Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarownica na odkurzaczu

topik dla mam nie idealnych

Polecane posty

no czesc 🖐️ ja dzis znów popisałam się umiejetnosciami gotowania. Otóż prosto z przedszkola poszliśmy po gotowe pierogi i własnie jesteśmy po obiadku :P:P:PMężowi powiem że całe południe lepiłam pierogi i zaraz położe sie spac bo jestem zmęczona " siedzeniem na kafe" :classic_cool: a tata bedzie synka zabawiał :D:D:D:D

Przybywam z daleka -> ty cwaniaku ;) ja wczoraj kupilam frytki i nugetsy i tez obiad zrobilam smigiem :) maly uwielbia frytki zajadal sie jak nie wiem ja wlasnie wrocilam ze spaceru, byliśmy tylko godzine, za dużo wchodzenia pod górę mam i nie chce mi sie za duzo chodzić ostatnio, ogólnie dobrze mi robią te spacery bo jestem na diecie ostatnio i chce zrzucic kilka kg dlatego szukam najbardziej stromych scieżek, jednak godzina dziennie chyba wystarczy, dodatkowo pchanie jakichs 30 kg tez jest męczące :) wczoraj mały gdzieś ciepnął buta i nie moge znalesc, a ma tylko jedną pare, dzisiaj bez butow w wózku siedział :)

siemka witam wszystkich nastepna noc nie przespanna niech te zeby wychodza bo ja nie moge sie wyspac nie zartuje a tak powaznie to nie moge juz patrzec jak to moje dziecko sie meczy dalam jej wczoraj na noc czopka ale nic nie pomogł cala noc wisiala na cycku a ja nie moge sie juz dotknac takie mam pogryzione ale coz karmie ja dalej jak to ja choc troche uspokaja

karolcia - mam to samo - ja nie spie od 3 , wczesniej spałam po godzinie, o 4 w koncu uznałam ze dam małej jesc - a raczej nie daje jej w nocy i cos jej sie pokickało i uznała ze juz rano i czas na zabawę, teraz odsypia a ja jestem za bardzo rozbudzona :(

moja tez juz 3 noc sie meczy najgorzej jest to ze ten sie pomalu przebija a z drygiej strony tez juz widac biala kreseczke czyli jakis tydzien jeszcze sie pomeczy a mi jej jest tak szkoda

moja mala w dzien marudna noc na szczescie przesypia choc troszku sie wiuerci i co jakis czas musze ja na plecki przewrocic bo powyginana jak pragraf. mam pytanko ile rosnie zab po przebiciu az caly wyjdzie??

mojej malej tak w miare szybko rosna ostatnie 2 gorne jedynki wyszly z ok2tyg.przerwa a po 1.5tyg.ten drugi co wyszedl dogonil tego pierwszego ale ma taka fajna szpare miedzy tymi 2 jedynkami gornymi!!!myjecie juz zabki maluchom bo ja kupilam specjalna nakladke silikonowa na palca zanim malej wyszly zeby ale fajne to jest!!!

ja mam tą nakładke i masuje Idze dziąsła od paru miesięcy - czyli jak zaczeła byc marudna , czasami z zelem chłodzącym jej masuje i widze poprawę (na chwile)

witam wszystkich udalo mi sie znalezc wolna chwile mala spi razem z tata a ja z checia bym sie kimla ale musze troche ogarnac pokoj bo o 16 mam gosci ale za nic mi sie niechce kolejna noc do bani mala wczoraj o 23 tak sie rozplakala ze przez poll godz.nie moglam jej uspokoic nic nie pomagalo a jak tam u was

Gość milka_o7
Hey, jarowniez jestem taka jak wy i wcale nie uwazam sie za zla matke, staram sie byc dla mojego malego jak najlepsza mama, ale jak wszystko niwe zawsze wychodzi, uwazam ze idealnych matek nie ma, a niektore tylko sie za takie uwazaja, a najczesciej sa nadopiekuncze. nikt nie jest doskonaly, ja naprzyklad dalam dziś malemu na odbiad zupke ze sloiczka choc ma juz 20 msc a na drugie parowke, ani ja ani on z tego powodu nie umrzemy.

czesc Dziewczyny! moja corka od plakania ma chrypke - ja juz sam nie wiem czy to zeby czy ona sie taka marudna zrobila bo taki charakter :( juz sie zastanawiam nawet ze moze jest przeziebiona - ale oprocz tej chrypki od krzyku non stop- nie ma kataru, czasami kicha temperature ma momentami podwyzszona ( przez te zeby?) teraz rano jest wyspana to jest wesola na rekach jest np bardzo wesola :) i caly moj plan macierzynski wzial w leb - bo ja sobie tak wszytsko fajnie zaplanowalam, ze dopiero za pare miesiecy bedzie za nia duzo biegania a ona za 2 dni konczy pol roku a od soboty raczkuje i jest prawie wszedzie - jako wyrodna matka w ogole sie tego nie spodziewalam wiec mam wszystko niezabezpieczone - kontakty, kable itp wiec musze ja miec na oku ... poza tym zrobila mi pobudke o 6 rano - zawsze bralam ja do lozka do siebie i jeszcze sie bawila a ja spalam gdzies do osmej - a teraz sobie wykombinowala ze jak sie o mnie dobrze oprze to stanie na nogach i moze sie bujac - to bujanie wyglada na takie co ma sie skonczyc hukiem na podlodze - wiec wole nie spac :(

"cholera wie kto"jak ja dobrze cie rozumiem moja lapie sie dosłownie wszystkiego i wstaje wczoraj przezemnie zrobila sobie siniaka bo po kapaniu posadzilam ja na lozku i chcialam zobaczyc co jest w tv a ta tak wariowala ze uderzyla sie o szafke kolo telewizora i oczywiscie dostalam zj...bki od jej tatusia ale poprzytulalam po kolysalam i przestala plakac ale kreske to ma spora na czole a jak mam z nia isc na spacer to mnie jasny szlak trafia obkreca sie wstaje lapiac sie budy i wtedy leci z ta buda i wychyla sie a jak ja przypne szelkami to sie tak dzre ze ludzie sie za nami ogladaja i tak jakos dziwnie sie patrza

Jak to półroczne dziecko raczkuje?!!!!! I do tego stawać potrafi:o

Ja juz widzialam dziecko 6 m-cy co raczkuje ale nie jak jeszcze sprawnie i juz w łózeczku potrafi zstnac i trzymajac sie przejsc kawaleczek. Moja ma 6 m-cy ale jak jest w pozycji do raczkowanie zna na kolankach i uda jej sie raczki w miare wyprostowac to głowki podniesc nei potrafi komicznie to wyglada. Ale ona sie nie zraza jak nie tak to sie czołga i juz doscyc duzy kawalek salonu potrafi tak zwiedzic troszke sie czolga troszke poprzewraca i dotrze gdzie chce:)

Gość do Chemical
chyba pełzać - a nie raczkowac twoje dziecko potrafi :) matki często to mylą :)

ja wiem jak dziecko pelza a jak raczkuje dziwne zeby pelzajace dziecko chodzilo na kolanach i podpiera sie raczkami ona juz probuje robic sama kroki jak zlapie sie lozka ale to jej jeszcze nie wychodzi raz na jakis czas zrobi kroka lub dwa

No ja niestety muszę stwierdzić, że mam baaaaardzo leniwe dziecko:P Za 10 dni kończy pół roczku a niedawno dopiero nauczył się - w pozycji na brzuchu - podnosić na rękach. Udało mu się też kilka razy obrócić z brzucha na plecy hehe, ale tak poza tym to jest paskudnym leniem:D Oczywiście wszystkie inne odruchy ma bardzo dobre, a nawet trochę do przodu (jak przekładanie zabawki z rączki do rączki, czy trzymanie dwóch zabawek jednocześnie:) ), główkę podnosi bardzo wysoko jak leży na plecach, ale ćwiczenia fizyczne słabo:) No... ale jest na to wytłumaczenie:) Jako matka nieidealna utuczyłam moje dziecko i jest po prostu "ciężki". Od urodzenia przybrał na wadze 6kg i urósł 18cm! i to jest główną przyczyną tego, że jego rozwój ruchowy nie nadąża trochę nad podnoszeniem się:) Również jako matka nieidealna biegam od lekarza do lekarza, chodzimy na ćwiczenia rehabilitacyjne, żeby podniósł dupę do góry:D PS: qwoli jasności chciałam Was prosić, żebyście obejrzały na bobasach mojego wielkoluda i powiedziały mi szczerze czy on jest gruby? Bo ja wiem, że jest ciężki (prawie 10kg) i długi (77cm).

gdzie on tam grubywszystko spali jak zacznie chodzic moja kluska wazy ok 8 i ma jakies74cm i tez ma niezle fałdki ale odkad zaczela dobrze juz raczkowac fałdki robia sie mniejsze moja klaudia syzbko wsyzstkiego probowala ja sie balam ze moze cos nie takale pani doktor uspokoila mnie mowiac ze ona jest poprostu taka silna

Nie masz pojęcia jakie to moje dziecko jest silne:o Jak się zacznie wyrywać to nie ma na niego siły - nikt go nie utrzyma. Jest totalnym leniem - tak mówi Pani od ćwiczeń. A fałdek to ona ma niewiele. W sumie nie ma co dziecka przyspieszać - przyjdzie i czas na jego raczkowanie:) - na razie i tak niema gdzie bo mieszkamy na "kupie" u rodziców bo robimy remont w naszym mieszkanku:)

wypraszam sobie :) moja raczkuje - pełzała dawno temu :) na stronce ze stopki jest krótki filmik - jak chcecie to Wam nagram jutro drugi nikt mi nie wierzy :( ja.24. - ja juz wczesniej oglądałam Twoje dziecko moje od urodzenia przybrało ponad 6 kg i urosła tez koło 17 cm - tyle ze moja urodziła sie mniejsza (53 cm i 3350 g) TWój syn nie jest gruby - on jest duży :)

ja.24 - czyli Konradek jest na www.00konradek00.bobasy.pl a moja córka na igamagdalena.bobasy.pl niestety ja nie potrafie tutaj wklejać linków :)