Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tttttkkk

tej nauczycielki nie było na lekcji 20 minut

Polecane posty

Nie przesadzaj.Ja rozumiem ze informatycy czy lingwnisci nie chca w szkole pracowac ale taka polonistka czy historyk/czka nie maja az takich mozliwosci znalezienia pracy poza szkola. Problem tkwi w samej mentalnosci nauczycieli ktorzy po 5 latach nauki w szkole czuja sie jak alfa i omega i nic im powiedziec nie mozna. Jak moze miec autorytet osoba ktora jest glucha na wszelkie racjonalne argumenty. Jesli dzieciaki probuja pogadac z nauczycielem a tem ich nie slucha i mowi ze bedzie tak bo on tak mowi no to sory ale szacunku nawet najmniejszego on miec nie bedzie.

Gość No właśnie czemu matka
wybacza i uniewinnia katów własnego dziecka??? Ja bym tych gówniarzy złapała i własnoręcznie ukarała,nawet gdybym musiała to póżniej w pierdlu odsiedzieć. Nigdy nie pozwoliłaabym skrzywdzić mojego dziecka.NIGDY!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Biedna dziewczyna przeszła tyle upokorzeń,najgorsze w życiu 20 minut A matka wybacza........................myślę że ta matka obawia się czegoś ze strony rodziców tych chłopaków. Widziałam ułamiki rozmów z ojacami,Kurwa jakbym ich złapała. Ojcowie tłumaczyli się tym ze jak oni chodzili do szkoły to tez różne głupoty robili. Czyli tatusiowie w ten sposób poparli działanie synalków. Dobrze synusiowie robili ze macali dziewczynki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Przysięgam tak jak i tych synów tak i tatusiów za to co powiedzieli ukarałabym. Mam nadzieje że brat tej dziewczyny pomści śmierć swojej siostry. Kurwa jaja upierdolić gnojkom. Chcieli sexu mogli isc do burdelu albo wziąć dziwkę z pod latarni a nie molestować niewinną dziewczynę. Czemu z klasy nikt nie wzywał pomocy??? Gdyby wszyscy zaczęłi robić szum napewno jakiś nauczyciel przyszedłby ich uciszyć,ale widocznie w tej klasie wszyscy to dewiaci i patrzeli z extazą na wyczyny kumpli.

\"a propos czy wiecie ze kazdy nauczyciel-wychowawca musi przygotowywac roznego rodzaju sprawozdania, raporty, plany itd. dla kuratorium? wiecie ile to czasu zajmuje i ile kreatywnosci wymaga?\" Mam wspolczuc? Wiekszosc zawodow wymaga poswiecenia czasu i kreatywnosci. Nie wiem czemu z nauczycielami mialo by byc inaczej.

Gość No właśnie czemu matka.......
a jestem za tym zeby w klasach były kamery. Niektóre szkoły tak robią,ale tajnie bo jakiś durny ministerek jest przeciwny.

Gość ileeeee222
tez jestem zszokowana postawą matki(tam musi być jakieś głębsze dno) ale mimo wszystko ,tu nie chodzi o zadeptane kwiatki ale smierć jej dziecka ,nic tego nie usprawiedliwi ona PIERWSZA zadzwoni do matek tych potworów no mi sie to w głowie nie mieści

Gość Kasia z jej szkoły
a ja mysle ze rodzicy tych chłopaków poprostu bronia synów bo to ich obowiązek a w domu i tak im sie oberwie .

Gość no to masz kiepska
do niebieska sukienka: powiem Ci szczerze ze mnie rozwalasz:) kogo obchodzi jakie jest Twoje zdanie? rynek weryfikuje wszystko! jesli narzekasz ze szkoly nie maja kadr, to Twoje zdanie na temat mozliwosci pracy po polonistyce jest smieszne i nadaje sie tylko jako jakis fenomen ludzkiej pomyslowosci:) jak dla mnie to Ty robisz sie na alfe i omege, chociaz nie masz pojecia bladego o otaczajacym Cie swiecie. a co do tego czy Ci zal czy Ci nie zal, to juz prezentujesz postawe wyjatkowo chamska. bo jesli po ilus latach studiow chcesz komus placic 800-1000zł netto za nauczanie, wychowanie i opieke nad 30stoma albo wiecej rozwydrzonymi gowniarzami, do tego zadasz aby byla to osoba o wybitnej wiedzy i do tego genialny organizator, genialny nauczyciel dzieci i moze jeszcze zeby mial talenty komediowe? a przy okazji masz w dupie jakimi obowiazkami sa obarczani ludzie ktorzy ten zawod wykonuja to zabierz dziecko do prywatnej szkoly to zobaczysz ile naprawde Cie to powinno kosztowac! szlag mnie trafia jak widze takie zenujace podejscie do swiata.

Gość No właśnie czemu matka......
no właśnie to matka powinna czekać na telefony z przeprosinami. Tam naprawdę musi być jakaś głębsza afera. Ta rodzina musi się czegoś bać i to powoduje ze oficjalnie chce oczyścić tych zboczeńców. Nigdy,nigdy bym nie wybaczyła i mściłabym się na kazdym z tych chłopaków powoli i bardzo boleśnie.

Gość hono_rata
A powyższy wpis popełniła zapewne sfrustrowana nauczycielka hi hi :)

Gość No właśnie czemu matka......
o którym wisie mówisz??? jeśli o moim to nie jestem nauczycielką.

Gość ileeeee222
zgadzam się,ojo muszą przygotować plany a ile mają wolnego???co??? moze niech to wezma pod uwage

Gość no to masz kiepska
jestem mezczyzna i nigdy nie wykonywalem ani nie zamierzam zawodu nauczyciela. natomiast te brednie wypisuja tutaj kobiety ktorych dzieci napewno otrzymaja w domu odpowiednia edukacje i pojecie na temat "nauczyciel jest gownem, nalezy go gnoic, cokolwiek zbroisz stane za Toba murem, bo ten zasrany nauczyciel nie bedzie mi tu mowil jak mam wychowywac dziecko". a potem dzieja sie tragedie! zacznijcie ludzie od siebie!

Gość rain killer
A moim zdanie to co się stało jest winą szkoły tylko pośrednio bo nie da się dzieci upilnować cały czas zawsze znajdą czas żeby coś zmalować :| to jest wina rodziców bo to oni powinni wpoić zasady zachowań społecznych i zasady dobrego wychowania a jeśli oni są niewydolni to żadna szkoła ich nie zastąpi to rodzice muszą powiedzieć co dobre co złe i że to co dzieje się np na filmach to fikcja nie realny świat filmy w większości powstają dla rozrywki i są fikcją ale jeśli dzieci nie zdają sobie z tego w pełni sprawy co dorosłym może wydawać się dziwne to są w stanie zrobić dziwne rzeczy np wyskoczyć z okna jak "batman". A co do tych uczniów należy ich przykładnie ukarać i nagłośnić tak dla przykładu.

Gość no to masz kiepska
dobra temat nie ma sensu, bo i tak nikt nie jest zainteresowany poznac szczegoly pracy nauczyciela. kazdy z Was zapewne wykonuje jakis zawod. wiekszosc zawodow ma to do siebie, ze jak sie patrzy z boku to wydaje sie ze to jest proste, latwe, szybko sie to robi. dopiero jak sie tak naprawde zglebisz w temat, jak sie dowiesz ilu rzeczy nie widac na pierwszy rzut oka, ile czynnosci malowidocznych wymaga Twoja praca, ile obowiazkow musisz zabierac do domu, zeby sie wyrobic, to wtedy jest zdziwienie. Wy robicie tak samo! Glupota?

Gość ileeeee222
zabierać do domu?? a jak się pracuję 4 godz lekcyjne na cały etat!!!to co?? ile by nauczyciele chcieli moze godzinkę co ale mnie wk////

czowieku ja proponuje sie nauczyc czytac ze zrozumieniem. Ani razu nie pisalam nic o placach a ty mi zarzucasz ze hce placic nauczycielom 800zl. To po pierwsze. Po drugie nie zycze sobie obrazania mnie tutaj. Moze ci sie nie podobac moje zdanie ale forum jest wlasnie od wyrazania opinii. Wogole nie mam czasu z toba polemizowac bo musialabym odnosic sie do kazdego napisanego przec ciebie zdania. Powiem krotko-czy jestes nauczycielem czy nie mentalnosc twoja jest taka jak wczesniej wspomnialam-ty jestes nieomylny a wszyscy inni to idioci. A jak juz powiedzialam z takimi nie warto rozmawiac bo zaden racjonalny argument do nich nie przemowi.

Gość no to masz kiepska
skad Ty czerpiesz wiedze ile kto pracuje? ja moge obserwowac bezposrednio! praca nauczyciela nie polega tylko na 45 minutowych lekcjach, tak jak praca sekretarki nie polega tylko na odbieraniu telefonow. nie udzielaj sie w tematach o ktorych nie masz pojecia. jaki zawod wykonujesz?

Gość ileeeee222
soboty wolne,wszystkie świeta ,ferie ,wakacje,taki nauczyciel moze chorowac 3/4 w roku i nie jest nietykalny!!!!! spróbuj tak w innym zawodzie hihih świete krowy

Gość kanał kanał kanał
Jestm naucycielką ZArabiam 1000 zł, robię awans. kosztuje mnie to dużo, obowiążkowe drugie studia93tys. za rok), kursy an które idzie jakiś 1000 rocznie, tony papierów, scenariuszy zajęć, imprez. organizowanie imprez dla całej szkoły, apeli, przedstawien, Miesiąc wakacji na pisaniu porządnego roskładu zajęć. plan pracy wychowawcy. plan pracy kółka (prowadzonego za darmo!) Sparwozdania na każdy semestr ze swoich porazek i sukcesów (kanał!) Jakies 6stron maczkiem spowiedzi typu "co robiłeś przez cału semestr" ze szczegółami, godzinami, datami. wszystko z załozeniami, celami, rozpiską minutową, opisaniem współpracy z rodziacmi i środowskiem. debilna edekacja rodziców typu :jak kochać, jak pomagać w nauce, czy dziecko jest dla mnie ważne, tłumaczenie im całego systeku, co, jak , dalczego,. ZApisywanie każdej rozmówki w dzienniku, zeszycie (monitoring kontaktów jako OWD czyli ochrona własnej dupy. I nie piszcie wakacje i wolne tylko URLOP. Tak właśnie, to jest mój URLOP PO CIĘŻKIEJ PSYCHICZNIE PRACY. należy mi się, na całym świecie tak jest i ma to swoje uzasadnienie.

Gość ileeeee222
mam kumpele nauczycielki i widze o której sa w domu na 8 jadą o 12 z powrotem ,zarabiają 1700 i jeszcze krzyk lenie zasrane

Gość no to masz kiepska
do niebieskiej sukienki: Ty obrazasz ludzi wykonujacych zawod nauczyciela i jest okey. ja nie tyle obrazilem Ciebie co wyrazilem swoj poglad na temat Twojego pogladu! nie napisalem nic personalnie skierowanego do Ciebie. a o placach napisalas posrednio uznajac ze czlowiek po polonistyce nie ma co szukac lepiej platnej pracy, a w podtekscie ze nie nalezy mu sie wiecej "po polonistyce". wez czytaj co piszesz!

A wracajac do tematu. Winni sa rodzice-to nie ulega watpliwosci. Winna jest szkola (w tym nauczyciele) udajaca ze nie ma problemow.Zaznacze ze szkola uczestniczyla w konkursie \"szkola bez przemocy\"(sic!). Winna jest klasa ktora na to patrzyla.

Gość łooo matko
saffron: zburzę twoją wiarę w szkołę prywatną i uchronienie w ten sposób syna. Niestety to się nie sprawdza. Wiem z doświadczenia. w szkole prywatnej poniżano w różny sposób, włącznie z biciem pewnego chłopca. W ub. roku sprawa się wydała, ponieważ chłopcy założyli poniżający blog w necie - podszywając się pod tego chłopca. Sprawa została zatuszowana, było kilka idiotycznych spotkań rodziców z wychowawczynią, była obecna dyrektorka i pani pedagog. Nic się nie zmieniło. Sprawę zatuszowano. Obniżono wszystkim zachowanie o jeden stopień, a temu co założył blog - zaniżono bardziej, rodzice udali, że to nie ich problem, grono pedagogów umyło ręce i ...."kazano lubić" ofiarę. Nie lubią go jeszcze bardziej, bo przez niego obniżyli im oceny. Końcówka gimnazjum. Szkoła prywatna.

Gość no to masz kiepska
do kanal kanal kanal nie ma sensu oni i tak nie zrozumieja, bo to jest typ czlowieka ktory nie szanuje tego zawodu. to wlasnie tacy ludzie sa potem winni bledow wychowawczych ktore doprowadzaja do tragedii. zero refleksji tylko bezrozumna niechec. ja tez jako uczen nie palalem miloscia do nauczycieli. ale po paru latach od ukonczenia liceum dotarlo do mnie ile sie nauczylem i ze to co robili bylo konieczne, albo przynajmniej usprawiedliwone tym, zeby mnie zmusic do nauki. wielu moich znajomych ma poglad podobny, jest jednak garstka ktora wyniosla nienawisc do nauczycieli i szkoly ze swojego domu i przekaze swoim dzieciom. patologiczni ludzie!

no to masz kiepska napisalam \"Ja rozumiem ze informatycy czy lingwnisci nie chca w szkole pracowac ale taka polonistka czy historyk/czka nie maja az takich mozliwosci znalezienia pracy poza szkola.\" A ty to tak zinterpretowales: \"o placach napisalas posrednio uznajac ze czlowiek po polonistyce nie ma co szukac lepiej platnej pracy, a w podtekscie ze nie nalezy mu sie wiecej \"po polonistyce\". Podkreslam w tej wypowiedzi slowa \"posrednio uznajac\" i \"w podtekscie\". Czlowieku czytaj ze zrozumieniem a nie wmawiaj mi jakies \"podteksty\". Nie obrazasz mnie? Cytuje \"kogo obchodzi jakie jest Twoje zdanie?\", \"to juz prezentujesz postawe wyjatkowo chamska\", \"a przy okazji masz w dupie\". Moze to nie jest bezposrednia obraza bo zaraz powiesz ze obrazasz tylko moja postawe. Ok generalnie po mnie to splywa szczegolnie zwazywszy na to ze obrzucasz \"moja postawe\" epitetami wkladajac mi w usta rzeczy ktorych nie powiedzialam. Prosze cie czlowieku czytaj ze zrozumieniem i wyciagaj wnioski a nie wmawiaj mi jakies \"podteksty\" i nie tlumacz mi co mialam \"na mysli\". A teraz czekam na fragment gdzie ja obrazam nauczycieli. Napewno bedzie podobny do przedstawionego na poczatku. Nawiasem mowiac jaki ty zawod wykonujesz?

Gość hono_rata
Nauczyciele zarabiaja tyle, ile pracują. 4 godzinki dziennie - góra, wolne soboty, niedziele, zero nadgodzin, wolne wakacje, ferie, "długie weekendy" i jeszcze obrażeni, że tak mało zarabiaja i konspekty muszą pisać.. Pensum - bodajże 18 godzin w tygodniu. Idźcie pracowac do prywatnej firmy, gdzie sie pracuje naprawdę, a nie "otwórzcie zeszyt ćwiczen i róbcie". Sfrustrowaną nauczycielką jest zapewne "no to masz kiepska" :D

Troszkę sobie poczytałem . Tą nienawiść jaką większość z was przejawia do nauczycieli . I tak się zastanawiam , czy wszyscy tak lekko mają w domu , bez problemowo z dziećmi ? A może nauczyciele mają wychowywać wasze dzieci ? Bo chyba by było tak lepiej , przenieść cały ciężar obowiązków rodzicielkich na szkołę !!! Moja żona jest nauczycielem i nie jednokrotnie szlag mnie trafią że nie ma na nic czasu . Że musi , odrobić pracę domową przygotowując się do pracy . Potrafi siedzieć całe wieczory i coś tam dłubać . O tych wszystkich kursach już nie mówie ile to kosztuje , ile ich trzeba zrobić w roku aby być aktywnym nauczycielem . A zarabia tylko 1500zł jako nauczyciel mianowany . Nie pracował bym w tym zawodzie na nic , za żadne pieniądze gdy widzę gdy przychodzi czasami rozżalona i wszystkiego po dziurkie w nosie . BO jakkiemuś rodzicowi coś się nie bardzo spodobało . Większość z wypowiadających się tu ma jakąś pracę zawodową którą z chwilą wybicia godziny zapomina o niej i cieszy się sowim życiem prywatnym , nauczyciel nie może o tym myśleć . A po za tym łobuzów trzeba by było ukarać jak dorosłych , i odpowiednio nagłośnić w tv . I jeszcze jedno , a może by tak nie jeden zajął się bardziej tym co dzieci robią ze sobą a nie ślęczał przed komp. przed tv czy kinem domowym ?

edwarda fanko Giertycha masz nadzieje że to jednak będzie pożądek a nie porządek!!!! bardzo ta sprawa mnie bulwersuje... chłopcy powinni odpowiadać jak dorosli za usiłowanie zbiorowego gwałtu, za taki czyn kara 12 lat kicia... może tacy gnojkowie nauczyli się innego sexu, hehehe wszyscy wyrokowcy mieli z nich fajne dupki... bo dziś widziałam ich zdjęcia.. dosłownie żółtodzioby i tyle!!! tyle jest na ten temat plot... tu wpisuje sie koleżanka Ani... moderatorka kasuje temat!!! to jest wstrzasające... co ta dziewczyna przeżyła, została poniżona, upodlona na oczach całej klasy i nikt jej nie pomógł.... chłopcy zabawiając się... zrobili jej ogromna krzywdę... a gdzie byli pozostali koledzy kolezanki ??? ich to rajcowało takie sceny??? czy po zajsciu ktoś przekazał info do dyrekcji czy pedagoga??? czy chodzili sobie i plotkowali po kątach??? ja absolutnie nie obwiniam nauczycielki... takie zachowanie, gównarzerii to sprawa domu- rodziców- jakie im zaszczepiono wzorce etyczne, nauczycielka ma w klasie 30 - ro takich gląbów, a rodzic w domu 1-3 , to jest skala problemu, widziałam wypowiedzi tych małoletnich zboków tatusiów - to dopiero żenada??? słoma z butów wystaje... porachunki miedzy zwaśnionymi rodzinami, tatusiowie chłopców zboków i mamusia Ani ... a Ona za to zapłaciła najwyższa ceną własne życie!!!!

Ja jestem daleka od wpajania dzieciom nienawisci do nauczycieli. Wrecz przeciwnie maja ich darzyc szacunkiem i koniec. A co ja mysle na ich temat to juz sprawa miedzy nami.A co do czasu pracy.epiotr nie tylko nauczyciele pracuja wieczorami. Nie tylko nauczyciele przychodza sfrustrowani do domu. Nie tylko nauczyciele sie szkola za wlasna kase i nie tylko nauczyciele maja stresujaca prace. Nie rozumiem wiec czemu ta grupa zawodowa az tak narzeka. A co do wychowania to rowniez uwazam ze sa od tego rodzice a nie nauczyciele. Denerwuje mnie jednak zachowanie tych ludzi bo oni rowniez maja wplyw na nasze dzieci. Czesto negatywny niestety.

Gość tak tez mozna
mnie zastanawia jakie te łobuzy mialy wzorce w domu, ze w ten sposób rozwinęła się sprawa nieodwzajemnionego uczucia któregoś z nich - dziewczyna mu się spodobała i to bylo początkiem tej sytuacji. Widać, ze byla wrazliwa, inna a dla grupy to jest powód, żeby zrobić z kogoś kozła ofiarnego. I powiem Wam jeszcze coś - mogło być tak, ze tej dziewczynce jednocześnie zazdroszczono np.urody (dziewczyny) i traktowano jako inną (zbyt wrażliwa). Mialam taki przypadek gdy chodziłam do szkoły - chodziła tam dziewczyna, ktora jak jedna z 3 w klasie byla w szkole muzycznej. Jej rodzice się rozwiedli, wszyscy o tym wiedzieli, potem podobno to ona jako jedyna z tej trójki poszla dalej w tym kierunku i zostala muzykiem. Tez jej dokuczano, była inna, zbyt wrażliwa, nie integrowała się z klasą, bo ciągle sięprzygotowywala do konkursów, egzaminów. Wszyscy wiedzieli, ze jest popychana i glownie chlopcy z niej zartują, ale wychowawczyni uznala, ze"to taka mimoza". W pewnym momencie -juz nie pamietam pojakim czasie - matka albo ojciec tej panny(nie pamiętam)przydybali gówniarzy pod szkołą i po prostu im przylali, bo wychowawczyni trzymala stronę klasy i bagatelizowala sprawę. I wtedy się chyba trochęuspokoilo.