Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarownica na odkurzaczu

topik dla mam nie idealnych

Polecane posty

Nie no w końcu mi się uda:p Tylko się ze mnie nie śmiejcie i nie denerwujcie na mnie:D czarownica na odkurzaczu..Małgosia(10 miesięcy) ja.24..........................Konradek(27.12.2007) *łezka............................ cholera wie kto...............Igusia(18.12.2007) myszsza.......................Tadeuszek(19.01.2008) channah.......................synek(1 rok i 10 miesięcy) mniunia........................synek(8 lat); synek(1,5 roku) Maminka 75...................Igor(3,5 roku); Nina(8 miesięcy) Ania_84........................Oleńka(03.12.2007) JOKU...........................Maks(5 lat) i Maja(2 lata) ASIENKAAAAAAAAAAAAA....synek(2,5 roku) cyniczka z wyboru.............Alicja(5 lat) kiciaaaaaaa27.................Nikolcia(15miesięcy) elenasss........................Bartuś(03.03.2008) ognik.......................... karolcia19190..................Klaudia(14.10.2007) karina88.....................Nikoletka(8 miesięcy) kubek kawy.................. jackpor79......................Mikołaj(19.09.2001); Patrycja(23.04.2007) Przybywam z daleka...........synek(ponad 3 lata) celi xx..........................Nina(08.12.2007) Micaela.........................synek(4 lata); synek(prawie 2 lata) bziczek.........................córka tańcowała baba z dziadem...córka carolima........................córka(4,5 roku); córka(1,5 roku) Królowa elfów..................córka frania23........................Collin(27.11.07) qrka wodna....................Zosia(07.08.07) prztyczek w ucho........... złodziejka cukierków.......

Możecie mnie wyrzucić z topiku, ale ja sie uparłam:P czarownica na odkurzaczu..Małgosia(10 miesięcy) ja.24..........................Konradek(27.12.2007) *łezka............................ cholera wie kto...............Igusia(18.12.2007) myszsza.......................Tadeuszek(19.01.2008) channah.......................synek(1 rok i 10 miesięcy) mniunia........................synek(8 lat); synek(1,5 roku) Maminka 75...................Igor(3,5 roku); Nina(8 miesięcy) Ania_84........................Oleńka(03.12.2007) JOKU...........................Maks(5 lat) i Maja(2 lata) ASIENKAAAAAAAAAAAAA....synek(2,5 roku) cyniczka z wyboru.............Alicja(5 lat) kiciaaaaaaa27.................Nikolcia(15miesięcy) elenasss........................Bartuś(03.03.2008) ognik.......................... karolcia19190..................Klaudia(14.10.2007) karina88........................Nikoletka(8 miesięcy) kubek kawy.................. jackpor79......................Mikołaj(19.09.2001); Patrycja(23.04.2007) Przybywam z daleka..........synek(ponad 3 lata) celi xx..........................Nina(08.12.2007) Micaela.........................synek(4 lata); synek(prawie 2 lata) bziczek.........................córka tańcowała baba z dziadem...córka carolima........................córka(4,5 roku); córka(1,5 roku) Królowa elfów..................córka frania23........................Collin(27.11.07) qrka wodna.....................Zosia(07.08.07) prztyczek w ucho........... złodziejka cukierków.......

no no Ja,24 nie wiedziałam ze nie idealne mamy maja miec idealna tabelke ;) :D

ale spoko w niektorych sprawach tez uwielbiam porzadek i wszysko ładnie i rowniotko co czasem drazni mężusia:)

e tam , jak to idealna tabelka jak nie alfabetyczna, nie w/g zapisów to topiku, w/g wieku dzieci nie, ani tym bardziej w/g wieku wyrodnych zmor.....

hehe dobre czyli we wszystkim jesteśmy nie idealne ;)

ma się rozumieć, pasujemy tu jak ulał

JOKU nie podpuszczaj mnie z tym alfabetem:P Kurde jestem strasznie pedantyczna (mimo, że bałaganiara) - wiecie... bluzki porozrzucane po pokoju, ale porozrzucane równo hehehe. I nie wiem czy to zapisać do i... czy niei... mam:D

specjalnie dla Ja.24. Ania_84...........................Oleńka(03.12.2007) ASIENKAAAAAAAAAAAAA.......synek(2,5 roku) bziczek............................córka carolima..........................córka(4,5 roku); córka(1,5 roku) celi xx.............................Nina(08.12.2007) channah...........................synek(1 rok i 10 miesięcy) cholera wie kto...................Igusia(18.12.2007) cyniczka z wyboru...............Alicja(5 lat) czarownica na odkurzaczu.....Małgosia(10 miesięcy) elenasss..........................Bartuś(03.03.2008) frania23..........................Collin(27.11.07) jackpor79........................Mikołaj(19.09.2001); Patrycja(23.04.2007) ja.24..............................Konradek(27.12.2007) JOKU..............................Maks(5 lat) i Maja(2 lata) karina88..........................Nikoletka(8 miesięcy) karolcia19190...................Klaudia(14.10.2007) kiciaaaaaaa27..................Nikolcia(15miesięcy) Królowa elfów...................córka kubek kawy...................... *łezka............................. Maminka 75......................Igor(3,5 roku); Nina(8 miesięcy) Micaela............................synek(4 lata); synek(prawie 2 lata) mniunia............................synek(8 lat); synek(1,5 roku) myszsza...........................Tadeuszek(19.01.2008) ognik............................... prztyczek w ucho............... Przybywam z daleka.............synek(ponad 3 lata) qrka wodna........................Zosia(07.08.07) tańcowała baba z dziadem......córka złodziejka cukierków.............

Gość nie osobne lecz razem
nieidealnych piszę się razem .. :o

ale my jestesmy az tak nie idealne ze piszemy osobo :)

Piękne tabelki !!! Ania _84 - kiedy Ty śpisz??!! Ja dzisiaj byłam z moja mała na szczepieniu - nienawidzę swojej przychodni - dzisiaj jakaś jeszcze lekarka była na zastępstwo i strasznie jej sie nie chciało pracować - a odpowiedzieć na moje pytania nie raczyła, dobrze ze mi pielęgniarka powiedziała ze mam przyjsc za miesiac na żółtaczke bo bym nie wiedziała jestem wyrodna bo nawet nie wiem na co szczepie swoje dziecko - jak kilka razy prosilam lekarke zeby mi wytłumaczyła czym sie roznia te szczepionki i ceny to mi dała ulotke z ktorej nic nie wynika tez tak macie ze wam ludzie zaglądaj do wozka - co mnie cholernie denerwuje - i komentuja - moja cora ma ogrooooomne policzki po tatusiu i mam juz dosyc tych komentarzy :( spoznione zyczenia z okazji Dnia Matki - ja dostałam wczoraj porcje wrzasków przez nadchodzące zęby

Gość kubek kawy
czarownica na odkurzaczu..Małgosia(10 miesięcy) ja.24..........................Konradek(27.12.2007) *łezka............................ cholera wie kto...............Igusia(18.12.2007) myszsza.......................Tadeuszek(19.01.2008) channah.......................synek(1 rok i 10 miesięcy) mniunia........................synek(8 lat); synek(1,5 roku) Maminka 75...................Igor(3,5 roku); Nina(8 miesięcy) Ania_84........................Oleńka(03.12.2007) JOKU...........................Maks(5 lat) i Maja(2 lata) ASIENKAAAAAAAAAAAAA....synek(2,5 roku) cyniczka z wyboru.............Alicja(5 lat) kiciaaaaaaa27.................Nikolcia(15miesięcy) elenasss........................Bartuś(03.03.2008) ognik.......................... karolcia19190..................Klaudia(14.10.2007) karina88........................Nikoletka(8 miesięcy) kubek kawy.................. Kubuś( 30.09.2007) jackpor79......................Mikołaj(19.09.2001); Patrycja(23.04.2007) Przybywam z daleka..........synek(ponad 3 lata) celi xx..........................Nina(08.12.2007) Micaela.........................synek(4 lata); synek(prawie 2 lata) bziczek.........................córka tańcowała baba z dziadem...córka carolima........................córka(4,5 roku); córka(1,5 roku) Królowa elfów..................córka frania23........................Collin(27.11.07) qrka wodna.....................Zosia(07.08.07) prztyczek w ucho........... złodziejka cukierków.......

Gość kubek kawy
witam, z przyjemnoscia czytam ten topik;-] ja zaczelam prace chodze na 15 do 21 co drugi dzien, zaczelam wrcac do normalnosci bo zacelam szalesc i miec odbiecia przez to siedzenie w domu,ciese sie ze sie zaraz wypr na swoje dosyc mam uwag co pwinnam a co nie i jeszcze jak to zrobic.....

czarownica na odkurzaczu...Małgosia(10 miesięcy) ja.24...........................Konradek(27.12.2007) *łezka............................ cholera wie kto...............Igusia(18.12.2007) myszsza.......................Tadeuszek(19.01.2008) channah.......................synek(1 rok i 10 miesięcy) mniunia........................synek(8 lat); synek(1,5 roku) Maminka 75...................Igor(3,5 roku); Nina(8 miesięcy) Ania_84........................Oleńka(03.12.2007) JOKU...........................Maks(5 lat) i Maja(2 lata) ASIENKAAAAAAAAAAAAA....synek(2,5 roku) cyniczka z wyboru.............Alicja(5 lat) kiciaaaaaaa27.................Nikolcia(15miesięcy) elenasss........................Bartuś(03.03.2008) ognik.......................... karolcia19190..................Klaudia(14.10.2007) karina88........................Nikoletka(8 miesięcy) kubek kawy....................Kubuś( 30.09.2007) jackpor79......................Mikołaj(19.09.2001); Patrycja(23.04.2007) Przybywam z daleka..........synek(ponad 3 lata) celi xx..........................Nina(08.12.2007) Micaela.........................synek(4 lata); synek(prawie 2 lata) bziczek.........................córka tańcowała baba z dziadem...córka carolima........................córka(4,5 roku); córka(1,5 roku) Królowa elfów..................córka frania23........................Collin(27.11.07) qrka wodna.....................Zosia(07.08.07) prztyczek w ucho........... złodziejka cukierków....... Dziewczyny może dowiemy się o sobie czegoś więcej?:) Zróbmy jakiś teścik z pytaniami, takimi podstawowymi, który każda skopiuje i wypełni:P To może ja zaproponuje takie coś (a jak coś domyślicie to bardzo proszę): 1. Na imię mam: 2. Mam lat: 3.Mieszkam w województwie (miasto by było zbyt prywatne;) : 4. Jestem zamężna/ jestem w konkubinacie (hahaha): 5. Mówię/ nie mówię \"mamo\" do swojej teściowej; dlaczego: 6. Jestem/ nie jestem po studiach; jakich: 7. Pracuję/ nie pracuję; gdzie (tzn. co robię): To takie 7 pytań do:) Jasne jest, że żadna nie musi odpowiadać jak nie ma ochoty, ale myślę, że fajnie jest się poznać troszkę bardziej:)

To ja zacznę:) 1. Na imię mam: Martyna 2. Mam lat: 24. 3.Mieszkam w województwie (miasto by było zbyt prywatne : śląskim. 4. Jestem zamężna/ jestem w konkubinacie (hahaha): nie mam ślubu jeszcze:) 5. Mówię/ nie mówię "mamo" do swojej teściowej; dlaczego: nie jest jeszcze moją teściową, ale już wiem, że nie powiem do niej mamo, gdyż bardzo się nie lubimy. 6. Jestem/ nie jestem po studiach; jakich: skończyłam licencjata, specjalność: finanse i handel międzynarodowy; oraz magistra, specjalność: finanse publiczne i podatki. 7. Pracuję/ nie pracuję; gdzie (tzn. co robię): teraz nie pracuję bo wychowuję dzidzię (i mimo, że mnie wszyscy wyganiają mnie do pracy to mam ich gdzieś bo nie będą mi mówić co mam robić skoro ja chcę siedzieć z Maleństwem i dopóki sama nie uznam, że czas iść do pracy to nie pójdę:P).

Gość kubek kawy
1. Na imię mam:Karolina 2. Mam lat:23 3.Mieszkam w województwie (miasto by było zbyt prywatne :łodzkie 4. Jestem zamężna/ jestem w konkubinacie (hahaha):mam męza od 3 lat 5. Mówię/ nie mówię "mamo" do swojej teściowej; dlaczego:bo fajna z niej babka 6. Jestem/ nie jestem po studiach; jakich:jestem w trakcie 7. Pracuję/ nie pracuję; gdzie (tzn. co robię):jestem na wychowawczym troszke dorbaiam sobie

1. Na imię mam: Maja 2. Mam lat: 28 3.Mieszkam w województwie (miasto by było zbyt prywatne : za granicą 4. Jestem zamężna/ jestem w konkubinacie (hahaha): zamężna 5. Mówię/ nie mówię \"mamo\" do swojej teściowej; dlaczego: mowię bo mi wypomniala ze tak powinnam do niej mowic 6. Jestem/ nie jestem po studiach; jakich: skonczylam 2 lata Informatyki( pozniej brak fuduszy) 7. Pracuję/ nie pracuję; gdzie (tzn. co robię): siedze w domu z dziecmi ( to tez jest ciezka praca :) )

Hejka :) Tabelka śliczniutka :) i pytania spoko :) więc : 1. Na imię mam: Małgorzata 2. Mam lat: 32 3.Mieszkam w województwie (miasto by było zbyt prywatne : śląskie 4. Jestem zamężna/ jestem w konkubinacie : konkubinat ;) 5. Mówię/ nie mówię "mamo" do swojej teściowej; dlaczego: nie mówię mamo bo mame mam jedną, a ta to nawet nie jest tesciową tylko NIETEŚCIOWA do tego szurnięta :P 6. Jestem/ nie jestem po studiach; jakich: wyksz. średnie- szkoda czasu na naukę ;) (powód bardzie prozaiczny ale przy innej okazji ) 7. Pracuję/ nie pracuję; gdzie (tzn. co robię): własna działalność , nawet bez 6 tyg wolnego na okres połogu :O Buźka

1. Na imię mam: Monika 2. Mam lat: 27 3.Mieszkam w województwie (miasto by było zbyt prywatne : mazowieckim 4. Jestem zamężna/ jestem w konkubinacie (hahaha): jestem w konkubinacie 5. Mówię/ nie mówię \"mamo\" do swojej teściowej; dlaczego: nie mówię bo oszczędzam na Dniu Matki :) 6. Jestem/ nie jestem po studiach; jakich: skończyłam Inżynierię Środowiska na Politechnice Śląskiej -jestem biotechnologiem środowiskowym 7. Pracuję/ nie pracuję; gdzie (tzn. co robię): pracuje jako księgowa dorywczo oraz zajmuje sie importem dziadostwa z Chin na etacie - teraz pracuje w domu i gdybym miała kogos zaufanego do dziecka to bym moze wrociła na pare dni do pracy

. Na imię mam: Joanna 2. Mam lat: 36 ( kurcze wyjdzie na to , żem seniorka w tym topiku ) 3.Mieszkam : czasowo Luksembourg ; w Polsce - zachodniopomorskie 4. Jestem zamężna/ jestem w konkubinacie (hahaha): zamężna 5. Mówi do swojej teściowej : moja taściowa zmarła 2 tyg. po naszym śubie, do nowej żony teścia mówię po imieniu, bo imieniem mi się przedstawiła jak jeszcze była dziewczyną teścia . Do teścia mówię Tato lub po imieniu - fajny z niego gość 6. Jestem/ nie jestem po studiach; jakich: skończyłam ekonomie i org. transportu 7. Pracuję/ nie pracuję; gdzie (tzn. co robię): pracowałam w dużej firmie shippingowej , ale od urodzenia syna jestem na nieustającym wychowawczym Dodam coś od siebie : 8/ Hobby: uwielbiam książki i wszelkie podróże ( te w zasięgu paru z godz. jazdy nawet z dzieći i te dalekie - wszelkie )

. Na imię mam: Karolina 2. Mam lat: 20 3.Mieszkam : czasowo Wielkopolske a tak to Zachodniopomorskie 4. Jestem zamężna/ jestem w konkubinacie (hahaha): zbieramy kase na slub bo wypadek mojego lubego pokrzyzowal nam plany 5. Mówi do swojej teściowej : narazie na pani a jak bedzie po slubie niewiem ale napewno nie mamusiu hehe 6. Jestem/ nie jestem po studiach; jakich: narazie mam rok przerwy teraz ide dalej do szkoly jestem po liceum 7. Pracuję/ nie pracuję; gdzie (tzn. co robię): nie siedze z corcia w domu ale mam zamiar isc jak mala bedzie troche wieksza

1. Na imię mam: Ania 2. Mam lat: jeszcze 23:) 3.Mieszkam w województwie (miasto by było zbyt prywatne : śląskie ale obecnie Irlandia 4. Jestem zamężna/ jestem w konkubinacie (hahaha): mężatka 5. Mówię/ nie mówię \"mamo\" do swojej teściowej; dlaczego: niestety teściowej nawet nie zdązyłam poznać:( 6. Jestem/ nie jestem po studiach; jakich: ekonomia 7. Pracuję/ nie pracuję; gdzie (tzn. co robię): rok temu zwolnilam sie z pracy w biurze zeby byc tu z mezem

jeszcze odp na pytanie cholera wie kto: zazwyczaj spie od 3 rana tak do 12 :) Ja dziś znów miałam okropny dzień tak mnie głowa bolała że cały prawie dzień az do wyjście męża do pracy leżałam plackiem na kanapie a on zajmował sie Olą. Zastanawia mnie cz to taki sobie bol głowy czy jeszcze skutek uboczny po epiduralu tak jak bóle kregosłupa?

kurcze nioo pocieszcie ! napiszcie, ze nie amcie idealnie poprane, poprasowane, poskladane i do tego jeszcze kody z kumpelą, kino, basen i sru tu tu a dzieckiem\dziećmi zajmujecie się same !!! ja jakiegoś doła dziisaj załapałam na maxa ! dzwoniła do mnie bratowa jej dzidzia ma 1,5 roku i ona do mnei kiedy byłas w kinie? a na lodach z koleżanką? a na fitnes chodzisz? oczy wyłaziły mi po każdym jej pytanu co raz bardziej ! kurde noo chciałabym pojść nawet do parku sama, ale nie mogę 😭 mam ogonek, ktory kocham , ale juz chyba bedzie ta do momentu nańki lub przedszkola :O no bo 5 miesięcznej Ninki nie zostawię przy otwartej lodówce czy z kanapkami na talerzu 😭 ehhh czasami mi źle, ze nie mam mamy/ciotki/sostry obok siebie :( tak chociaz raz w miesiacu :) pomijam wizyty nieteściowej, bo więcej przy niej zapieprzu niz przy małej :P

Gość bożżżżżżżżżże jak sie ciesze
ze jest nas tyle, ja myslalam ze tylko ja jestem taka matka! jak tak czytam to se mysle ze niejestem jedyna! badzo kocham swoja coreczke ma ona 14 miesiecy , tylko cazsem brak mi czasu dla siebie i jestem taka na nia zla ze placze lub ze trzeba jej pieluche zmienic. czasem niechce mi sie wykapac jej, i jej poprostu nie kapie, tylko myje, raz raz. ...............ble ble ble. i to tyle. pozdrowienia dla was. nie idealne ale idealne mamusie!

celi xx- internet cię może poratować, tak jak mnie. cierpiałm na taki brak pomocy i czasu na wyjście samotne zaraz po przyjeździe za granicę. Przez internet na forum dla Polaków w Lux znalazłam inne mamy z dziećmi w podobnym wieku. Umawiałm się z nimi na spacery w parku , po czasie zżyłam się z dwiema z nich. Teraz od czasu do czasu biorę do siebie ich dzieci , aby mogły np. coś załatwić lub iść do kina i na zasadzie wzajemności one czasem zajmują się moimi. Dla Niki jeszcze troszkę za wczwśniej , ale za 2-3 m-ce jak pewnie będzie siedzieć to może sobie te 2 godz. z innym maluchem w kojcu posiedzieć i nawet mało- idealna mama dwókę na krótki czas obsłuży.

celi xx - nie dołuj sie, ja tez nie pamietam co to kino, wyjsc z domu mogę tylko z dzieckiem, od 3 dni zbieram sie do prasowania i za chwile dziecko nie bedzie mialo w co sie ubrac tak sie przykladam do wszytskiego. A mieszkam z matka ojca dziecka - ktora potrafi mi tylko utrudniac wszystko i wpedzac mnie w poczucie winy. I tez sie nie mam czasami do kogo odezwac, bo przeprowadzilam sie ze sląska , mam malo znajomych tutaj a nawet jak sie z kim spotkam to w parku :)

Ja tez nigdzie sama nie wychodze bo albo z Ola na spacery albo z meżem i z Olka na spacery, do znajomych, na zakupy. Tylko ze ja bym mogla wyjsc sama bo mąż chcętnie zostanie z mała ale ja nie chce nie mam poprostu ochoty :o wole posiedziec z nimi w domu lub wyjść z nimi do znajomych lub oni przychodza do nas. Ola jest grzeczną dzidzia tak że nie mam problemu jak idziemy do kogoś wezme zapas jedzonka i pampersiaków i jest ok.Mieszkam za granica wiec wielu znajomych tu nie mam ale nawet jak tos pisze zeby wyjsc do knajpki taki babski comber to ja sie wykręcam szukam wymówek :o Jak bylismy w Polsce 2 tygodnie to wyszlam bez małej ale tez tylko kilka razy. Coś chyba ze mną nie tak skoro mam okazje do wyjść a wolę siedzieć w domu!

Tak samo wyjście gdzieś z mężem bez Oli dopuszczam tylko jak bedziemy na urlopie w Polsce bo tam mogę zostawić mała u rodziców bo z nikim innym jej nie zostawie nawet z dobra znajomą:o