Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pau.la

Starajace sie o pierwszego dzidziusia?

Polecane posty

Gość pakostane
witam:) mój mąż na samym początku też nie rozumiał moich potrzeb żeby o tym rozmawiać, chciałam oprzegadać każde niepowodzenie i każde marzenie związane z dzieckiem, teraz jest zupełnie inny. rozmawia ze mną, pociesza, rozumie nawet sam zaczyna marzyć...

paula oczywiście dopisz mnie jestem z Tomaszowa mazowieckiego ma 26 lat i starmy się 18 cykli. pokastone ja od marca u tego gin byłam 2 razy i wcale mnie nie przymuszał do tego żebym się umawiała na następną wizytę

Gość pakostane
nie ma problemu, to miejscowość w której przeżyłam piękne chwile :)

Gość pauly78
ja dostalam od ginek ksiazeczke gdzie mam wpisywac tempke,jaki sluz i ile przytulanek......powiedziala,ze nawet jak sa dni plodne to lepiej sie przytulac co drugi dzien:) dostalam dzisiaj wyniki usg i mam cyste 3 cm:( wizyte u ginek mam za miesiac bo najpierw mam zrobic badanie droznosci jajowodow. zobaczymy co powie

a ja to nie wiem co sie dzi zemna dzieje bolamnie jajnikuii juz od paru dni a mam 18 dzien cyku w 9 i 10dniu to mnie tak bolaly zemyslalam ze sobie jej wyrwe biore ten bromocorn moze ktoras z was tez to bierze badź brała

Gość pakostane
ja też słyszałam, że co 2 dni, ponieważ plemniki muszą mieć czas żeby dojrzeć

Dziewczyny jak myslicie po ilu miesiacach nieudanych prob powinno sie pojsc do gina?

Pauly, W mlodym wieku cycty sie ławo leczy. Zazwyczaj wystarcza jakies hormony i cysty same sie wchlaniaja. Moja mama tak miala.

Gość pauly78
ja mysle,ze po 6 miesiacach czas zaczac jakies podstawowe badania....zaczynajac od meza!!!!!!mierzyc tempke i zapisywac!!!

Gość kwiatek19
witam dziewczyny sory ze tak sie wtracam ale moge zadac wam pytanie? moze któraś to już miała?

Mi gin powiedzial ze po roku staran. Ale osobiscie mysle ze maz(lub pratner) moglby wczesniej udac sie na badanie nasienia.Przeciez rok to sporo czasu dla nas.No chyba ze ktos lubi sie zameczac to moze poczekac ten rok.

Powiedzcie szczerze czy z ta temperatura to rzeczywiscie latwo zaobserwowac jak sie zmienia. Czy jest to dobry miernik? Ja do tej pory nie robilam tego bo mam bole okoloowulacyjne jajnikow i zawsze wniskuje ze to jest najlepszy czas na poczecie. Ale moze sie myle...

Gość mmmmm25
to jezeli chodzi o temp to ja jestem 5 dni przed okresem i juz jakis tydzien mam 37 i wzwyz:( a podbrzusze to mnie tak nigdy nie bolało, moze faktycznie mam infekcje,

mmmmm25 A moze jednak jestes w ciazy? Kwiatek, czy ktoras miala co? bo chyba nie bardzo rozumiem

Gość pakostane
jeśli chodzi o podwyższoną temperaturę to będzie sie ona uczymywała do pierwszego dnia krwawienia, czyli ok 14-16 dni od momentu jajeczkowania, a jeśli jesteś w ciązy to temperatura nie spadnie, po kolejnych 2 tygodniach utrzymywania się podwyższoej temeratury możesz być pewna że jesteś w ciąży

Gość pauly78
ja od 3 miesiecy jestem u najlepszej ginek w Rzymie, zajmuje sie parami ktore chca miec dziecko.my kobiety,niestety musimy przejsc duuuuzo badan a mezczyzna tylko jedno!!!wiec lepiej zeby zaczac od tego. moja przyjaciolka zrobila wszystkie badania ale nie mierzyla tempki,bo stwierdzial,ze to glupota i co sie okazalo......,ze nie ma owulacji bo tempka jest caly czas tak sama!!!!!!

Gość pauly78
mmmmm25 a mierzysz temke codziennie rano o tej samej porze?

Gość mmmmm25
zycze wszystkim dobrej nocki, musze wstac o 3 brrrrr jak ja nie nawidze tego wstawania :*:*:*

Gość kwiatek19
chodzi o to ze wczoraj z chłopakiem chcieliśmy sie kochac do niczego nie doszło bo nie mogł we mnie wejśc tak jakby moja macica była skurczona próbowalismy po pół godziny i dalej nic nigdy coś takiego sie zdarzyło wcześniej jestem zmartiwona bo lekarz moj przyjmuje dopiero w poniedziałek i tak postanowiłam napisac przepraszam ze podbiegam od tematu:(

no dziewczynki uciekam bo przyjechałam do mamy i siedze przed kompem papa bede tu zagląda

Gość mmmmm25
tak mierzylam codziennie przed wstaniem przez ostatnie 9 dni,

Gość pewna 17tka
mmmmm25 nie wiem co Tobie napisac,ale mam nadzieje,ze zafasolkowalas:) powodzenia i daj znac

Ja nie mierze temp. Pare razy zaczynalam mierzyc ale mialam jakies dziwne wyniki wiec to zostawialam. Myslicie ze dobrze robilam? A z tymi badaniami to chyba racja ze to od nas powinno sie zaczynac badania.Ale moze skoro mezczyzni maja tylko jedno to moze lepiej najpierw ich przebadac? Zawsze to juz cos sie wyjasni. Mysle ze nawet duzo.Tak mi sie wydaje ale moge sie mylic.

dobranoc mmmmm25 Dziewczyny czy myslicie ze powinnam sprobowac z ta temperatura? Czy jest mozliwe zeby owulacja nie pokryla sie z bolem okoloowulacyjnym. A czy mierzy sie ja Tam gdzie mysle ze sie mierzy... czy mozna gdzies indziej;-) np. pod pacha?

Gość pakostane
myślę, że to najlepszy sposób aby poznac kiedy są dni płodne, ponieważ dzień płodny to ostatni dzień niskiej temeratury, później następuje skok o kilka kresek w górę i masz jasność, poznajesz swoje ciało... najdokładniejszy jest pomiar w pochwie, co dzień o tej samej porze, przed wstaniem z łózka i wykonywaniem jakichkolwiek czynności

Gość kwiatek19
to był dzien jak co dzien nic szczególnego sie nie stalo dodam ze 2 lata jestem z chłopakiem i nic takiego miejca nie miało dlatego pisze

Gość pauly78
Mmmmm25 a to moze nie infekcja?a podejrzewasz cos?moze Ci sie udalo?!:)trzymam kciuki!!