Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arafatka

Związek z Arabem

Polecane posty

Gość uuuuuuuuu
Islam jest przekleństwem tego świata. Powinien zniknąć i to się stanie - mam nadzieję, że już niedługo. Brudasy, terroryści, świry to są wyznawcy islamu. To co tu wyczytałam to głupoty o jakich świat wcześniej nie słyszał - kłamstwa . Polska ma jeden duży plus, że jest mało tych islamskich debili. Powinni zakazać pisania o tej terrorystycznej, pełnej nienawiści religii. Nie ma dobrych ludzi w tej religii to tylko patologia społeczna.

Gość MAŁA-WARIATKA
a nasza mówi o miłości do blizniego.. nieważne jakiego człowiek jest pochodzenia i jakiej jest wiary bo w każdej wierze są są fanatycy tak zostali wychowani gdyby tobie ktoś bzdury od dziecka opowiadał tez byś była wariatką ale każdemu należy sie szacunek i współczucie mam nadzieje że modlisz się codziennie o rozum dla tych którzy się pogubili i o to żeby stali się dobrymi ludzmi ... w twojej wypowiedzi jest wiele nienawiści... "NAM NIEWOLNO NIENAWIDZIĆ" to słowa naszego Św.Pamięci Papieża On kochał wszystkich niezależnie od ich wiary na zło odpowiadaj dobrem a bedziesz dobrym człowiekiem tego Ci życzę z całego serca i wszystkim tym przez których przemawia nienawiść do drugiego człowieka

Gość MAŁA-WARIATKA
płytko bardzo płytko człowieku prymitywny po co tyle agresji ?! widać tylko prymitywność i brak jakiejkolwiek inteligencji... to żałosne a swoją kupą możesz wysmarować siebie jeśli sprawia Ci to przyjemność.. żyjemy w kraju w którym panuje wolność słowa , ale za takich jak ty wstydze się ... ocenianie ludzi i twierdzenie że każdy muzułmanin too terrorysta... gdyby tak było pewnie już cie na tym świecie by nie było... proponuje w ramach poprawy stanu zdrowia wizyte u dobrego psychiatry..

Gość redjem
trudno ich wyczuć latami mieszkają w europie a mentalność zostaje zakodowana do smierci,mają słabość do nas bo jest im znami wygodnie może i islam jako religia nie jest zła aczkolwiek wielu z nich nawet nie czytało Koranu a tylko fragmenty lub formułki modlitwy ,wielu z nich całe zło wynosi z domu gdzie jest ojciec tyran i np.pięć kobiet do bicia nie chce ich obrażć ale i nie będe chwalić ,Kobiety spotkać dobrego męża to loteria i nie ważne skąd pochodzi żyje z arabem osiem lat i jest różnie

Gość tylko ci współczuć bo co
mozna innego. Oni mają w sobie debilzm zakodowany, i wpadają na różne ciekawe pomysły, o czym przekonuja sie raz-poraz w Stanach, czy w tych debilnie liberalnych krajach jak Francja , czy Holandia. A najgorsze jest to ,że te brudasy, nie dosć, że są tu gośćmi, to mają zamiar wprowadzać tą swoją zboczoną religię i swoje wredne obyczaje, traktujące kobietę jak coś gorszego, ot partiarchat zayebany w swojej najgorszej postaci. Kaleczą te swoje baby, i potem im się nie podoba, że kobieta bez łechtaczki to lala dmuchana i lecą na zdrowe i nieokaleczone kobiety, jak muchy do gówna.

Gość Moss
Mała - Wariatko :) kiedy bedziesz w egipcie?

Gość APELUJE
Dziewczyny powiem wulgarnie to banda prymitywow dla ktorych slowa maja inne znaczenie niz dla nas. Po obejrzeniu filmu "Tylko Razem Z Corka" znienawidzilam ten islamski swiat. Jak ten syf rozprzestrzeni sie na Europe to po nas. Powaznie, jak dotad bylam tolerancyjna wrecz uwielbialam ich, tak teraz nie mam juz zrozumienia dla "odmiennosci" kultury, a rozumiem uprzedzenia i wszelkie stereotypy zwiazane z nimi. Mozliwe ze sa wyjatki ale to krople w oceanie. Nie potrafie ukryc zlosci i zalu z powodu traktowania tamtejszych kobiet, to zacofane i ograniczone spoleczenstwo. Sama niedawno spotykalam sie z arabem, ostrzegam te ktore moga go nawet znac - stara sie o kontrakt z wigrami. Okolo dwa miesiace bylo cudownie potem okazalo sie ze ma jeszcze inna polke z ktora jest w zwiazku i tylko dzieki facebookowi i temu ze dziewczyna miala dostepna Tablice dla obcych dowiedzialam sie o wszystkim.. A myslalam ze to milosc mojego zycia. Az nie chce myslec co by bylo gdyby nie facebook dziekuje zalozycielom!! Naprawde dziewczyny obejrzyjcie ten film zanim zainteresujecie sie, zaufacie a co gorsza zdecydujecie na slub z arabem. Oni mowia piekne slowa bo wiedza ze to na nas dziala, to element gry. Nie wiem czy mozna tu w ogole umowic o czyms takim jak "poznajmy sie lepiej" odnosze wrazenie ze dla nich nie ma znaczenia czas. Czy minie miesiac czy rok on zawsze bedzie taki sam czuly i kochajacy i to jest ta magiczna zakleta siła ktora sprowadza kobiety na islam. To zatruta milosc, a jak dojdzie do slubu to same nie uwierzycie swoim oczom i uszom. Dla mnie ten narod moglby nie istniec, to wilk przebrany za owce mowiacy o religii pokoju. Ile ludzi cierpialo cierpi i dalej bedzie cierpiec przez ich niepohamowana agresje i totalna ignorancje. Islam to smierc dla wolnosci kobiet i normalnych partnerskich stosunkow. Ktora z was naprawde kocha siebie nie pozwoli omamic sie pieknymi slowkami i jego pozornym "dostosowaniem". Teraz kiedy sie spotykacie On zrobi dla Ciebie ale pozniej to Ty zeby utrzymac zwiazek bedziesz musiala robic wszystko dla niego. Nie wiadomo kiedy sytuacja sie odmieni, ale ja mimo calej sympatii jaka mialam juz nie ufam tej nacji Zycze tego rowniez i wam przejrzyjcie na oczy i koniecznie obejrzyjcie filmu. Niech mnie Bog broni, tylko ten nasz, nigdy w zyciu na raba nie spojrze. Amen

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkky
"bo Arabka śpi tylko ze swoim mężem" Buhahahahahaha! Nawet jak jest zagrożona kamieniowaniem to i tak zdradza. Dalej wierz w swoje cuda. Przed ślubem to one też dają, tyle że analnie i tak zachowują błonę. A faceci? Popijawa, dziwki itd. :D :D Tam Alach jest tylko dla biedoty. Wiadomo co bogatsi robią. Wiem co mówię. Arab jest łatwiejszy niż Europejczyk. Do tego często sam żałośnie żebrze o seks u kobiety i nachalnie podrywa jakby rok nie umoczył. Wiadomo od dawna, że Europejki uczyniły sobie z nich najlepszą wakacyjną rozrywkę. Jakby nie wystarczyło kiwnięcie palcem żeby ich mieć do łóżka to tego by nie było. :D Nawet murzyni nie są tacy łatwi jak oni. :D

Gość koszykówka
żyjemy w państwie neutralnym ,pracujemy i wychowujemy dzieci ,nikt nie ma wpływu na nasze życie ani jego rodzina ani moja ,raz w roku jedziemy do Polski albo do jego kraju ,odwiedzają nas jego siostry lub moja rodzina ,pwenie że ma humory ,pwenie ze mamy ciche dni ,ale moje zycie nie jest stracone jak to widzą inni którzy się wypowiadają na forum .TO nie jest wyssane z palca jesteśmy razem 14 lat a wszystko zależy z jakich kręgów się wywodzimy ,i jakimi się ludzmi otaczamy ,nie interesuja mnie oponie innych ,jestem odpowiedzialna za swoje życie i jestem zadowolona ,mam taki a nie inny poglad na swiat i jest mi dobrze nigdy nie myśle o nim Arab ,to jest poprostu mój mąż

Gość culturalcolors
Zapraszam wszystkich na nowo otwarte forum kulturowe! Forum jest dla wszystkich tych, ktorych fascynuja inne kultury, inne kraje, inne narodowosci. Mozna tez powymieniac sie spostrzezeniami dotyczacymi zycia w zwiazku mieszanym i poplotkowac na luzie. Forum ma niecaly tydzien ale juz jest mila atmosfera i duuuzo postow do czytania Zapraszamy wszystkich chetnych! www.culturalcolors.com

Gość kn,nn
bylam z Arabem i wszystkie negatywy o ktorych dziewczyny pisaly sprawdzily sie u mnie w 100%, nie polecam ladowac się w taki związek, obecnie mam męża bylego juz muzlumanina - 7 lat, ktory przszedl na katolicyzm bez zadnego ale, nasza coreczka jest ochrzczona, oboje pracujemy, i oboje zajmujemy się dzieckiem, kied byla malutka to wlasnie mąż opiekowal się coreczką przez pierwsze 2 tyg. w tym przypadku zaden stereotyp się nie sprawdzil;) moja cala rodzina jest w nim wręcz zakochana..paranoja jakas:D

Miałam dwa takie związki.Jeden z egipcjaninem,który wydawał się zajebistym,wszystko pięknie ładnie,ale sie okazało ,że mnie kłamał.byłam z nim pół roku.drugi to algierczyk,ponad miesiac.bylo wrecz cudownie,no super był,dopoki nie odkrylam jego chorobliwej zazdrości :/

Miałam dwa takie związki.Jeden z egipcjaninem,który wydawał się zajebistym,wszystko pięknie ładnie,ale sie okazało ,że mnie kłamał.byłam z nim pół roku.drugi to algierczyk,ponad miesiac.bylo wrecz cudownie,no super był,dopoki nie odkrylam jego chorobliwej zazdrości :/

Gość ftft
polak zle pisze do polaka wiec nic nie rozumiem kto jest dobry a kto zły ale mysle ze polacy sa bardzo zle wychowani :)))

Gość jddd
dużo czytałam na ten temat, oglądałam filmów i znam przypadek-znajoma wyszła za araba, ma teraz koło 60lat i oczywiście ma kilka żon i nie są już razem. long story Proponuje przeczytac książkę, albo obejrzec film "Tylko razem z córką". ale to tylko jeden z wielu. Oni potrafią zawrócic w głowie, są przystojni, obiecują, bajerują itp

Gość mirableka17
Hej mam pytanie, nigdzie nie moge znaleźć w necie informacji o Asyryjczykach. Wiec poznalam pewnego chlopaka ktory pochodzi z Syrii uciekl przed wojna do Grecji. Jest on chrześcijaninem. Czy ktoras z was moze mi powiedziec jacy oni są? Czy roznia sie od Arabow poza religią? Chodzi mi o kulture, zachowanie i tak dalej, czy ich zachowanie w stosunku do kobiet jest takie samo? Najpierw rozkocha pozniej moze zrobic krzywde? Prosze o odpowiedz.

Gość Uroczy Szymuś
Czemu o to pytasz ? Nie jesteś mocna jak inne polskie kobiety? To co potrafią znieść Polki w związkach z Arbami to niekiedy w głowie się nie mieści. Może nawet w głowach. No ale dają jakoś radę.

Gość chrześcijanka w chuście
głos mi się na głowie jeży jak czytam jaka ciemnota jest w naszym społeczeństwie!! Arab człowiek taki sam jak my, ulega stereotypom. Stereotyp jest też pewnym uproszczeniem rzeczywistości, ale jak możecie mówić że wszyscy Arabowi biją żony i zmuszają je do czegoś. To mi się w głowie nie mieści, jeśli tak jest to PATOLOGIA. w Polsce też mamy rodziny PATOLOGICZNE gdy np. ojciec bije żonę nadużywa alkohol. Związek z Arabem ma szanse bytu, ale obie strony muszą liczyć się z tym że będą musiały iść na ugody. Ale jeśli kochasz ... to wszystko przetrzymasz dopóki nie zagraża to Twojej godności. Ja jestem katoliczką praktykującą, mój mężczyzna może nie jest praktykujący, ale chodzi ze mną do kościoła i pare razy w roku do meczetu idę z nim. Robi ramadan ja z nim, nie jem mięsa w piątki on ze mną, obchodzę Wielkanoc i Boże narodzenie On ze mną, noszę chustę na głowie. Wszystko się da! Szanujmy innych, ale uczmy się nowych rzeczy, a nie zamykajmy na to co mówią np. media w wielu związkach się nie udało europejka arab, ale wiele się udało i o tym nikt nie mówi! Ja mówię!! Kocham mojego mężczyznę, a on mnie jesteśmy razem już bardzo długo, planujemy powiększenie rodziny, dzieci będą ochrzczone w kościele katolickim a chłopcy obrzezani wg tradycji islamskiej. Każde z nas ma rodziny które tego oczekują. nie jesteśmy sami na tym świecie.

Gość lepiej nie ryzykuj kobieto
znajdź sobie jakiegoś porządnego faceta z ojczystego kraju i żyj spokojnie i szczęśliwie

nie mieszkam w Polsce. Ani on nie mieszka w swoim kraju. Obecnie jesteśmy we Francji, ale planujemy przeprowadzkę do Kanady. Ryzyko jest takie samo jak z każdym innym, może inne. Jestem kulturoznawcą i historykiem znamy się już kilka dobrych lat.

Gość dzieci chcialas napisac
dziewczynki i tak wg ich religii bezwartosciowe tak jak i ty sama :P

Gość KiQÓt
jesteś kÓltÓroznawca.?..pozwolisz okaleczyć swych synów zgodnie z kÓlturą i tradycją ...czy pozwolisz wyciąć córce Łechtaczkę bo to tradycja....może sama sobie wytnij Łechtaczkę ...głÓpia polczyno....i dekapituj sobie resztkę mUzgu....pod Hustą nie będzie widać....

Gość Helllle
"czy pozwolisz wyciąć córce Łechtaczkę bo to tradycja....może sama sobie wytnij Łechtaczkę " reprezentujesz poziom rynsztokowego leminga. Wycinanie łechtaczki dziewczynkom w niektórych miejscach w Afryce, jest praktykowane również wśród Chrześcijan. Ta wypaczona i chora tradycja nie ma żadnego podłoża religijnego. W krajach Czarnej ten okrutny rytuał - praktykowany jest zarówno wśród chrześcijan, muzułmanów, jak i żydów Felaszów

Ludzie bójcie się Boga! Czy Wy myślicie, że ja pozwolę okaleczyć dziecko. jakie wycinanie łechtaczki ? tego się nie robi. co za ciemnota! Wyjedzcie może trochę na zachód, poznajcie ludzi i kultury. Świat nie kończy się na tym co piszą w gazetach. Gdybyście wiedzieli, Wszystkie kultury są koherentne, i relatywne przecież wszyscy jesteśmy ludźmi: mamy wrażliwość i empatię. O czym Wy mówicie ? że dziewczynki są traktowane jak śmiecie ? jeśli gdzieś tak jest, powiedzcie mi podajcie adres, pojadę tam z moim mężczyzną i zrobimy z tym porządek. Bo ostatnią interwencję mieliśmy w rumuńskim domu gdzie ojciec lał żonę i dzieci jak worek treningowy. Kobiecie należy się szacunek i jest wymagane i by i ona szanowała mężczyznę, każdy mężczyzna wie, że to kobieta nosiła go przez 9 miesięcy pod sercem. Wojujący feminizm to jest największe zło jakie zadają kobiety same wymierzają zło w siebie. Wykształcenie uniwersyteckie mamy oboje, dodatkowo mój mężczyzna wygrał grant na doktorat. Zastanówcie się czasem czy to Wy z tej nieznajomości realiów zarówno islamu jak i sytuacji we Francji oceniacie nie mając pojęcia co jest prawdą. rzucacie tu tylko stereotypami nie podpartymi żadnymi nazwiskami, faktami, tylko oni robią tak, nie szanują kobiet. A w Polsce to kobieta jest bogiem. Dlaczego w takim razie przez rok będąc na tym samym stanowisku naukowym na uczelni co mój kolega zarabiałam o 15 % mniej od niego? to jest ta wasza wspaniała Pologne ? i wspaniali mężczyźni ? Myślcie trochę!

a tak zupełnie przy okazji "kiqót" jeśli to jest polskie forum to powinno się pisać po Polsku, bo z Twoich wypowiedzi nie wiele zrozumiałam. Sama mieszkam we Francji już wiele lat, a zdaje się, że moja ortografia jest lepsza od Twojej. Z Polskim mam niewiele do czynienia, ale dziadkowie mnie nauczyli, że trzeba się poprawnie, zgodnie z zasadami języka polskiego. Twój język świadczy o Tobie. Używanie apozjopezy po niemalże każdej frazie jest niepoprawne.

Gość kiQÓt
Dla Twojej wiadomości.Spędziłem osiem lat w pewnym dużym mieście w Iranie. Znam ich mentalność i zachowania, więc czuję się upoważniony do wypowiadania się .Tym bardziej że ich inność budziła moją ciekawość . Badałem więc dogłębnie. Esencją ich kultury, jest zwłaszcza radosny taniec na okaleczonych zwłokach wroga zabitego podstępnie.....kÓltÓra...

Gość zbulwersowna
<

Gość zbulwersowna.
<