Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magda30755

brzuchatki z Łodzi

Polecane posty

Gość myszka24
bardzo prosze zapytaj jakie tam są warunki

Gość myszka24
a tak wogóle to chodze do doktora opinca i jest fajny

myszka..ja mam znajoma ktora rodziła 2 miesiace temu w Matce Polce...było fatalnie,lekarz i polozna ja zosatwili sama i dopiero jak jej maz wkroczył i zapowiedział ze za takie zachowanie nie zaplaci ani złotowki to zmienili podejscie...ale w łape dał..

Gość myszka24
o jezu to gzdzie rodzić?????///

dziewczyny polecaja Rydygiera-jest to jedyny szpital w Łodzi co ma znak Przyjazny dziecku:) Ja wybrałam Madurowicza..bo dobrzy specjalisci( cała przyrodnicza tam prawie jest),niezłe warunki;oddział neonatologii, dobre opinie dziewczyn co tam rodziły...a i podobno nie ma łapowkarstwa,ale w to to nie wierze:)

myszka nie martw sie ja mam termin na koniec kwietnia to dam znac jak było i bedziesz miec opinie z pierwszej reki:):):):

witam was serdecznie dziewczyny ja córke rodziłam w szpitalu jordana i tak sobie wspominam natomiast teraz rodze w madurowiczu i szukam pilnie położnej. Moja bratowa niedawno rodziła w madurowiczu i była zadowolona mój lekarz , który prowadzi moją ciąze pracuje w madurowiczu a w rydgierze byłam dwa razy na oddziale w pierwszej ciązy ale nie zdecydowałam sie tam rodzic więc nie wiem jak jest na porodówce ale na dole było w miare ok. Jeśli któraś z Was drogie łodzianki zna jakąs fajną położną z Madurowicza dajcie znać. dzięki

mimi poszukaj na forum gazeta w czesci łodzkiej ..dziewczyny pisały tam o poloznej Pani Ani,ale kontaktu nie znam:( Ja tez wybrałam Madurowicz:)

jackpot na kaminskiego jest dudarewicz za genetyczne płąciłam 150 płyte miałam nagrana i na zwykłym tez nagrywa bo widziałam jak wychodziły kobietki z płytami tylko nie wiem jaki koszt

wiecie co dziewczyny poczytałam to forum mam nazwiska teraz czeka mnie bojowe zadanie o numery telefonu ale dzisiaj to już chyba wymiękam jeśli ktoś moze jakimś cudem zna to proszę zlitujcie się. kasik a juz myślałam że może się spotkamy prawdopodobnie jesteśmy w jednym wieku. pozdrawiam was i milutkich snów.

Hej! Ja urodziłam 10 dni temu synka w Klinice Medycyny Matczyno Płodowej CZMP (porodówka II) i było super. Mój pierwszy synek 2,5 roku temu równiez tam przyszedł na świat drogą cięcia cesarskiego. Zarówno poród naturalny jak i cc miło wspominam, również pobyt na oddziale. Za pierwszym razem tylko była chamówa na Izbie Przyjęć. Nikomu nic nie płaciłam, przy porodzie nie mógł być mój ginekolog, ale wszyscy byli w porządku. Może dlatego, że jestem lekarzem, ale myślę, że to bardziej kwestia nastawienia do ludzi :) Przeczytałam ten mój wpis i normalnie wyłania się z tego sielanka :D a jednak ... poród boli jak jasna cholera. Ale wszystko można przeżyć zwłaszcza w miłej atmosferze.

Gość rodzilam w ICZMP
wszystko zalezy na kogo sie trafi, ja mialam znajomą polozna, ktora sie mną zajela, jednak pod koiec musiala isc do domu , to przekazala mnie kolezance, dzieki temu bylo ok, nie wiem jak byloby bez niej, na oddziale z noworodkami bylo w miare dobrze, tylko jedna zmiana mi sied nie podobala, strasznie niemile i niepomocne panie, pozatym lezalam 5 dob i jest tam wiele pielegniarek ktore wrecz kochcją dzieci i super sie nimi zajmuja i opiekuja sie nami, chcialam powiedziec ze zawsze slyszalam ze CZMP to fabryka dzieci, ja lezalam na porodowce przed porodem kilka dni i w dzien tam jest bardzo malo porodow, w nocy troche wiecej sie zdaza, jest tam kilka chyba z 8 lozek do rodzenia a nigdy nie widzialam zeby byly zajete wiecej niz dwa w jednym czasie, takze to nie do konca prawda z ta fabryką, ogolnie chyba jeszcze raz bym wybrala ten szpital, choiciaz bede chciala rodzic przec CC (tak tez sie skonczyl moj 1szy porod po 6ciu godzinach porodu naturalnego) a nie wiem czy znajde lekarza w tym szpitalu ktory bedzie chcial mi zrobic CC jakby " na żądanie" jesli nie poszukam gdzies indziej, narazie moj synus ma dopiero 2 miesiace i do drugiej ciazy jeszcz troche czasu zostalo hihi zycze wam udanych porodow, wszystko zalezy na kogo sie trafi, trzeba prosic a nie wymagac i bedzie wszystko ok,

witajcie napisałam na początku tego topiku, że jeszcze nie jestem brzuchatką... a jednak jestem!!! Robiłam test i wyszły dwie krechy. Ja już mam dwa porody za sobą. Oba w ICZMP. Poza porodami leżałam tam jeszcze kilka razy. Nigdy nie narzekałam na personel, byli sympatyczni, pomocni, na moje pytania odpowiadali bez zniecierpliwienia. Jeśli chodzi o opiekę nad dzieckiem... to wykonują często czynności bez informowania matek, np. badanie dziecka bez mamy (ale kiedy zapytałam o to, to nikt nie protestował przeciwko mojej obecności). Jednak mimo wszystko uważam, że szpital jest w ok, personel też. No chyba, że któraś wymaga, by lekarz i położna była non stop przy rodzącej i trzymali ją za rękę. Ja takiej opieki nie oczekiwałam, od tego był mój mąż. Następny poród też będzie w ICZMP!!! pozdrawiam

gratulacje dla kolejnej mamusi. A co do porodów to ja swój pierwszy w Jordanie nie zbyt miło wspominam może nie sam poród ale to co było później kiepska pani doktor od dzieci brak informacji łaska że wogóle coś się dowiedziałam to cud. Pozdrawiam

Ojoj co tak slabiutko u nas.Widzialam malenstwo na usg jest super.Mam 13 tydz.a nie robilam jeszcze zadnych badan.oprocz usg oczywiscie.Zgubilam papier z moja grupa krwi Czy w szpitalu gdzie juz rodzilam mieli by to zanotowane.?Ciekawe czy by mi dali.Pozdrowionka.

Byłam dzisiaj na glukozie,myślałam że jest to troche smaczniejsze.....okropieństwo.Przez godzine zbierało mi się na wymioty.Czekam niecierpliwie na wyniki. A co u was mamuśki.U nas epidemia zapalenia płuc a mój właśnie dzisiaj nie poszedł do przedszkola bo zaczyna kaszleć.Jeszcze tego mi brakuje,żeby syn się rozłożył.Cały czas prosi o brata bo boi się że dziewczyna będzie mu zabierała autka ha ha ha....

Gość czarnaoo
witam lodzianki! pisze na pomaranczowo chodz jestem na czarno na innym topiku, obecnie mieszkam w Chicago ale marze o powrocie do kraju a konkretnie do lodzi..nie jestem w ciazy ale juz jestem mamusia , mam 11 miesiecznego synka:) pozdrawiam mamusie i przyszle mamusie z Lodzi!:)

Gość czarnaoo
acha no oczywiscie jestem z Lodzi:)

No dziewczynki ,co tam?Jeżdziłam dzisiaj troche po hurtowniach za wyprawką,ale tak naprawde jakoś super tanio to nie było.Podkusiło mnie i kupiłam te różowe śpiochy.Lekarz w 19tc powiedział ,że na 90% bedzie panienka.Na wszelki wypadek umówiłam się w sklepie czy moge zamienić na inny kolor ub ranka bo jutro mam USG i tym razem to juz chyba bede miała pewność czy chłopczyk czy niewiasta.

Gość czarnaoO
jedna dziewczyna z innego topiku przez cala cize mysla, ze bedzie dziewczynka a 37 tyg byla na USG i okazalo sie , ze jenak chlopczyk!!:) smieszne bo mial podpisa pod nikiem prze 8 miesiecy na 90% bedzie dziewczynka:)

cześc ja miałam robione badanie 4d i wtedy sie dowiedziałam że dziewczynka bo sie akurat dobrze pokazała.Wcześniej lekarze mówili że jest bardzo ruchliwe i nie są w stanie dokładnie zobaczyć . ale wiem że pomyłki sie zdarzaja najwarzniejsze żeby wszystko było ok.

No to zobaczymy jak się urodzi.Dzisiaj Pan powiedział i pokazał mi ,że siusiaka nie widać.Jak się cieszę.