Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama84

Mamy rocznik 84 zapraszam

Polecane posty

Dziewczynki ja piję kawę, dzieci mi śpią, a Wy co robicie? Taki dzisiaj smętny dzień, pada deszcz, jakoś nie mam weny na nic... Mojemu synkowi wreszcie przekuł się ząbek, ma 9,5 miesiąca i dopiero teraz ma pierwszego zęba. Starszy miał 6,5 miesiąca jak miał pierwsze zęby. Tak po za tym to szukam pracy. Tzn jestem niby na wychowawczym i mogłabym wrócić do tej pracy, ale nie chcę tam wracać, bardzo niskie zarobki i nieciekawa atmosfera. Chciałabym znaleźć jakąś lepiej płatną pracę, a jeśli nie , to może jakaś \"domowa praca\" sama już nie wiem no tak ciężko coś znaleźć... Powiem Wam, że jeśli trafiłaby mi się jakaś dobra robota to chętnie bym poszła nawet od jutra, dzieci zostały by z babcią. Kasa potrzebna, zresztą komu nie potrzebna.. Dwoje dzieci i budowa domu w trakcie... Mąż się zastanawia czy nie wyjechać do USA(ma tam rodziców) do jakiejś pracy, musiałby na minimum 3 miesiące, nie wiem trochę boję się tej rozłąki... Buziaki

no pusto pusto! u mnie też pada i nic się nie chce. tylko mały mnie motywuje do zabawy :) własnie przeszłam kłótnię z teściową bo małego ubrałam i na balkon poszliśmy. a ona z ryjem ze dziecko uśmiercę bo zimno jest a ja z nim na dwór wychodzę :O :O :O noż kurde!!! mały ma 6 miesięcy jest jakieś 15-17 stopni, ma kurteczkę czapkę a ona ze go uśmiercę! matko do ciebie!!! :O jak było -15 to do szpitala z nim jechałam bo musialam go zabrać bo nie chciała zostać a ja gips zdjąć musiałam a teraz go zabijam bo deszcz pada :O matko jak się wkurzyłam!!!! a dziecko mi aż piszczało jak na dwor wyszedł :)

Gość stu234
Witam! Będzie mi miło, i proszę o poparcie i głosik na mój blog ( o porodzie i Prawach Rodzącej na sali porodowej ) http://bobbyy.pl/blog.php?id=195 Serdecznie dziękuję!

maalinka a tak sie martwilas o zabki ;) agatka te tesciowe.... moja tez by w kozuch ubrala Paczka jakby mogla, i wlasnie sie tego obawiam w lato... :O co do wszystskiego ze mna... ehhh normalnie mowie Wam, porazka, juz tyle razy go pakowalam a on dalej jest, i czesto jest dobrze ale zazwyczaj to poracha, najgorsze jest to: monotonia.... rzadko mamy jakakolwiek rozrywke, mala jak byla mniejsza to w ogole nie mielismy komu jej \'podrzucic\' zeby wyjsc nawet na lody, a z nia wiadomo, chodzilismy ale tez szybko szybko... ale na wakacje si erozluznimy :) oby, chociaz nie wiem, bo tescka ma byc sama w uk z Paczkiem ;p

Hej laski. Ja czytam na bieżąco, ale nie bardzo mam siłę odpisywać. Tyśka dla mnie usg 3d to strata pieniędzy. Ja nie cierpię takich pamiątek, nigdy z resztą do nich nie zaglądam. Na weselu też kamerzysty nie miałam , bo wiedziałam, że nie obejrzę nigdy tego filmu. Fajnie jest zobaczyć malucha na takim usg, ale też nie udowodniono nigdy, że usg jest całkowicie bezpieczne dla płodu. Dlatego jeślibym się zdecydowała, to tylko zamiast zwykłego, planowanego usg. Ja na pewno nie będę robić usg 3d, ale oczywiście to Twój wybór, Twoja ciąża i Twoje pieniądze:) alantoina nieciekawie masz. Ale może to po prostu taki etap w życiu, że się wszystko sypie. Często po takim okresie przychodzi następny, kiedy wszystko nagle samo jakoś się układa. Dobrze, że masz tego swojego Aniołka (Diabełka ? :) ) i możesz się jej poświęcić. A mogę zapytać, dlaczego się zdecydowaliście na dziecko, skoro Twój mąż jest taki nieodpowiedzialny i wam się nie układa?

Agatka wpadlismy ;) i tak si epotoczylo ciezko bylo, on dwa lata mlodszy ale tak sobie wybralam... ehhhh ale szlifuje go strasznie, tylko wiesz jak to jest jak kurcze pamietasz wszystko co bylo zle itd.... ciezko jest nie pamietac tych spraw i ciezko jest wyrobic ten szacunek jaki byl kiedys miedzy nami. ehh popapralo sie wszystko, teraz zyjemy tak z dnia an dzien, tez rutyna nas jakos dobija i zabija, i jak chcemy cos wymyslic fajnego to \'problem\' gdzie Zuzie zostawic a szczerze jakos boje sie opiekunce dac... nie wiem powinnam sie przelamac i dac kiedys

alantoina może warto zaryzykować i zostawić z kimś dziecko? Niekoniecznie całkiem obcej osobie- popytaj znajomych, może ktoś zna kogoś, kto by się wam dzieckiem zaopiekował chociaż jeden dzień czy nawet popołudnie w tygodniu. Może jakbyście spędzili ze sobą trochę czasu bez dziecka, to odkrylibyście w sobie na nowo to, co w drugiej osobie pokochaliście. Ale to moja teoria. Ja myślę, że warto trochę jeszcze powalczyć o związek. Dziecku nic się nie stanie, a wy możecie skorzystać.

Agatka to jest bardzo dobra teoria :) i zamierzam tak zrobic tylko musze obcykac co mozna wymyslic ciekawego, cos fajnego .... mmmm rozmarzylam sie a co u Was dziewczyny ??

hej! ale tragiczna pogoda!!! leje, ieje, nic sie nie chce....nawet moje dziecko śpiące dziś ciągle i znów drzemie. spał do 6 potem spał 9.30-11.00 i teraz 13 nie wiem do kórej pospi bo sie kreci. na balkonie wieje i leje i nawet go w wózek wystawić nie moge a on zawsze śpi na dworze. ehhhhhh ja chcę słońca!!!!!!!!!!!!!!!!

helo u mnie jest przepiekna pogoda Zuzka sie chlupta w baseniku, bede wieczorkiem bo az szkoda nie skorzystac z dobrodziejstw natury buziaczki

Alantoina - gdzie Ty mieszkasz, że masz taka piękną pogodę? Bo u nas okropnie pada, zimno jak cholerka... Siedzimy cały dzień w domu:(

alantoina w Uk mieszka:) U nas wczoraj była megaburza i grad o średincy centymetra padał. My mamy okna dachowe w 2 pokojach i taki był hałas w domu, że ciężko było nawet TV oglądać.

dzieki Agatka no ja w Uk siedze ale tu niedawno okropnie bylo :( teraz sie rozpogodzilo pogoda w kratke, ale ja nie lubie jak jest goraco, a ja siedze w domu, tzn na ogrodku w parku czy gdzie tam ja chce nad morze buuuu ale jeszczed troche :) a burza amtko juz pisalam ze sie boje dzizzz dawno nie przezylam burzy... hehe wlasnie robie zdjecia na kolejne zestawy ehhh ile to roboty... :)

hej dziewuszki widze ze nie ma co czytac nawet :( u nas dzionek minal bardzo przyjemnie bylismy nad tym morzem Zuzka pochluptala nozki pobawila sie w piasku a teraz spi a my jak wrocilismy to szoku doznalismy mianowicie nasze drzwi odskakuja czasem jak sie zamyka i moj D zamknal i nie sprawdzil co sie okazalo ze drzwi byly caly czas otwarte i od 11 do godziny 18 na osciez !! szok i wiecie ze nikt nic nie ukradl. normalnie szczescie jak nic i uczciwi ludzie, masakra. a tu 3 laptopy telewizor i inne, dzizzz ale roztrzepanie, a co by bylo gdyby :O tabelki nie moge uzupelnic bo nawet ie wiem ile to moje male wazy i mierzy, msuze to zrobic w koncu, moze jutro :D pozdrawiam i lece spac bo padam

hihi ale jestem madrala, skopiowalam tekst z inengo forum co pisalam, wiec tabelke wagowo miarowa mamy i dlatego tekst o tabelce jest :P

Hej :) Informuję oficjalnie, że będę miała synka :) Na imię będzie miał Błażej, jest silny, zdrowy, ruchliwy i planuje się urodzić 15 października:)

Agatka gratuluję! Miałaś jakieś przeczucia czy zupełnie nic? Ja też bym chciała mieć synka. I może postaramy się jesienią. Zaczynamy w październiku więc ja będę czekała na wieści o waszych porodach a wy na wieści o moim poczęciu. Pozdrawiam

Ja od początku ciąży byłam przekonana, że chłopak. Takie głupie przeczucie. Ale im bliżej tego usg połówkowego, tym więcej wątpliwości miałam. Ale przyjęłam tą informację na zasadzie oczywistości:) Synek jest zdrowy, ruchliwy (wczoraj poczułam pierwsze ruchy), wszystko ma na swoim miejscu. Brzuch już rośnie:)

Witajcie:) Ja byłam wczoraj na połówkowym i juz wiem także co bedzie:) Dziewczynka jak się patrzy,zdrowa od głowki skończywszy na paluszkach u nóżek co mnie chyba najbardziej ucieszyło:)Słodziak mały nie mogłam się na nia napatrzeć:)A i okazało się że będę ja będę szybciej przytulać niż myslałam,termin mi się przesunął o jakieś 16dni do przodu i termin mam na wrzesień:) Agatka🌼gratuluję synka:)Cieszę się że u Ciebie wszystko w porządku:) A co słychać u naszych mamusiek:)??

Tyśka no to gratuluję dziewczynki. Nam się pokazała dopiero na ostatnim usg w 34 tyg chyba jeśli dobrze pamiętam. Ale widać było od razu i mam zdjęcie gdzie jest wszystko na wierzchu. I mój lekarz od razu stwierdził: "Cipka na wierzchu to baba będzie"

hej dziewczynki cos sie obijamy z topikiem Agatka gratulacje z synkiem Tyska z dziewuszka co tam slychac jeszcze? u mnie jakos leci, wlosy dalej to samo, z tym ze teraz dolszy odrosty :p ale male wiec da sie wytrzymac strona moja juz sie robi, niedlugo bedzie, allegro dalej dzialam jakos sie kreci, choc boje sie ze nie wypali. zobaczymy jak to bedzie. ehhh pogoda super jest, za mc tesciowa przyleci i my lecimy gdzies na wakacje, a w sierpniu do Pl na 50lecie dziadkow zaslubin :) pozdrowionka

hehe Pampusia moja malpka to dwa razy sie schowala, skrzyzowala nozki ale za drugim razem juz mi lekarz mowi ze najprawdopodobniej dziewczynka, ale i tak jak urodzilam to sie pytalam co mitam wyszlo :P

U mnie tak szaro i wstrętnie że aż sę z domu nie chce wychodzić:O Ale idziemy dziś z samcorem do jego chrześnicy więc pewnie zabawimy tam dłużej a potwornie mi się nie chce. Ja już po zakupkach spożywczych,po porządkach i prawie po obiadku i własnie zajadam się czereśniami:)Wyjątkowo w tym roku tak mi smakują owoce:) A wam jak mija dzionek??jakie plany na weekend?? Pampusia>>>nam się pokazała od razu z tym że po 20 minutach usg zaczęła się strasznie wiercić i naciskać mi na narządy i trzeba było szybko kończyć.No i filmik wyszedł taki króciutki bo lekarz na końcu dopiero zaczął ją nagrywać i fotek też nie mam za dużo,ale szczerze to nie jest dla mnie tak ważne jak fakt że została cała zbadana i zdrowo się rozwija:) A wiesz że tez miałam nazwać swoją córcie Julka:)ale mojemu chłopowi się nie podoba i rozkminiamy nowe imię A pochwalisz się swoją córcią??MOgę podać emaila:) Alantoina>>>ja jeszcze pracuje i jak przychodzę do domu taka zmięta że mi się już nie chce uruchamiać laptopa.A to ktoś zajrzy,a tu kolezanka zaprosi na małe co nie co, a tu do mamy i tak jakoś szybko dni uciekają.Ale już za niedługo idę na L-4 więc napewno będę zaglądać częsciej:) A i masz nową juz klientkę do swojego sklepiku tylko chciałam się wstrzymać z zakupami do porodu,a po narodzinach będę szalec:D Kupiłas ten jedwab na te włoski??Ja też coś muszę z włosami zrobic,własnie wybieram się do fryzjera tylko kompletnie nie mam pomysłu co z nimi zrobić.Liczę na fachową pomoc specjalisty:)

Gość Kasia2327
Ja też 84,mam synka który skończył trzy latka. Pozdrawiam :)

helo kasia2327 witamy, napisz cos wiecej o sobie, synku, jak sobie dajesz rade jako mloda mama trzylatka, co robisz itd :P Tyska dziolcha zes sie zapodzialas.... ale rozumiem praca.... super ze dzidzia zdrowa, a zdjecia zawsze przynajmniej jakies sa :) co do wlosow konskich to kupilam jedwab ale poki co mam jeszcze konskie troche, no moze jamnikowe :P ale widze ze sie poprawia, nie wiem czy to od puszczania farby czy od jedwabiu, heh zobaczymy. dbaj o wloski co bys nie wylysiala po porodzie jak ja :P choc z tego co wiem to wszystko zalezy od organizmu i czasem nie da rady uchronic sie przed tym... moj mail agabremer@prokonto.pl prosze o foteczki dzidzi dziewczynki moje kochane, chce sie nacieszyc chociaz tym, bo w ciazy na bank juz nie bede :O buziaczki

Cześć !!! U mnie chyba będzie ospa! Moja 4 letnia chrześnica właśnie skończyła chorować, a tu dziś przy kąpieli patrzę a moi chłopcy maja po kilka takich bladych kropeczek... także chyba teraz oni zaczynają chorobę... Moi murarze przychodzą dopiero za tydzień:( Tak to jest z tymi terminami. No a do więźby maja przyjść za 2 tygodnie... W tym roku planujemy stan surowy, wstawić okna drzwi i zrobić wszystkie instalacje, przyłącza. Zobaczymy jak to będzie... Chciałabym się wprowadzić na wiosnę 2011 roku!!!! dopiero!!!! Może zdążymy na zimę 2010 roku ale wolałabym na wiosnę, bo zima to zima...! Pogoda naprawdę jest okropna...:( pozdrawiam

Hej! U nas powróciło marudzenie. Chyba kolejny ząb się szykuje do wyjścia. Znów mamy przechlapane. Noc była z płaczem, dzień z wielkim marudzeniem. Rany! Julka ma dopiero trzy zęby. A ile jej jeszcze brakuje? Jak ja to wytrzymam? Dziewczyny podam wam linka na fotosik, wrzuciłam tam kilka zdjęć. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d3049d3d9968a903.html