Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gawi

Własnoręczne ozdoby, prezenty na BOŻE NARODZENIE !!! REAKTYWACJA

Polecane posty

tuurmo - szyszki... Chyba przemyślę ten pomysł w sensie praktycznym :D I te orzechy co potem - powiesiłaś je po prostu na choince? Ja ostatnio kombinuję nad łańcuchem z makaronu... Strasznie mnie \"wziął\" ten pomysł, ale nie wiem, czy jest dośc makaronów w różnych kształtach, żeby miały dziurki... A właśnie byliśmy razem znów w jakimś budowlanym i nas olśniło - będziemy w tym roku miec już własną choinkę... :D:D:D

te laski cynamonowe kupie napewno, bo pieknie pachniało od tej swieczki.A najlepsze jest to że swieczka sie wypaliła a laski są nieruszone, wiec moge je ponownie uzyc do nowej swieczki.Ale chce zrobic kilka dlatego musze dokupic wiecej tych lasek :)

Fajne postaci można wyczarować z makaronów,niestety,ja nie umiem.

Szyszki i orzechy można wieszać na choince, można ich też użyć do stroików. Ja zrobiłam również tak, że do niedużego wiklinowego koszyczka wsypałam te orzechy, na nich położyłam małe świece (tealight), dodałam ususzone plasterki pomarańczy, trochę zielonego mchu z lasu i bardzo ładny stroik-świecznik wyszedł.

Ja jeszcze robiłam ze sztywnego kolorowego kartonu wycinanki takie ażurowe w kształcie dzwonków, aniołków itd. Potem można zawiesić na choince lub w oknie. Ja wieszałam część na takim dużym bluszczu, który rośnie w salonie :)

Gość skad wziac taki susz
dziewczyny jak ususzyć plastry pomaranczy ?

Pomarańczę pokroić w plastry, położyć na kartkach papieru i na kominek lub kaloryfer. 2 - 3 dni i gotowe. To samo można robić z cytryną i jabłkami, ale uwaga! jabłka się zwijają. Żeby były płaskie, trzeba je włożyć w gazetę i przycisnąć między grubymi książkami :)

Gość skad wziac taki susz
Tuurmo,bardzo dziękuję,kochana jestes 🌼

Gość gawi
ja jabłuszka zamiast w gazety wkłądam w czyste kartki, ponieważ gazety farbują i później na jabłuszku masz literki odbite

Gość 13matiii
a wiecie gdzie mazna znależc ciekawe ozboby z papieru na gwiazdke

Gość Patra
Hej wszystkim mam mały problem nie wiem jaki wlasnoreczny prezent zrobic na gwiazdke pomozcie mi prosze:) czekam na propozycje patrycja

Gość Patra
Hej to znowu ja Patra mam te okropny problem a musze jakis wlasno reczny prezent tez zrobic kupilam kartke swiateczne i taka choinke z cukierkami w srodku i jeszcze wlasno reczny prezent dla mamy i taty patrycja

Miałam niedawno urodziny i dostałam wspaniały prezent. Kalendarz, wykonany z eleganckiego kolorowego kartonu (ten akurat jest na ciemnozielonych kartach A4 - do kupienia w każdym sklepie plastycznym). Jest osobna karta na każdy miesiąc, na nią naklejone zdjęcia wycięte z jakichś kolorowych magazynów - różnego formatu, większość bardziej kwadratowa, niektóre mocno wydłużone prostokąty. Na górze karty wypisane są nazwy miesięcy, a na dole, albo z boku (zależy jaki kształt ma zdjęcie) srebrnym długopisem wypisane są dni, niedziele zaznaczone innym kolorem. Właśnie przyczepiłam listopadową kartę do ściany za pomocą takiego klipsa do papierów - uszko klipsa zahaczyłam o wbity w ścianę gwoździk. Wygląda super. Ten \"mój\" kalendarz ma jeszcze śmieszną cechę, że każda karta obejmuje dni od 22 jednego miesiąca do 21 kolejnego, bo mam urodziny właśnie 22 :) Ja się z tego prezentu bardzo ucieszyłam, jest bardzo elegancki i oryginalny, a jednocześnie łatwy do wykonania i każdy może go dostosować do gustu obdarowywanego wybierając kolory kartonu i zdjęcia.

Fajnym pomysłem jest zrobienie dla dziecka kalendarza adwentowego. Na większym kawałku materiału trzeba umocowac odpowiednią ilość woreczków, wszystko powinno być w świątecznych kolorkach, woreczki mogą być przewiązane złotą wstążeczkę, mogą mieć wyhaftowane numerki. Do woreczków wrzucamy cukierki - super sprawa :)

co do zdób choinkowych, to suszone plasterki cytryny lub pomarańczy pomalowałam lakierem do paznokci ktory mial brokat-pieknie beda sie blyszczec.Można bezbarwnym i posypać brokatem, a potem siup na choinke ;)

Gość Patra
No dalej dawajcie pomysły na własnoręczne prezenty na gwiazdke am nadzieję że macie dobry pomysł:) Bo ja nie mam żadnego :( buziaki papa :* pozdrawiam wszystkich patrycja

Gość Bezimiennik

Gość Bezimiennik
hello hello hello hello

Gość Patra
Juz nie dlugo gwiazdka :):):):):):):):):):):):) Ale sie ciesze:):):):):):):):) Robie takie puzki ale ten kto sie nie cieszy to robi takie buzki :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

Gość pomysłowadobromirka
up up ! dziewczyny ! konec pomysłów ? 1.grudnia już ! 3 tygodnie do świąt ! ;)

jesli ktos potrafi to dla ukochanego moze zrobić film na płycie-wspólne zdjecia+jakas fajna muzyka w podkładzie. można uszyć fajne poduszki-są takie mięciutkie materiały a na brzegach przyszyc koraliki-perełki albo jakaś ozdobna wstążke, tasiemke dla rodziców-można wykonać album ze zdjęciami-od czasów ich narzeczeństwa do narodzin dzieci itd.Niektórym może sie łza w oku zakrecic.Albo powiekszyc ich zdjecie z jakiesc imprezy albo wycieczki z czasow narzeczenstwa, zamienic na czarno0-białe i w ramke-to moze troche kosztowac ale jak jest wiecej dzieci to mozna sie złozyc

dla mamy albo siostry zrobic wazon na kwiaty-albo kupic taki calkiem bezbarwny albo z butelki, cienkiej i dłuższej.Na wierzch przykleic koraliki, suszone plasterki małych cytryn,namalowac jakies wzory farbami do szkła dla taty albo brata mozna z masy solnej zrobic popielniczke-jesli pala i nie potrafia sie niestety odzwyczaic.Może byc postać nagiej kobiety, albo popielniczka w kształcie fajki

na choinke mozna powiescic piórka kolorowe na nitce-beda swietnie wygladały...