Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

retro

Moje propozycje zmian do przysięgi małżenskiej.

Polecane posty

czarownica sęk w tym że oczekiwania są zbyt różne osobiście uważam że każdy facet przed zawarciem związku powinien przechodzic specjalistyczne badania czy się do tego nadaje, i czy nie narobi więcej szkody niż pożytku... Oni nie mają we krwi monogamii. Ona ich dusi i męczy, jest wbrew ich naturze i nawet wbrew ich woli. Ale o tym będzie inny topik może....:)

hahahah! jak szukanie coś napisze..... to łojej! Pochlastałam się przez niego herbatką. Idem siem przebrać.

retro po kiego facet ma przechodzić badania przydatności do monogamii, skoro poligamię ma we krwi?:) Równie absurdalne byłyby badania przedślubne czy kobieta po urodzeniu dziecka przytyje, schudnie czy wpadnie w depresje popołogową.

no, otóż to, szukanie, po co:) dlatego takich badan nie ma:) wszyscy wszystko wiedzą, tylko czemu udają że jest inaczej? To mnie wkurza.

Masz rację retro:) Powiedziałabym jednak, że te badania przydałyby się wszystkim i facetom i nam:D Analizując znane mi przypadki stwierdzam, że się to równoważy:D Nie wiem czy to dobrze czy to źle w kontekście tych rozważań:D:D

nie bardzo rozumiem co wam się tak naprawdę nie podoba- przecież żyjemy na ziemi nie w raju- gdyby wszystko byloby idealne nikt nie tesknił by za niebem;)

Gość Ju...
A kto tęskni?

Mi się nie podoba to, że macki obłudy sięgają zbyt daleko. tylko tyle i aż tyle.

Szukanie, ja pisałam serio, romans trwał dokładnie do jej ślubu (nie pytałam ile godzin przed sie skończył, ale mam nadzieję, że jednak kilkadziesiąt) :-) P.S. - nie na temat, ale Wam ufam, więc chyba mogę - otż mam wrazenie, że muszę iść po jakieś suplementy do apteki lub coś w tym rodzaju, bo co jak co ale nie pamiętam, kiedy miałam tak mało czasu na pobyt w tym uroczym miejscu, czas na poprawę organizacji życia! ;-) ale jaka jestem zmotywowana :-O bo mimo, że dzisiaj rozumiem co piąte zdanie i robię kilka innych rzeczy równolegle to jednak wciąż mnie tutaj widzicie :classic_cool: jedyna nadzieja w tym, ze Wam się znudzi, bo ja chyba odpadnę ostatnia ;-) P.S.2 czy jest nadzieja, że jestem jednak normalna :-D

ju- ja tęsknię :D

Gość Ju...
Retro, to nie obłuda - to wiara. Czy lepiej stawiać ambitne cele i próbować je realizować, choć nie zawsze się udaje, czy zawsze poprzestawać na małym i tym, co życie przyniesie - bez żadnego wysiłku z naszej strony. Może jestem naiwna, ale wierzę w przysięgę małżeńską. I widzę potwierdzenie w ludziach. skoro już tak poważnie się zrobiło...:P

polaola nie bardzo rozumiem co piszesz ale osobiscie jak będziesz w aptece polecam ci dobre witaminki z żeńszeniem i paroma innymi cudakami- żadne inne witaminy nie działały na mój starowaty organizm i dośc już zużyty umysł - a te cholera tak- nazywają się bodymax

i magnez- magnez- ale nie w postaci dupowatych tabletek ale wody wysokomineralizowanej- np muszynianki- to na poprawe kondycji rozumku i koncentracji

Ike, nie ja nie o tym :-) Szukanie będzie wiedział, już ze dwa razy próbował mi pomóc, ale wyszło zupełnie na odwrót :-D ;-)

Ku "Czy lepiej stawiać ambitne cele i próbować je realizować, choć nie zawsze się udaje, czy zawsze poprzestawać na małym i tym, co życie przyniesie - bez żadnego wysiłku z naszej strony." Life Conditioner 2in1. Stawiać ambitne cele i czekać co z nimi zrobi życie. (kochać Banderasa i czekać, aż się pojawi sobowtór w piekarni na rogu). :D

Gość Ju...
Polcia, a po co masz się suplementować? Odpuść sobie trochę obowiązków - będziesz miała dla nas więcej czasau.:D I po kłopocie.:D Ike, ja nie tęsnię, bo nie znam.

a dzisiaj za mało spałam, potem cały dzień w akcji :-) w każdym razie sorka za tę wstawkę, nie ma kto wysłuchać mojego marudzenie, to dlatego :-) 🖐️

ha z doświadczenia wiem , żenajbardziej wierzy się w przysięgę kiedy ją się składa;) i nie mówi się wtedy pierdołowatych formułek - wtedy naprswde się wierzy- wiele osób mimo wszystko stara się ja spełniac z drugiej strony dziś coraz więcej bierze się cywilnych właśnie chyba podświadomie żeby ta przysiege ominąć

Gość co to ma być...
no no - czytając ten topik, możnaby pomyśleć że tylko kurwa faceci zdradzają, a kobiety są święte i zawsze wierne...

szukanie a co ty tu wymyslasz...? A CO TO CEL AMBITNY...? pewnie to żeby mąz nie zdradzał... kurwa! jakie ambicje! normalnie przerośniete!!

co chcesz prawie same baby piszą :P

retro nie bluzgaj;) to domena innych;)

Gość Ju...
To może by tak odnawiać ją co roku? Albo co dwa? Często jest też tak, że facet wcale nie jest przekonany co do ślubu i to kobieta na nim tę decyzję "wymusza". Może stąd się to bierze, że mężczyźni luźniej do tego podchodzą? Wniosek? Słowo mężczyzny warte jest nie więcej niż...[wstaw dowolnie]

polka nie dość że pracowita to jeszcze ma zdolności menedżerskie, własnoręcznie wylansowała mnie na forum:)

Gość taki facet43
wszystko ok. dobre zmiany, ale facet też będzie mówił to co kobieta