Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość She...

Kobieta z dziećmi, to już nie kandydatka na partnerkę?

Polecane posty

Gość He*
Cóż począć ;) nie można mieć wszystkiego :D

Jak się chce to można :) Taki dzień ładny, spokojny, leniwy. Coś dla mnie. Wszędzie maj:) Dobrze że nie jesień życia jeszcze ;)

Oj szkoda, że topik upada... :( A taki interesujący, przynajmniej dla niektórych, temat. :) Bardzo mi się podobało to jak He* i Guess77 ripostowali wypowiedzi facetów, których my - samotne kobiety z dziećmi - powinnyśmy omijać z daleka. :D She**, Ladylazarus => musimy coś zrobić żeby podtrzymać dyskusję w tym temacie. Pozdrawiam cieplutko w majowy, ciepły dzionek. 🖐️

Gość He*

Gość He*
No to weźmy sie i piszcie ;)

Gość twyla
Postaram się co jakiś czas dołączyć jakąś cegiełkę. Temat fajny choć mnie nie dotyczy- bezpośrednio. Jestem w związku, nie narzekam, ale kto wie co dalej. Zycie jest tak pokręcone, że nie wiadomo czym jeszcze zaskoczy. A moja córeczka kończy dziś 10 lat!!!. Za oknem pochmurno, słucham smętnych jazzowych kawałków i myślę nad przemijającym czasem...

Hej! melduję się na topiku! twyla- buziaki i cukiereczki dla 10-cio letniej Twej córeczki :D Poranek był deszczowy ale slońce wreszcie do nas zawitało. Oby i w naszych życiu również. Choć prawdę powiedziawszy ja nie martwie się zbytnio, z natury jestem raczej optymistką, po chmurach zawsze wychodzi słońce, ciemność jest potrzebna aby dostrzeć światełko w tunelu. A tak naprawę najważniejsze jest TU i TERAZ.

W końcu cos się ruszyło! :) twyla => Ja również życzę wszystkiego co najlepsze w Dniu Urodzin Twojej córeczki. 🌻 Ladylazarus => U mnie dzisiaj odwrotnie - rano było słonecznie, a teraz się zachmurzyło i pewnie będzie padać. Ale i deszcz jest potrzebny ziemi, żeby to co zostało zasiane dobrze rosło i powietrzu, dla odświeżenia atmosfery. :D

Gość twyla
Jakie pozytywne nastawienia :-) i zaraźliwe...Byłam z psem na spacerku, zmokłyśmy a teraz chyba zmienię płytę na jakąś bardziej energetyczną. Dziękuję w imieniu córeczki, przekażę jak wróci za szkoły.

Po opisie pogoady wnoszę że jesteśmy z innych miast Polski :D Jeszcze godzinka i uciekam z pracy po córcie. A potem może zajrzymy do koleżanki . Też samotnej matki (dwójki)

Ja jestem z kujawsko-pomorskiego. :) Też za godzinę kończę pracę, a potem odbieram synka od niani. Wiem, że samotnych matek jest sporo, ale jakos nie w moim najbliższym otoczeniu. Wszystkie moje bliskie koleżanki mają mężów lub facetów i dzieci. A ja trochę odstaję od towarzystwa. A wieczorem mam jazdę, bo w końcu postanowiłam zrobić prawo jazdy. Dopiero kilka godzin wyjeździłam, ale jeszcze nikogo nie zabiłam, więc chyba nie jest tak źle. :D

To ja chyba mam to szczęscie (w nieszczęsciu) że mam dwie bardzo bliskie przyjaciólki które są samotnymi matkami. Jedną z czasów jak jeszcze obie nie myślałayśmy o tym że kiedyś będziemy mamami a drugą znam przez ....ojca mojej córki:) Mój ex mąż i jej ex są przyjaciómi. Poznałyśmy sie jak nasze małżeństwa jeszcze kwitły wielką miłością :) Nie mogę powiedzieć że unikam małżeństw ale naturalne wydaje mi się że blizsze jest mi spędzanie czasu z osobami w podobnej sytuacji jak ja. Mimo iż nadal mieszkam z moim jeszcze męzem na papierze, od dawana mamy odddzielne życie towarzyskie, finansowe i emocjonale. Ustaliliśmy że przerwiemy tę sztuczną sytuajacę i wynzaczylismy datę na lipiec. Podzielliśmy nasz skromny dorobek, ustaliliśmy opiekę nad dziekciem, alimenty i tym podobne.

Ja też wolę przebywać z osobami o podobnej sytuacji życiowej do mojej. A raczej wolałabym, bo nie mam takiej możliwości. Oczywiście się cieszę, że moje przyjaciółki maja życie szczęśliwe mniej lub bardziej, a szczególnie że samotnie nie muszą się borykać z wychowaniem dziecka. Bo jest ciężko. A jest takie powiedzenie, że syty głodnego nie zrozumie. Chyba muszę się rozejrzeć trochę w swoim otoczeniu, może znajdę jakąś kobietę w podobnej sytuacji? :) Świętokrzyskie to spory kawałek ode mnie. Nic dziwnego, że pogoda inna. Mieszkałam kiedyś w Warszawie i któregoś dnia była u mnie straszna burza. Rozmawiałam akurat z koleżanką mieszkającą w innej części stolicy, jakieś 20 km ode mnie, u której beztrosko świeciło słońce. :)

twyla - ucałowania dla młodej Twej kobietki :) Cieszę się, że topik się ruszył :) Deszczowo i pracowicie dzionek minął. I czekam, aż słoneczko wyjdzie zza chmur to może myśli będą bardziej perspektywiczne. Weekend się skończył, korki się zaczęły - nie ma lekko :)

Gość Kuleczka uleczka
Jest też takie powiedzenie Łzy mówią jasnym językiem do tego, którego oczy płakały:) ale co to ma do rzeczy? wiesz ile kobiet mimo, że ma męża żyje samotnie?|:) też wstaje rano ubiera dzieci, zawozi do przedszkola i je odbiera:P) bo mąż pracuje do 18 i pózniej i nie ma możliwości odbioru dziecka. Moja znajoma lata od 1 pracy do drugeij i goni aby o 15 odebrac dziecko, a mąż zawsze pracuje tak, że dopiero o 19 w domu:) I co? ona ma tak jak wy, ale nie narzeka, radzi sobie. I też samotna w tym co robi:) pozdr dla mojej Uli:)

Gość ewelinkaxx
A ja cos budujacego dla odmiany:))) Moja sasiadka ok.40-tki, rozwodka z 2 chlopakow, zostawiona przez męża,poznala i jest z nieco mlodszym od siebie facetem, ktory ja kocha, wspiera, adoruje , ale tez nie próbuje byc drugim ojcem dla jej dzieci.Dodam tylko, że nie jest ona wybitną pięknościa, ale miła, ładna, wesołą kobietą. Czytając wypowiedzi niektorych mężczyzn/chłopców sądzę, że sa to kandydaci na potencjalnych rozwodników, osoby, którym w relacjach damsko-męskich nie układa się, albo to nastąpi.Oni nie lubią kobiet!!!!!

zmienilem zdanie zwiazalbym sie z taka mamuska ale musialaby miec super wyglad licealistki i dziecko odchowane :D

Hehehe, najlepiej takie które już by samo było w liceum co???? :P Kuleczko => Nie nazwałabym tego co tu piszemy narzekaniem. Nie wiem jak inne samotne mamy, ale mnie chodzi głównie o to żeby się podzielić swoimi radościami i smutkami, bo jak już napisałam wcześniej nie mam w bliskim otoczeniu samotnej matki. A wychowywanie dziecka to nie tylko zaprowadzanie i odbieranie z przedszkola. Z moim dzieckiem nie ma nawet kto się pobawić \"po męsku\", bo tatuś się wypiął całkowicie, a dziadek ma swoje zajęcia. Ale ja nie mam w zwyczaju opowiadać na prawo i lewo jak to mi jest ciężko. Sama z nim gram w piłkę. :)

Do facettttt- z chęcią poznam sie z Tobą pod warunkiem, że: - masz krzepę licealisty - ciało i mozliwosci 20-etniego faceta - dojrzałość i odpowidzialność emocjonalną 40 -letniego faceta - poczucie humoru Szymona Majewskiego - jesteś utalentowany niczym Rubik - masz samochód jak Ojciec Rydzyk i do tego masz cierpliwosć i dobre serce :) Nie mam wygórowanych wymagań

Gość twyla
facet przez 4 t nie odpowiedział, trzeba być naprawdę wyjątkowym, żeby spełnić te wymagania...zmieniłabym tylko talent Rubika i auto Rydzyka :-), obaj kiepsko mi się kojarzą

Kuleczka uleczka wiesz, być może są samotne mamy którym bardzo dokucza wykonywanie wszystkiego i organizowanie w pojedynkę. Zobacz, tu żadna z takich kobiet się na to nie skarżyła. Piszemy o braku partnera a nie pomagiera do zawiezienia i przywiezienia dziecka z przedszkola. Z tym sobie akurat radzi większość kobiet:)

Gość He*
Jak patrząc w lustro przymrużę nieco oko, to chyba spełniam te łagodniejsze wymagania ;)

Gość twyla
He....to juz coś. Jeszcze tylko jakieś lekcje u pani Zapendowskiej, ostre treningi z Pudzianowskim (za pieniądze można wszystko).....bo chyba to są te wyższe wymagania? :-)

Gość He*
Nie. Niepotrzebny mi maybach. ;) , ale to chyba drobiazg :D

Gość twyla
no pewnie, że drobiazg. To taki ostentacyjny samochód...

Gość He*
Ulżyło mi. Nie warto być drobiazgowym ;)

Gość twyla
skupiliśmy się na rzeczach materialnych....a jak tam z talentami? tężyzną fizyczną? :-)

Gość He*
Tylko ten maybach mógłby być przeszkodą. 20 - latki mają niewielkie możliwości poza biegiem na 100m, kudy im do dojrzałego mężczyzny, o umiejętnościach nie ma co wspominać, krzepy to mam za trzech, humor i talenty czasami w nadmiarze, serce jak dzwon, cierpliwość sekwoi amerykańskiej ;) :D

Gość twyla
hmmm....no tak...to ja się chyba powoli wycofam....bo ja tu tylko towarzysko przebywam....a to wszystko brzmi tak kusząco....:-)