Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tttttkkk

tej nauczycielki nie było na lekcji 20 minut

Polecane posty

Gość tttttkkk

tak podwyżki im dać 😠

Gość hono_rata
No właśnie, jak to sie stało, że klasa była przez 20 minut bez opieki? Co się musi dziac w szkole, że klasa nie zwróciła sie do nikogo po pomoc? A dyrektor znowu pierdoli, ze "nic nie wskazywało, że może dojść do tragedii". Nic tylko dziecko do szkoły puścić :(

Gość tttttkkk
powiedzcie mi czy podoba wam się postawa matki tej dziewczynki?? no mnie szlak trafia

moze byc tak, ze matka jest zastraszona bo to mała mieścina jest skoro nikt nie zareagowal w klasie , nie interweniowal, nie wezwal nawet nauczyciela, to cos tam musi byc nie tak

Taa... na innym topiku napisałam, że to niedopuszczalne, to nazwana zostałam \"niedoświadczonym dzieckiem\" oczywiście odezwała się wieloletnia pracownica szkoły...no to ja dziękuję... pracowałam rok w szkole i mi wystarczy tzw. \"doświadczenia\", dzieciaki były trudne, ale ja miałam dosyć wieloletnich nauczycieli, którzy \"wiedzą najlepiej\"

Gość hono_rata
Dlaczego zawsze w takich przypadkach dowiadujemy się,ze nikt z personelu szkoły nie zauwazył nic niepokojacego, żadnych zmian w zachowaniu uczennicy, żadnej patologii. Wszyscy sie świetnie ucza i są grzetniutcy aż miło. Dlaczego wychowawczyni, wiedząc co sie stało, nie porozmawiała z ta dziewczyna, nie pomogła jej? I znowu - NIE MA WINNYCH.... POWINNI WYCHOWAWCE I DYREKTORA WYWALIĆ NA ZBITY PYSK!!!!! PEDAGODZY... :(

Gość edwarda
wziełabym na miejscu jakiejs dziewczyny wzorowej , która lubią, która jest w lasie autorytetem. I wtedy wziełabym za włosy tego gówniarza i szarpneła i powiedziała a chcecie teraz zobaczyc nagiego michałka? kto go rozbierze i zrobi to samo co robi ani? jest chetny, chciałabym zobaczyc u niego łzy . ciekawe czy wtedy nikt tez by nie zareagował? przeciez klasa jest liczna czy az tak głupia ze nie znalazło się kilka osób które odtrąciły by 4 chłopaków? czy naprawde nie byłonikogo?

Gość tttttkkk
wyyyyybacz Napiszcie, że nie winię za śmierć córki tych chłopców, ani ich rodzin. Zadzwonię do ich matek, żeby wiedziały - pisze "Gazeta".. to jest cytat ONA BEDZIE PRZEPRASZAC A ....JEJ DZIECKO,YYYYY

Gość hono_rata
Dlaczego zawsze w takich przypadkach dowiadujemy się,ze nikt z personelu szkoły nie zauwazył nic niepokojacego, żadnych zmian w zachowaniu uczennicy, żadnej patologii. Wszyscy sie świetnie ucza i są grzetniutcy aż miło. Dlaczego wychowawczyni, wiedząc co sie stało, nie porozmawiała z ta dziewczyna, nie pomogła jej? I znowu - NIE MA WINNYCH.... POWINNI WYCHOWAWCE I DYREKTORA WYWALIĆ NA ZBITY PYSK!!!!! PEDAGODZY... :(

Gość edwarda
wziełabym na miejscu jakiejs dziewczyny wzorowej , która lubią, która jest w lasie autorytetem. I wtedy wziełabym za włosy tego gówniarza i szarpneła i powiedziała a chcecie teraz zobaczyc nagiego michałka? kto go rozbierze i zrobi to samo co robi ani? jest chetny, chciałabym zobaczyc u niego łzy . ciekawe czy wtedy nikt tez by nie zareagował? przeciez klasa jest liczna czy az tak głupia ze nie znalazło się kilka osób które odtrąciły by 4 chłopaków? czy naprawde nie byłonikogo?

Najgorsze jest to, że nikt nie czuje się winny. Przerażająca jest tez postawa reszty klasy. Kilka koleżanek próbowało ją bronić, a co z resztą?????? Powinni zostać pokazowo ukarani, ale jak znam życie, to ukręcą łeb sprawie, znajdą jakieś wytłumaczenie, a ci gnoje będa się śmiać.

Gość no nie wiem nie wiem
Nikt nie zareagowal byc może dlatego, że nie lubili tej dziewczynki, albo... nie wiem co? wiem, że mimo wszystko powinni zareagowąc, nawet jak nikt jej nie lubił!!!

Gość edwarda
wiecie co - raz w szkole znęcali sie nad słabsza dziewczyną która przyszła do szkoły sama a inne przyszły juz ze swoimi kolezankami z podstwówek. Tak więc ta co przyszła sama nie miała z kim siedziec w liceum. No i siedli na nią. Po twarzy bili, i popychali, kradli na wfie buty, pisali na tablicy o niej brzydkie słowa, na krzesłach, dogryzali, a ona nie dawała się i nadal sie uczyła, malowała, stroiła, moze była przedmiotem zazdrości? uwazali ze się podlizuje bo nie chodzuiła na wagary- no niechodziła bo nie poto przyszła do szkoły zeby wagarowac. Nie skarzyła sie nikomu , nigdy, normalnie funkcjonuje teraz ale ma depresje ponoć. Ciągle rozmysla o przeszłości, jest niedowartościowana, zestresowana, ma wrazenie ze kazdy ją ocenia i na nią patrzy. stała się smutna, zmęczona i słaba. Kurcze te wszystkie przeszłoście potrafia niezle wpływac na psyche.

Gość hono_rata
"NAUCZYCIELKA PRZYGOTOWYWAŁA APEL" Apel to powinna teraz przygotować i wytlumaczyć uczniom co to jest odwaga cywilna. A ksiądz na lekcji religii całą resztę.

kilka kolezanek próbowalo bronić dlaczego żadna nie poszła po nauczyciela?!!!

Gość edwarda
naprawde nie było ani jednej osoby mądrej w tej klasie? kady sie bał, nikt nie chciał sie brudzic i wtrącac? i gdzie mamy serca? jest znieczulica, a to jest nasza przyszłość? To ja dziękuję to ja juz wole by prezydentem był murzyn, by murzyn uczył nas w szkole, by wietnamczyk leczył. ja dziekuję za takich polaków na jakich wyrasta to pokolenie. az się boje co bedzie kiedys z dzieckiem jak kiedys zdecyduje się urodzić. co mu pokaze zycie? czy w wieku 12 lat juz zostanie matką? czy w w ieku 12 lat juz będzie w poprawczaku? a moze zabije mi matkę? bosze dlaczego

Taa... na innym topiku napisałam, że to niedopuszczalne, to nazwana zostałam \\\"niedoświadczonym dzieckiem\\\" oczywiście odezwała się wieloletnia pracownica szkoły...no to ja dziękuję... pracowałam rok w szkole i mi wystarczy tzw. \\\"doświadczenia\\\", dzieciaki były trudne, ale ja miałam dosyć wieloletnich nauczycieli, którzy \\\"wiedzą najlepiej\\\"

to straszne co sie wydarzylo... po prostu brak slow, ale dlaczego wszyscy oskarżaja nauczycielke, przeciez gdyby nie w klasie oni zrobili by to po lekcjach... dla mnie jest dziwne czemu jej nikt nie pomogl,cala klasa ludzi... oni wszyscy sa odpowiedzialni za jej smierć... :( jakbym dorwala gowniarza to bym mu na zywca obciela wiadomo co :/

pamietam taką scenę z podstawówki do mojej szkoły chodziła upośledzona psychicznie dziewczynka na przerwach chłopcy wkładali jej ręce pod spódnice i obmacywali ( to była jakoś tak 5-6 kl podstawówki) jak dziś pamiętam usmiech jednego z nauczycieli jak zobaczył jak chłopiec bierze ją pod ścianę przy innych i łapie za piersi wszyscy wiedzieli jak traktowana jest ta dziewczynka i nikt nie reagowal...

Gość edwarda
no i my niechcemy by był giertych w szkołach? a ja jestem za giertychem własnie , za pożądkiem, presz z wandalizmem, gejami, zboczeńcami , młodocianymi mordercami, prowokatorami, presz!!! powinna byc religia, patriotyzm w szkołach tak , własnie to sposoduje ze moze da się uratowac ludzi jeszcze, polaków. Powinny byc mundurki a nie prowokacyjne ubrania, makijaze..... giertych nie chce żle, on chce bezpiecznej szkoły, spokojnej. nawet jak trzebabedzie to jestem za kur...wa mac za odprawianiem mszy w szkołach. Bo chyba tylko dobrzy ludzie nie są w stanie zgotowac innym takiego zywota zeby potem się zaijali sami w pokoju.

Gość tttttkkk
A JA [PWTARZAM,MNIE PRZERAŻA POSTAWA MATKI