Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ramona-30

W moje 30 urodziny mój mąż mnie zostawił i poszedł na przyjęcie swojej siostrze

Polecane posty

Gość Ramona-30
Nie nikt mi nie składał życzeń z jego rodziny , on też nie, tylko kartkę mi dziecko dało od niego i talon na zakupy.

Gość Polisencja30
Nie ... chodzi o te Twoje celebracje ... Celebrować powinien mąż i rodzina, a Twoje wymuszone celebracje, to farsa ... pomijam, że ważniejsze są relacje codzienne rodzinne, a nie takie okazyjne ...

Gość urodzinowa...
ja też wczoraj miałam urodziny i nawet prezentu nie dostałam od mojego narzeczonego i to 3 raz z rzędu, porazka na calej linii niby obiecał że to zmieni ale jakoś wierzyć mi sie nie chce...

Gość aliannaaa
Ramona-30 Wszystkiego Naj.

Gość aliannaaa
urodzinowa...Wszystkiego Naj... Co do prezentow,to nie one sie licza.

Gość moim zdaniem ***
Śmieszą mnie te Wasze ataki na Autorkę. dziecko ważniejsze, ona idiotka ble...ble...ble. ale zastanawiam się, która z was z lekkim sercem przyjęłaby taką sytuację we własnym związku? Fakt faktem, że dziwne są relacje w tej rodzinie, bo juz sam fakt, że mąż ucieka z domu w urodziny żony jest nienormalny, ale nie wmawiajcie mi, że kobieta nie ma racji czując żal:(

Gość Ramona-30
Tak , zgadzam się że zrobił to na złość. Jakie wymuszone? Zjedzenie tortu i napicie się szampano jest wymuszane? To co miałam nic niem robić i szykować się na czyjeś urodziny i zapomnieć o swoich?

Gość Ramona-30
Dzięki dziewczyny:D!

Gość aliannaaa
Ramona-30-robienie sobie na złosc jest złe,nie namawiam Cie do tego,ale gdyby na mnie padło to w ur.swojego faceta nie złozyłabym mu nawet zyczen,nic nie przygotowała,w ogole ten dzien byłby dla mnei zwykłym dniem

Gość gitarra
sytuacja wyglada tak: - masz prawo oczekiwać, że Twoje urodziny mąż spędzi z Tobą - nie chciał ich spędzić z Tobą, ani nie złożył Ci życzeń - byliście pokłoceni wcześniej - nie przepadasz za jego siostrą (masz powody) a on się solidaryzuje ze swoją rodziną, którą negujesz (czy to jest powodem Waszych kłótni?) - cały ten dzień wypadł źle, bo nie było pomiędzy Wami chęci wzajemnego porozumienia, być może mąż chciał Cię w ten sposób ukarać za Twoje "grzeszki" względem niego. Polisencja, Twoje rady może miałyby i sens, ale tylko w sytuacji, gdyby szwagierka zaprosiła całą rodzinę na urodziny córki, ale jak wiemy - tego nie zrobiła. Więc wrzuć na luz

Gość codziennie tez mozna sobie
zjesc razem obiad itp.. Ale jednak co okragla rocznica to okragla. Nigdy nie robiliscie przyjecia? :O

Nie uważam, że mąż jest w porządku. Oczywiście ,że nie jest! Zwróciłam tylko uwagę na relacje w związku. Coś złego się dzieje skoro mąż nawet osobiście nie daje prezentu żonie- tylko przez dziecko. Takie szarpanie z córką w środku :-o

Gość Ramona-30
Pewnie to nie jest zły pomysł, ale zaraz się zaczne, że przecież takie postępowanie jest bez klasy:)

Gość Polisencja30
Mnie śmieszy autorka ... najpierw wybiera takiego, a nie innego, a potem narzeka ... i cierpiętnicę udaje ... biedne dziecko tylko ... W tym wieku trzeba nauczyć się żyć ... mogła chociaż dziecku wynagrodzić to, co mu zafundowali ... mogła zabrać je do kina, czy kawiarni ... przynajmniej oboje by coś z tego mieli ... ale po co? skoro mogła wypłakiwać w poduszkę .... :O

Gość moim zdaniem ***
Lilitka...trudno się nie zgodzić. Też mam wrażenie, że te urodziny są tylko wierzchołkiem góry lodowej;)

Gość urodzinowa...
dziękuje aliana, wiem ze nie są najważniejsze ale dla mnie są ważne chociaz drobnostki, nie chciałam nic drogiego albo wymyślnego ale jemu się anwet nie chce wysilić i to mnie najbardziej wkurza... ramona też byłabym zła bo to nie byle jakie urodziny i uwazam że jak komuś na kimś zależy to będzie chciał z kimś swiętować

Gość Ramona-30
Problem w tym ,że jak napisałam on nie lubi moich koleżanek , jak je zaproszę to będzie fochy stroił i one będą się czuły delikatnie mówiąc nieswojo.

Gość Polisencja30
gitarra - owszem trochę inaczej wypada to, gdy się dowiadujemy, że zaproszenia nie było... ale o tym autorka pisze sporo później ...

Gość bibułka_origami
Autorce współczuję, a Polisencji życze by swoje okragłe urodziny spędziła sama w domu, maż sie na ną wypiął i poszedł na inną impreze. I jeszcze ze komentarze, że nie autorka nie umie korzystac z tego co życie niesie.... Głupsza niz ustawa przewiduje:-(((( Dla mnie rodzina NAJBLIZSZA to mąż i dzieci, a potem dopiero dzieci sioestry lub brata które akurat mają urodziny czy inne \"super okrągłe rocznice\". Różnica miedzy 30-tką dorosłej osoby a kinderbalem 30latki jest chyba widoczna. W ogóle uważam ze przyzwyczajanie małych dzieci do wystawnych urodzin jest idiotyczne, świeto owszem z rodzicami i dziadkami, bo ciekwe co zrobicie im za przyjecie na \"okrągłe\" 10 urodziny, nie mówiac o 18-tce??? Małe wesele???? Poza tym jesli akurat tak wypada ze i autorka i dziecko szwagierki ma w tym samym dniu urodziny, to chyba szawgierka powinna zadzwonic i uzgodnic, w jaki dzien robimy imprezę, tak, zeby sie nie dublować. No trudno, zeby autorka podkładała się pod 3-latkę, zeby jej nie przeszkadzać w swiętowaniu....... Współczuje Ci Ramono i myśle, ze masz większy problem z mężem niż tylko ten wyskok, bo urazy urazami, ale urodziny żony to chyba jednak ważniejsza okazja. Ja nigdy nie poszłabym nawet do siostry na urodziny, jesli miałaby w tym samym dniu co mój mąż i nie zostawiłabym go, inna sprawa, ze taka sytuacja nie miałabym miejsca, bo moja siostra nie zrobiłaby imprezy w tym samym dniu..... Ehhhh cieżkie to...

Gość aliannaaa
Polisencja30.Wiesz,Ty troszke nei wiesz co piszesz. To,ze autorka wybrała sobie takiego faceta nie oznacza,ze ten facet był takim bucem od zawsze.Kazdy człowiek w wiekszym lub mniejszym stppniu maskuje swoej złe str.przed slubem lub zamieszkaniem ze soba,wiec na pewno autorka nie wiedziałą,ze jejj maz keidys bedzie taki jakiego by nie chciała.

Gość moim zdaniem ***
Dlaczego więc nie umówisz się z koleżankami w mieście? Fochy? Ustępuj dalej.

Gość bibułka_origami
poprawka: "a kinderbalem 3-latki jest chyba widoczna"

Gość Ramona-30
To przepraszam ja mam w swoje święto zabierać męża do restauracji, kina itd? To chyba powinno być odwrotnie ! Zgadzam się ,że dziecko na tym cierpi, bo ona też się ładnie ubrała, prosiła żeby jej włosy kręcić, korale sobie założyła , a co zrobił tatuś? Tatuś się zwinął i poszedł do siostry!

impreza na miescie a przyjecie w domu to cos innego... A milosc i zwiazek to sztuka kompromisu. Maz wcale nie musi lubic znajomych zony i odwrotnie. Wiec normalne jest, ze autorka nie bedzie narazala obu stron na wzajemne spotkania. Ale nie zaprosila kolezanek, bo chciala ten dzien spedzic z rodzina, wybrala MEZA. A ten sie najzwyczajniej w swiecie wypial :O Inaczej tego okreslic nie mozna...

Gość moim zdaniem ***
Ramona, widzę że jak ognia unikasz tematu waszych codziennych relacji. Piszesz o jednym dniu, ale sama przyznaj, że to nie w tym tkwi problem.

Gość Ramona-30
Mam zamiar, wyjść do klubu z dziewczynami i buca zostawić w domu! Może już w przyszłą sobotę.

Dziecko cierpi nie dlatego, że się ładnie ubrało a z imprezy nici lecz dlatego, że rodzice nie potrafią się dogadać!. Trzeba było wziąć wystrojoną córkę, zadzwonić do koleżanek i wybrać się na zaimprowizowaną imprezkę w jakiejś kawiarni. Na pewno teraz czułabyś się trochę lepiej.

Gość Yem Dżem
Wszystkiego najlepszego Ramono:) taż to kiedyś przeżyłam:( twój mąż to świnia!

Gość moim zdaniem ***
Nie twierdzę, że miała zastapić imprezę rodzinną spotkaniem z koleżankami. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby umówiła się z nimi w innym dniu. tylko problem moim zdaniem polega na tym, że Ramona zbyt mocno podporządkowała sie woli swojego męża.

W tym wieku raczej trudno z nienacka wyrwac wszystkie kolezanki na niespodziewana impreze, zwlaszcza jak sie wczesniej mialo inne plany ;)