beata_81 0 Napisano Grudzień 11, 2007 Witam Dziś mija tydzień z aparatem na dolnych zębach, wszystko jest ok, tylko mam takie zgrubienie na policzku od pierścienia. Boli mnie to i nawet wosk nie pomaga. Czy macie na to jakąs radę???? pozdrawiam :))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Drobny aparat P Napisano Grudzień 11, 2007 Ja się męczę jeszcze z aparatem rozszerzającym... Mam go równy miesiąc, czyli jeszcze dwa. Denerwuje mnie, aczkolwiek idzie się przyzwyczaić :D myślicie, że opłaca się założyć porcelanowy na pierwsze zeby a na resztę metalowy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TruskaweczkaGoya 0 Napisano Grudzień 11, 2007 Beata_81 na to nie ma rady. Samo minie. A jesli naprawde mocno cie poobcierało. To idz do sklepu stomatologicznego, tam napewno coś na to poradzą. Acz kolwiek, nie sądze, żeby dobrze przyklejony wosk nic nie dawał, moze dajesz go za mało, albo przykjlejash w złe miejsca, no nie wiem. Ja nie mialam takich problemów, ale wiem że istnieją specjalne włyny i maści na takie obtarcia, mogę Ci polecic jedynie taka fajną strobke dotyczącą aparatu: http://ortodoncja.blog.onet.pl/ I tą stronę polecam każdemu, bo mozna się wiele dowiedzieć. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beata_81 0 Napisano Grudzień 11, 2007 dzięki TruskaweczkaGoya może faktycznie daję za mało wosku, sama nie wiem. W każdym razie mam nadzieję, że przejdzie. pozdrawiam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość laponkammm Napisano Grudzień 11, 2007 mam pytanie, czy to mozliwe ze mam zalozone separatory i jednoczesnie aparat ( luk, zamki, gumki ) bez pierscieni? prosze o odpowiedz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kinaa Napisano Grudzień 11, 2007 hmm dobry pomysł :d czerwono zielone :D tylko kurde 29 ide na wesele :D:p i nawet nie wiem jaką kiecke będę miała :D musze wziąc jakieś pasujace do wszyyystkiego :D:P a z tym bedzie problem ;d;] aaaa jutro wielki dzien :D o godzinie 17 bede nosicielką żelaza:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kinaa Napisano Grudzień 11, 2007 http://www.bracesrcool.com/painter.html a tu macie fajna stronkee :D:P zajrzyjcie :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tez mam aparacik 0 Napisano Grudzień 11, 2007 Kinaa >> czyzbysmy sie razem na weselu bawili?? :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
magdazet 0 Napisano Grudzień 11, 2007 Fajnie, że pomysł sie wam spodobał...mnie też się spodobał, jak usłyszałam go od klamaji, kóra kiedyś powiedziała, że albo miała, albo będzie miała...w każdym razie wszystkie gratulujemy pomysłowości klamaji:D Będziemy miały uśmiech w kolorze elfów świątecznych:) ciekawe jak wyjdzie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TruskaweczkaGoya 0 Napisano Grudzień 12, 2007 Fajna ta stronka z dobieraniem kolorków do aparaciku:) Można sobie zobaczeć jak to mniej więcej wygląda. Pokąbinuję jeshcze, ale myślę ze czerwono-zielone wygrają:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kinaa Napisano Grudzień 12, 2007 hahah :D:p juz mam aparacik od 3 godzin :D mm :d narazie jest spoko :D:P xD ;P MAM Gumeczki złote :D ładny koloreek :D hihi :D:p a co do tej stronkii :d to fajna fajna :D:p dobrze ze ja znalazlam :D ale sczezrze mowiac to nie ten sam efekt co na prawdziwych szczekach :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mikulinda 0 Napisano Grudzień 12, 2007 Dzisiaj mialam pierwsze podkrecanie. Jakos przezylam, nie bylo mile.Mialam zakladane metalowe ligaturki na gorna 1 i dolna 1 i 3, zeby mocniej dzialalo. Na pozostale zabki mam rozowe gumeczki, sliczne! No i pierwszy miesiac noszenia za mna:) Wiem, bedziecie sie smialy, ze dopiero miesiac, ale mi naprawde szybko minelo i naprawde polubilam ten moj aparacik! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KarolcIa OsOs 0 Napisano Grudzień 12, 2007 Może Mi ktoś powiedziec Czy ja mam Jakaś fobie czy jak .. Bo zawsze gdy z kim rozmawiam pierwsze co robie to patrze na zeby.. czy znam ta osobe czy tez rozmawiam z nia pierwszy raz! dziwi Mnie to.. bo nigdy tak nie miałam nie zwracałam uwagi a teraz nie patrze na nic tylko zęby ..! i moge nawet najmniejsza wade dostrzec ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka z większym stażem 0 Napisano Grudzień 12, 2007 Karolcia - mam to samo :D oprócz zębów mam jeszcze inną obsesję - piersi :P - więc siła rzeczy też na cycki się kobietom gapię :P :P hehe :) to normalne, podobno jak się jest w ciązy to się zaczyna wszędzie widzieć babeczki w ciąży - po prostu wczesniej się tego nie dostrzegało :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
magdazet 0 Napisano Grudzień 12, 2007 Ja też to amm...i od razu jak mi się nie spodobają ząbki, to sobie takką własną opinię wyrabiam, ale taką nie ważącą tylko taką własną...to takie moje zboczenie już od jakiegoś czasuxD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tez mam aparacik 0 Napisano Grudzień 13, 2007 aparatko >> wnisokuje, ze Twoj skarb masz rownie sliczny jak zabki :D Nic tylko pogratulowac :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agaca 0 Napisano Grudzień 13, 2007 TruskaweczkaGoya Masz 13 lat i chodzisz do podstawówki? Jak to? Ja mam tyle samo i chodze do gimnazjum... A tak wogóle to normalnie ja to mam pecha. Akurat dzisiaj 13 ;/ Nie poszłam do szkoły bo jade za chwile do orto... a czego? Przy jedzeniu piętki chleba odczepił mi sie drucik z jednej strony :/ Jak orto weźmie ode mnie choć troche kasy to zatłuke ją chyba... Rodzice mają teraz duże wydatki. I jeszcze zbliżają się święta. Ja to mam pecha :( :( :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zmartwiona8888 Napisano Grudzień 13, 2007 hej :) Czy ktoś z was orientuje się może ile kosztuje takie ścieranie zębów zamiast ich usuwania? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka jedna zołza 0 Napisano Grudzień 13, 2007 hej nie wiem czy to pytanie bylo czy nie ale tyle tu stron że szczerze powiedziawszy nie chce mi sie tego wszytskiego czytac :) A więc mam pytanie: Czy po zalożeniu aparatu na dolny łuk oplata za wizytę jest podwójna? tzn jak teraz płace na nią 100zł to jak będę miala 2 aparaty to będzie to wynosić 200zł ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka z większym stażem 0 Napisano Grudzień 13, 2007 też mam aparacik - hihi właśnie nie ale pracuję nad tym :P :D i dlatego mam obsesję :P takie ścieranie zębów zamiast usuwania to stripping ale nie wiem ile kosztuje, zapewne zależnie od gabinetu.. co do dwóch łuków - ja nosiłam jeden więc wiem tylko od innych którzy nosili dwa - oni płacili podwójnie.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klamaja 0 Napisano Grudzień 13, 2007 słyszałam ze to róznie bywa z tą o płata, ja na szczeście płace tylko o 10 zł wicej- znaczy tak płaciłam 50 a teraz 60 zł, ale słyszałam ze niektórzy np. jak mieli wizyty 60 zł to płaca 100, ale wszystko zalezy od ortoo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka z większym stażem 0 Napisano Grudzień 13, 2007 mój brat płacił za jeden łuk na kontrolce 150zł a za dwa płaci 200, wiec to tak nie do końca dwa razy tyle na szczęscie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka jedna zołza 0 Napisano Grudzień 13, 2007 aha dzieki :) a wlasnie wam nie proponowal ortodonta zalozenia na dol ? bo ja mama proste zeby na dole i nie zamierzalam zakladac aparatu na dol a orto poweidzial ze lepiej zalozyc.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka z większym stażem 0 Napisano Grudzień 13, 2007 ja nie miałam, ale u mnie nie było wady zgryzu tylko ząbki krzywe. jak jest wada (nawet jeśłi zęby są proste na dole a na przykład minimalnie jakoś przesunięte w jedna stronę lub drugą względem górnych itp) zryzu to nawet jak wyprostujesz górę to sie cofnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tez mam aparacik 0 Napisano Grudzień 13, 2007 aparatko >> ale Ty cholercia kusisz... intrygujesz... nie wiem jak to nazwac ;) Powiesz mi skad wziac druga tak zadbana kobietke?:P Nie masz siostry blizniaczki?:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka z większym stażem 0 Napisano Grudzień 13, 2007 też mam aparacik - niestety, mam tylko 11 letniego brata :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tez mam aparacik 0 Napisano Grudzień 13, 2007 To raczej poza obszarem moich zainteresowan :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka z większym stażem 0 Napisano Grudzień 13, 2007 obawiam się że w drugą stronę byłoby tak samo - no chyba że dysponujesz jakąś super kolekcją wypasionych mieczy średniowiecznych itp potwornościami :P bo to u mojego brata mocno na czasie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tez mam aparacik 0 Napisano Grudzień 13, 2007 Nie nie, to ja jednak wolalbym Ciebie ;) Wiem, wiem, cholercia, spoznielm sie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość link nie działa O Napisano Grudzień 13, 2007 czy Dora założyła w końcu aparat? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach