Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaskiaaaaaaa

zawód technika farmacji.

Polecane posty

Gość karolina12456789
Pasuje mi na chwilę obecną możliwość dostosowania grafiku pracy do zajęć na uczelni i zamierzam jeszcze trochę sie tak pomęczyć do zakończenia studiów. Poza tym farmacja jest moją pasją (może troszkę za późno odkrytą)

Gość macieekk19
aaa, czyli ta koleaznka na stazu zarabia 1400zł? aaa, to zmienia posatc rzeczy, jezeli tak, to zarabia bardzo duzo jak na staz, niektorzy to polowe tego co Twoja koleaznka na stazu zarabiaja, a niektorzy juz po stazu z paroletnim doswiadczeniem, zarabiaja wlasnie 1400zl.coz, tania sila robocza...to teraz rozumiem dlaczego odrabiasz ten staz, zeby sobie poprostu dorobi:-)

Gość agusia011387*
A ja mam pytanie odnośnie stażu technika. jak to wygląda jak na pierwszym czy drugim roku urodzi się dziecko, czy urlop wychowawczy, macierzyński liczy się do stażu. Proszę napiszcie technicy. :) Pozdrawiam

Gość taaaaaaaaa
widze ze niektorzy nic nie wiedza na temat pracy w aptece isie wymadrzaja i kassssa takkk to jest to smieszny dylemat nauczycie czy tech farm hahahah myslałam ze padne jak to przeczytalam i te rady ... super tacy jestescie zorientowani hmmm widze ze niewiele osob na tym forum wie o czym pisze nie zawsze jest tak ze magr zarabia 40tysiecy razy wiecej od technika wszystko zalezy od praodawcy czasami jest tak ze stawki sa porownywalne a czasem jest tak ze kierownik zarabia niewiele wiecej niz technik nie ma na to reguły zalezy gdzie trafisz wcale nie jest prawda ze w mniejszych miastach zarabia technik mniej niz w wiekszych i jezeli chodzi o to ze praca jest nudna .... wcale nie bo my smiejemy sie z takich jak wy tych ktorzy o tym zawodzie NIC NIE WIEDZA!!!!

Gość GummiArabicum
nie takiego zawodu "technik farmacji" ja znam tylko zawód technika farmaceutycznego i tylko on może wykonywać w aptece czynności fachowe. Żenujące, że sami technicy nie wiedzą jak nazywa się ich zawód!!! ;-(

Gość GummiArabicum
nie ma takiego zawodu "technik farmacji" ja znam tylko zawód technika farmaceutycznego i tylko on może wykonywać w aptece czynności fachowe. Żenujące, że sami technicy nie wiedzą jak nazywa się ich zawód!!! ;-(

Gość wellman
mam pytanko.. czy jest mozliwosc ukonczenia technika farm. zaocznie??? Prosze o o odpowiedz...

Gość tFAR
witam, czytam niektóre wypowiedzi i az mi sie slabo robi.. tyle jest inf na ten temat wiec lepiej poszukac troche chociazby w necie i nie zdawac bzdurnych pytan! a zawodu farmaceuty nie da sie porównać do zawodu nauczyciela! i tu nawet nie chodzi o mgr czy technika bo obu obowiazuje bardzo fachowa (dokladna) i odpowiedzialna praca! farmaceuta caly czas musi pracowac na max obrotach i wydajac leki powinien wiedziec czy 'pasuja' do siebie i jesli pacjent dodatkowo prosi np ib** a cierpi na chorobe wrzodowa zoladka to moze mu dac ew ap**! a nauczyciel nie przygotuje sie do zajec - zrobi odpytke z poprzednich lekcji i przy okazji powstawia troche pal i od razu humor mu sie polpeszy ;) nie ma co porownywac. co do zarobkow to na stazu dostalam netto 1200 zł + 400 zł premii, po roku z premia mialam 2000 zł. jak skoncze staz dostane ok 2700 netto, mgr po polrocznym, bezplatnym stazu na reke u nas dostaje 3000 z premia a po 5 latch spokojnie zarabia ok 5000. natomiast kierownik 7000 - 8000. zalezy od obrotow a u nas sa spore i pracuje 4 mgr i 5 technikow! aaa i nie ma czegos takiego jak obowiazek odrobienia stazu w ciagu 5 lat od ukonczenia szkoly - totalna bzdura!! kto wam takie kity wciska? i technik nie moze miec nocnych dyzurow! poczytajcie sobie lepiej Rozporządzenie Ministra Zdrowia odnosnie zawodu technik farmaceutyczny! pozdrawiam wszystkich technikow oraz magistrow :)))

Gość przykre...
"a czasem jest tak ze kierownik zarabia niewiele wiecej niz technik" w ciekawych miescach mialas/-els sznase pracowac ;)

Gość tFAR
jesli chodzi o mnie to pracuje w tym samym miejscu.. nie narzekam

Gość aperta
zobaczcie sobie na forum techników farmacji jak jest ciężko w tym zawodzie. Technik znaczy tyle co nic, magistrzy pomiatają technikami.

Gość GummiArabicum
nie takiego zawodu "technik farmacji" ja znam tylko zawód technika farmaceutycznego i tylko on może wykonywać w aptece czynności fachowe. Żenujące, że sami technicy nie wiedzą jak nazywa się ich zawód!!! ;-(

Gość GummiArabicum
Znów osoba, która tryska kompetencjami żeby sie wypowiadać w tym temacie: CYTAT: "totalna bzdura!! kto wam takie kity wciska? i technik nie moze miec nocnych dyzurow! poczytajcie sobie lepiej Rozporządzenie Ministra Zdrowia odnosnie zawodu technik farmaceutyczny!" Nie ma żadnego rozporządzenia o techniku i dyżurach nocnych. Jest rozporządzenie o stażu i Ustawa Prawo Farmaceutyczne.

Gość Sialalinkaaaa
.. Z A P R A S Z A M T E C H N I K Ó W F A R M A C J I NA F O R U M T E C H N I K Ó W F A R M A C E U T Y C Z N Y CH http://zztf.pl/forum/index.php ... ...

Gość Sialalinkaaaa
.. Z A P R A S Z A M T E C H N I K Ó W F A R M A C J I NA F O R U M T E C H N I K Ó W F A R M A C E U T Y C Z N Y CH http://zztf.pl/forum/index.php ... ... ... .... ...... ........ .............

Gość Technik farmaceutyczny
ludzie obudzcie sie ten rok to ostatni w ktorym byl nabór na technika farmacetycznego wiec jak w tym roku nie zdarzyliscie to macie problem bo to juz koniec

Gość taaaaaaaaaaa
hmm no nie mialam szanse pracowac tylko tak jest miasto miastu nie rowne ja w miejszym miescie zarabiam wiecej niz laska z wiekszym stazem w wiekszym miescie i taka wlasnie jest prawda a do osoby ktora wyskoczyla z rozporzadzeniem ministra blebleble rozporzadzenie rozpaorzadzeniem a życie... ale w Polsce tak własnie jest ze wszyscy wiedza najlepiej co i jak chociaz o niektorych rzeczach nie maja pojecia dziekuje za uwage

Gość taaaaaaaaaaa
a jeszcze dodoam tylko co roku słysze ze technika juz nie bedzie ... hmmm zobaczymy moze tak jak z ta szkola co ma byc uzupelniajaca dla technikow oze tak jak za rok zamkna technika i sie to skonczy to moze za rok otworza szkole uzupelniajaca hahahah

Gość tFAR
GummiArabicum - jak już udajesz, że cytujesz to cytuj od kropki do kropki a nie wyrywasz w połowie zdania... Oczywiście, że technik nie może pełnić dyżurów nocnych. jeśli jesteś technikiem i je pełnisz to ciekawe gdzie pracujesz? bo na pewno nie w normalnej aptece.. i nie gadaj o kompetencjach bo śmieszna jesteś ;) taaaaaaaaaaa - fakt rozporzadzenie rozporzadzeniem bo wiele rzeczy się robi, których niby się nie powinno ale nie ma dyżurów nocnych w przypadku technika!!! i nie ma czegoś takiego, że trzeba odrobić staż w ciagu 5 lat od ukończenie szkoły!!! i tylko o to mi chodzi. no i myśle, że jak ktoś już pracuje w tym zawodzie to mógłby się dzielić radami i uwagami a nie jakieś beznadziejne teksty i uwagi pisać w stylu .. " Znów osoba, która tryska kompetencjami żeby sie wypowiadać w tym temacie:.." pozd

Gość Nika1111111111111111111
niech mi ktoś napisze o co chodzi z tymi studiami dla technika po technikum bo sorry jestem na stażu i chetnie poszlabym dalej ale jak narazie licencjata dla tech nie ma ?????

Jestem słuchaczką studium farmaceuttycznego, więc dopiero co się wdrażam nieco :) Niestety licencjatu nie ma (ponoć związek zawodowy nad tym pracuje),a szkoda bo również byłabym zainteresowana. Moja rada dla tych, którzy są zainteresowani, żeby nie sugerować się zarobkami (chociaż, wiem mamy takie czasy) ale robić i uczyć się tego co nas naprawde interesuje. To trzeba \"czuć\" ;) pozdrawiam i przepraszam za chaotyczną wypowiedź, mam nadzieje że jest zrozumiała .

Gość edytka8787
ja mysle , ze kazdy ma swoje zdanie na ten temet.:)

Gość edytka8787
Tfar , wjakim miescie pracujesz, bo widze , ze masz ladne zarobki?:) Uwazam , ze kazda praca jest odpowiedzialna, ale w aptece szczegolnie, sama w tym roku wybieram sie na studium farmaceutyczne , i nie wiem kto wypisuje takie bzdury , ze nabor na technika jest ost rok;/

Gość slawusq25
Co myślicie o tym, żeby zacząc uczyc sie na technika farmacji w wieku 25 lat?? jest jakas przyszłość?? moge liczyc na jakies konkretne zarobki?? dzieki za odpowiedz

Gość ludzie co wy niektorzy gadacie
ze niby magister 4-5 razy wiecej zarabia od technika?? kto to napisal?? jakis przemadrzalec, ktory uwaza, ze wszystko wie?? ludzie, jak nie wiecie, to nie piszcie. w aptece , ktorej ja pracuje (mgr) zarabiam 3200zl, natomiast technik 2400zl. i czy moja wyplata jest 4-5 razy wieksza?? banalne jest takze to, ze technik zarabia mniej wiecej tyle, co nauczyciel. zalezy jaki nauczyciel. poczatkowo nauczyciel zarabia u mnie w miescie ok 900zl, dopiero po wielu latach, jak zda rozne egzaminy podnoszace jego kwalifikacje(co trwa wiele lat, aby zdac wszystkie) zarabia ok 2tys zl.

Gość ludzie co wy niektorzy gadacie
a na nocnym dyżurze żaden technik stac nie może! tylko i wyłącznie magister. jakby wpadła kontrola i zobaczyła na dyżurze technika, to apteka może miec niezłe problemy

Gość edytka8787
Moze w niektorych miastach na pewno wiecej sie zarabia, tak wiem , ze technik nie moze byc sam na nocnej zmianie

Gość agataaaaaa
Witam wszystkich :))))) Ja od września zaczynam nauke w szkole policealnej na technika farmaceutycznego... jestem strasznie zafascynowana tym kierunkiem i juz nie mogę się doczekać :D szukałam na necie jakichkolwiek informacji o tym jak takie zajęcia wyglądają... chodzi mi głownie o materiał... chciałam troche poczytać-przygotować się do tej szkoły. Czy ktoś mógłby mi troszkę przybliżyć tematyke?? Z góry BARDZO dziękuje i pozdrawiam wszystkich :))))

Gość edytka8787
Agatko , a z jakiego miasta jestes? Bo ja tez sie wybieram do takiej szkoly:)

Gość agataaaaaa
Z Zielonej Góry :)))))