Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

okokokokokokoko

Dwie kreski na teście- SIERPIEŃ 2008

Polecane posty

Dziewczyny ale miałam nadrabiania, ale przeczytałam wszystko:) U nas chyba święta będą baardzo smutne, a to dlatego że babcia męża (ma obecnie 71 lat) w piątek przyznała się że ma guza w piersi od ok 7 lat!!!!!!!!!!!! i się przyznała tylko dlatego że w piątek zacząło jej to krwawić, a tak to by nikomu nie powiedziała, a mieszka 2 domy dalej i widzimy się codziennie, i 3 jej dzieci mieszka wkoło i nic się nie przyznała, masakra:( I dzisiaj pojechali do onkologa bo w piątek nic nie załatwili tylko chirurg jej to jakoś zabezpieczył, pokazał studentom którzy akurat mieli praktykę że takie coś zdarza się raz na 10 lat (tzn ze ktoś może doprowadzić do takiego stadium bez leczenia) i kazał się modlić żeby to nie był nowotwór złośliwy i żeby nie było przerzutów... Ja nie wiem jak ona z tym żyła tyle lat, ja bym chyba psychicznie nie wytrzymała, ale ogólnie czuje się dobrze więc jakaś nadzieja jest, chociaż wszystko się wyjaśni jak jej zrobią badania.... Poza tym św Mikołaj był u nas a nawet nie jeden, ja też byłam mikołajem z moim mężem na Rynku w Krakowie na motorze:) Karusia, a gdzie byłaś na basenie? Ja mam zamiar zapisać się do Parku Wodnego od stycznia... Aha, ja używam kosmetyków Sanosan, kupiłam a Aptece internetowej bo w sklepie ciężko znaleźć, i są super, Nivea się musi umyć, i po Nivea Emilka miała wysuszoną skórę a te są ok i nie bardzo drogie. Aha i jeszcze jedno!!! KOLKI NAS OPUŚCIŁY!!!!!!!!!!! Hura, normalnie nie to dziecko:)

ja na chwilkę w szpitalu Rydygiera byłam.wpisz sobie w google ciocia rybka tam wszystko jest opisane. listę podpisałam oko--->oliwa jest dobra,dobre są też kosmetyki Iwostin kupisz w aptece a tańsze od tamtych

jest jeszcze taka maść bez recepty do natłuszczania bo ja mam od alergii posterydowy zanik skóry(boże jak to brzmi...)nazywa się diprobasa nie wiem czy dobrze napisałam ale tak się wymawia(to jest gliceryna z lanoliną chyba )

Gość ___chimerka___
Czesc babeczki! Ja od początku kąpię małą w Oilatum i skórę ma cacy, do tego rewelacyjna skóra na buźce. Tesciowa kupila jej krem na kazda pogode Bubchen, ale staram sie mało używac zeby się jej skóra nie przyzwyczaila. Ostatnio jak bylam Małą szczepić widziałam maluchy z krosteczkami na buzi, a moja lejdi nic, no chyba ze sobie pazurem przejedzie to jakis defekt jest:) Za Waszą radą zrezygnowałam z oliwki, bo wczesniej oliwiłam po kazdej kąpieli, ale teraz nic i zadnej roznicy nie ma. Generalnie poki co zadnego uczulenia nie odnotowalam (mydła Kajtek, Nivea Baby, Bubchen, te mam sprawdzone jeszcze sprawdzę Johnsona). Oczywiscie nie mogloby być za dobrze, Mała na niedrożny prawy kanalik łzowy i ropieje jej oko. Bidula ma az zaczerwienione miejsce przy oku. Masuję, zakrapiam i powoli przyzwyczajam się do myśli, że trzeba będzie przepłukiwac:(

oko-> ja mam jak zwykle jedno rozwiazanie: krochmal mały tez mial sucha zaczeriwnioną skóre a teraz nic nawet koło ust ma żadko jakies krosteczki mikroskopijne po kapieli nacieram go kremem nawilżająceym Oliatum. Próbowałm kapać małeo w Oliatum ale efekt był dokładnie odwrotny tzn. 3-4 kapiele skora super a później coraz gorzej ma to samo co ja u mnie wiekszość kosmetykow tez najpierw szybko poprawia a po kilku uzyciach jest gorzej niz było taki kosmetyczny efekt jojo

Jak to Olilatum nie pomoże to kupię coś innego, albo zwyczajnie krochmalu użyję. Dzisiaj coś warzywek nie chciał jeść. Krzywił się tak jakby jadł własne ciało i na dodatek aż niem wzdrygało. Po 5 łyżeczce zaczął tak płakać, że aż mi go szkoda było. Robimy przerwę na kilka dni. Przeszliśmy też na Bebiko i jest w końcu lepiej. Kupa normalna. Jemu smakuje także luz. Dzisiaj dostałam w końcu tą paczkę. Rzeczy fajne, nawet te pojemniczki na mleko w proszku. Super, szkoda tylko, że nie pasują do butelek Avent, ale to nie problem. Lepsze to niż dzwiganie słoja, lub puszki z mlekiem. No i ślinaiczki i inne rzeczy też spoko. Ale nie polecam nożyczek, bo są bardzo grube. Lepsze mam z BabyOno. No ale przydadzą się na potem. No i te łyżeczki i miseczki z przykrywkami Tommee Tippie super :D. Mięciutkie, ładne kolory :). Jestem zadowolona. Jednak sprzedawcy wystawię neutralny, bo nie wysłał na adres jaki podałam, tylko na ten allegrowy, mimo że dwa razy zaznaczyłam o tym, żeby wysłał na inny. No i zamówiłam dwa śliniaczki te zwijane, zielony i niebieski. Jednak przyszły dwa zielone. No ale to drobiazg. A ogólnie prosiłam by był inny adres ze względu na to, że panie na poczcie nie rozumieją tego że jest adres zamieszkania/korespondencyjny i adres zameldowania. I kretynki ostatnio nie chciały mi wydać pisma z Ery. Bo nie mam adresu takiego na dowodzie osobistym. A ich nie interesuje mój adres korespondencyjny. No idiotki skończone. Dzisiaj mam nastrój nie bardzo coś. Siedzę i wsuwam Ferrero Rocher, i myślę, że właśnie mi to idzie w d... No ale trudno. Będe płakać nad tym jutro. Do tego moje kolano odmawia posłuszeństwa. Chodzę jak paralityk, boli mnie jak cholera, jeszcze dzisiaj jak znosiłam wózek to mi się zrobiło jeszcze gorzej. Nic tylko umierać. PS. A wśród rodziny zastosuję odgórny zakaz noszenia Mikołaja, bo dzisiaj to mi takie cyrki urządzał, bajka.

dziewczyny na pcozte wyslalam zdjecie mojej sukni dzis meirzylam i chyba ja kupie pozwolila mi babka zrobic zdjecia :) prosze o opinie TYLKO SZCZERZE bo jakos zdania sa podzielone :o napisze pozniej wiecej, poki co kolezanka wpadla :)

hej dziewczyny bylkamdzis wkoncu u gina przepadal zrobilusg poogladaljajniki i macice pobral cytologiei jest wszystko ok za tydztylko wynik cytologi pytal tez o planowanie nastepnego dzieciaczka i o antykoncepcje polecal mi tabletki ale ze wzgledyze karmie najbardziej polecal mi spirale i o nia go wlasnie pyatalam bo tez mnie interesowala i zaklada taka za niecale 500zl ijest na 5lat no nic misze toprzemyslec ijak costo na styczen sie umowie aaa ijakmnie tam poogladal od srodkatomowil ze jeszczenie jajeczkuje organizm dopierozaczyna sie przyzwyczajac do stanu po ciazy.. co do dawania warzywek czy owocowtomoja malaod kilku dni plujea po ktorejs lyzeczce placze tez dlalam sobie luz i zrobilam przerwe a wyczytalam ze przy zabkowaniu tak jest.. ju;lazaraz zerkam na suknie tylkooporzadze martyne bo wlasniesieobudzila

czesc dawno mnie nie było ale czytam was caly czas. Jestem załamana tracę pokarm z dnia na dzien jest coraz gorzej, mala je co godzine z obu piersi, krzyczy bo malo jej leci. Pije zioła ale nic. Jutro ide do lekarza zeby ja zwazyc, jak okaze sie ze malo przybywa to chyba bedziemy musialy przejsc na butelke. Mam poczucie winy ze jestem złą matką bo nie mam jej co jesc dac. A z innej beczki, własnie szukam niani bo od lutego wracam do pracy, dziewczyny ile teraz płaci się niani?

anabanana tez nie w moim stylu bo chcialam inna ale jak zalozylam to pomyslalam, ze to jest moja suknia i juz. izuula nie mysl tak bo sie zadreczysz, duza czesc mam z topiku karmi butla i nie znaczy, ze jestesmy gorsze :) Dziecko najedzone to najwazniejsze ...

Jula sukienka mi się nie bardzo podoba. Ja bym cię w jakąś inną ubrała. Mniej warstw. Góra owszem ładna, ale ten dół nie. To drapowanie też jakieś wg. mnie za duże. Ale to moje zdanie. Mam nadzieję, że cię nie uraziłam. Ale gruba nie jesteś :). Fajna dziewczyna z ciebie. Anabanana ma rację. Zaufaj mi ja też sie czuję wielka. Anabanana, a co ma wspólnego ząbkowanie do warzywek? Nie wiem już drugi dzień mi tak pluje i owocami też czasami. Płacze przy jedzeniu. Izula przerabiałam problem złej matki 3 miesiące temu, nawet 4. Nic się nie martw. Dajesz swojemu dziecku miłość, czułość i wszystko inne. Dasz jej mleko. Jakbyś jej nie karmiła i nie dała sztucznego to wtedy byś była złą matką. A tak zrobisz to co będzie dla niej najlepsze. Jak miałam takie problemy jak ty przeczytałam tekst, że dziecko nie pamięta piersi matki, ale miłość tak. A niani w Krakowie płaci się od 8 wzwyż.

okoko wlasnie wszyscy mowia, z tych drapowan za duzo i sa za agresywne. a mi sie podobaja bo sie fajnie ciagna a potem i tak czesc sie odpina... Mam kilka sukienek, wysle inna fotke. Moze taka?

Oczko bo dziecko podobno zuje to stale jedzenie i to chyba mu przeszkadzahmm a w sumie to nie wiem czytak jest no nic moja bynajmniej tezmajakis okres plucia ostatnio dalam jej banana takiego pogniecionego w papke to zajadlala smakowal jej :-) izula mi tez sie zdaje ze mam jakos mniej pokarmu mala najedzona ale ja widze po piersoiach ze nie sa takiepelne ,twarde od mleka ale tohcyba dlatego ze ostatnio bardzo malo pije.. no nic kupilam dzis kilka baniakow 5l wody no i dudlam :-)

Witam dziewczyny, ja z pytankiem.Mój mały jeszcze nie płacze łzami,tzn.czasami mu lecą łzy z jednego oka ale rzadko.Powinnam sie martwic?Wasze dzieci już płaczą łzami?

anabanana to nie wiedziałam. Jula to jak ci się najbardziej podoba to się nawet nie zastanawiaj. Suknia ma sie podoboać tobie i dla ciebie ma być tą wymarzoną. Ponoć jest tak, że wiesz, że to ta :D. Ta trzecia nie, druga też nie. w sumie z tych trzech to rzeczywiście pierwsza najlepsza.

trzecia tez nie, jula pierwszaaaaa! sikorka mi zdaje sie ze tezz2 lzamiplacze choc b,rzadko bo czesciej krzyczy niz placze ;-D

mojej się leją łzy jak grochy jak ryczy,ale Emilia miała zatkane kanaliki łzowe i poszłam z nią do okulisty bo jej oczy ropiały i coś jej tam zakropiła,nacisnęła gdzie trzeba i było ok. ja też mam miękkie piersi ale teraz dziewczyny już tak będzie-mówię to z doświadczenia no chyba żebyśmy parę godzin nie karmiły to będą twarde.Ale to normalne jest,po prostu organizm nauczył się produkować tyle mleka ile ma być-żeby mama się nie męczyła ,a dziecko było najedzone lecę oglądać suknie:-)

karusia tez tak pomyslalam ale oczywiscie pomyslalam o najgorszym.. hmmm no i to znaczyze juz moje cycki nie beda jedrne i twarde tylkotakie miekkie nie chce juzmowic ze zwisy... i tak sie zalamalam...

no nic ja uciekam dolozka bo padam, dzis wstalam o 7.30! dodam ze nie amietam kiedy tak wczesnie wstalam zazwyczaj gniezdzimysie w lozku z martynka do 10 ale mialam na rano fryzjera wiec mam ladne nowe wlosy :-)