Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatika*

Termin czerwiec 2008

Polecane posty

Witam kochane,stawiam kawke!!!!!!!!! Ja to naprawde przewrazliwiona jestem,mam dwoje starszych dzieci i nie pamietam dokladnie jak to u nich bylo,po prostu nie zwracalam uwagi na zadna asymetrie czy napiecia i jest ok,a chlopcy rozwijali sie swietnie.To juz chyba starosc i mnie heheheheheh Moj lezy caly czas na macie i wariuje ,przekreca sie na boki i probuje na brzuch ale mu nie wychodzi,najwyzniejsze ze probuje i pewnie lada dzien to sie stanie,ja po prostu za bardzo sie stresuje,bo niby wszystko jest ok z moim,mnie tylko martwi to przewracanie na brzuch ale on ma jeszcze troche czasu do 6 miesiaca prawie 3 tygodnie;) U nas nocka jak zwykle przespana, moj spi tak od 20 do 7, a potem przebudzi sie na chwilke i sam zasypia i spi do 8.30-9.W dien spi dwa razy tak okolo godziny .Je 4 razy mleczko a lbo mleczko z kaszak,deserek i co drugi dzien zupke .na razie co drugi dzien bo nie uwielbia ich jakos,ale wczoraj np zjadl pieknie,to zalezy od dnia.Na moim mleku jest napisane ze w 6miesiacu trzeba podawac 4 razy mleczko plus 1 sloiczek,rozne mleka rozne dawki,tak wiec nie mozemy sie sugerowac tym. powiem szczerze ,ze Kuba od wczoraj jakos bardzo szaleje na macie ,chyba przyszedl ten czas,.krazy po niej w kolko,ja chyba nie potrzebnie sie tak stresuje tak mysle,ale rozumiecie same kobietki-milosc matki i troska nie zna granic. ❤️👄dla wszystkich topikowych dzieci. Pomaranczowa mamo odzywaj sie do nas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hej, no to tez cos skrobne by nie wykasowali ;) U nas niedzielka rano jeszcze, pasowaloby mi skoczyc do dzieciecego i na jakies zakupy , ale jedno mi sie nie che, a drugie zastawnawiam sie czy Nine brac, jak po tym szczepieniu jest. Niby bardzo dobrze ja przeszla, zero temperatury czy marudzenia, ale jakas obawa jest by czegos od razu nie zlapala. A nikt z nia nie zostanie, wiec pewnie bedziemy w domu. Robilam jej ta na kolanach odchylanie no i odchyla glowe do pionu. Moze nie jest z nia tak zle ??? ;) Ale stac jszcze nie stoi, wiadomo, chodzi mi o prostowanie nozek. Lekarce stanela na twardym, a mi to tak czasem jej sie zdarzy, a najczesciej od razu nozki zwija. Ale tez ma na to czas. Sorki, ale musze isc bo pisze z mala ;) Pozdrawiam.

Gość Pati-77
Czesc dziewczyny , od czasu do czasu czytam Wasz topik z tego wzgledu ze tez mam corcie z czerwca , a dokładnie 22.06. Niedawdno moja mala skonczyla 5 mc - ma sie swietnie, ale niepokoi mnie to ze od 2 tyg strasznie poci sie jej glowka - na poczatku zdarzylo sie sporadycznie . ale teraz zauwazylam ze przy kazdym jedzonku i przy zasypianiu poci sie malej glowka ( normalnie mokra poduszka jest w tym miejscu ) straszniei sie martwie ide do lekarza w tym tygodniu , ciekawe co powie . Moja Patrysia dostaje codziennie jedna kropelke wit D -oczywiscie lekarka jej przepisala ( w mleku modyfikowanym tez jest ta witamina ) NIe wiem co moze byc przyczyna tego pocenia sie głowki - słyszlam ze czasem sie poci glowka jak brakuje tej witaminki - czyzby za malo jej brala ? A jak jest u Waszych dzieciaczkow , zdarzylo sie tez cos takiego ? Pozdrawiam serdecznie .

hej:) My od wczoraj chorzy tzn przeziebieni,mala na szczescie ok,moze ja ominie...Skonczylam ubierac choinke dzis,troche wczesnie,ale jak juz ja wyjelam z pudla to tak nie bardzo bylo z powrotem wkladac:)Rano pojechalimsy po lampki i przy okazji kuilam malej slimaka na klocki z fisher price,myslalam ze bedzie fajniejszy,np ze glowka ruchoma i takie bajery,a ona odpada..w sumie malej sie podoba:) Pati ja czytalam ze pocenie sie glowki jest objawem krzywicy,ale zobaczysz co Ci powie lekarz.

Pati 77 mojej corci tez sie kiedys pociła bardzo głowka i pediatra zwiekszyła jej dawke witaminki d3 z jednej kropelki do dwoch niektore dzieci maja wieksze zapotrzebowanie na ta witaminke ,ale idz do pediatry nie kazde dziecko ma tak samo u mojej julci lekaz powiedzial ze tak sie obiawia niedobor tej witaminki pozdrawiam goraco

kurcze dziewczynki jakiego dzis mielismy pecha wsobote odebralismy z salonu nasza nowiutka skode oktawie a dzis jak wracalismy z zakupow to ktos w nas przywalił w tył oczywiscie to nie nasza wina tak strasznie sie wystraszyłam o dzieciaczki ale wszystko ok ma tylko troche porysowany tył Julcia nawet tago nie odczuła bo sobie smacznie spała w foteliku ale ja przezyłam szok...No i oczywiscie musimy oddacautko do serwisu ale pech co nie

No pech Kasiu. :( Najwazniejsze, ze Wam sie nic nie stalo. Pati, ja tez czytalam, ze to pocenie to moze byc krzywica, ale niekoniecznie. Ninka mi sie pocila jakis czas temu przy jedzeniu, w nocy. Lekarka stwierdzila, ze niektore dzieci tak maja..chociaz ja jej uz nie wierze :P Dobrze, ze idziesz do lekarza. No i do jutra :)

zapraszam na kawke pati mojemu tez sie pociła główka przy mleku szczególmnie i wiesz co?:lekarka kazała dawać po 1 kropelce a ja daje po 2 bo mój kuba jest duzy i ta jedna kropelka to nic-no i poprawiło się. kasiu współczuje szczerze-nowe i już bum-ale grunt,że wszyscy zdrowi. no wiec ja jestem pozytywnie nastawiona na szefową tzn:prawo stio po mojej stronie i nic nie może zrobić a jak jej cosik nie pasi to jej powiem ze pójde do sądu pracy-a ona sie boi bo inspekcje juz miała bo w kulki z dziewczynami leci.tylko ciekawe jak ona teraz zamierza to rozegrać. wstawać babole acha i mi sie przypomnie\\ało ze mój kubulek kochany zaczął sie bawić nóżkami-bo buzi jeszcze nie kładzie ale dotyka i podnosi samemu albo z pomocą rąk-kamień juz jden z serca,a teraz dalsza obserwacja.

Meldije sie na kawke,u nas ok,maly pieknie spal do 9.Teraz lezy na macie i ma wolna reke ,niech robi co chce!!!!!!!!!!!Potem pocwiczymy troszke,moj tez unosi nozki ,do buzi nie bierze ale najbardziej podobaja mu sie kolanka.Dzisiaj posadzilam go na kilka sekund na moich kolanach bez oparcia i trzymania i kilka sekund krociutkich siedzial sam ,a potem lecial do przodu,jak siedzi u mnie na kolanach bez oparcia i trzyma sie za moje palce(ja go nie podtrzymuje ani nie ciagne za paluszki),to siedzi ladnie i sztywno,ale nie chce jeszcze sam siadac,glowke oczywiscie dzwiga ale do samodzielnego siadu mu daleko,on po prostu taka niemotka i leniuszek troszke jest ,bo widze ze jest silny skoro potrafi sam siedziec bez oparcia i trzymanki kilka sekund,ale nie chce go zmuszac tylko eksperymentowalam .Ja nie wiem moze on ominie metode przekrecania sie na brzuch hehehehe,bo moj Bartek np nigdy nie raczkowal,nie chcial i nie umial a jak mial 10-11miesiecy od razu poszedl na nogi i chodzil.Wczesniej sie tym nie martwilam,teraz ma swira na punkcie Kuby. Dziewczynki wstawac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wczoraj tez byl maly ruch na forum hehehehe rozumiem,panowie w domu byli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dzien dobry dziewczynki :) Dzis nocka u nas oki :) Eryczek teraz bawi sie z Oskarkiem :) uwielbia sie bawic ze starszym bratem :) goba to super ze masz szefowa w garsci :) gosiek spokojnie Kubus ma jeszcze czas :) zobaczysz niebawem nie bedziesz mogla Kubulka przebrac bo bedzie sie caly czas przekrecal :)

No to jak juz tak wszystkie krzycza ze wstawac,ze mały ruch to ja sie dolacze:D:D Noc ok jak zwykle spanko do 8 z przerwa o 4 na jedzenie a dla mnie to i tak jest malo snu he he spioch jestem straszny:P Martynka wlasnie szaleje -kladzie sobie pieluche na twarzy i krzyczy glosno ,co to jest za cwaniuszek:)) ostatnio np nauczyla sie kaszlec ,cala rodzina byla poplakana ze smiechu jak to robila !!!!Bo ona taka mina przy tym robila ze szok-brwi marszczyla i yhy yhy yhy mowie Wam polac sie mozna z niej bylo:)) Dobra obecnosc podpisalam a teraz niestety obowiazki wzywaja ,holera i znowu sprrzatac trzeba:O

witajcie, dawno tu mnie nie było, przepraszam, ale ja jak zwykle zabiegana. teraz w dodatku znów przeziębiona i coś czuję, że zapalenie krtani się szykuje :( nie cierpię tego, ale cóż... my dziś rozpoczynamy rozszerszanie diety - po długiej drzemce RUbenka (od 10 - 12/13) planuję podać mu sinlac. to przez tydzień. potem do sinlaca dodam kaszkę (gluten). A potem deserki, zupki... Zobaczymy jak nam pójdzie :D piszecie o rozwoju dzieci - Ruben za 2 tygodnie kończy 6 miesięcy i też nie przekręca się na brzuszek, na plecki. Tzn nie jest to jego umiejętność stała - zdarzyło mu się kilka razy, ale nic poza tym. Na boczki się kołysze, ale na przekręcanie się nei ma ochoty. Za to siedzi bardzo ładnie, tylko czasem go na boczki zbeira, albo jak się cieszy to bach, do tyłu ;) wiec zawsze przy nim siedzę i asekuruję go, natomiast nie podpieram go poduszkami itp. pozdrawiamy ciepło, uważajcie na siebie i nei chorujcie ;)

chodzi o dracenę - \"odziedziczyłam\" po mężu dracenę z czasów kawalerskich, zaniedbaną. jakoś odżyła, ale sporo liści odpadło i mam takie długie, chude i łyse łodygi - no i sie zastanawiałam czy można je obciąć i czy wtedy łodygi puszczą nowe liście. Ale już w internecie doczytałam, że można, więc dracena obcięta :D zostały tylko łodygi łyse :D zobacyzmy, co dalej. chciałam się już jej pozbyć, ale jesli pusci nowe \"piuropusze\" to możliwe, że będzie z niej jeszcze ozdoba ;)

chyba sie jednak troche znam na kwiatach hehehehe nie docenialam sama siebie,bo tez chcialam Ci poradzic ze mozna obciac,tak robila moja mama i tez o zym slyszalam gdzies,duuuuuuuuuuuuuuzo zdrowka dla draceny hehehehe;)

dzięki gosiu :) ciekawe co powie mąż na te sterczące z doniczki badyle, jak wróci :P lecę przygotować dobry obiadek, hehehe - coś w rodzaju zadośćuczynienia ;P

No nie, dosyć, że jestem na pograniczu depresji w realnym świecie, to jeszcze tutaj nikt o mnie nie pamięta. :( :( :( :( Chyba już pisałam, że idę na dwie operacje, byłam to jeszcze potwierdzić i nie da się inaczej. Widziałam tą klinikę w której będą mnie operować - full wypas, więc pocieszam się tym, że będę w dobrych rękach. Dosyć, że zdrówko mi się sypie to jeszcze na gwałt szukamy mieszkania do wynajęcia. Wojna była z bratem męża i teście się do nas nie odzywają. Do kitu wszystko. Postanowiliśmy się wyprowadzić jak tylko coś taniego znajdziemy. Będzie baaaaaardzo krucho, bo na życie praktycznie kaski nie zostanie z męża wypłaty. Mam nadzieję, że zaraz po nowym roku znajdę pracę, a teściowa zostanie z Kajcią jak obiecała, bo inaczej jak będziemy na swoim to tynk do żarcia zostanie. Na szczęście mamy trochę kaski odłożonej, więc chyba z głodu nie padniemy. A ja jestem kobieta pracująca - żadnej pracy się nie boję ;) No i wszystko takie do dupy, atmosfera w domu, że szkoda gadać, a wszystko się na dziecku odbija, bo do niej też się nie odzywają :( Przykro trochę, zawsze tu ich chwaliłam, a wyszło jak wyszło. Oczywiście nie każą nam się wyprowadzać, ale my już chcemy. Mamy tego dosyć. No i dlatego się tyle czasu nie odzywałam, nawet sił nie miałam, żeby do kompa siąść. Wszystko przeczytałam, dziewczyny nie przejmujcie się tak bardzo tą asymetrią bo widzę, że to jakaś epidemia i faktycznie choroba XXI wieku. Będzie dobrze z naszymi dzieciakami, bo dlaczego miałoby być inaczej.Buziaki Dobra jeszcze tylko sprawdzę ten suwaczek i zmykam. Tak w ogóle to wstawiłam nowy suwaczek (zerżnięty :p) i nie wiem czy działa, będę testować.

Dziewczyny narazie tylko przeczytalam co napisalyscie, obiecuje, ze pozniej zasiade na dluzej do kompa[jak mala zasnie], i napisze co u nas Elmirka ja myslalam ostatnio sporo o Tobie- trzymaj sie dziewczyno, no i najpierw zalatw te operacje, a potem moze pomyslcie o jakims lokum, a do tesciowej moze jakos wyjdz pierwsza- przeciez dobra dziewczyna jestes, a szkoda zeby do malej byli przez ta sytuacje obojetni- Glowa do gory!!!!!!!

elmirko, ja dawno nie bylam i nie wiem o co chodzi - zdradzisz co będą Ci operowali i gdzie? jejku, dzielna jesteś, powodzenia...

Gość SurfitkaCzesc.

Czesc Elmirka, trzymaj sie , moze znajdziecie jakas nic porozumienia z tesciami i wszystko sie ulozy. A co do operacji to trzymam kciuki. Ja dzis pol dnia na telefonach bo nie chcieli mi przyjac Nine nigdzie :( Nawet do zwyklego innego pediatry, kazali najpierw zalatweic jej medyczny rekord, a to trwa okolo 10 dni. Dopiero potem moga ja umowic :o Wiec zadzwonilam do lekarki Niny i powiedzialam, ze ja musze ja zabrac do specjalisty i w koncu dala mi skierowanie. Ku mojemu zaskoczeniu do szpitala w ktorym sie Ninka umowila, a bez skierowania nie ma szans wogole sie tam dostac - zapisy dopiero na luty !!! Tak wiec w przyszlym tygodniu w czwartek idziemy na wizyte :) Ja sie boje przez to jej skrzywienie sadzac Ninki, ale wczoraj znow na kilka minutek siedzialysmy na dywanie. I sama siedzi :) Ladnie podpiera sie sama raczkami a jak chce cos siegnac to bum, leci ;) Oczywiscie trzeba ja posadzic, bo sama do tej pozycji jeszcze nie umie sie podciagnac. I jak stawiam ja na twardym podlozu to prostuje nozki a na miekkim zwija ;) Moje kolana zdecydowanie sa miekkie ;) POzdrawiam wszystkie mamy i dzidzie :)

Hejka :) Ja tez malo sie udzielam , bo mamy goscia z Wloch ( szef mojej mamy ) , pojechali teraz z moim mezem na zwiedzanie Chicago a ja w domku zostalam z dziecmi bo mroz jak cholera no i gdzie dzieciaki ciagac po muzeach ( ale moj stary sie wynudzi :P ) No i mamy w koncu drugiego zabka!!! katarek tez minal, a mala nadal budzi sie co godzine w nocy :( Ja nie wiem co z tym dzieckiem mam robic, dalam jej flaszke na noc - budzi sie , zjadla kaszke lyzeczka popila cyckiem- dalej sie budzi. Zkladalam jej i ciensza i grubsza pizamke, zasyiala sama , nie przy piersi i nadal to samo. Przeciez to nie jest normalne, aby 5 miesieczne dziecko nie potrafilo przespac 2 h pod rzad w nocy :O Elmirko wspolczuje ci sytuacji w domu, najgorzej ze to odbija sie na dziecku, u mnie byla podobna sytuacja, przez obraze tesciowej dzieci nie widzialy babci prawie rok czasu. Sprobuj zalagodzic sytuacje , bo gdy pojdziesz na operacje to babcia najlepiej zajmie sie mala. Surfitka , nie ma to jak opieka medyczna w stanach :O Ja jak chcialam wziasc Gabi do innego lekarza ( z tym upierdliwym katarkiem ) to musialam wypelniac jakies formy z ubezpieczenia i czekac 2 dni na przeniesienie. A co do przekrecania sie , to pamietam, ze Kamilka za nic nie chciala sie pzrekrecic z brzuszka na plecy jak lezala na podlodze, a jak lezala na miekkim lozku to przekrecala sie bez problemu, cwaniara mala :) goba ja zauwazylam , ze moja chetnie wklada nozki gdy jest na golaska, ubranko chyba troche krepuje jej ruchy

No ja tez musialabym pisac ze chce przeniesc itp :o Ech, szkoda slow a przede wszystkim czasu. Ciesze sie ze udalo sie zapisac do dobrego specjalisty :D Nina tez najczesciej zajmuje sie nogami jak sa gole - przy przewijaniu, kreci sie i przekreca na boki i te nogi wiecznie przy glowie ;) Kiedys jak miala pajaca, ktory mial kotki na stopkach to byla bardzo zainteresowana ;) i w ubraniu fikala. Ale czy dziecko musi do buzi nogi wsadzac? Bo ona ciagnie nogi bardzo mocno, ma je przy twarzy, ale nie gryzie. Kupilam jej wczoraj nowy smoczek w kolorze czerwonym. I teraz smoczek sluzy do ogladania ;)