Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koszty utrzymania

wysokie koszty utrzymania dziecka

Polecane posty

Gość pukni sie w leb babo

ja się nie wymądrzam tylko mowie co o tym myślę.a twoje myślenie jest tylko i wyłącznie o sobie "moja pasja jazda na nartach" oleje dziecko będę w robocie siedziała 24h na dobę, by pojechać sobie na narty. no chyba niepoważna jesteś, a gdzie w tym wszystkim znajdujesz czas dla dziecka??? dziecku potrzebna jesteś ty a nie jeżdżenie na narty by matka mogla się wyszaleć i spędzanie z nią czasu tylko i wyłącznie w weekendy. a ty chyba byłaś cholernie rozpieszczona

Gość sama utrzymuję moje dziecko
stać mnie!! Nie żyję z alimentów ojca dziecka, bo to jak chciałam udowodnić jawna kpina. Odpowiedziałam do autorki topiku, na jakim chce utrzymywać poziomie dziecko to jej sprawa, i koszty, które wyliczyła w niczym mnie nie zaskoczą. Dziecko kosztuje bardzo dużo!!

Nie pracuję 24 H na dobę:):). Pracuję na 2 etatach to robi wielką różnicę:)).

moje pasje:) daruj sobie, jasne moje pasje są drobie, tego nauczyli mnie rodzice:). To przekazałam mojemu dziecku, i mu tego nie odbiorę:). Tobie życzę takich relacji jak mam z moim dzieckiem. Ja na szczęście nic nie musiałam wymuszać:)). Alimenty i nic więcej.

o moje relacje z dzieckiem się nie martw :) może i nart nie będzie miało 4 razy w miesiącu ale to nie oznacza ze będzie szczęśliwe i ze czegokolwiek będzie mu brakowało :)

piszesz tu żmijo aż jad się sączy, pijesz do mnie?, że nie zabiorę swojemu dziecku wypadów na narty:)) Nie nigdy tego mu nie zabiorę:)). Nie wiem gdzie Ty "sama" :)) żal. Twojego dziecka. Ja przedstawiłam autorce topiku ile i jakie koszty na nią czekają. Takie są realia.

moje dziecko będzie miało w każdym tygodniu, jak warunki pozwolą:):). Ja jasno piszę, że alimenty mają się do tego guzik, szkoda gadać:(

co ty bredzisz o jakimkolwiek jadzie. nie kumasz rozpieszczona "dziewczynko" ze utrzymanie dziecka a rozpieszczanie to 2 zupełnie inne sprawy. w ogolę się dziwie co tu robisz powinnaś teraz być na nartach i przymarzać do wyciągu :/

to po co mówisz o swoich pasjach jeśli to nie jest związane z tematem? nie masz znajomych żeby im się pochwalić jak to milo i rekreacyjnie czas spędzasz?

Jadę na wczasy 3000zł i nie mówię posiedzisz sobie w domu, bo brakło Dziwna kolejność ci przyszła do głowy. Gdybyś miała "tylko" te 3000 to zostawiłabyś dziecko w domu i pojechała sama? Powinnaś raczej myśleć: pojedziesz na obóz, a ja posiedzę w domu jeśli zabraknie :( Wydaje mi się, że to wszystko bardziej twoje pasje niż jego.

:):). Nie da się za bardzo jechać, jak taki mróz:) laik nie ma pojęcia:)

staram się tak, by nie brakło:):).

podróże, kto o nich nie marzy? a pasje ??, kto jak nie nasi rodzice mają na nie wpływ? moi rodzice takie mieli, i mi przekazali, nie mam im nic za złe!!

ziwna kolejność ci przyszła do głowy. Gdybyś miała "tylko" te 3000 to zostawiłabyś dziecko w domu i pojechała sama? Powinnaś raczej myśleć: pojedziesz na obóz, a ja posiedzę w domu jeśli zabraknie Do tej przygłupawej odpowiedzi:)) Ja jadę z moim dzieckiem, nikt z niczego nie rezygnuje.

"a pasje ??, kto jak nie nasi rodzice mają na nie wpływ? " a skąd masz te pewność ze właśnie to jest pasja twojego dziecka, jeśli jesteś w stanie poświecić wolny czas który mogła byś spędzić z dzieckiem do realizacji co weekendowych wyjazdów. ty mu ta pasje narzuciłaś i dzieciak zbytnio nie ma innego wyjścia

i czytaj ze zrozumieniem 3000zł ja za to płacę, nikt z niczego nie rezygnuje!! a już daruj sobie, tatuś za to nie płaci:):).

to po co mówisz o swoich pasjach jeśli to nie jest związane z tematem? nie masz znajomych żeby im się pochwalić jak to milo i rekreacyjnie czas spędzasz?

no cóż, jeżeli moje dziecko nie może doczekać się zimy i ma grono przyjaciół, z którymi się umawia na narty, to chyba mój sukces. Pasja moich rodziców przelana na mnie nie oznacza, że ich przekreślam, jestem im wdzięczna:)

ależ dołączyłam się do tego topiku, bo autorka chce wychowywać a nie chować swoje dziecko. Wyliczyła koszty utrzymania, które są dla mnie realne!!

i ją popieram. A po co Ty się wypowiadasz?, bo żal Ciebie czytać?

ponieważ narty nie są wliczane w koszty utrzymania dziecka złóż sobie sprawę w sadzie o alimenty palnij kwotę 2000 i uzasadnij to nartami lub firmowymi ciuchami, sędzia albo cie wyśmieje albo powie wprost ze chyba z choinki spadłaś. zarabiasz na tyle by wyjeżdżać sobie na wczasy za 3000 to wyjeżdżaj nawet codziennie ale nie wmawiaj komuś ze to wlicza się w koszty utrzymania dziecka

ile Ty masz zasądzone alimenta, bo się uśmiałam:):)

to żal mi Twojego dziecka, że tak go tak potrafisz ograniczyć:)

u nas alimenty nie starczaja na basen i angielski:O miesiecznie na leki wydajemy ok.200zl-syn ma orzeczenie o niepelnosprawnosci Szkoda slow:OInni maja gorzej wiec nie narzekam:)

Gość ForPlanet
Podoba mi się to ,że autorka tego tematu patrzy na swoje dziecko i chce dla niego jak najlepiej ! To ,że inni mają mniej to ich sprawa jak chcą tak mało to i tak żyją na niskim poziomie . Dziecko wyślą na obóz czy na kolonie a matka siedzi w domu , czy nie lepiej pojechac z dzieckiem i wspólnie przeżyc coś fascynującego ? Po to jest sąd by do niego się udac w razie gdy alimenty są w kwocie niewystarczającej na utrzymanie dziecka . Pasje to coś pięknego i jeśli dziecko je ma trzeba zrobic wszystko by mogło je realizowac, by dziecko nie czuło się gorsze , biedniejsze i to tylko dlatego ,że ma "jakby" jednego rodzica . Ten drugi rodzic jest ! więc i on powinien sprawic by dziecko było szczęsliwe ,jeśli nie dał mu samego siebie to niech choc wspomorze go w jego własnej realizacji .

"To ,że inni mają mniej to ich sprawa jak chcą tak mało to i tak żyją na niskim poziomie ." to ze mam poniżej np 1000 nie oznacz ze jestem biedniejsza i oczywiście wszystko zorganizuje tak by wyjechać razem z dzieckiem na wakacje czy ferie zimowe ale wyjazdy 4 razy w miesiącu to nie jest powód do podniesienia alimentów :/ coś mi się wydaje ze znów zabierają głos ci którym się tylko wydaje a w sumie gówno wiedza. jest różnica miedzy alimentami dobrowolnymi i zasadzonymi wiec niech mi tu nikt nie pieprzy ze można wyciągnąć wysokie alimenty w sadzie. "Po to jest sąd by do niego się udac w razie gdy alimenty są w kwocie niewystarczającej na utrzymanie dziecka ." tp tez jest zwykle pierdolenie niektórzy maja 500zl alimentów na dziecko niepełnosprawne a taka jedna z druga mi sie będą wymądrzać ze maja 1000 na "pasje"