Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Foczka_

Zaczynam starania od dziś. Kto ze mną? Razem weselej.

Polecane posty

nataliuś Ty strasznie krótkie masz te cykle! W takiej sytuacji faktycznie ciężko trafić w owulkę. Robiłaś kiedyś testy owulacyjne? Ja zastanawiam czy obrać jakąś "taktykę" czy dać się ponieść emocjom i co będzie, to będzie?

Mika23..................2.....06.07??................... ...23.........Podkarpackie niezapominajka25__..2.....20.06.......................25 .........Śląskie nataliuś..................8.....03.07................... ....26.......łódzkie Foczka_.................2.......?....................... ....24..........Pomorskie green-ka ...............2......09.07. .....................28 ......dolny śląsk skoda... ................2....................................20..... . .kuja.-pom. fisiowna.................4.......2.06................... ....26.........Londyn online-79……............2.....06.06.......... ........... 30̷ ............dolnośląskie Malina...................1......08.06................... ....27........Stambul lilka90....................2 ......13.06.........................30.........Glasgow

wiem ze krótkie a co najgorsze to z cyklu na cykl coraz krótsze......testami owu juz sie bawiłam-nic z tego:(ale w tym mc mierze temp,kupie je jeszcze raz i za rada Miki kuracja wiesiołkiem....a jak nic z tego nie wyjdzie to sobie daruje....

nataliuś a ja właśnie gdzieś przeczytałam, że im krótsze cykle tym częściej dni płodne ;-) No niby racja... A co Ci wyszło z tymi testami? Źle wskazywały czy co? A Mika wspominała też o monitoringu, więc może to będzie dobre rozwiązanie? Albo badanie hormonów? No nie wiem co jeszcze można zrobić, żeby ułatwić zajście. Na pewno nie można się poddawać dopóki jest nadzieja.

Dziewczyny, to ja dzisiaj zrobie znowy test. podejrzewam, ze nie jestem w ciazy, ale kto wie. bardoz bym chciala, aby sie udalo. zreszta oprocz radosci mialabym pretekst aby odejsc z pracy - jest bardzo bardzo stresujaca i wymagajaca poswiecen. zamierzam od dluzszego czasu sie zwolnic, ale ciagle to jeszcze nie ten moment... boje sie, ze stres i przepracowanie moglo by zaszkodzic dziecince...

wskazywały dobrze,nawet wynik pokrył sie z obliczeniami kalkulatora.......na razie sprubuje j.w i zobaczymy.....po za tym od przyszłego tyg ide na zwolnienie i nie wracam juz do pracy wiec bede miec duzo czasu na \"wykorzystywanie\" M:).................Malina ja rocznice z tym ze pierwsza mam 28.06 i tez marzył mi sie taki prezencik:(...........a teraz szykuje sie do mojej \"kochanej\" pracy:(milego dnia dziewczynki

Mika23..................2.....06.07??................... ...23.Podkarpackie niezapominajka25__..2.....20.06.......................25 .........Śląskie nataliuś..................8.....03.07................... ....26.......łódzkie Foczka_.................2.......?....................... ....24......Pomorskie green-ka ...............2......09.07. .....................28 ....dolny śląsk skoda... ................2....................................20.....kuja.-pom. fisiowna.................4.......2.06................... ....26.........Londyn Malina...................1......08.06................... ....27........Stambul lilka90....................2 ......13.06.........................30......Glasgow BRZUCHATKI NICK...................TC..DATA BADN...TERMIN POR.....WIEK...płeć Online-79............4..... 20.06.......12.02.2010? 30 .. ???

Gość wazka85
witam dziewczyny!!! a ja latam po roznych topikach do was tez sie przylacze:) to prawda ze lepiej zaczynac tam gdzie wszyscy sie jeszcze tak dobrze nie znaja:P mi @ wlasnie sie skonczyla , nastepna mam miec 1 lipca a wiec jeszcze troszke czasu jest ,, jak na razie bede przytulanki i mam nadzieje ze uda sie za pierwszym razem jak to bylo z moim szymkiem(2,5), czas na siostrzyczke hehe teraz jestem w Irlandii Polnocnej, mozliwe ze na nastepne wakacje zjedziemy do naszego gniazdka:) Pozdrawiam was serdecznie

nie wytrzymalam i polecialam do apteki po test - wynik negatywny:-( @tez nie mam, ale spoznia sie 2 dni, wiec pewnie lada dzien sie zacznie. zaraz potem zaczynam starania tak bardzo na serio. w tym cyklu, za pozno sie zdecydowalismy. mimo wsyztsko przykro mi, ze jednak sie nie udalo:-(

Online-79! Gartulacje :) Tak z ciekawości weszłam na ten topik i spojrzałam na tabelkę a tam ty zafasolkowana! Bo z naszego topiku zniknęłaś (Kwiecień 1 cykl starań) ale u nas w tabelce jeszcze widniejszesz :) Pozwolisz zatem że zaktualizuję naszą tabalkę? albo zajrzyj do nas czasami :)

Gość Foczka_
Poprawiam tabeleczkę :) STARACZKI NICK..........CYLK STARAŃ...........TERMIN@..........WIEK.......ZAM. Mika23..................2................06.07??........ ...23.......Podkarpackie niezapominajka25__..2..............20.06.............25 .........Śląskie nataliuś..................8...............03.07.............26.......łódzkie Foczka_.................3.................?..................24......Pomorskie green-ka ...............2..............09.07. ...........28 ........dolny śląsk skoda... ................2....................................20..... kuja.-pom. fisiowna.................4.............2.06..................26.........Londyn Malina...................1.............08.06..................27........Stambul lilka90....................2 ............13.06.................30......Glasgow BRZUCHATKI NICK..........TC......DATA BADN......TERMIN POR.....WIEK....płeć Online-79......4..... 20.06...........12.02.2010? .......30 .... ???

Gość lilka90
nataliuś,green-ka..... przykro mo zr ta wstretna @do Was przyszla, ale kobitki p nie wolno sie poddawac, w koncu musi sie udac !!!!! Ja mam juz typowe obiawy przed @ bardzo bola piersi a zwlaszcza sutki i mam takie skurcze w dole brzucha no i dzis rano w pracy troche mnie mdlilo ale ja tak zawsze mam na 2 ,3 dni przed @ coz trzeba bedzie sie wziasc ostro do pracy od nowego cyklu.

Gość lilka90
malina.......dokladnie tak jak mowi nataliuś powtorz test jutro z rana. Lily White ....zostan z nami:)!Wazka85.... ja tez tu jestem nowa pisze dopiero od 2 dni, witaj w gronie staraczek!!! i brzuchatek:)

wazka85, lily white --- witajcie u Was! Jeśli chcecie z nami zostać, to zapraszamy również do tabelki! lilka90 --- ja wiem, że w końcu się uda! Każdej z nas! Trochę szkoda, że nie w tym miesiącu, ale może w następnym? Jestem pełna wiary, że niedługo wszystkie przeskoczymy z pierwszej tabelki do drugiej :-D malina --- nie przejmuj się! Przed nami nowy miesiąc, nowe wyzwanie! Będzie fajnie ;-)

Skoda --- co do zajścia w ciążę kilka dni po okresie , to nie byłabym tego taka pewna... Pewnie każda kobieta ma dni płodne w inny dzień, ale kilka dni po @, to raczej niepłodne. Przyjmuje się, że owulka występuje 14 dni przed miesiączką, co przy 30 dniowym cyklu daje 17dc., a to znowu jest ok. 11-12 dni po @. Mam nadzieję, że nie namotałam.

Foczka --- a co u Ciebie? Poprawiłaś tabelkę a nic do nas nie napisałaś? Przecież to Twój topik! :-)

Gość CZY MOGE OD CZASU DO CZASU
Witam serdecznie stosunkowo od niedawna przegladam topiki szukajac przyjaznego . czy bardzo bedzie wam przeszkadzalo jak raz na jakis czas sie odezwe?

Ok, w takim razie dopiszę się do waszej tabelki i będę tu też zagladać :) Mam 29 lat, 8 lat brałam pigułki, odczekałam zalecane 3 cykle po odstawieniu tabletek i w tym miesiącu był moj pierwszy cykl starań :) Niestety moja druga połówka musiała wyjechać i nie wiem czy te dwie przytulanki które się odbyły wystarczą. Aczkolwiek celowałam w dni płodne :) STARACZKI NICK..........CYLK STARAŃ... ........TERMIN@..........WIEK.......ZAM. Mika23..................2................06.07??........ ...23.......Podkarpackie niezapominajka25__..2..............20.06.............25 .........Śląskie nataliuś..................8...............03.07......... ....26.......łódzkie Foczka_.................3.................?............. .....24......Pomorskie green-ka ...............2..............09.07. ...........28 ........dolny śląsk skoda... ................2....................................20..... kuja.-pom. fisiowna.................4.............2.06............. .....26.........Londyn Malina...................1.............08.06............ ......27........Stambul lilka90....................2 ............13.06.................30......Glasgow lily white................1..............ok 19.06............29........kuj-pom BRZUCHATKI NICK..........TC......DATA BADN......TERMIN POR.....WIEK....płeć Online-79......4..... 20.06...........12.02.2010? .......30 .... ???

CZY MOGE OD CZASU DO CZASU --- w ogóle nam nie będzie przeszkadzało, a wręcz przeciwnie - będzie miło jak będzie nas więcej. Zawsze to dodatkowe obserwacje i inne spojrzenie na pewne sprawy. lily white --- fajnie, że się dopisałaś. Mam nadzieję, że Ci się udało. Już niedługo się okaże. :-) fisiowna --- o co u Ciebie? i Twojego brzuszka? Mika --- melduj się szybciutko!

HEJ to fajnie Staramy sie od grudnia 08. jestem z centralnej polski -mazowsze mam 30 latka jedno narodzone dziecko i przykre wspomnienia z sierpnia 08

Gość Cheerless
Tak jakos ostatnio tez pomyslalam sobie,zeby poklikac z osobami,ktore tez sie staraja o dzidzie. Czy mozna sie przylaczyc ?? ;-) Pozdrawiam.

CZY MOGE... --- przykro mi z powodu tego sierpnia :-( no ale życie toczy się dalej i trzeba walczyć! Głowa do góry! Wskocz do tabelki! Cheerless --- witaj! napisz coś o sobie.

dizeki ... pare dni pozwole sobie tak na dochodzaca...

Green-ka dziekuje za przywitanie :) Cos o mnie? Hm... Mam jedna pocieche,syna,ma 4 latka.Tez mialam problemy z zajsciem w ciaze,staralismy sie okolo roku.Ale jest :D Od okolo dwoch lat (lub moze dluzej nawet) staramy sie o rodzenstwo dla syna,niestety poki co nie jest nam dane :( Mialam robione podstawowe badania typu owulacja i hormony,wszystko wyszlo ok,ale efektow staran dalej nie ma. Musze przyznac,ze od roku odpuscilam sobie liczenie dni,ogladanie sluzu,mierzenie temperatury i takie tam. Po prostu nie zabazpieczamy sie, ale tez nie kochamy sie regularnie...tak wiec po prostu zdecydowalismy sobie,ze co ma byc to bedzie.Nic na sile i dosc sexu z mysleniem tylko pod tym katem zeby poskutkowalo. Dalismy na luz....i tutaj male rozczarowanie,bo mimo,ze ogolnie sie mowi,ze jak sie daje na luz to dziala,a tutaj jak widac, tez nie zadzialalo... To tyle o mnie. Acha..zapomnialam dodac : Straszna gadula ze mnie :D Jak widac zreszta :D

hej. juz medycznie mam potwierdzone, ze jestem w ciazy, ale wskocze w tabelke jak wroce do Londynu i pojde do lekarza...

Gość skoda ...
Ciekawe,każda kobieta ma inaczej w dniach płodnych ostatnio jak się kochaliśmy to nie myśleliśmy o dziecku ( bo jak bardzo czegoś się chce to nie wychodzi), może tym razem się uda, kto wie?