Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

agawawawa33

ile dostajecie aliment贸w?

Polecane posty

Go艣膰 taka jedna sprawiedliwa
to nie atak Kotku tylko prosba o troche rozs膮dku. Czy czytasz ze uwazam , iz dostajesz za malo aliment贸w? czy czytasz tylko wybi贸rczo? Mam prawo miec czyba swoje zdanie, 偶e 600 zl na dziecko mi wystarcza?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 do tej co sobie nie wyobraza
zabcia a mama to laskawie do pracy nie moze pojsc? kolejny przyklad. po co ojciec pojechal za granice? zeby sie dorobic. a co jego dziecko obchodzi to, ze w kolejnym malzenstwie narobil sobie innych dzieci i musi je utrzymywac? tak sie sklada, ze zabcia tez jest jego dzieckiem, ktore powinien i musi utrzymywac. za 150 zl zaplaci "swoja" czesc czynszu za mieszkanie? NIE!

Udost臋pnij ten post

Jeszcze raz mowie przestan mnie obraza膰 i ne wciskaj s艂ow ktorych nie wypowiedzia艂am w stosunku do Ciebie. Jesli pisa艂am o naciagaczkach to o matkach kt贸re 偶adaja przesadnie wysokich aliment贸w.

Udost臋pnij ten post

jasne, masz prawo. tylko z twoich wypowiedzi wynika, ze jak ktos chce wiecej to jest naciagaczem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zabcia0031
przeciez moja mam nie zada jakies nie wiem bog wie jakie alimenty wystarczyloby mi nawet te 200 zl juz za taka sume lepiej idzie wyzyc mama szuka pracy ale nie moze jej znalesc mowie ze nas na dojazdy nie stac a na miejscu nie moze dostac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 X-X-X-X
呕abciu mysle ze mama bedzie musia艂a nawet i pozyczyc pieni膮zki na podr贸z w sprawie pracy.Na takiego ojca nie masz co liczy膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sprawiedliwa jedna
ale偶 oczywi艣cie, 偶e masz prawo Natomiast przypomn臋 ci twoje w艂asne wypowiedzi: nie kosztuje 1000 z艂 na dziecko! A juz na pewno nie 1300 z艂 na dziecko. a ja nie by艂am w zyciu na wakacjach za 2000 tys. Moje dzieci jada na wakacje za 800 -1000 z艂. Lepsza z Ciebie naciagaCZKA. Przeczytaj je uwa偶nie. To ty nie dajesz prawa do 偶ycia na innym poziomie ni偶 tw贸j, nie ja. To, 偶e tobie wystarcza 600 z艂, nie oznacza, 偶e mnie te偶 wystarcza. Mo偶e nawet poziom za te 1000 z艂 i 600 z艂 jest podobny. Mniej wydajesz na mieszkanie, leki, dzieci mog膮 jechac do swojego ojca w wakacje np. Ale to TY jednoznacznie stwierdzasz, 偶e moje 1000 z艂 to NACI膭GACTWO. Nie widzisz tego?

Udost臋pnij ten post

o czywi艣cie jak czytam ze 2000 to nie tak duzo to uwazam to za naciaganie. 1000 uwazam ze to bardzo duzo. ale to moje zdanie.

Udost臋pnij ten post

moze przeczytaj wszystkie moje wypowiedzi jeszcze raz i wyciagnij wnioski. Ni pos艂uguj sie zdaniami wyciagnietymi z kontekstu wszystkich moich wypowiedzi.

Udost臋pnij ten post

i wcale mnie nie boli ze ktos ma aliment贸w 2000 zl. Naprawde. Tylko denerwuje sie kiedy zaczyna wypisywac jakie taka mama ma wydatki. tez jestem mama i wiem jakie sa wydatki. a uwazam 偶e nie zyje na do艣c wysokim poziomie. Ale nastoletnie dziecie tez moze zarobic na swoje wakacje a nie tylko 艂apki wyciagac po kase.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sprawiedliwa jedna
przeczyta艂am wszystkie twoje wypowiedzi bardzo uwa偶nie. To s膮 najbardziej jaskrawe przyk艂ady. I jak widz臋 po wypowiedziach niekt贸rych, nie tylko ja uwa偶am, 偶e przesadzasz w tej swojej urawni艂owce.

Udost臋pnij ten post

wydac na dziecko 1000zl to bardzo duzo? ok, dostajesz 600 zl alimentow. czyli 600 meza + 600 Twoje (bo taki jest w przybilzeniu przelicznik sadow) = 1200 zl. czyli wydajesz na dziecko wiecej niz bardzo duzo.

Udost臋pnij ten post

ps. jak np. 11-12-13letnie dziecko ma zarobic na wakacje? wybacz, ale w swojej ograniczonosci sobie nie wyobrazam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sprawiedliwa jedna
jak maj膮 powy偶ej 16 lat - owszem. Moje ma 15 ... Wiesz, m贸j ex to nawet twierdzi艂, 偶e na studia dziecko i艣膰 nie powinno, tylko od razu po sko艅czeniu 18 lat do pracy :D. Tej opcji nie rozwa偶a艂a艣? Zobacz, tw贸j student medycyny zszed艂by wam obojgu z bud偶etu...jaka ulga :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 X-X-X-X
bzdura bzdura i jeszcze raz bzdura!!!nawet i 600z艂 nie wyda sie miesiecznie na dziecko! wiem swoje sama dostaje na dzieci po 600 z艂 miesiecznie!.To jest poporstu walka o kasiore w dodatku i przede wszystkim zakrapiana chcecia odwetu na eksie! nie pisze tutaj o skrajnych przypadkach ze facet nie p艂aci w og贸le.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 X-X-X-X
i zeby by艂o jasne, stricte wy艂acznie na dziecko suma 600z艂 rzadko bywa przekroczona.To sa jednorazowe wydatki, szko艂a, czy wakacje ale nie co miesiac.

Udost臋pnij ten post

X-X-X-X - ile placisz za mieszkanie i rachunki na miesiac? podziel to na dwa, bo polowe pochlania dziecko. i nie mow mi, ze nie.

Udost臋pnij ten post

jestescie jadowite zmije szukajace odwetu i tyle:) pisa艂am 1000 z艂 od ojca a ja daje drugie 1000 wiec jest to 2000 z艂 na dziecko. Nie wiem jak czytacie moje wypowiedzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sprawiedliwa jedna
xxxx- skoro tak twierdzisz, wnie艣 o obni偶enie aliment贸w. Dostajesz po 600 z艂 na dziecko, uwa偶asz, 偶e tyle nie wydajesz. W czym problem? ;) A przecie偶 po艂owa na utrzymanie dzieci mia艂a by膰 twoja!!! Czyli co? Po 300 miesi臋cznie zwracaj exowi, i tak ci g贸rka zostanie :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to ja wam napisz臋
Przeczyta艂am ca艂膮 wasza k艂贸tni臋 i popieram - poziom 偶ycia dziecka jest zale偶ny od poziomu 偶ycia rodzic贸w. 2 tysi膮ce na wakacje to wcale nie jest du偶o - nawet najta艅szy wyjazd za granic臋 kosztuje wi臋cej ni偶 te 2 tysi膮ce. Je偶eli tatu艣 je藕dzi do Tunezji, to dlaczego dziecko nie ma prawa? My w tym roku jedziemy i na narty do Austrii i do Egiptu. Sama pokrywam po艂ow臋 op艂at i wszystkie dodatkowe wydatki, wi臋c nie uwa偶am naszego wyjazdu za fanaberi臋. Je偶eli by艣my si臋 nie rozwiedli, moje dziecko 偶y艂oby na wy偶szym poziomie ni偶 偶yje. Je偶eli mnie sta膰, aby zafundowa膰 dziecku wakacje 2 razy do roku, tenis i angielski, to tym bardziej sta膰 jego ojca, kt贸ry zarabia du偶o wi臋cej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 X-X-X-X
przeciez ciagle bijecie sie o kase wy艂acznie na dziecko.To piszcie wyra藕nie ze chodzi o utrzymanie domu a nie wydatki na dziecko.Wtedy przynajmniej bedzie uczciwie powiedziane i nikt sie czepiac nie bedzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 X-X-X-X
sprawiedliwa , masz tendencje do ko艣lawienia wypowiedzi innych!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no c贸z to o czy piszesz
jest osiagalne dla niewielu rodzin a c贸z dopiero po rozwodzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no c贸z to o czy piszesz
jest osiagalne dla niewielu rodzin a c贸z dopiero po rozwodzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sprawiedliwa jedna
nie. To nie jest ko艣lawienie, tylko pokazywanie adwersarzowi potencjalnych konsekwencji jego toku my艣lenia :D A co, to ju偶 ci si臋 niej podoba? A co do mieszkania - twoim zdaniem dziecko ma mieszka膰 pod mostem? Tam nie ma czynszu i za pr膮d nie ka偶膮 p艂aci膰, i za wyw贸z 艣mieci. Kto艣 te op艂aty musi ponosi膰. Uwa偶asz, 偶e nie powinno si臋 tego wlicza膰 do aliment贸w? To te偶 jest koszt utrzumania i to do艣膰 spory.

Udost臋pnij ten post

o nie, to ty koslawisz wypowiedzi. wyraznie napisalam, ze wydac na dziecko 2000 to malo. mialam na mysli 2000 razem od rodzicow co wynikalo z moich wypowiedzi. X-X-X-X a, bo to dziecko nie wchodzi w sklad utrzymania domu? czyzby w nim nie mieszkalo i nie kozystalo z niego i z mediow? ne wydaje mi sie. i caly czas o tym pisze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 popieram te co twierdz膮 偶e
na dziecko idzie du偶o. sama zosta艂am z ma艂ym dzieckiem. rozwi偶zania by艂y dwa: nie i艣膰 do pracy i zosta膰 z synkiem w domu albo i艣膰 i zatrudni膰 opiekunk臋. w pierwszym wypadku pieni膮dze na 偶ycie chyba by musia艂y spa艣膰 z sufitu bo przy niemowlaku praca jest niemo偶liwa a wydatki s膮 nadal. ok, by艂y pokryje 1/2 wydakt贸w na dziecko. ale k膮d ja mam bra膰 na 1/2 wydakt贸w, kt贸ra przypada na mnie i co wi臋cej sk膮d bra膰 na w艂asne potrzeby? jedynym wyj艣ciem jest niania. przeci臋tny koszt w moim mie艣cie: 8 z艂/h. ta艅szej ze 艣wiec膮 szuka膰. niania przychodzi codziennie na 9-9,5h (8h mojej pracy i 1-1,5h na dojazd do niej). przelicznik jest prosty i w tmy wypadku nawet 1000zl wydawane na dziecko to malo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to po co sobie z draniami
dzieci fundujecie:p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 X-X-X-X
To co??dziecko traktowa膰 jak dodatkowa gebe do w艂asnych wydatk贸w??Alimenty to kasa dziecka , koniec kropka.Rachunki na mieszkanie to moja sprawa.Skoro chcia艂am miec dzieci przy sobie to wiedzialam z czym to sie wi膮偶e.Rozw贸d jasno okresla pozycje dwojga ludzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 X-X-X-X
A kwestia wakacji lub dodatkowych apana偶y od tatusia to jego sprawa.Dwa tygodni wakacji z ojcem i moje kieszonkowe dla nich na ten czas tak sie dogadalismy.I wszyscy sa zadowoleni.Nikt nikomu swinstewek nie robi, ani nie dogaduje.Nawet nowa kobieta mojego eksa stwierdzi艂a,ze jestesmy normalni pod tym wzgledem i jej tez taka sytuacja odpowiada, czemu ja sie nie dziwie zreszt膮:-)A dzieci sa zadowolone i maja swietny kontakt ze swoim ojcem. nie wszystko da sie przeliczyc na kase czy elektryke;-)

Udost臋pnij ten post