ski 0 Napisano Styczeń 21, 2007 to ma ktoś jakieś ostateczne porady? ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anka666 Napisano Styczeń 21, 2007 Cześć! W piatek byłam na wizycie , miałam zmieniany drut i zapłacilam 150 zł. A ile Wy płacicie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malutka22 0 Napisano Styczeń 21, 2007 kamyk22, no ja mam wyrwane na górze zeby(tylko nie jestem pewna co do jednego):) . mam wyrwaną trojke u gory i potej samej stronie na dole jednego zeba - szostke. kurde wiecie co. chyba ten kto wpadl na pomysl wyrywania zebów byl pojebem bo wyrwal mi z jednej stony dwa zeby a z drugiej mam ani jednego nei wyrwanego takze widac wielka roznice iedzy prawa stroną a gorną mojego uzebienia. po prawej stronie(patrzac w lusterku:) mam o wiele mniejsza wade, bo zeby nie sa az tak bardzo odchylone do przodu. z kolei z lewej strony jest tragicznie. ząb ewidentnie wystaje poza wszystkie(no i obok niego drugi tez dosc sporo), no a na dole tomam wykrzywionego tragicznie jednego zeba. taki smieszny jest. ZADNEJ LUKI NIE MAM!!!!!! wszystko sie poprzysuwalo do siebie i ciasno jak pieron !!!!! mam wąską szczeke , to jest oczywiste na 100%.... a Ty kamyku jak tam? jaka jest Twoja sytuacja. Cala słońce, co tam u Ciebie?:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Styczeń 21, 2007 Malutka22, u mnie w porządeczku:) Właśnie oglądam fajny horror na HBO 2 \"Egzorcysta\". Uwielbiam horrory:) A propo Twoich ząbków... Zastanawia mnie... Ty masz tylko te przednie górne siekacze wychylone w stronę przedsionkową brzegiem siecznym czy całą szczenę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MalutkaMałaJa 0 Napisano Styczeń 21, 2007 Aparatka, po co czytałaś te głupoty? Niedobra dziewczynka:) Ja przeczytałam dopiero po usunięciu, pewnie wcześniej też bym się przestraszyła. Można spać, ja spałam jak niemowlę, byłam zmęczona zabiegiem. Fakt, bolało trochę, no ale po tabletce przestało (bolało po zabiegu, a nie w trakcie). Zobaczysz, będzie dobrze. Obiecuję Ci. Mówię Ci to ja, po usunięciu dwóch paskudnych wrośniętych (jedna w poprzek rosła) ósemek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Styczeń 21, 2007 \"Przednie siekacze\" :D To się popisałam :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ski 0 Napisano Styczeń 21, 2007 ja napisalam że piekło ale to zależy .. no wiesz ta osoba która to miała to jej wrostło i miała na chirurgi wycinany Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamyk22 0 Napisano Styczeń 21, 2007 Malutka22 kurcze to rzeczywiscie mialas przejscia, chyba trafiłas na nikompentnego ortodonte ( nie słyszałam o tym zeby trojki wyrywac) ja nie mam pojecia czy mam waska szczeke czy nie- na gorze mam wszystkie 32 zeby i zadnych stłoczeń, ttlko te cholerne 1 i 2 ( i moze troche 3) wystapiły przed szereg na dole nie mam po jednej stronie 6 ( próchnica ja zjadła) a po drugiej 5 ( wrodzony brak) ale zadnych luk nie mam wszystko ładnie sie zeszło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Styczeń 21, 2007 Moja rośnie w strone policzka:-), chyba rośnie bo jej nie widze jeszcze:-), reszta jest ok na dole nawet jedna cała wyszła:-), nie czytam juz nic i nie chce czytać, bo to jak opowiesci z rzeźni;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ski 0 Napisano Styczeń 21, 2007 a po założeniu aparatu ile dni dochodziłyście do normalnego życia czyli kiedy skończyły się papki, proszki od bólu itp? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malutka22 0 Napisano Styczeń 21, 2007 Cala....poleciałaś tym textem ostro :P ja nie mam pojecia .... bo alo mam rzeczywiscie gorna bardziej do przodu, albo...dolną bardziej do tyłu. wydaje mi sie ze siekacze są tylko wychylone a reszta jest w porządku - równo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Styczeń 21, 2007 Dobra ja uciekam spać:-) słdokich snów!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Styczeń 21, 2007 ski, jakies 4 dni i bedziesz zapominała ze masz aparat, a tabletki przeciwbolowe, ja nie brałam takze trzymaj sie dzielnie jutro:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Styczeń 21, 2007 No to jeśli masz tylko te \"PRZEDNIE SIEKACZE\" ;) wysunięte to z nimi nie powinno być większych problemów. Aparacik pokaże im gdziejest ich miejsce. Natomiast pozostaje kwestia żuchwy... Bo jeśli ona jest cofnięta to masz tyłożuchwie, więc witaj w clubie :D:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ski 0 Napisano Styczeń 21, 2007 dzięki aparatka- aż mi się lepiej zrobiło:* to dobranoc dobrych snów ci życzę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Styczeń 21, 2007 Dobranoc aparatka- :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malutka22 0 Napisano Styczeń 21, 2007 wiec.... pochodze na RORATY ,TAK? :p hehehe no to nie za ciekawie. jesli mam mlaskać jak koń i dziwnie mówić to nie chce wiedzieć jaką mam wade :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malutka22 0 Napisano Styczeń 21, 2007 dobranoc ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ski 0 Napisano Styczeń 21, 2007 teraz naprawde spadam. PAPA 3majcie kciuki, martwie się jak mnie przyjmą z aparatem tylko:( dobranoc:* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Styczeń 21, 2007 Buehehe:D Do rorat masz jeszcze niecaly rok, tak więc spoko loko;) Pozatym na \"te\" roraty możesz się przygotowywać kiedy stwierdzą u Ciebie taką samą nieprawidlowość jak u mnie czyli źle położoną szóstkę, która blokuje żuchwę w kierunku doprzednim, a to jest baaardzo mało prawdopodobne. Jeśli masz tyłożuchwie takie prawdziwe tyłożuchwie to pozostaje twinblock, wyciągi i inne cuda... Bo na operacje pewnie się nie zdecydujesz :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamyk22 0 Napisano Styczeń 21, 2007 dobranoc :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cala 0 Napisano Styczeń 21, 2007 Wszystkie się rozchodzicie, więc ja też zmykam do oglądania filmu... Kolorowych snów jak gumki do aparatów :):):) Dobranoc :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malutka22 0 Napisano Styczeń 21, 2007 no to ja tez spadam, ale nie spać... tylko ryć :/ fuck.... przesraniutkie to życie przed sesją.... buziaki dziewczynki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Styczeń 21, 2007 Wiajcie Maleństwa:* Melduję posłusznie że jeszcze żyję, nerki nie zaatakowały, ale od poprzedniej nocy trawi mnie goraczka, niwyjasnione sa jej przyczyny wiec rano udaje sie do lekarza:( tymczasem uciekam z powrotem do lozka, poplywac sobie:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MalutkaMałaJa 0 Napisano Styczeń 21, 2007 To ja też zmykam. Dobranoc Dziewczynki Sunshine, trzymaj się i śpij bez bólu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kociulinda 0 Napisano Styczeń 21, 2007 Emma - podobno wlasnie Damon skraca czas leczenia nawet o 6 m-cy. Ale mam troche dystans do takich rewelacji, po prostu zdaje sobie sprawe z potegi marketingu :))) Ma slabszy nacisk, ale sam bardziej \'pracuje\' niz zwykle aparaty z gumeczkami. W moim rozumieniu, upraszczajac sprawe, Damon sam sie \'sam\' caly czas stopniowo zaciesnia - stad mniejsza czestotliwosc wizyt, mniejszy nacisk i tez mniejszy bol. Teraz zjarzylam,ze pewnie dlatego po zalozeniu mnie w ogole nie bolaly zeby i nie bola. Ale kto wie, co bedzie jak mi pani orto wymieni drucik :) A serniczek, ech... Za granica to marzenie kazdego Polaka... U mnie jest godzine wczesniej, Wy juz pewnie kimacie :) Tez sie zbieram. Dobranoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Styczeń 22, 2007 Cześc dziewczyny:-), u mnie znów kolejny deszczowy dzień no i nie moge iść w środe wyrwać zęba bo jak jastem przeziebiona to nie moge, nie dobrze tak juz bym miała za sobą pójde w nastepna srode:-), no chyba ze znów cos się przytrafi:-) teraz sie wygrzewam zeby jak najszybciej przeziebienie sobie poszło:-) Dora gdzie ty sie podziewasz jak zateskniłam za toba, tabelkami i nowościami zwiazanymi z aparatem:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Styczeń 22, 2007 Hej, jestem, jestem :) Wczoraj miałam gości i nie siedziałam w necie. Tabelka aktualna jest! :) Dlaczego nie można wyrywać zęba przy przeziębieniu? Wy tak sobie gadacie o aparatach i gumkach, a ja....., na razie nie mam nic na ten temat do powiedzenia :-( Za 2 tyg. dopiero wizyta u orto. Codziennie oglądam moje piętrowe zęby i cieszę się, że już niedługo ich kres :) Cały czas boję się wycisków, że będą odruchy wymiotne :O Długo tą paćkę trzyma się w ustach? Wiem, wiem, że to nic nie boli i nie ma odruchów, ale ja jak dotykam szzcoteczką do ostatnich zębów to niedaleko do \"cofki\" :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Styczeń 22, 2007 Ta mase trzyma sie w buzi około 10 sekudn, no moze 15, a wyrwac nie moge bo podobno gojenie ranki trwa długo lepiej byc zdrowym:-) Dora jeszcze sie nagadasz o aparacie aż wszyscy dookoła bede mielki dośc oczywiście tu na forum nigdy nie jest dość:-):-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Dora* 0 Napisano Styczeń 22, 2007 To fajnie, że tak krótko!!!! ...sie trzyma tą breję :) I tak już dookoła truję tylko o aparatach :D Zmykam do pracy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach