Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tośka_28

PAŹDZIERNIK 2008

Polecane posty

kupilam mlodemu w polsce cala dvd bebe lilly bo moge sobie na duzym ekranie puscic teledyski w super jakosci, mlody jest obsikany ze szczescia:)

dzagusai - dziekuję za podtrzymanie na duchu z dietą:) paula - na wypadanie wlosów polecam szmpon dermena apteczny oraz łykanie tabletek belissa. Mi po ok 2 tygodniach przestały wypadac włosy i zaczęły odrastać nowe. Teraz mam jak falsa takie kikutki na głowie:P A my spędziliśmy pół dnai na ogrodzie z zaprzyjaźnionymi mamami i ich dzieciaczkami:) Była super, Wiktor kąpał się w baseniku, teraz wymęczony śpi.

z tymi wlosami to mylam szamponem do wypadajacyh wlosow nie pamietam jakiej firmy ale dostalam w paczce z polski. zuzylam jeden tylko i przestaly akurat wypadac, ale cos mi sie wydaje, ze to tak jest ze wypadaja i potem przestaja tak same z siebie raczej. a nie mozna nic lykac jak sie karmi piersia. nie dosc ze mam takie male kikutki ktore widac szczegolnie przy grzywce to jeszcze reszta wlosow piorka i dlatego je skrocilam co troche objetosci optycznie chociaz nabraly. podobno mam strasznie ruchliwe dziecko! moja mama nie mogla sie nadziwic ile w nim energii, tesciowa tez mi ciagle mowi, ze rosnie na urwiska, bo tak jak wychowala dwoje dzieci i dwoje wnuczat to oli wszystkich bije na glowe zywioloscia. pol sekundy nie usiedzi bez skakania, rzucania sie, gadania, smiania sie, bujania sie i wyrywania. ostatni tydzien zrobil sie wyjatkowo ruchliwy i do tego sporo ryczy za mama, zazdrosna jestem ze ma tyle energii:). goja --> a tobie zazdroszcze ze masz koo siebie tylu ludzi!

czesc zaraz spadam na basenik :) jestem na tej diecie dunkana i już po 3 dniach mam 1,5 kg mniej :) we wrześniu wychodzi za mąż siostra mojego miśka więc trzeba sie odchudzić mam tylko nadzieje ze nie jestem w ciąży bo misiu ostatnio zapomniał zapytac czy może do środeczka :P ( a nie mógł :)) i teraz czekam na okres :) tabletek nie biorę i wychodzimy założenia że jak Bóg da to będzie.... apropo mam pytanko do mam które karmiły piersią ale juz nie karmią jak ściśniecie sutki to macie jeszcze mleko? bo mi już całkowicie znikło ze 2 miesiące temu a dzisiaj znowu miałam tak jak w ciąży taki przezroczysty płyn ....:( Paula dziś zamontowaliśmy ten fotelik w aucie i jest coś co mi się w nim nie podoba :( zajmuje strasznie dużo miejsca- pasażer z przodu musi mieć blisko siedzenie jak chce sie przewodzić dziecko w tej pozycji pół leżącej bo inaczej ma podgięte nóżki a dodam że mój Oli do wysokich nie należy...oczywiście wiem ze zależy to od auta ale ja mam renault megane i jakieś małe auto nie jest...:( a z przodu jak jeździmy we dwójkę to nie chcę go wozić Paula no to życzymy udanego urlopiku , duża słońca i odpoczynku falsa a u nas odwrotnie młody jak widzi albo słyszy tą rybkę to nieruchomieje i uśmiech od ucha do ucha...Bebe Lilli też jest u nas numer jeden a numer dwa to piosenka z bajki kubuś puchatek...może Oliwiery i Oliwery juz tak mają że rodzą się z ADHD :P bo mój też jak pół minuty na dupce usiedzi to jest sukces a koleżanki co mają w podobnym wieku dzieci to są w szoku że jest go wszędzie pełno i że ja biedna nie mogę spokojnie pogadać bo muszę go ciągle pilnować na dodatek on już raczkuję ,staje przy wszystkim,chodzi przy meblach ...włacznie z tym że na nie włazi bo umie sobie dolną półkę otworzyć i sie na nią wspiąć a potem na następną...ja już przy nim czasami dostaje zadyszki a co dopiero jak już zacznie pełną parą chodzić oki znowu się rozpisałam buziaki i spokojnej nocki

dzagusia, moze zajmuje tyle miejsca przez ten isofix? zobacze jescze co powie Kami, (zamówiła bez isofixa)

falsa - można łykać karmiąc specyfiki ze skrzypem na włosy. Przynajmniej tak mi powiedział mój lekarz i nic sie nie działo. A z tymi ludźmi obok to nie narzekam, bo mieszkają na sąsiedniej ulicy dwie mamuśki, nasi mężowie znają sie od dziecka no i się tak spotykamy czasem:) Miło mieć taką możiwość, bo inaczej to z samotności bym tu umarła:) dzagusai - podziwiam cię, że tak lekko podchodzisz do drugiej ciąży:) Tylko że wszytsko zalezy od sytuacji, ja bardzo chcę drugiej ciąży i dziecka, ale chyba byśmy z głodu poumierali:) Niestety budowa pochłąnęła wszystkie oszczędności a jeszcze czeka nas branie kredytu:( A z tą dietą dunkana to ja byłam na niej 3 tygodnie. Na początku schudłam 3 kg a potem zaczęłam przybierać na wadze. Do tego strasznie bolał mnie brzuch od tych kefirów, maślanek i surowych warzyw. I zaparcia miałam okropne!!! Dlatego się przerzuciłam na kopenhaską. A w takim foteliku nie wolno wozić dzieci z przodu.

A co do ruchliwości dzieci to nawet mi ni mówcie! Mój młody to robi tylko dwie rzeczy - gada i łazi!!! Raczkuje, zatrzyma się, usiądzie, zawraca, wstaje, siada, idzie dalej i ciągle babababa, tatatata....:P Ale jak na niego patrzę to kocham go z każdym dniem coraz mocniej:D

Chyab wszystkie wyjechałyście na weekend:( Wszyscy gdzies jadą tylko my w domu...:(:( Pogoda się zrypała i czatuję przy oknie, żeby lecieć po pranie jak zacznie padać. Poza tym młody śpi a ja sobie odpoczywam po sprzataniu. Mam do was pytanko - czy dziewczyny, które używają mleko nan przeszły już na 3? Bo jest od 9 miesiąca i nie wiem czy już młodemu to kupować czy dalej 2.

Gość deli26
dzagusia...a kiedy masz dostać okres?

Hejka :) U mnie już drugi dzień burza pogoda lipa. Tyle tylko ze bardzo ciepło i duszno :) Falsa--> wiedziałam że babcia będzie zakochana :) Wiedzę że macie na tapecie temat fotelików. Ja też czekam właśnie na dostawę mojego http://www.allegro.pl/item687365055_diablo_caretero_fotelik_9_25kg_gratis_wys_0_00.html jak dojdzie to powiem jaki jest w rzeczywistości. Ten wybór to decyzja męża mi sie podobały bardziej http://www.allegro.pl/item687356190_caretero_sport_fotelik_9_25kg_gratisy_wys_0_00.html ale w sumie może być i ten :) wygodniej się go przenosi. Nie miałabym gdzie podłączyć isofixu wiec zrezygnowaliśmy z fotelika Ramatiti. Co do spania Szymek raz mnie zaskoczył spał od 19:40 do 2:36. Rekord. No chyba ze karmiłam go przez sen i poprostu tego nie pamiętam :D

musialam wpasc sie pochwalic ze mody zjadl prawie caly duzy sloiczek obiadku takiego kupnego, od 9 miesiaca, jakis schab z warzywami i kluseczkami z gerbera :). nawet mnie to dosc smakowalo! sukces jak 150. u nas metoda \"jak bog da\" definitywnie odpada bo bog laskawie nas obdarowal ziutkiem przy pierwszym strzale, wiec pewnie bym sie wpisywala za kilka tygodni na kolejny topik:) pogoda do dupska niestety, do tego zmiana klimatu z polskiego na tutejszy wiec mnie muli, i slabo dzisiaj olivek spal :(

u nas jest dzisiaj 32,8 w cieniu !!!!! na szczęście po 13 zaszło słońce za takie jasne chmurki bo wyrobić się nie da zrobiłam młodemu małe przemeblowanie w pokoju :) a okres mam dostać ok 22.07 no zobaczymy za długo czekałam na to pierwsze dzieciątko i jeszcze do tego poronienie :( chcemy mieć dwójeczkę a kiedy to będzie to zadecyduje los :P ja daję bebilon pepti a on jest tylko 1 i 2 tak więc mam problem z głowy falsa no to rzeczywiście duży sukces =gratulujemy paula nie wydaje mi się bo ten isofix to tylko takie dwa bolce z tyłu które całkowicie chowają się pod siedzeniem ...raczej chodzi o ten plastik na dole dzięki któremu można zmieniać pozycję siedzenia do pół leżącej ...ale ogólnie jestem z niego bardzo zadowolona :) młody fajnie w nim wyglada i widać że wygodnie mu się siedzi a przedewszystkim się w nim nie poci goju nie wiem dlaczego uważasz ze nie można przewozić dziecka w foteliku na przednim siedzeniu zabronione jest tylko przewożenie dziecka w foteliku tyłem do kierunku jazdy z włączoną poduszką powietrzna a w moim aucie można ją wyłączyć ...zresztą ten fotelik co teraz kupiliśmy montowany jest tylko i wyłącznie przodem do kierunku jazdy...poza tym gdyby nie można było tak przewozić maluszków to nie miałabym w aucie na przednim siedzeniu systemu isofix(przecież służy on tylko do montażu fotelików i do niczego więcej się nie nadaje)a z dietą no cóż nie pocieszyłaś mnie ale i tak spróbuję tym bardziej że bardzo lubię nabiał i surowe warzywa

dzagusia --> a jak ja nie mam tego isofixu to tez moge wozic przodem do kierunku jazdy na przednim foteliku? mam wylaczana poduszke w swoim 307. pytam tak na wszelki wypadek.

teraz tak czytam ze to nielegalne zeby przwozic dziecko na przednim siedzeniu w foteliku odwroconym do kierunku jazdy przy wlaczonej poduszce. no to moze ta poduszka ma byc wlaczona skoro podrozuje przodem?? czy to ma znaczenie dla bezpieczenstwa??

znalazlam sama; "Mam 10-miesięczne dziecko. Czy mogę przewozić je na przednim siedzeniu pasażera? Sposób przewożenia dzieci w pojeździe samochodowym uregulowane zostało w Ustawie z dnia 20.06.1997r. prawo o ruchu drogowym (Dz. U. Nr 108 z 2005r., poz. 908 - tekst jednolity z późniejszymi zmianami): * Art. 39. ust. 3. w pojeździe samochodowym wyposażonym w pasy bezpieczeństwa dziecko w wieku do 12 lat, nieprzekraczające 150 cm wzrostu, przewozi się w foteliku ochronnym lub innym urządzeniu do przewożenia dzieci, odpowiadającym wadze i wzrostowi dziecka oraz właściwym warunkom technicznym. * Przepis ust. 3 nie dotyczy przewozu dziecka taksówką osobową, pojazdem pogotowia ratunkowego lub Policji. * Art. 45. 2. Kierującemu pojazdem zabrania się: 1. przewożenia pasażera w sposób niezgodny z art. 39, 40 lub 63 ust. 1; 2. przewożenia w foteliku ochronnym dziecka siedzącego tyłem do kierunku jazdy na przednim siedzeniu pojazdu samochodowego wyposażonego w poduszkę powietrzną dla pasażera; 3. przewożenia, poza specjalnym fotelikiem ochronnym, dziecka w wieku do 12 lat na przednim siedzeniu pojazdu samochodowego. Jak wynika z powyższych przepisów prawidłowym jest przewożenie 10 miesięcznego dziecka w foteliku ochronnym na przednim siedzeniu zarówno przodem jak i tyłem do kierunku jazdy. Natomiast jeżeli pojazd wyposażony jest w poduszkę powietrzną pasażera to przewożenie dziecka może odbywać się tylko przodem do kierunku jazdy." --- czyli nie dosc ze przodem to mozna tez miec wlaczona poduszke. pytanie teraz tylko czy lepiej nie miec jej wylaczonej???

hej hej, ja tylko na moment bo sie szykujemy. Kupiłam sobie boskie koszulki do karmienia. ja głupia nawet nie wiedziałam że takie są! nie trzeba podciagac calej koszulki, tylko odchylic dekold. bedę miała na cale lato:) a Franek znowu dostał koszulke Lechii. dobra mykam bo mam robote, wpadne jeszcze pewnie wiec sie nie żegnam:)

cześć dziewczyny, Falsa super, że wizyta udana!!! My jutro na noc wyjeżdżamy nad morze do Dziwnówka, mam nadzieję, że będzie pogoda.Jeśli chodzi o fotelik to my jeszcze jedziemy tym małym bo Marysia ma 7 kg i spokojnie i wygodnie jej jeszcze w nim, babki w sklepie mi doradziły, a jaki kupię potem to nie wiem jeszcze spodobał mi się ten coneco co tutaj już pokazywałyście. U nas w Katowicach tak gorąco, że się wytrzymać nie dało ale teraz się już fajnie ochłodziło. Marysi przekłuł się już drugi ząbek 2 dolna jedynka. Poza tym zapieprza po całym mieszkaniu raczkując, pełzając się, czołgając no i trzymając się wszystkiego co się da wczoraj wlazła do kuchni i potłukła deserek, wiesza się na szufladach i spada głową na kafelki a ja dostaję zawału, choć już pomału do tego przywykłam:) pozdrawiam Was serdecznie.

październikowa mamo gratuluję zabalka i oczywiście życzymy udanych, spokojnych a przedewszystkim pogodnych wakacji :) co do zawału to wiem coś o tym :P Oli jak nie raz huknie głową o podłogę to aż mi dech zapiera a ten wariatuncio po 1 min juz się śmieje Falsa też się zastanawiam jak lepiej czy włączona czy nie ??? jak coś znajdziesz to wklej ale mi się wydaje że uderzenie takiej poduszki w tak małą główkę nie jest za dobre ...już sama nie wiem a przewozić z przodu tak już sobie wyczytałaś oczywiście możesz a ja dziś sama z Olim bo tatuś ma nockę :( Paula i październikowa mamo tylko nie zapomnijcie książeczki zdrowia i karty czipowej maluszków-tak na wszelki wypadek...ja jak się pakowałam to mi to w ostatniej chwili wpadło do głowy buziaki choć może jeszcze dziś tu wpadnę

dzagusai - to przepraszam, byłam pewna, że nie wolno z przodu przewozić dzieci:) A może dlatego, że wszyscy wożą z tyłu, bo wygodniej, jak jest fotelk na stałe w samochodzie. Nie trzeba go ciągle przenosić. falsa - gratuluję zjedzonego obiadku:D U nas niestety przy obiedzie tragedia! Młody pluje, ryczy i nie chce jeść moich zupek:( A są naprawdę smaczne. Za to makaron w sosie pomidorowym ze słoiczka wpierdziela aż mu się uszy trzęsą! Nie mam pojęcia co mu dawać na obiad. Kanapki uwielbia z wędliną, ale musi jeść warzywka. Chyba spróbuję w całości mu dawać. A w ogóle to był dzisiaj strasznie maruny, może przez pogodę, bo strasznie lało, ciemno się zrobiło i nawet grad padał. Ide spać, bo dzisiaj bieda była na obiad i kolację i muszę zabić głód. Czwarty dzień diety kopenhaskiej minął bez pokus a na wadze rano było 1,8 kg mniej:)

goja skarbie nie musisz przepraszać :D bo nie masz za co każdy ma prawo do pomyłki :) i gratki z okazji przebrnięcia przez 4 dzień diety

prawie spakowana:) ksiązeczke mam. z przodu wolno wozic dzieci przy wyłączonej poduszce. Ja zawsze woze z tyłu. nawet jak jade sama. Mam fotelik z bazą i nigdy go nie przestawiałam.

nie wierze ze mi sie taki dlugi post skasowal ugryze sie zaraz w p...

falsa nie gryź się .... auć :( Paula jeszcze raz życzę szerokiej drogi ,słonecznych dni i dużo dużo wypoczynku i oczywiście żeby akurat na czas waszego pobytu wszystkie komary szlak trafił albo żeby wyjechały na jakieś zagraniczne wakacje :P

no to tak w skrocie.. paula --> mozna wozic dzieci z przodu z poduszka, byle nie tylem do kierunku jazdy, pytanie tylko, czy bezpieczniej z czy bez, no bo teoretycznie ta poduszka ratuje zycie przeciez.. i zycze udanego wypoczynku!! i pazdziernikowej mamie tez! zazdroszcze wam dziewczyny! goja --> gratulacje sukcesow dietowych i samozaparcia, ja to nie umiem sobie nic odmowic.. dzagusia --> mialam pisac ze moj R jak tylko pojawia sie wolne etaty to bedzie skladal papiery na policjanta, juz raz przeszedl wszystkie testy pomyslnie tylko ze dostal wpis w papiery na 5 lat z powodu prowadzenia samochodu bez ubezpieczenia ale te 5 lat sie skonczylo w marcu, wiec teraz czeka.

dobra, żegnam się! do zobaczenia za tydzień, wszystkiego dobrego.