Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fleur de lis

500 - 600 kcal

Polecane posty

dodaje do disiejszej listy: -jablko -1/2 marchewki - 2 chlebki ryzowe z serkiem turek fitness (1 byl z dzemikiem light drugi z odrobina midou) - do tego kawa z mala iloscia cukru i mleka 0,5% dzieki temu nie mamjuz ochoty na slodycze :) a to wszystko nie ma wiecej jak 180kcal ;) na dzis juz koniec! jesli bede bardzo glodna to zjem sobie ... marchewke:P i wypije kawe ale juz bez mleka i cukru zjadlam przez caly dzien : ok 650kcal naprwno nie przeroczylam 700 wiec jest dobrze:) bede jeszcze dzis tanczyc przy mtv tak z pol godzinki to spale z 250kcal :P :)

a jednak: zjadłam ten obiad teraz, bo głowa mnie boli i w ogóle kiepsko się czuję...co z piwem nie wiem a jak będzie piwo to i chipsy-błędne koło.Zawsze jutro mogę zrobić dzień na płynach tylko. NIby nie zjadłam jakoś strasznie dużo a jednak.

hej wam no ja tak tu sobie siedze..i sie nudze:) nie lubie smotnosci:( -dobra trzeba wziasc d*** w kroki..jutro jak nie pobiegam to blagam wezcie mnie wyrzuccie z tego topiku!!! ja musze miec jakas motywacje do biegania a tak trudno mi ja zdobyc:( -bo ja nienawidze biegac:( a podobno swietne efekty

Pola18 - no widzisz, inni już widzą rezultaty, dlatego warto walczyć się nie poddawać! ;) Nic tak nie pomaga i nie motywuje, jak gdy ktoś zauważy Twoje starania :)

i want be skiny no o.k zegnaj..a tak milo bylo:):) pa pa nie no joke zagladaj do nas:) ja zaraz ide sie kapac..ale mam humorek:) mam nadzieje ze cos jeszcze spadnie ze mnie do tego wrzesnia..bo wstyd w budzi sie pokazac jak myslicie cos poleci??? nie no musi

Hej! 🌻 i_want_to_be_skinny - Kurde, właśnie też czytałam o tej diecie się nad nią zastanawiałam. Tylko, ze tam je się jeszcze mniej niż my tutaj. Co jak potem będziemy miały jojo na 500 kcal? xD Nie no, żartuję, pewnie ją sobie , ale to od poniedziałku, bo teraz w weekend przyjeżdża mój wujek z Londynu, więc na pewno się skuszę na jakieś ciacho u babci :D Ale oczywiście wszystko w granicach 500-600 kcal :classic_cool: A tak ogólnie to chyba dostanę okres bo dzisiaj miałam nieziemską chcicę na słodkie, poza tym dużo piję, a mało latam do ubikacji. Skutkiem tego dzisiaj waga pokazała kilo więcej. Nie mówiąc o tym, ze mi się biust wylewa z cycnika :P Ale fajnie, bo jak się odchudza podczas okresu, to po nim jest zawsze miła niespodzianka gdy się stanie na wadze :D

Gość martusia18
siemka:) Ja dzisiaj zjadłam : 100g piersi z kurczaka i 2 paczki małych paluszków mysle ze wyszło najwyzej 700kcal wiec nie jest zle do tejgo 3x 30 min rowerek :)

a ja dziś przegięłam na maxa. Trudno ale zaczynam wątpić w dietę, bo i tak nie ćwiczę, no i tak: góra do pasa szczupła, obojczyki na wierzchu i żebra a tyłek i uda grubsze. Wiec chyba taka moja budowa i nigdy nie będę chuda:( W związku z tym chyba powinnam zacząć jeść racjonalnie, ewentulanie nie za dużo i nie jeść wieczorami. Zobaczę jakie jutro będę miała zdanie na ten temat, bo wiadomo: kobieta zmienną jest. Dobrej nocki:)

Hej dziewczyny. Mam takie pytanie, czy Wy w ogole obserwujecie na biezaco swoja wage?Jesli tak to ile mam udalo sie juz zrzucic. Prosze napiszcie, tobedziedla mnie wieksza motywacja:) Jak na razie wage mam zepsuta, ale w przyszlym tygodniu juz sie zwaze i zobacze efekty. Dziiaj jest 4 dzien mojej diety, jak na razie udaje mi sie nie przekraczac 500 kacl:) Jestem z siebie dumna, ze jeszcze nie popelnilam zadnych nawet najdrobniejszych grzeszków:) Pozdrawiam.

hej dziewczyny..hmm..zaczne od tego ze mam nerwa i nosi mnie na zarcie z tej okazji:(:( ale nie ma co sie zalamywac..jeszcze tylko kilka kilo.. bylam wczoraj na zakupach i troszke ciuszkow przymierzylam..i rzeczywiscie ciut szczuplejsza jestem..cholernie mnie to zmotywowalo:) Nie wiem jak wy sobie pojdziecie to chyba zosatne tu sama i sama ze soba bede gadac:( co do mnie to dietki nie zmieniam ciagne na niej juz ponad miesiac..wiec wole nie:) a nowe postanowienia: 1.zero grzeszkow 2.duzo ruchu 3.malo nerwow...bo mnie to pcha w strone lodowki to by bylo na tyle trzymajcie sie cieplutko pa pa

no i popadam w nerwicę zakochałam się, wygląda na to że z wzajemnością tylko mały problem się pojawił - bo jakoś tak wyszło że nie zakochałam sie w swoim chłopaku przynajmniej teraz mam sciśnięty żołądek i nie chce mi się jeść ehhhh

Gość martusia18
kurcze moja waga dzis wskazała 54,5 kg ale boje sie bo zjadłam drozdzowke duza :(:( jeszcze dzis tylko jakas lekka sałatka + owoc i nic nie tkne i rowerek oczywiscie jak u was ?

Pola - a dlaczego miałybyśmy sobie stąd iść? Ja tam przynajmniej się twardo trzymam i nigdzie się nie wybieram :classic_cool: Ja wypiłam kawkę i zjadłam 4 ciasteczka ryżowe, czyli 100 kcal za mną. A dalej zobaczymy. Jadę do babci więc tam pewnie zjem coś szatańsko dobrego ;)

fleur de lis a nic juz nie gadam..mam dzisiaj nerwa i tyle o malo nie rzucilam sie na bialy chleb:( -a wez wszyscy mnie denerwuja a ja jak mam nerwa to jem(od zawsze poprostu zajadam stresy:(:() -zjadlam jeszcze marchewke na II sniadanie i dwie kromki Wasy jedna z wedlina a druga z dzemem niskoslodzonym..i czuje sie winna miala byc tylko marchewka:( -na obiad mam rosol :(:( ohyda wiadomo nie tkne tego tluszczu...mam go tyle na sobie ze po co mi wiecej??? to na obiad bedzie marchewka x2 a na kolacje chyba tez marchewka albo jablko -a do tego nogi mnie cale bola przez te wczorajsze cwiczenia:) -a wczoraj na mnie trabili na ulicy:) jakos mi sie to nigdy nie zdarzalo:) a tu trabia ..kilka kilo temu mnie to nie spotkalo:( -ale milo bylo nie powiem zebym sie jakos specjalnie obrazila:) - a i dzisiaj nie powinnam przekroczyc tych 500 kcal..ale jak sie porzadnie na ta moja rodzinke zdenerwuje to na zlosc matce nie zjem wogole..i chyba na dobre mi to wyjdzie:) trzymajcie sie dietki buziaki

Test niby negatywny ale @ jak nie było tak nie ma. Niby dopiero 4 dni obsuwy ale ja raczej regularna jestem. Mam nadzieję, że to ograniczenie kalorii tak mi w organizmie nabałaganiło. No cóż jak przez najbliższe dni nic się nie zmieni chyba wizyta u ginekologa mnie czeka. Nie wiem czy dalej tak niskokaloryczną dietę stosować. Wiecie tak wrazie W.

Olusia, myślę, że jak test wyszedł pozytywny to nie masz się o co martwić. ;) Zresztą, zawsze możesz się odchudzać, dopóki de facto nie dowiesz się, że jesteś w ciąży. Moje dzisiejsze menu: - kawa (40 kcal) z czterema ciasteczkami ryżowymi (4 x 16 kcal) - mały kawałek mięsa drobiowego (100 kcal), sałatka z ogórków i pomidorów (50 kcal) - 2 kawałki sernika (300 kcal) Razem: 554 kcal Mogło tego wyjść trochę więcej, bo nie wiem dokładnie ile miał ten sernik. Ale to było takie lekkie ciasto, taki puszek i jeszcze z brzoskwiniami, więc myślę, że mniej więcej dobrze oszacowałam. ale i tak jestem zła, bo miałam zjeść jeden kawałek :P Ale co ja poradzę, że babcia robi ciasta jak zawodowy cukiernik ;) Ale w sumie dużo dzisiaj km przechodziłam tam i siam, więc nie jest źle. 🖐️ A jutro robię sobie cały dzień na owsiance - nie dość, że oczyszcza i odchudza, to jest pycha, mniam! A Wy jak tam dziewczyny?

fleur de lis dzięki, też tak sobie właśnie pomyślałam, że póki co pozostanę przy dietce. Ja dzisiaj z jedzonkiem nieco przesadziłam, no ale ja zajadam steresy więc... ale od jutra reżim. Pozdrawiam

Gość Kiciola
Fleur de lis, kochanie...... @ kawałki sernika to ok 600 kcal... Chyba że to były jakieś miniaturowe kawałki.... Ja jestem drugi dzień na 500. Moge się do was przyłączyc? Ostatnio na 700 przez 2 miesiące zgubiłam 13 kilo, ale znów troszkę przytyłam... :(

Gość Limonka20
Ja też się przyłączam, ja też :) Niestety nie tak z marszu. Najpierw planuję dietę kopenhaską- dziś mam pierwszy dzień. Od razu po tych 13-stu dniach jadę na wakacje, więc trudno będzie mi stosować jakąś konkretną dietę. Za cel stawiam więc sobie utrzymanie wagi (fast foodom, lodom i gofrom mówię stanowcze NIE!). Za to już od pierwszego dnia po powrocie startuję z dietą 500,600 kcal+ intensywne ćwiczenia. Kiedyś już ją robiłam i bardzo byłam zadowolona z rezultatów- zrobiło się mnie mniej o 15 kilo. Niestety przez własną głupotę wszystko zaprzepaściłam... Ale nic to! Niedługo znów będę laską :) Aby wkupić się w Wasze łaski postanowiłam podzielić się z Wami kilkoma fajnymi, oczywiście niskokalorycznymi przepisami. Jako weteran odchudzania mam ich imponującą kolekcję- będę je sukcesywnie wpisywać :) Mam nadzieję,że komuś się przydadzą :)

Gość Limonka20
SAŁATKA Z KURCZAKIEM (210 KCAL) -150 g gotowanej piersi z kurczaka -0,5 główki sałaty -pomarańcza -łyżka rodzynek -sok z cytryny -cynamon. Kurczaka, sałatę i pomarańczę rozdrobnić, połączyć,dodać rodzynki, doprawić sokiem z cytryny i cynamonem.

Gość Limonka20
ŚNIADANIOWY MIX (200 KCAL) -mały kubek jogurtu naturalnego (150 g) -2 małe jabłka -1 łyżka otrębów. Jabłka zetrzeć, połączyć z jogurtem i otrębami.

Gość Limonka20
SAŁATKA Z TOFU (215 KCAL) -2 cienkie plastry tofu -żółta papryka -ogórek -2 małe pomidory -por -3 łyżki kiełków -2 łyżki koperku -1 łyżeczka oliwy z oliwek. Składniki sałatki rozdrobnić i połączyć. Doprawić według własnego smaku- ja używam gotowych mieszanek do sałatek. Galeo robi pyszne :)

Gość Limonka20
SAŁATKA Z KUSKUSEM (235 KCAL) -3 łyżki kaszy kuskus -cykoria -brzoskwinia -pomarańcza -1 łyżeczka oliwy z oliwek -1 łyżeczka musztardy Kuskus przyrządzić zgodnie z instrukcją na opakowanie. Cykorię posiekać w paseczki, brzoskwinię w kostkę, a pomarańczę podzielić na cząstki. Wszystkie składniki wymieszać.

Gość Limonka20
SURÓWKA Z PORA+KROMKA CHLEBA PEŁNOZIARNISTEGO (180KCAL) -1 średni por -1 gruszka -2 łyżki startego sera żółtego light (ja biorę ten podzielony na plasterki np. firmy Hohland... czy jak to się pisze :) i kroję go w cienkie paseczki) -1 łyżka kiełków. Składniki sałatki rozdrobnić i wymieszać. Jak dla mnie nie wymaga nawet doprawiania.

Gość Limonka20
CHŁODNIK OGÓRKOWY (150 KCAL) -szklanka kefiru -0,5 dużego ogórka -zieleninka Ogórek zetrzeć, dodać wraz z zieleniną (koperek, natka pietruszki, szczypiorek... do wyboru do koloru :) ) do kefiru

Gość Limonka20
ZIELONA SAŁATA (100 KCAL) -kilka liści sałaty -1/4 papryki -kilka truskawek -1 łyżeczka oliwy z oliwek Wszystko rozdrobnić, wymieszać i doprawić.

Gość Limonka20
SAŁATKA OWOCOWA I -0,5 jabłka -0,5 kiwi -0,5 pomarańczy -1 łyżeczka miodu -1 łyżeczka soku cytrynowego Kiwi i pomarańczę obrać. Wszystkie owoce pokroić w kostkę, wymieszać. Polać sosem z miodu i soku cytrynowego.