Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość new_live

Staranai o dziecko

Polecane posty

Gość peelle
ja tylko czytałam o tych badaniach tu na kafe o tym sporo, nie trzeba mieć skierowania, trzeba iść do laboratorium tego co robią badania na krew mocz itp np przy przychodniach, no i się płaci pewnie z ok 30 zł, to badanie na hormon ciążowy.

Gość new_live
ok, dzięki bardzo :)

Gość peelle
no to trzymam kciuki. new jeśli by ci się owulacja przesunęła to mogłaś później zajść w ciąże i test zwykły jej jeszcze może nie wykrył moja pierwsza ciąża była z przesuniętej po chorobie owulacji. pozdrawiam

Gość new_live
Boże, to czekanie jest chyba najgorsze...no coż, pozostaje mi tylko czekac i ponowic test za parę dni...buziaki i dzięki za odzew :)

Gość new_live
zaczęły boleć mnie jajniki...cały czas latam do łazienki i sprawdzam czy przypadkiem ni epojawiła sie okropna ;) boje sie, ze jednak moze przyjsc i cale moje nadzieje szlag trafi!!!powiem szczerze, ze juz gdzies tam nastawilam sie na to, ze zostane mam...wiem, ze to za wczesnie i bardzo boje si eopanowania...co jakis czas wmawiam sobie, ze nie jestem w ciazy, tylko zwyczajnie czekam na opozniona @ ale trwa to tylko chwile, bo pomysle o tym, ze w moim brzuchu cos fajnego rosnie i wszystko szlag trafia...co robic, co robic???dobije mnie to bezczynne czekanie;(

Gość dziewczyny moze o tym wiecie
( nie czytalam calego topiku) ale wlasnie sie dowiedzialam od lekarza,ze przyczyna poronien moze byc poziom hormonow tarczycy ( a ginekolodzy czesto o tym w ogole nie wiedza). Np choroba Hashimoto nawet w poczatkowym stadium. Leczy sie to prosto - przez uzupelnienie hormonu tarczycy - w kazdym razie lepiej sie zbadac pod tym kątem.

Gość fadeintoyou
New skarbie bede trzymac za ciebie kciuki!!!!!! dopoki @ nie ma to zawsze jest szansa, ze to ciaza. jak masz mozliwosc to jak najszybciej idz zrobic test beta z krwi. no i oczywiscie dziel sie z nami wiadomosciami, bo na pewno bedziemy czekac z niecierpliwoscia na wiesci. ja musze sie wam przyznam do mojej glupoty. dzisiaj uleglam pokusie i zrobilam test - nie wiem zupelnie dlaczego bo @ dostane 6.01. a nic nie wskazuje by mialo byc inaczej. chyba po prostu chcialam sie upewnic, ze bede mogla pic alkohol na sylwestrze. mimo, iz spodziewalam sie negatywnego wyniku to jakos tak smutno mi sie zrobilo. szczegolnie, ze wiekszosc swiat spedzilam w towarzystwie kuzynki, ktora ma kilkumiesieczna corke i drugiej, ktora jest w 5 miesiacu ciazy. i na dodatek na sylwestzre bedzie moja przyjaciolka, ktora tez jest w ciazy. zewszad otaczaja mnie same ciezarne i az szlag mnie trafia, ze nam sie nie udaje :( przepraszam za wszystkie smutki, ktorymi sie z wami podzielilam, ale tylko tutaj moge napisac prawde. wsrod rodziny i znajomych udaje, ze wcale mnie nie boli to, ze my nie mozemy byc rodzicami, ciagle powtarzam, ze my bedziemy miec dzieci kiedy przyjdzie na to czas, ale powoli opadam z sil i nie potrafie sie usmiechac i robic dobrej miny do zlej gry. new naprawde zycze ci z calego serca, aby wam sie udalo :):) pozdrawiam was wszystkie i zycze szczesliwego nowego roku i udanej zabawy sylwestrowej!!!!!!

Gość new_live
Nie stety, dzis dostałam @!!!! :( złosc, zal, ropczarowanie i bezsilnośc, ze rowniez owkół mnie tle ciężarnych, lub malych szkrabów a nam si eciagle nie udaje :( juz mialam takie nadzieje, juz czulam ze jednak tym razem zaskoczylo a tu takie roczarowanie :( :( no ciz, pozostaje probowac dalej ale nie mam juz sil, i podobnie jak Ty fadeintoyou dosc robienia dobrej miny do zlej gry, ze jak bedzie to bedzie dzidzia...makabra!!! 3-mjacie sie dziewuszki i 3-mam za was kciuki.pa

Gość fadeintoyou
New biedactwo:( wiem co czujesz, gdyz takie rozczarowanie przezywamy co miesiac. ja chyba popadlam od wczoraj w totalnego dola, nawet zaluje, ze robilam ten test. Trzymaj sie skarbie, my kobiety musimy byc silne, choc czasem naprawde brakuje juz sil. Wiem, ze powinnam ci teraz napisac, ze na pewno wam sie uda, tylko troche pozniej. Ale ci tego nie napisze, bo dzisiaj to nic nie da - masz prawo do smutku i zlosci. Musisz wyrzucic z siebie te wszystkie zle emocje. Kiedys gdzies czytalam, ze kiedy kobieta pragnie dziecka i jej sie nie udaje, to w momencie dostania @ to tak jakby przezywala cos na ksztalt zaloby. Bo tak naprawde co miesiac umiera w nas czastka nadziei, ktora trzeba oplakac. Potrzebujemy wtedy czasu na zabliznienie sie ran i ja ci tego czasu zycze jak najwiecej. Mnie najbarziej przeraza wizja, ze pewnie za kilka miesiecy wszyscy zaczna sie dopytywac kiedy my bedziemy miec dzieci, czy w ogole je chcemy i wiemy jak sie je robi, itp. To okropne :( Mam nadzieje, ze jutro poczujesz sie troszke lepiej. Bede o tobie myslec New :)

Gość new_live
fadeintoyou dzięki za mile słowa :) nigdy mi sie tak okres nie spozniał, więc gdy juz go nie bylo 3 dni, to uwierzylam, ze w końcu sie udało...szkoda, ale coz, nic na to nie poradzimy, jeszcze wiele roczarowan przede mna...buziak i dzieki jeszcze raz :)

Gość peelle
new przykro nie wiem jak Cię pocieszyć. dziewczyny może spróbujcie pić jakieś ziółka dla kobiet na płodność czy coś w tym stylu gdzieś o tym kiedyś czytałam no ja już kiedyś pisałam że ok 3 msc brałam olej z wiesiołka, może on mnie wspomógł w zapłodnieniu.

Gość fadeintoyou
Pelle ja juz jakies 2 miesiace biore oprocz kwasu foliowego wlasnie wiesiolek, ale narazie ciagle porazki. mam juz tego wszystkiego dosyc, jeszcze z mezem zaczynam sie klocic, bo czasem jest mi tak ciezko, ze nawet drobiazgi mnie wkurzaja. Moj maz nawet zakazal mi wchodzenia na forum, bo twierdzi, ze sama sie nakrecam. Moze cos w tym jest, moze ma racje. tylko ja z tego forum nie zrezygnuje, bo sie do was przyzwyczailam juz. czasem nawet tylko czytam wasze posty zeby wiedziec co u was :) pozdrawiam i zycze wszystkim wiecej optymizmu, bo chyba nam go brakuje :)

Gość Blask
Nic dodać nic ująć ...mi właśnie kończy sie @............i wiem New co czujesz ...:(:(:(:( Nie pisałam .........bo aż mi się serce krajało...miałam wielkiego doła..... ah..szkoda słów...dobrze wiecie co czuje .... I coraz bardziej narasta we mnie poczucie ,że może ja nie mogę mieć dzieci..:(:(:(:( Jak tylko skończy mi się @ wybieram się na maXmalny przegląd :) może to mi da jakąś odpowiedź ....zobaczymy Pozdrawiam i ściska ciepło.....buziaki

Przykro mi dziewczyny że się nie udało :( ale nie traćcie wiary proszę was !!!!!!!! Przede wszystkim chciałam przywitać Beatkę to moja koleżanka z innego dawnego topiku który upadł :( pisz z nami słońce ...Witamy wśród nas ;) wpisz się w naszą tabelkę Ja mam dostać @ 6 stycznia zobaczymy co z tego wyjdzie choć powiem wam szczerze że wolała bym teraz nie być w ciąży a jak tak myślę to mogę być bo wo gole nie mam w głowie ciąży zaczęłam niedawno pracę i jest stresująca mam szkolenia i się uczę i dlatego tak mało mnie tu ale jestem z wami myślami ;) w miarę możliwości będę sie odzywać fadeintoyou już ranko kawki sie z tobą nie napiję :( bo będę w terenie pa kochane i głowy do góry !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość new_live
juz naprawde nie wiem co robic albo co robimy zle... :( odezwe sie pozniej. buziak!

Gość new_live
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!Dużo szczęścia i radości, i oby ten Nowy Rok przyniósł Wam mnóstwo fasolek :) buziaki!

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU _$$$$$____$$$_____$$$____$$$$$ $$$$$$___$$$$$___$$$$$__$$$_$$$ $$__$$__$$$_$$__$$$_$$__$$$_$$$ ____$$__$$$_$$$_$$$_$$$_$$$_$$$ ___$$___$$$_$$$_$$$_$$$_$$$$$$$ __$$_$$_$$$_$$$_$$$_$$$__$$$$$ _$$$$$$_$$$_$$$_$$$_$$$___$$$ $$$$$$$__$$$$$___$$$$$___$$$ _________$$$$_____$$$$__$$ I `•.¸ ) ¸.•)´ (.•´`*. *.*´¨) .•´,•*´¨)¸.•*¨) ¸.•´¸.•*´¨) (¸.•´ (¸.•` * ¸.•´¸.•*´¨) ......\\~~~~~/.....\\~~~~~/ .......\\~~~~/.......\\~~~~/ ........\\~~~/.........\\~~~/ .........\\~~/...........\\~~/ ..........\\~/.............\\~/ ...........||...............|| ...........||...............|| ...........||...............|| ......./****\\........../ ****\\. Szampańskiej zabawy !!!

Gość peelle
Dziewczyny wszystkiego najlepszego w nowym roku dużo radości i spełnienia marzeń, szampańskiej zabawy, ja to chyba spędzę sylwestra w kołderkowie. Pozdrawiam :)

Gość new_live
Hej dziewczyny!Jak tam sylwester? My w tym roku siedzieliśmy w domu ale nie żałuje. Nic mi sie zupełnie nie chciało;) buziaki i jeszcze raz szczęśliwego :)

Gość Blask
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!!!!!!!!! Spełnienia wszystkich marzeń.............

Gość new_live
Postanowienia noworoczne : rzucam palenie, dziś kupie wiesiołek i bedę go brać, przestaję myśleć ciągle o ciązy i o tym, żeby mieć dziecko...ciekawe ile rzeczy mi sie z tego uda zrobic :) buziak!!

Gość peelle
witam w nowym roku mój sylwester można powiedzieć prawie przespany wstałam 15 min przed 12 i znów spać po 12. a wczorajszy dzień też w łóżku przespany; new trzymam kciuki za twoje postanowienia noworoczne ja przed pierwsza ciążą rzuciłam palenia tak ok 3 msc wcześniej, na dobre mi to tylko wyszło.

czesc skarbenka !!! witam w nowym roku i życze wam dotrwania w tych postanowieniach ,new ja miałam takie tabletki od lekarza na rzucenie palenia na receptę . Powiem wam że dziś strasznie złe sie czuję rano jak wstałam to miałam mdłości i mam do tej pory ,może to oznaka zbliżającego sie @ bo to za 4 dni choć dziwne to troszkę bo nie czułam się tak jak teraz .

Gość new_live
Dziewczyny kupiłam dzis wiesiołka i zaczęłam brać po jednej tabletce, 3 razy dziennie. ile razy wy go łykacie i czy wogóle? i jeszcze jedno pytanko- czy jest różnica między wiesiołkiem różnych firm??napiszcie prosze!!!!

Gość new_live
i jeszcze jedno- wiesiołka bierze sie tylko do owulki??? dziwne rzeczy pisza na innych forach...;(

Gość new_live
"Z tego co pamiętam do wiesiołek wpływa także na fazę II nawet jak sie bierze tylko w fazie I.... zbyt długie branie może powodować skurcze macicy i szybsze złuszczanie co utrudnia zagnieżdzenie zarodka.. dlatego bierze się tylko do owu... jak dobrze napisała solaris do wzrostu tempki :)".....

Gość new_live
z licznych przeczytanych przeze mnie forum pisza, ze wiesiołka bierze sie od misiączki do dnia owulacji....dziwne to jakoś ;)

Gość peelle
ja brała mniej więcej do owulki wiesiołka tylko tak po 3 tabl. u mnie w aptece był jeden rodzaj to ten brałam. Slim może ty tak jak ja dostałaś pracę i zaszłaś w ciąże. 2 szczęścia w jednym

Gość peelle
new generalnie to bym się kierowała tym co piszą kobity na forach oczywiście samemu trzeba wyważyć co dla nas będzie najlepsze. ja już dziewczyny zaczęłam 4 msc i oprócz tego że tyłek i uda mi urosły to nie widać dla niewtajemniczonych że jestem w ciąży, nawet lekarz powiedział na wizycie o przytyło sie po świętach, jak tak dalej pójdzie to znów dobije do porodu +25 kg.

Gość new_live
Slim a może zaciążyłaś??? :) :) :) ale byłoby fajnie!!! :) Peelle czyli mam brać od 1 dnia miesiączki, gdzies do mniej więcej 10 dnia cyklu? a gdzie reszta ekipy??dziewczyny pobudka!chyba topik podupada :( Peelle a jak samopoczucie?lepiej już czy nadal Cię mdli?