszystko sie jakos ulozy i bedzie dobrze...Trzmam mocno kciuki. Mi tez zdarza sie placz... Pamietam jak pierwszy raz rozmawialam z moim M.(wtedy przyszlym) przez skypea (wtedy byla odwrotna syt., ja bylam za granica a on w Polsce) Rozryczalam sie jak male dziecko, slyszalam go jakby byl obok, a wiedzialam ze jest daleko... Triada 1967 skladam Ci najserdeczniejsze zyczenia z okazji rocznicy slubu, bys miala duzo sly i duzo sie usmiechala, glowa do gory :)🌼 MissUkraina pozdrawiam Cie goraco i odpowiadam na Twoje pytanie. Oczywiscie jestem zazdrosna o mojego M., ale wiem ze moge mu ufac...Na tym miedzy innymi polega chyba zdrowy zwiazek...Nie ma milosci bez zazdrosci, ale zaufanie musi byc...:):)🌼 Monola to Mala taka bystra, ze z tatusiem przez telefon porozmawia, no no :) pozdrawiam i dla Was 🌼🌼 Strasznie sie dzis czuje :( Boli mnie glowa i co najgorsze zadne kawy, tabletki nie pomagaja. Nie wiem co jest :( Musze sie chyba na moment polozyc bo zwariuje zaraz...:( Milego wieczoru

Witam was moje drogie!No i naszą nową kolezanke ~~Triada~~Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu,trzymaj sie cieplo ,duzo szcze scia i mniej rozstan z mezem! ~~Miss Ukraina~~no mnie jakos niedziela zleciala ,a wyskoczylam po zakupy takie tam troche spozywcze,owoce itp.Wykorzystalam moment ze byl bratanek to zostawilam z nim Polę.A potem obiadek i tak zlecialo ,przyjechali po niego rodzice,a potem jeszcze kolezanka wpadla z coreczkami.To nie mialam czasu sie dzis nudzic.A co do zazdrosci to sklamalabym gdy bym napisala ,ze nie jestem w ogole zazdrosna ,ale nie jakos chorobliwie.Jak pisala margaretkaa grunt to zaufanie ,a moj mąz ani ja nie dalismy sobie przez tyle lat powodow do zazdrosci.Jestesmy bardzo szczesliwi ,a jestesmy juz razem 19lat.Tylko nie spadnijcie z krzesla ,ze tak dlugo. Miss Ukraina wszystko bedzie ok.dobrze ,ze powiedzialas co myslisz najwazniejsze o wszystkim mowic sobie. ~~margaretkaa~~jak sie czujesz mam nadzieje ,ze lepiej ,ale ja tez dzis nie najlepiej sie czulam mialam jakies uderzenia jak wracalam z zakupow bylo bardzo cieplo i az mi sie w samochodzie slabo zrbilo.Takie dziwne uczucie slabosci,moze cos z cisnieniem cos bylo nie wiem ,ale bratowa i kolezanka tez sie zle dzis czuly moze to ta pogoda ,tak ciagle sie zmienia raz tak,raz tak. A moja corcia juz 3 latka skonczyla i straszna z niej gadula normalnie juz sie z nią tatus dogaduje przez telefon,ja mam czasem lzy w oczach jak rozmawiają jak sobie mowią kocham . Ale sie rozpisalam.Pozdrawiam Was wszystkie gorąco!Dobrej nocki!

Gość dzolik
witajcie kobietki exportowców mój jak pamiętam od 100 lat jest za granicą z małymi przerwami tak mamy dobrze w kraju że musimy same sobie radzić z problemami

Monola mozliwe ze przez pogode tak zle sie czuje...:(:( Wcale Ci sie nie dziwie, ze masz lzy w oczach jak Mala rozmawai z tata, na pewno jest to bardzo wzruszajaca scena :) dzolik:) hejka:) Dobranoc, zycze milych snow, papa:)