Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

biuralistka40

Zelixa - ktoś zna? dla tych co czytają ze zozumieniem

Polecane posty

Gość rzena-1973
Witam moniusia35 ja mieszkam w G-sku Wlkp. a Ty? Pozdrawiam wszystkich i miłego dnia życze.

Witam Was bardzo serdecznie ;-) Z rańca zasypali mnie papierami :-P Kaaaaasiekkk, a Ciebie gdzieś wcięło czy cuuuuś???? Co do problemów z zaparciami- to: Dziewczyny stosowały jakieś tabletki- nie pamiętam nazwy;-( Ja wżerałam śliwki suszone Też jadłam codziennie jogurt lub kefir zmieszany z otrębami owsianymi, z jedną łyżeczką siemienia lnianego-mielonego i pogniecionym bananem, ale zamiast banana możesz dać drobno pokrojoną suszoną śliwkę(ok.3-5szt) lub suszona morelę.

Belka1970 Zgadzam się z Moniusią. Skonsultuj to z lekarzem. Ja tez chodziłam trochę przymulona ale nie aż tak. A już na pewno w takim stanie NIE SIADAJ ZA KIEROWNICĄ.

Witam Was serdecznie w to deszczowe przedpołudnie 🌻 Przepraszam, że się ne odzywałam. Siostrzenicy dzieciaczki zachorowały na rotavirusa, później Ona, musiałam Jej pomóc. Mała (3,5 roku) była nawet hospitalizowana. Renatko, mam nadzieję, że Twojemu maleństwu już lepiej. U Niej też zaczęło się od wymiotów. Życzę zdrówka Maleństwu. Kochane uważajcie na swoje Dzieciaczki, teraz to nie wiadomo czym i kiedy mogą się zarazić. Tyle różnego g..... lata w powietrzu. Wszystkim Waszym Dzieciaczkom życzę zdrówka. Biuralistko... trzymam kciuki za dalszy etap matury Twojej Córki. Dziękuję za umieszczenie mnie w tabelce. Gratuluję Wam wyników wagowych 🌻 Mam pytanie, czy któraś z Was przebrnęła przez tę dietę \"odchudznie na zawołanie\"? Wydaje się fajna, tylko czy rzeczywiście w ciągu 9 dni można zgubić 3 kg? Belka... ja na zaparcia biorę błonnik i piję activię. Jak nie zapomnę wieczorem to robię śliwki suszone, tak jak tu kiedyś Dziewczyny radziły. Mi to pomaga. Nie mam problemów. Zawrotów głowy nie miałam i też radzę Ci iść do lekarza. To nie przelewki. Na dworze 10 stopni, deszcz, nie nastraja to dobrze, przynajmniej mnie. Pozdrawiam Was serdecznie. Buziaki dla Wszystkich 👄 Kochane, nie będzę się rozpisywa ć

Agixa i Moniusia Dzięki za wsparcie i słowa otuchy. W nocy nie było aż tak źle. Jasiek przyszedł do mnie do łóżka ok północy. Obudził się raz (jak karmiłam Antka) z płaczem, że go boli głowa i ucho. dałam mu Nurofen zakropiłam ucho i usnął . Rano powtórzyłam i chyba czuje się lepiej bo kazał sobie włączyć xboxa. Moja siostra na zaparcia brała ColonC, jest bardzo zadowolona ale to chyba nie działa od razu, trzeba poczekać kilka dni. Ten rotawirus jest przerażający. Ja zamierza zaszczepić Antka ( mam już szczepionkę w domu) ale za każdym razem coś, najpierw Antek był przeziębiony a teraz Jasiek. Miałam iść z nim w ten czwartek na szczepienie ale lekarka kazała się wstrzymać do przyszłego tygodnia żeby sprawdzić, czy Antek nie złapie od Jaśka.

Witajcie koffffaniutkie🌼 Teraz tak szybciutko i na chwilke bo jestem w trakcie gotowania obiadku. anabel49🌼 Dziękuję,już lepiej,tzn.nie wymiotuje tylko kaszle i ma katar,więc posiedzi w domciu,a że pogoda i tak nie sprzyja spacerom to jakoś przebolejemy pare dni. Ja pomykam dzis na siatkóweczkę a moje dwa chorowitki będą się zajmować sobą;-) Dziewczyny na pleśniawki,alfy pytajcie lekarkę o syrop FLUMYCON. Mojej najmłodszej podawałam przy pleśniawkach a starszej gdy przygryzła sobie policzek od środka i ślimaczyło jej się to.Pomogło-ale to na receptę. Narazie👄👄 zajrzę później

do rzenka1973 podaj mi swojego e-meila jak możesz to ci napiszę bo z tego wychodzi że mieszkamy bardzo niedaleko, nie napiszę skąd jestem bo za dużo osób znajomych czyta te forum a ja nie chce się za bardzo afiszować! pozdrawiam.

Gość rzena-1973
moniusia35:) już podaje rzena-1973@o2.pl czekam na wiadomość:) pozdrawiam:)

Cześć dziewczyny!!!!!!!!!!!!!! Dawno się nie odzywałam,ale regularnie wszystko czytam. Fajnie,że macie takie efekty w zrzucaniu kilogramów. U mnie 36 dni na Zelce i 10 kg mniej hura!!!!!!!!! Wiem jak trudno zdecydować się na odchudzanie,ale tak na serio ,więc gratulacje dla wszystkich. Pisać często nie będe,bo jakoś nie mam do tego drygu,ale będę czytać pa,pa

Biuralistka---JEEEESTEM!!!! tylko mam zapierdz....w pracy ze nie wiem jak sie nazywam :-( moja Zuza tez \"chora\" bylam dzis u lekarza(wczoraj wspomniala ze boli ja gardlo trwalo to 15minuy i przeszlo)rano ok.niestety nasz pediatra ma wolne wiec dostalysmy sie do dziwnej pani.oczywiscie wg.niej jest baardzo zle gardlo czerwone ze szok(Zuze nie boli temperatury nic)ale dowalila antybiotyk!!! slyszalam ze ona tak zawsze.kocha antybiotyki!!!! zastanawiam sie czy jest sens teraz go dawac.poczekam.zobacze co sie bedzie dzialo.jesli nie bedzie sie dzialo nic zlego jutro smiga do przedszkola bo maja warsztaty w muzeum zabawek i bardzo chce isc.moze pomyslicie ze robie zle ale nie bede faszerowac dzieciaka antybiotykiem jesli nie jest to konieczne.poczekam zobacze i bede dzialac. rower dzis zawalilam bo rano lalo tak jak i caly dzien siapi. napisze pozniej

Gość anula tg
HALLO DZIEWCZYNKI! JESTEM PO 34 TABLETCE I 14 KILACH MNIEJ,CIESZE SIE ZE TYLE JUZ SCHUDLAM BEZ TRZYMANIA SPECJALNEJ DIETY,ALE ZA TO CIAGLE KLOCE SIE Z MOIM CHLOPEM,DZISIAJ NAWET SIE PRZEZ NIEGO POPLAKALAM,NIE POSCIL MNIE NA SOLARIUM,TAKJAKBYM CODZIENNIE TAM JEZDZILA.WYDAJE MI SIE ZE MAM DOSC JUZ TEGO WSZYSTKIEGO.SORKI ZE GADAM WOGOLE NIE NA TEMAT ALE NIE MAM SIE KOMU WYZALIC,MOJA NAJBLIZSZA PRZYJACIOLKA URODZILA DZIDZIUSIA I NIE CHCE OBARCZAC JA MOIMI ZALAMI.PRZEPRASZAM.

Witam :) 🌼 Jakoś dzisiaj tutaj cichutko :) moniusia, viola, renatka 😘 mam nadzieję, że z waszymi dzieciaczkami coraz lepiej :) moniusia35 coś dla Ciebie: \"(...) myelegans 04.04.08, 03:52 zarchiwizowany U nas podzialal system nagrod. Wywiesilismy kartke w lazience, za kazda kupe do toalety (nocnik szczesliwie pominal) dostawal naklejke-gwiazdke, za 5 gwiazdek autko Matchboxa. Na pierwszy samochod pracowal 3 tygodnie. Mial mniej wiecej tyle lat co Twoje dziecko. Wpadka kupowa sie nie zdarzyla, z sikaniem... ale to juz inna bajka wink Grubsza sprawe zalatwia w dalszym ciagu przy nas, w przedszkolu nie zalatwia sie wcale, chodzi na 4 godziny 3 razy w tygodniu. \" Może też spróbuj systemu nagród za każdą udaną próbę? Powodzenia, zobaczysz przejdzie mu z czasem. Mojej kuzynki synek bał się kąpać i jak tylko zbliżał się do wanny, to wpadał w histerię. Wszystko przez to, że raz tatuś włożył małego do zbyt ciepłej wody. renatk 😘 Ty to zawsze coś wymyślisz :P kasiek 😘 :) jak Zuzalka? Szybkiego zdrówka dla niej, nie może przecież opuścić warsztatów :) anula tg gratuluję pięknego wyniku :) A męża pacniij następnym razem, niech nie fika (no chyba, że martwi się twoim zdrówkiem, wtedy jego docinka byłaby do przełknięcia ) :] I nie przepraszaj, że nam się \"wyżalasz\", po to tutaj jesteśmy :) Głowa do góry i więcej optymizmu dziewczyno :) Myśl o tym co dobre, zapomnij o złym. Zobacz jaki masz sukces!!!!!!!!! To już powinno być twoim powodem do noszenia wysoko uniesionej głowy :) Mykam, jeszcze później zajrzę :) Żeby ten dzień nie był taki szary, to zostawiam małe co nieco :) Ja już słuchałam tego chyba z 10 razy :) http://www.youtube.com/watch?v=uXMuWi0dUBc

---------OooO--------- Przyszła baba do lekarza i mówi: - Panie doktorze, mam cukrzycę, kamicę nerkową, nadciśnienie, powiększoną tarczycę, jaskrę, kamienie w pęcherzyku żółciowym, nadkwasotę, niedowład prawej ręki, grzybicę, miażdżycę, łuszczycę, niedosłuch, reumatyzm, skoliozę... - Mój Boże! - załamuje ręce lekarz. - A czego pani nie ma? - pyta. - Nie mam zębów, panie doktorze. ---------OooO--------- Emerytowana nauczycielka obładowana zakupami idzie ulicą. Nagle z piskiem opon podjeżdża nowiutki mercedes: - Proszę pani! Pamięta mnie pani?! To ja, pani uczeń! Podwiozę panią! - Och Adasiu, poznałeś mnie po tylu latach? - Nie, rozpoznałem panią po płaszczyku! ---------OooO--------- - Co to jest, jak się błyska na dworze? - Aktualizują Google Maps ---------OooO---------

witam małżonek pojechał na nockę więc mogę dłużej posiedzieć bo jutro to na pewno mi nie pozwoli :) --->agixa dziękuję małemu już lepiej pleśniawki ustępują ,ale on nie chce robić kupy !! wstrzymuje ją bo mówi że się boi, właśnie powycinałam kółeczka żeby naklejał na nocnik za to że zrobił kupę.lecz nie poszedł na to siedział na nocniku 50 minut i nic,a na pewno mu się chciało bo mówił że boli d****,więc wstrzymuje na 100% jutro znowu czopik glicerynowy bo inaczej to będzie nie ciekawie. może zajrzę jutro przy kawce rano ,ale nie obiecuje :) ---> biuralistko ja zapomniałam napisać że od jakiegoś czasu mam 67 kilo ale miałam znowu przerwy z zelą. dziś rozmawiałam z moją siostrą przez telefon i mi powiedziała że jej lekarka powiedziała że zelixa i inne takie podobne to jest g**** i bardzo wyniszcza organizm!!!! co wy na to???? miłej nocki pa

Witam nocką cienmą! Moniusia... hmmm...kurcze, nie wiem co napisać. Pewnie ilu lekarzy tyle opinii. Zastaniawiam się czy gdyby była aż tak szkodliwa, to nie wycofaliby jej? Pewnie na coś szkodzi, bo to jednak chemia. Myślę jednak, że przy stosowaniu odpowiedniej diety i wspomaganie się witaminami, te ubytki na zdrowiu będą mniejsze. A teraz coś z innej beczki! Czy wiecie kiedy najwięcej traci się na wadze? Wtedy gdy kupi się za 100 a sprzeda za 50 złotych. i jeszcze: czy wiecie, jaka jest najlepsza jest dieta i na czym polega? Dieta wodno-komórkowa. Polega na tym, że zamyka się delikwenta w komórce i stawia mu się wiadro wody. I tym opymistycznym akcentem mówię D O B R A N O C i życzę spokojnej nocki. Buziaki dla Was 👄

Gość Q.P.R.
zmien na xanax.

melduje sie o poranku.dzis tylko biegalam marnr pol godziny :-( nie chcialo mi sie wiecej zaraz zmykam w trase. Agixa Zuza spala(spi nadal) ladnie w nocy.teraz czolo zimne. zobaczymy jak wstanie gdyby byla potrzeba wracam do domu i znowu lekarz.tym raze ten nasz wlasciwy. pozdrawiam Was wszystkie mialam koszmarne sny ciemnosc mgla smierc itp.okropnosc

witam na początek małe pytanko? czy biorąc zelixę to czy w badaniu krwi wykaże że jest w organizmie? było kiedyś na forum że ,któraś pytała o takie coś? czekam na odpowiedź! wpadnę później może jakaś laleczka bedzie wiedziała coś w tej sprawie.

Gość BELKA1970
Witam dziewczyny.Bylam dzis u lekarza.Przypisal mi lek za zawroty glowy.Od wczoraj nie biore zelki i nie wiem,czy z niej nie zrezygnowac.Apaetyt mam juz poskromiony.Diete dalej trzymam i zastanawiam sie,czy jest sens ja brac.Wiadomo,ze takie leki nie sa bezpieczne,albo do konca opakowania po ustaniu zawrow bede brala po pol lub cwiartce tabletki.Zastanowie sie jeszcze.Co o tym myslicie?Zaznaczam,ze te zawroty glowy nie sa od tabletek.Wczoraj bylam tak otumaniona,ze nie potrafilam myslec.Dopiero pozniej przypomnialam,ze juz tak z 3 razy mialam te zawroty a nie bralam zadnych prochow.

hello... a co tu tak cicho....:)jak nigdy...pozdrawiam bedę jak wrócę....

Witam wieczorowo. Cisza tu faktycznie,ja też tylko na chwilę,wczorajsza poprawa u Julki to była cisza przed burzą-o 3ej w nocy zaczęły się wymioty,biegunka teraz jeszcze gorączka prawie 39st,kurcze powoli brak mi sił bo nie mam jak jej leków podawać,wszystko zwraca o czopkach też mogę zapomnieć,,martwię się byśmy w końcu nie trafiły do szpitala pod kroplówkę. Powalczymy jeszcze,wysłałam męża po coca colę,podałam godzinę temu kilka łyżeczek i narazie torsje ustąpiły,ostatnia deska ratunku-u starszych działała nawet gdy leki zawiodły,mam nadzieję że tym razem także tak będzie. pozdrawiam

Witam! Renatko... podawaj dużo płynów, żeby Julka się nie odwodniła. Pisałam o mojej siostrzenicy, która z 3,5 letnią córką znalazła się w szpitalu, a dzisiaj wychodziła ze szpitala z 8 miesięcznym synkiem. Jedno i drugie miało rotavirusa, własnie wymioty, biegunka i gorączka. Życzę aby Twoją córunię kroplówki ominęły. Pozdrawiam ciepło. Ja jutro ważenie, ale nie spodziewam się cudów, jakaś wzdęta się czuję, nie widzę różnicy w ciuchach :(. Zaczęłam ćwiczyć aW6 i powiem, że jest ciężko. W sobotę wyjeżdżam na 3 tyg. i już zapowiedziałam koleżance, że będziemy ćwiczyć razem. Jest chętna bo po ciąży brzuszek spory Jej został. Nie będę miała wagi na wyjeżdzie. Może to i dobrze, albo po porwocie się rozczaruję, albo wręcz przeciwnie. Trzymajcie proszę za mnie kciuki. Pozdrawiam Was serdecznie, trzymam kciuki za spadki wagi i mam nadzieję, że od czasu do czasu coś tu do Was skrobnę.

Witam Ja tylko na chwilę, bo padam na twarz. U Jaśka bez zmian. Dzisiaj wezwałam lekarza do domu, bo nie miałam z kim zostawić Antka. Przepisała na m dzisiaj antybiotyk. Zobaczymy, wziął dopiero 1 dawkę. Renatka W czerwcowym \"Mamo to ja\" jest artykuł o diecie dla malucha przy biegunce (str 108). W skrócie : polecają Floridal ( ma dobre bakterie i elektrolity), kleik marchwiowo-ryżowy Hipp ORS200, Lakcidofil (probiotyki pomocne przy biegunce) i inne. Pisza tez o marchwiance. I należy dużo poić, często a le po troszku; przy wymiotach po kilka łyżeczek. Po więcej informacji odsyłam do lektury. Pozdrawiam wszystkich i dobrej nocki.

Witam wieczorkiem :) 🌼 Jakoś tutaj dzisiaj cicho, normalnie szok. Renatka 😘 zdrówka dla córci :) Niech szybko dochodzi do siebie, bo co z konikami będzie ;P kasiek😘😍 tłumaczę sny: CIEMNOŚĆ -(sennik) będziesz potrzebowała porady osoby trzeciej w sprawach rodzinnych - (tłumaczenie) to już za Tobą. Radziłaś się, czy masz iść do pracy, czy zostać z Zuzką w domu, i to osób trzecich, sprawa rodzinna. Tak więc ta część odchaczona :) MGŁA - (sennik) dobre widoki i nadzieje. Napotkane trudności przezwyciężysz kierując się własnym rozsądkiem i wyczuciem. - (tłumaczenie) Zuzka szybko wróci do zdrówka, w pracy \"szał pał\" minie i będziesz miała w końcu trochę czasu dla siebie, dla rodziny :) ŚMIERĆ - (sennik) długie i zdrowe życie - (tłumaczenie) hmm tu chyba nie trzeba nic tłumaczyć :) Tak więc widzisz Kasiu, nie masz co się martwić snami. Same dobre rzeczy Ci się przyśniły, tylko otoczka nijaka :) Dobrze, że z Zuzką lepiej. Mam nadzieję, że już jej przechodzi i czuje się coraz lepiej :) Zdróweczka dla Zuzalka :)😘 moniusia🌼 ja w sprawie tego g****. Jak już wcześniej ktoś napisał, każdy lek jest szkodliwy dla zdrowia. Weź chociażby zwykły ibuprom. Czytałam ostatnio na temat zeli wypowiedź jednego z lekarzy(szkoda, że nie zapisałam sobie tego). Zela będzie bardziej szkodliwa dla osób, które mają prawidłowe BMI, albo minimalną nadwagę. Dla tych osób nie jest polecana. Może namieszać w organiźmie. Drugą ważną sprawą jaką poruszył, to branie zeli na czczo. Należy przed tabletką zawsze coś zjeść, chociażby małą przekąskę. Cokolwiek. Jeśli się ją bierze na pusty żołądek, to może go mocno uszkodzić (jeśli bierze się ją zawsze na czczo). Miałam wątpliwości co do szkodliwości zeli, czy nadal ją brać, czy może odstawić na jakiś czas. Porozmawiałam o tym z moją kuzynką, ona jest pielęgniarką. My (osoby z dużą nadwagą, otyłością) musimy zrzucić kg, bo to grozi nam ciężkimi chorobami serca, cukrzycą i innymi. Jest to zagrożenie dla naszego życia. Bierzemy zele, żeby schudnąć, czyli robimy to w celu zmniejszenia ryzyka śmierci na wskutek zawału, wylewu, śpiączki cukrzycowej, itd. Tak? Dla porównania, choroba nowotworowa - wielkie zagrożenie dla życia. Leczymy najczęściej podając chemię, która jest wielkim obciązeniem zdrowotnym dla organizmu. Chemia jak skapnie na odzież, to wypala dziury. Czy w przypadku choroby nowotworowej brać chemię, która niszczy nam nasze komórki, wewnętrzne narządy, sprawia, że czujemy się słabiej, zapalenie żył (to tylko jedne ze skutków ubocznych). Jednak jeśli jej się nie weźmiemy, to nie zniszczymy chorych komórek. Nie zniszczymy \"raka\". Nie każdy nowotwór można wyleczyć, jednak te wcześnie wykryte można. Trzeba jednak zdecydowanie zareagować. Tak więc, weźmiesz chemię pomimo jej skutków ubocznych, ale wiedząc, że możesz dzięki temu zniszczyć nowotwór, który może się odezwie za x lat, albo nigdy ? Widząc perspektywy wielu, wielu lat życia? Nie chcę, żebyście mnie źle zrozumiały. Nie porównuję zeli i chemii między sobą jako leków, które mają takie samo znaczenie dla życia człowieka. Chodzi mi o sam sens ich brania, o to czy pomimo skutków ubocznych (które nie unikniemy biorąc zwykłą tabletkę przeciwbólową), brać zelę, jeśli wiemy, że dzięki niej będziemy mogli doprowadzić wagę do normy. Każdy jednak powinien wiedzieć, kiedy przestać. Każdyw powinien wiedzieć, że jeśli dzieje się tylko coś złego, to musi się zgłosić do lekarza, odstawić zelę. Musimy sobie sami zrobić rachunek dla zeli, jej \"+\" i \"-\", a później sprawdzić które przeważają, i nie mówię o ilości po każdej ze stron, tylko o znaczeniu jakie mają. Odpowiedzieć musimy sobie same. I tym \"małym\" wywodem o zelce, żegnam sie dzisiaj :) Buziaki dziewczynki i milutkich snów. Ja już mykam spać, bo oczy to mi się kleją już od 2 godzin. 😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘

☆•*\'¯*•.☆ ...*•-•*☆ ..) ……. .•*☆ WITAM * ☆ …. .•*☆ WIECZOROWĄ .•*¯¯*•.☆ ☆ ….( … PORĄ!!! …. .•*,•*¯*×...) ….*•.¸_¸.•* ..*•.¸_¸.•*☆ >,\\\"< ♥….. \"Spójrz ♥ proszę przez okno Gwiazd miliard na niebie ♥ I każda się blaskiem Uśmiecha do Ciebie ♥ ._/|_ Mój Anioł modlitwę >,\\\"< ♥ Do nieba zanosi .........._/|_ O sen .........>,\\\"< ♥ najpiękniejszy ♥ Dla Ciebie poprosi Więc uśnij, wtul głowę W cieplutką poduszkę ♥ ._/|_ Elf nocny Ci bajkę >,\\\"< ♥ Dziś szepnie do uszka\"... ♥ ŻYCZĘ MIŁEGO WIECZORKU:)) ale jestem paskudna zjadłam 10 czekoladek takich po 6 gram zaś zaczynam miec ochotę na słodkości ...