Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liliana22

rumienienie sie, czerwienienie

Polecane posty

Gość sssoookkk
yello dzieki.... łykne sobie przed rozpoczęciem roku wtedy na bank będe czerwona... tylko jak mi pomoże to boje się że się od tego uzależnie :-(

Gość sssoookkk
yello w tych angielskich stronach chyba piszą ciekawe rzeczy na ten temat;-) hmmm możesz nam jeszcze coś ciekawego o tym napisać, bo widze że temat się wkońcu rozwinął jak temu przeciwdziałać;-) bardzo się z tego cieszę;-)

Gość www19
no juz jestem bialasek :p nie bylo mnie, ponieważ bylam na przedluzonych wakacjach za granicą i nie mialam tam dostepu do neta... na tych wakacjach spieklam sobie twarz, boje sie ze jak mi opalenizna zejdzie to bedzie jeszcze gorzej z czerwienieniem ;/ wlasnie nie wiem z ta aspiryną ;/;/ chcialabym spróbować, wziac chociaz kilka tabletek na początek, sprawdzić czy w ogole cos działa .... Ale brać codziennie takie tabletki ... troche mi sie nie podoba to,,, moze sporobuje .. jak ktos w was sprobował tej aspiryny napiszcie czy dziala:P (jesli dziala to pomysle nad tym :P)

ASPIRYNA www19 Nie ma gwarancji ze bedzie dzialac......na mnie dziala i na paru moich znajomych tez:-)i uwierz mi ratuje mi zycie w wielu sytuacjach.poczytaj jednak co napisalam o aspirynie w moich wczesniejszych postach....wazne. wyslalam tez na forum kilka adresow z arykulami o aspirynie(niestety nie udalo mi sie znalezc dobrych artykulow po polsku wiec pod tymi adresami sa tylko angielskie artykuly).

Gość bloondi222
a ta spiryna jak szybko zadziała... i jak długo ?? bo chciałabym wziąć sobie na rozpoczęcie roku bo boje sie myśleć co to ze mną będzie :(

Jak napisalam wyzej nie ma gwarancji ze bedzie dzialac.....kazdy organizm jest inny. poczytaj moje wczesniejsze blogi wszystko tam opisalam(dzialanie,dawki,przeciwskazania etc)Powodzenia.....mam nadzieje ze pomoze. ps polecam przeczytanie moich wczesniejszych blogow poniewaz nie kazdy moze brac aspiryne.

a co do szybkosci dzialania naukowcy stwierdzili ze juz po pol godziny(stosujac dawki 100mg - 350mg).

Gość sssoookkk
Miałam dziś rozpoczęcie roku i normalnie masakra taka byłam czerwona ;-( i do tej pory jeszcze jestem...;/ w tym tyg bede mieć diroseal i anirougeurs... żeby pomogło...

Gość bloondi222
ja też tak leciutko byłam ;( ale najlepszy sposób na to żeby sie ne buraczyć to po prostu o tym nie myśleć i wtedy będzie git :)

Gość sssoookkk
yello nie próbowałam;-( bo troszkę sie boje... pzdr;)

Gość www19
ja nie bede brac tej aspiryny. moze od razu nie bedzie jakis skutkow ubocznych, ale pozniej wydaje mi sie ze moze sie cos stać .... takie trucie sie tabletkami... .tym bardziej ze juz sie truje czymś od ladnych pare lat wiec wole nie ryzykowac .... tym bardziej ze wydaje mi sie ze jest coraz lepiej ... i chyba od tego RUBORILU.... a ja na szczescie co 2 tyg bede chodzic do szkoly w week:P:P chyba bym nie dala rady teraz codziennie chodzic do sql:P sok: mi na czerwienienie pomaga ruboril. nie wiem czy go uzywalaś ... ale ja kiedys bylam caly czas czerwona, posmarowalam sie nim, po minucie nie bylam czerwona !! i tak jest do dziś!!! wiec moze sporuj tego ruborilu co ???

Gość sssoookkk
kurcze sama już nie wiem;/ no ale skoro p. dermatolog poleciłam antirougeurs i diroseal?

Gość Ja 21
Ja naprawdę polecam Diroseal, który wraz z Ruborilem odmienił moją twarz. Nareszcie po tylu latach czerwonych policzków mam normalną białą skórę! :D Z tym, że na działanie Dirosealu trzeba trochę poczekać, ja pierwsze efekty zauważyłam po ok miesiącu, no i z dnia na dzień było coraz lepiej. Przez pierwszy tydzień stosowania trochę mnie piekło po nim, ale póżniej całkowicie przeszło. Na wizażu czytałam o Dirosealu, kosmetyczka pisała, że z racji tego, że posiada retinol może powodować podrażnienia, dlatego po godzinie trzeba posmarować sie jeszcze czymś nawilżającym. A Antiregrous pewnie i coś działa na naczynka, ale ja widze w nim tylko świetny nawilżacz. Stosuje go rano na Ruboril. I cały dzień po nim skóra jest fajnie nawilżona i miekka w dotyku.

Gość burak19
tez sie czerwienie ... zle mi z tym jest. nie wyobrazam sobie miec chlopaka, zaprosic go do domu i pewnie tak zostanie, ze bede wiecznie sama. choc chlopaka chcialabym miec ale to mnie przerasta.... !!! ktos sie pyta czy mam chlopaka, ja od razu burak. ogolnie to caly czas sie czerwienie, jak nawet gadam z kims bliskim (mama czy siostra) . o byle czym, niby blahostka ale mi to sprawia trudność.... zawsze sie smieją ze mnie a ja wtedy rycze caly dzień. coraz czesciej mam mysli samobójcze. bo ja nie dam rady chyba juz :( wiem ze jak mnie tu nie bedzie wszystko sie skonczy, te upokorzenia wszystkie, te wysmiewanie!!!

Gość sssoookkk
no to ja już sama nie wiem ;/ mam kupić ten diroseal czy nie?

Gość monn moon
Yelllo, dzieki za stronke, sa tam bardzo przydatne informacje, jestem Ci wdzieczna, jutro ide do aptek ipo aspirynke.

Gość anonim19
czemu taka cisza?? Mam wesele pomożcie co mogę wziąć albo użyć żeby się nie spalić

Gość kofu18
A ja postanowiłem zakupic AURIDERM XO Zel ponoc bardzo dobry wystarczy przeczytac o nim komentarzeD:zaryzykóje i go zastosoje a co mi tam pozostało :D i tak moja cera jest juz w ubłagalnym stanie:(

a czy wy tez tak macie ze jak z kims rozmawiacie i patrzycie na siebie w lustrze to nie jestescie czerwoni? nie wiem na czym to polega, na jakiejs kontroli czy co? Zauwazylam to u mnie w pracy gdzie mialam duzo luster i jak ktos cos do mnie mowil i czulam ze zaraz sie czerwona zrobie, rozmawiajac z nim co jakis czas zerkalam w lustro i nie bylam czerwona! Zeby nikt nie pomyslal ze moze jednak nigdy nie palilam buraka tylko mi sie tak wydawalo, to jak juz go spalilam to specjalnie bieglam zobaczyc do lustra jak bardzo bylam czerwona - okropnosc :( A jesli chodzi o ta spiryne, to taka normalna jak sie kupuje w kiosku na bol glow czy na co tam ona jest?

Gość Pitt
No to mój problem jest również waszym problemem, ale rada jest tylko jedna!! - nie przejmujcie się tym. Mam 19 lat jestem wokalista zespolu muzycznego, gramy przed rozna iloscia ludzi czasami przed 20 czasami przed 2tysiacami i zawsze sie czerwienie:) ostatnio bylem na przesluchaniu do programu Fabryka Gwiazd i juz przed castingiem mialem strasznego buraka na twarzy:) ludzie zastaawiali sie czy przejdzie mi to z czasem, ale nawet pan Adam Sz. powiedzial, ze nie jest to absolutnie problemem. Pozdrawiam wszystkich BURAKÓW:P to jest naet czasemcool

Gość m88888888adzia
hmm, czyli raczej widzialam Cie ostatnio w tv:) pozdrawiam

Gość Allanka
Witam, ja mam podobnie, ale najczęściej czerwienię się wtedy, kiedy obawiam się, że ktoś mógłby mnie o coś posądzić, nawet jeśli nie ma do tego podstaw. Na przykład ostatnio koleżanka zagadnęła mnie na temat jej kolegi, którego miałam okazję poznać. Dodam, że jest kompletnie nie w moim typie, co więcej, mam faceta Ale jak tylko o nim wspomniała, ja zrobiłam się cała czerwona. Ona do mnie "o matko, jak się zaczerwieniłaś, podoba ci się on?" Choć zaczęłam się wypierać, wiem, że pewnie mi nie uwierzyła Podobnie było, jak niedawno inna koleżanka powiedziala mi, że jej zdaniem oblesne jest to, gdy dwie dziewczyny się całują i że nie rozumie lesbijek. Ja, mimo iż nigdy w życiu z dziewczyna sie nie całowałam i nie odczuwam żadnego pociągu do własnej płci, od razu zrobiłam sie buraczana. Aż się boje, bo mogła sobie na moj temat pomyslec Koszmar, nie wiem co z tym robic.

Gość Białasek
chciałam napisać że żyję ale nie mam chwilowo internetu... jakaś awaria orzystam teraz z uprzejmości siostry.

Gość sssoookkk
Ja zakupiłam sobie Antirougeurs i diroseal... narazie jest ok;)) ale zobaczymy co bedzie dalej... stosuje to dopiero 4 dni ale jest ok tzn diroseal 4 dni bo antirougeurs juz jakies trzy tygodnie;P pozdrawiam;)

Gość www19
sok i ile razem kosztowaly te kremy ?? chce wlasnie kupic te kremy co ty i zielony korektor. pzdr

ale dawno tu nie wchodziłam. chciałam napisać, tyle, ze teraz nie myśle już tyle o czerwienieniu się. może to że bardziej sie maluje i więcej przebywam z ludzmi i czuje sie troche pewniej. chociaz gdy przychodzi jakaś niezręczna sytuacja to niestety-czerwona. ale dawniej rozmawiając z niektórymi czułam gorąco na policzkach. chociaz kto wie, moze teraz tez jestem czerwona, ale chociaz tego nie czuje!