Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pazia

Pragnę dzidziusia-nie chce o tym myśleć

Polecane posty

dzis pokazałam swojej znajomej,która pracuje w laboratorium swoje wyniki i powiedziała, ze mam o wiele za mało estriadolu a i progesteron jest na samej dolnej granicy normy, myślicie ze to może miec wpływ na cykle bezowulacyjne? Pytam, bo wiem że miałyscie wcześniej robione hormony to może coś wiecie wiecej na ten temat. Jutro pokaze ginowi te wyniki zobaczymy co powie. JEszcze po @ bede robić fsh

chyba tylko ja tu jestem, ale nic ci niepowiem bo niewiem

kiedys pewien profesorek ginekolog patrzac na moje wyniki hormonalne powiedział, ze jak kobieta ma progeteron a normie, tj. około 15 ( ba do 30 jest górna granica normy) tzn., ze jest ok., ze jest spokojna i w miare zdolna do zapłodnienia. , to tyle. . Kukusiu, widzę, ze jestes tutaj najbardziej aktywna na tym topiku. Chciałam sie zapytac, czy udało się Tobie zrobic badania na toksoplazmoze? Pozdrawiam wszystkie starajace sie i zycze powodzenia- pamiętajcie głowa na północ podczas płodzenia!.

wiem kukusiu, że ty mi nie odpowiesz, bo z tego co wyczytałam to ty sama masz podobne problemy, a co tam u cieibe słychać? szkoda ze juz weekend się konczy:(

Lorelai - to mnie nie opcieszyłas bo ja progesteronmam tylko 3:( na moim wykazie tez jest norma do 32

Gość mala_25
martyn--ia,ja mysle ze takie wyniki moga miec wplyw na cykle bezowulacyjne,zwlaszcza za malo estriadolu.ja nie mialam robionego estriadolu ale pytalam gin czy moge miec za malo tego hormonu skoro nie mam owulacji a ona ze tak ale narazie nie kazala mi robic tego badania,bo twierdzi ze samo mi sie powinno uregulowac i narazie ten nieszczesny duphaston przyjmowac...

a co do toskoplazmozy to mi gin opwiedział, że nie ma sensu robic teraz dopiero jak zajde w ciąże bo i tak wszytsko się może zmienic. Sama już nie wiem - co lekarz to opinia

toksoplazmoze radzę przed zajsciem w ciążę wyeliminować( jesli ma sie to paskudne choróbsko) bo mozna ciężko uszkodzic płód!!

mała- moj poprzedni gin powiedział, ze wogóle nie ma sensu robić hormonów, ale jakoś w to nie uwierzyłam i zmienilam lekarza, a ten powiedział, że nie ma sensu podejmować leczenia nie znajac poziomu hormonów, że to jest podstawa. I ta teoria wydaje mie się bardziej realana, więc nie słuchaj gina i tak są odpłatne te badania wiec zrób sobie na własną rękę. JA załuje że straciłam pól roku, bo jak twierdził wcześniejszy- :\"samo się pani ureguluje\"

Lorelai - też tak myślę, ale najpierw zajmę się wyrównaniem hormonów i cyklami bezowulacyjnymi, a potem jak już to będzie w porzadku to wtedy zrobie toksoplazmoze. W sumie nie miałam nigdy do czynienia z kotami, owoce myję dokładnie, takze mam andzieje, ze jeszcze to świństwo się do mnie nie przyczepiło

Lorelai jestem najczęściej , bo chyba jako jedyna nie pracuje i mam więcej czasu, choć powinnam zakuwać, ale ciągnie mnie tutaj. badań jeszcze nie robiłam - dopiero po sesji czyli za tydzień sie tym zajme. a co do głowy na północ - na mnie niestety nie działa. martyniu, mi to obojętne czy weekend czy zwykły dzień.mężulka niema więc siedze w domku i sie nudze. u mnie nic ciekawego nie słychać, ciągle jestem smutna, zdołowana, nic mnie nie cieszy.miałam zaproszenie dziś do kuzyna, ma piękniutkiego synka 4miesięcznego, ale odmówiłam, że sie ucze.nielubie tak chodzić bo jest mi smutno, a potem w domu płacze przez pół nocy

no tak kukusiu zapomniałam, ze ty nie pracujesz, jejku ja bym chyba tak nie usiedziała w domu cały tydzień:)jeszcze w lecie to tak, ale zimą to bym chyba zwariowała

a wiesz mi też jest przykro jak przychodzą do mnie koleżanki z małymi dziećmi, ale generalnie to lubię ich wizyty, bo wtedy mogę wysciskac te maluszki i czasem sobie wyobrażam jak to bedzie cudownie jak będę miała takiego swojego. Wiem - to przykre, ale jeszcze jakoś daję radę...

Gość mala_25
Masz racje,po @chce zrobic badanka Fsh,lh i estriadol.A ze wzgledu na to ze po odstawieniu tabsow wypadaja mi troche wlosy to kazala mi zrobic poziom testosteronu,wyszlo mi 67(nie pamietam jednostek) a norma w laboratorium to 20-80,wiec niby w normie sie miesci dlatego nie dala mi zadnych lekow na to.W tamtym cyklu w 6 dniu badalam rowniez poziom Prolaktyny_wynik 13.2,normy o 3-20 wiec dobrze.Acha jeszcze Tsh(tarczycowe) wyszlo 1.32 wiec tez dobrze.Takze troche tych badaniach robilam ale musze koniecznie zrobic te trzy pozostale.

narazie wytrzymuje bo od stycznia nie pracuję. szukam po jakichś urzędach ale na razie nic niewyszło.za bardzo to sie nienapalam.ten rok jakoś przebiedze jak nic nieznajde, a po szkole, w styczniu spadam do kochanego.

to w takim razie je oprócz fsh tez zrobie testosteron bo mi tez strasznie włosy wypadaja. a co do estriadolu i lh to mi kazał lekarz zrobić w 19 dc , a nie po @, . Po @ kazał mi zrobić fsh. A testosteron w jakim dniu robiłaś?

Gość mala_25
A wy dziewczynki tez bralyscie anty tak?

tak mała - ja brałam 8 lat, a 3 lata temu miałam robioną laparoskopię i wtedy nie miałam żadnych torbieli na jajniku, wiec u mnie ewidentnie to skutek tabletek

gdyby można było cofnać czas to bym przerwała już po ślubie te tabletki - 3 lata temu i wtedy do tej pory moze już by się wszystko uregulowało

Gość mala_25
martyn--ia wiec Tobie tez wlosy wypadaja po anty...Ja mialam robiony testosteron 10 dni przed miesiaczka,nie powinien to byc dzien okolowulacyjny ale ja i takknie mialam owulacji wiec obojetne to byo.W okresie okolowulacyjnym wzrasta testosteron dlatego powinien to byc czas po domniemanej owu.A prolaktyne badalas,ponoc za wysoki poziom blokuje owu.

tak polaktyne mam w normie- chociaz to:) więc zrobię testosteron razem z fsh po @

Gość mala_25
ja te chcialabym cofnac czas,ale niestety sie nie da,bardzo zaluje ze bralam antyki ale nie spodziewalam sie takich problemow po ich odstawieniu.Jestesmy dwa lata po slubie i bardzo chcemy dzidzi a teraz nici z tego przez te tabletki:(

Martyniu, nie zamierzamy być za granicą, ale dopuki niebędzie domku to musimy wyjścia nie ma bo nikt nam go niezasponsoruje a ja nigdy anty niebrałam i też mam problem.a włosy też mi strasznie wypadają

ale ja to nic niewiem gdzie co i jak sie robi bo moja pani gin kazała sie jeszcze niemartwić

idz kukusiu do pierwszej lepszej przychodi gdzie mają laboratorium i zrób sobie 5 hormonów:lh, fsh, testosteron, prolaktyna i estriadol

tak bez skierow? a ile to kosztuje? martyniu a gdzie twój mężuś sie dziś podział, że masz wolne?

Gość mala_25
tak, koniecznie testosteron.Ale wiecie moj wynik niby sie miesci w normie a i tak dalej mi wypadaja zwlaszcza przy myciu,gin mowi ze trzeba to leczyc dermatologicznie,tylko ze przed braniem tabletek nigdy nie wypadaly mi wlosy.ja i martynia--ia mamy to napewno po anty ale kukusi tez wypadaja i nie brala tabsow,poprostubyrza hormonow.

calośc ok 120 zł, mój męzus oglada telewizorek a ja tu wpadam co chwilke na chwilke:)