Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiniusia77

Maj 2009 - starania o dzidziusia

Polecane posty

Asiu to super nowina!!!!!Już możemy się cieszyć:D 3 pozytywne testy to 100% ciąża:) U mnie niestety ciągle bez zmian,4 m-ce nie byłam u lekarza,więc na nic to odpuszczanie sobie!!!!!!Nie liczyła,nie mierzyłam i nie testowałam,nic z tego nie wyszło,czas zdobyć się na kolejny krok,nie wiem co na to mój mąż,ale nastawiłam się na inseminację w lutym,tylko muszę zebrać więcej informacji odnośnie badań potrzebnych itp.Po prostu muszę być przygotowana i udać się do innego lekarza,do innego miasta,który się tym zajmuje.jak na razie to tyle.Pozdrawiam.

Asiu gratulacje i trzymam kciuki za USG! A jak samopoczucie wszystko dobrze? Katia nie smuć się kochana. Pogadaj z mężem na spokojnie i razem podejmijcie decyzje co dalej. U mnie oki. Cały czas szukam nowej pracy no i się odchudzam przed weselem ;/

dziękuje wam za gratulacje. Czuję się dobrze troche boli mnie brzuch a cyce bardzo troche, ale daje rade. katia5 brałaś castagnus bo ja pierwszy raz w tym cyklu spróbowałm i proszę 2 kreseczki:0) a w ogóle to brałam tak: cały cykl 2 tabletki castagnusa (pierwszy raz) cały cykl: kwas foliowy od 1 do 15dc olejek z wiesiołka od 16 do 25 dc duphaston (1 raz w życiu, bo zawsze brałam luteinę) no i spałam po seksiku z poduchą pod pupą całą noc i pomogło:) Dziewczyny kiedy byłyście na pierwszym usg bo nie wiem czy serduszko już bije??? mam nadzieje że tak :)

asia ja byłam wczesniej na usg w 5 tygodniu i serduszka jeszcze nie było widać natomiast później byłam juz 8 i serduszko pieknie biło :D Ale z tego co wiem to od 6-7 juz bije :) a ty sobie liczyłas w którym jeses tygodniu? zrub sobie wizualizacje na stronce bebystrongly wyśle ci link :) fajnie to wygląda :D

czesc dziewczynki ;) Asienka - gratulacje ;) ja tak jak kiniusia - narazie malutkie a po usg beda wielkie ;) ale mysle ze 3 testy to wiarygodny wynik ;) taka wiadomosc jest pocieszajaca dla nas wszystkich - daje wiare ze i nam sie w koncu uda ;) ja tez biore castagnus- juz drugi cykl. W nastepnym tez bede brala bo podobno bierze sie tylko 3 cykle no i od 5 dnia clo... mam nadzieje ze beda tez takie efekty ;) Narazie czekam na @ powina byc lada dzien - choc nie wiem dokladnie kiedy bo po tym castagnusie nie bolaly mnie jajniki przy owulce wiec nie wiem co i jak ;) katia nie zalamuj sie - nam tez sie uda , musimy wierzyc ;)

Gość maja.ch78
czesc dziewczynki:) Asiu gratuluję tak przedwstępnie, trzymam kciuki za usg i wtedy będzie już pełnia radości! ja bylam na usg w 6 tyg. i wtedy juz serduszko ładnie bilo, więc niebawem się doczekasz! ja mialam dziś wizytę, ale tylko przyłozyli mi aparacik do brzucha i posluchali bicia serduszka no i nakazali mi liczyc ruchy małego w ciągu dnia, posluchał się i namietnie mnie dzis kopał;) Katia,Anna życzę ciąglej wytrwalosci w staraniach, na kazdego przychodzi pora, dostalam wiesci od mojej kolezanki, ktora juz chyba tez wszystkiego probowala i po 3 latach staran doczekala sie ciązy..prędzej czy pózniej, ale ta chwila nadejdzie! Kinia a jak tam Twoje malenstwo? cos szybko zaczelas je czuc- szczęsciara;)! Poznanianko, zyczę wytrwalosci w przedslubnym odchudzaniu, ja tak przezywalam slub i wesele, ze schudlam z samego myslenia o tym ;) pozdrawiam serdecznie!!!

moja ciąża licząc od ostatniej miesiączki ma dzisiaj 5 tygodni boostatnią @ miałam 8 grudnia, usg mam za tydzień to będzie 6 tygodni z hakiem także mam nadzieje że cosik zobaczę. Pozdrawiam Was cieplutko

Hej dziewczynki jak tam wam mijaja pierwsze tygodni nowego roku?:) Asia pierwsze gratulacja i tak jak reszta dziewczyn czekam na wyniki USG:) Kiniusia w tym miesiacu ide na badania i poniewaz planujemy urlopik w lutym to moze wtedy zaczne. Moze relaks, slonce itp beda sprzyjajace i sie uda:)

hej dziewczynki :) asienka jak sie czujesz? mila to juz nie długo i bedziesz mogła nam napisac ze 2 kreseczki masz :D ja mam jeszcze 2 dni zajec a potem odpoczynek przez dwa tygodnie, juz sie nie moge doczekac :) tyle ze w piatek jeszcze ostatnie zaliczenie - chemia - masakra cięzko mi idzie :( ale mam nadzieje ze sie uda przeskoczyc :) nasz układzik z tego co wiem to same 5 zbiera taki kujonik :)

Nick ............Cykl starań...... data planowanej.. @ wiek ...Miejs.Zam. układ słoneczny....10.........okolo 18.12.2009.......26..... ...Gorzów katia5........... ponad 2 lata........20.12.2009.... ..29.........Wlkp. poznanianka84....chwilowo się nie stara .............25......Poznań Mila10.................5..........30.09.2009............ ..29 .......Warszawa anna.s.1..............9......... 18.12.2009..........30. . ..dolnosl. /uk wredniak.............6..........22.12.2009............23 ....Świętokrzyskie Kasienka221487....3............26.07.2009............23. ... ....Warszawa cathlen81...........16..........13.12.2009............28 ........opolskie/de Bettinka87...........2............????????????.......... ...22. ........Rzeszów ZACIĄZONE: Imię...........tydz.ciązy..........data porodu............płec malenstwa kingap.........28tc..................31.03.2010......... . DZIEWCZYNKA maja.ch78....23tc..................02.05.210............ ...Chlopczyk......... kiniusia77.......17 tc.............29.06.2010.................??????....... porawiam bo dzis juz zaczynamy 17 tc, ale ten czas leci :) Asienka bo tu na ciebie miejsce czeka w drugiej tabelce :)

a tak wogóle to gdzie sie podział wredniaczek, bettinka, cathlen?????? HEJ WRACAJCIE DO NAS :) a moze cos tam sie udało ???? :D

Hej:) No tak kiniusia juz niedlugo , mamnadzieje tylko ze badania wyjda dobrze! Ale juz si enie moge doczekac!!!:) To trzymam kciuki za chemie:)

Nick ............Cykl starań...... data planowanej.. @ wiek ...Miejs.Zam. układ słoneczny....10.........okolo 18.12.2009.......26..... ...Gorzów katia5........... ponad 2 lata........20.12.2009.... ..29.........Wlkp. poznanianka84....chwilowo się nie stara .............25......Poznań Mila10....przerwa w staraniach......15.01.2010........29 .......Warszawa anna.s.1..............9......... 18.12.2009..........30. . ..dolnosl. /uk wredniak.............6..........22.12.2009............23 ....Świętokrzyskie Kasienka221487....3............26.07.2009............23. ... ....Warszawa cathlen81...........16..........13.12.2009............28 ........opolskie/de Bettinka87...........2............????????????.......... ...22. ........Rzeszów ZACIĄZONE: Imię...........tydz.ciązy..........data porodu............płec malenstwa kingap.........28tc..................31.03.2010......... . DZIEWCZYNKA maja.ch78....23tc..................02.05.210............ ...Chlopczyk......... kiniusia77.......17 tc.............29.06.2010.................??????....... I jeszcze uaktualniam tabelke bo dawno do niej nie zagladalam:)

cześć dziewczynki ja czuję się dobrze najgorsze są te piersi w staniku musze spać urosły już ze 2 rozmiary, wyglądają ładnie ale bolą strasznie. jutro mam mieć usg jak wróce to wam zdam relacje. bardzo bym chciała żeby było wszystko dobrze. buziaki śle:* :*

asienka na pewno bedzie dobrze wszystko :) a piersi cie beda bolec - mnie bolały :) i to bardzo, przestały mnie dopiero koło 11 tc i bolały tylko sutki a teraz juz przestały ale nadal sa duze z czego sie ciesze :) :) :)

dziewczynki widziałam swojego dzidziusia ma aż 3mm :) serduszka jeszcze nie słyszałam, nastepną wizytę mam za 3 tyg. Dostałam zwolnienie bo pracuje w przedszkolu alew ja nie chce na to zwolnienie iść

asia GRATULUJE :D :D :D Wskakuj do drugiej tabelki miejsce czeka :) Zapraszamy do grona ciężaróweczek :)

Nick ............Cykl starań...... data planowanej.. @ wiek ...Miejs.Zam. układ słoneczny....10.........okolo 18.12.2009.......26..... ...Gorzów katia5........... ponad 2 lata........20.12.2009.... ..29.........Wlkp. poznanianka84....chwilowo się nie stara .............25......Poznań Mila10....przerwa w staraniach......15.01.2010........29 .......Warszawa anna.s.1..............9......... 18.12.2009..........30. . ..dolnosl. /uk wredniak.............6..........22.12.2009............23 ....Świętokrzyskie Kasienka221487....3............26.07.2009............23. ... ....Warszawa cathlen81...........16..........13.12.2009............28 ........opolskie/de Bettinka87...........2............????????????.......... ...22. ........Rzeszów ZACIĄZONE: Imię...........tydz.ciązy..........data porodu............płec malenstwa kingap.........28tc..................31.03.2010......... . DZIEWCZYNKA maja.ch78....23tc..................02.05.210............ ...Chlopczyk......... kiniusia77.......17 tc.............29.06.2010.................??????....... asia19855........7tc..............15.09.2010.................????....... cudownie jest wskoczyć w drugą tabelę a myślałam że już nigdy się nie wpiszę, dziewczynki trzymam kciuki żebyśmy wszystkie były w tej 2 tabeli :)

czesc dziewczynki, Asiu gratuluje z całego serca. To musi byc cudowne uczucie byc w ciazy zwlaszcza po takim czasie staran. To nam wszystkim daje nadzieje ;) Pisz jak sie czujesz i jakie masz objawy A ja poprawiam moje dane Nick ............Cykl starań...... data planowanej.. @ wiek ...Miejs.Zam. układ słoneczny....10.........okolo 18.12.2009.......26..... ...Gorzów katia5........... ponad 2 lata........20.12.2009.... ..29.........Wlkp. poznanianka84....chwilowo się nie stara .............25......Poznań Mila10....przerwa w staraniach......15.01.2010........29 .......Warszawa anna.s.1.........nie licze....... 08.02.2009..........30. . ..dolnosl. /uk wredniak.............6..........22.12.2009............23 ....Świętokrzyskie Kasienka221487....3............26.07.2009............23. ... ....Warszawa cathlen81...........16..........13.12.2009............28 ........opolskie/de Bettinka87...........2............????????????.......... ...22. ........Rzeszów ZACIĄZONE: Imię...........tydz.ciązy..........data porodu............płec malenstwa kingap.........28tc..................31.03.2010......... . DZIEWCZYNKA maja.ch78....23tc..................02.05.210............ ...Chlopczyk......... kiniusia77.......17 tc.............29.06.2010.................??????....... asia19855........7tc..............15.09.2010............ .....????.......

no i jeszcze pare slow o mnie ;) dzis pierwszy dzien brania clo, ale powiem wam ze nie licze na rewelacje jakos, wydaje mi sie ze z owulacja nie mialam problemow, raczej cos innego, ale warto sprobowac. Od nastepnego cyklu zaczynam pelen serwis tak jak Asia ;) wiesiolek, clo i luteine. Castagnus juz biore trzeci cykl wiec odpadnie. Zobaczymy, bardziej licze na ta luteine niz na clo, wiec mam nadzieje ze namowie lekarza zeby mi ja przypisal ;) Dodatkowo testujemy inny sposob, jaki polecil mi ostatnio lekarz, a mianowicie 9 dni przed owulacja abstynencj. Mowil ze podobno plemniki dojrzewaja 9 dni... pierwszy raz to slyszalam - ze tak dlugo, ale chwytam sie juz wszystkigo ;) trzymajcie sie dziewczynki i piszcie co u Was ;) Kiniusia jak Ty sie czujesz, masz jeszcze objawy?

Czesc Dziewczynki :) o jak miło zobaczyc ze nasz druga tabelka juz sie powiększa :) Asia super :)kiedy masz nastepna wizyte? jak sie czujesz? Anna to teraz tylko czekamy na ciebie w drugiej tabelce :D ja sie czuje w miare dobrze chociaz plecy mi dokuczaja coraz czesciej, każde kg idzie w brzuszek i tylko w brzuszek no i efekty sa :) brzuszek duzy a ja jestem drobnokoscista wiec plecki bola ale dam rade :) 9 lutego ide na badanie to bedzie juz poława ciazy i wtedy mam nadzieje zobacyc czy "coś" tam wyrosło czy nie :D :D :D chodzi mi o płec oczywiscie :D :D :D

aniu a spróbuj zamiast luteiny duphaston. Ja brałam zawsze luteine i nic a teraz wziełam w tym cyklu duphaston. jea też miałam 7 dni przerwy przed owulacją bo akurat męża nie było i wrócił akurat wtedy kiedy trzeba było:0) czuje się dobrze już nawet piersi troszeczke mniej bolą, mdłości nie mam, sama nie wiem po co mi to zwolnienie z pracy, ale w moim przedszkolu dzieciaczki chorują więc może lepiej posiedzieć w domku. Sama już nie wiem. Następną wizytę mam za 3 tyg, a usg dopiero w 12 tc bo ponoć tak często usg lepiej nie robić aaaaa i jeszcze jedno Aniu spij z podusią pod pupą po seksiku cała noc, moija koleżanka tak zaszła po 4 latach za 1 razem i u mnie tez podziałało. 3mam kciuki mocniuuusio:) buuuziolki

asia powiem ci ze3 teraz przy tej ciązy to niewiele badań robiłam, ale napewno mocz ogólny, badanie bakteriologiczne moczu, morfologia, odczyn biernackiego,glukoze - ta podstawowa, HBS, jakis jeszcze z dziwna nazwa ale nie mam ich teraz przy sobie, no i powinnam toksoplazmoze ale ja ja robiłam przed zajsciem w ciąze wiec juz później nie powtarzałam, jezeli nie masz okreslonej gr krwi na papierku z pieczatka to tez bedziesz musiała napewno, no i robiłam 2 razy bete w moim przypadku na poczatku, bo lekarz stwierdził ze usg nie bedzie mi robił bo to i tak za wczesnie jezli beta bedzie rosła prawidłowo to wszystko jest ok, no i ładnie rosła :) teraz nie ma mnie w domu ale jak bede to ci napisze wszystkie badania które robiłam :) ale mysle ze twój lekarz sam ci zleci badania takie jakie według niego sa potrzebne, Widzisz ja przy pierwszej ciazy jak poszłam pierwszy raz na usg to lekarz zlecił mi tyle badan ze zapłaciłam za nie prawie 300 zł, ale zrobiłam bo nie wiedziałam co i jak, teraz wiem ze było duzo niepotrzebnych zupełnie a doktorek chciał sobie porostu zarobic bo robiłam je prywatnie u niego...

Gość maja.ch78
Nick ............Cykl starań...... data planowanej.. @ wiek ...Miejs.Zam. układ słoneczny....10.........okolo 18.12.2009.......26..... ...Gorzów katia5........... ponad 2 lata........20.12.2009.... ..29.........Wlkp. poznanianka84....chwilowo się nie stara .............25......Poznań Mila10....przerwa w staraniach......15.01.2010........29 .......Warszawa anna.s.1..............9......... 18.12.2009..........30. . ..dolnosl. /uk wredniak.............6..........22.12.2009............23 ....Świętokrzyskie Kasienka221487....3............26.07.2009............23. ... ....Warszawa cathlen81...........16..........13.12.2009............28 ........opolskie/de Bettinka87...........2............????????????.......... ...22. ........Rzeszów ZACIĄZONE: Imię...........tydz.ciązy..........data porodu............płec malenstwa kingap.........28tc..................31.03.2010......... . DZIEWCZYNKA maja.ch78....25tc..................02.05.210............ ...Chlopczyk......... kiniusia77.......17 tc.............29.06.2010.................??????....... asia19855........7tc..............15.09.2010............ .....????...... czesc kobietki pozdrawiamy Was z maluchem- leniuchem bo nie chce mu sie kopac za bardzo, milej reszty niedzieli i udanego tygodnia! ja wpadam w wir kupowania ciuszkow i roznych rzeczy dla malego.

witaj maja :) Maja to żeczywiscie leniuszek z tego twojego chłopczyka :) moje młode teraz jest na etapie łaskotania i bulgotania :D fajnie ze juz kupujesz rzeczy ja sie nie moge doczekac :) chcociaz zbyt wiele ubranek kupowac nie bede bo mam ichbardzo duzo i to takie prawie nowiusienikie :) a dla dziewczynki to prawie wszystkie z Irlandi a wiesz jakie tam sa słodkie ciuszki :) 9 lutego ide na wizyte wiec wtedy bede sobie cos kompletowac :) po troche co jakis czas bo po co wydawac kupe kasy odrazu w ostatnim miesiacu :) Maja a co juz masz? kosmetyki, butelki?

Nick ............Cykl starań...... data planowanej.. @ wiek ...Miejs.Zam. układ słoneczny....10.........okolo 18.12.2009.......26..... ...Gorzów katia5........... ponad 2 lata........20.12.2009.... ..29.........Wlkp. poznanianka84....chwilowo się nie stara .............25......Poznań Mila10....przerwa w staraniach......15.01.2010........29 .......Warszawa anna.s.1..............9......... 18.12.2009..........30. . ..dolnosl. /uk wredniak.............7..........19.01.2010............23 ....Świętokrzyskie Kasienka221487....3............26.07.2009............23. ... ....Warszawa cathlen81...........16..........13.12.2009............28 ........opolskie/de Bettinka87...........2............????????????.......... ...22. ........Rzeszów ZACIĄZONE: Imię...........tydz.ciązy..........data porodu............płec malenstwa kingap.........28tc..................31.03.2010......... . DZIEWCZYNKA maja.ch78....25tc..................02.05.210............ ...Chlopczyk......... kiniusia77.......17 tc.............29.06.2010.................??????....... asia19855........7tc..............15.09.2010............ .....????......

Cześć dziewczynki:) Tam wpadłam zobaczyc co się dzieje:) U mnie niestety bez zmian,postanowiłam zmienic lekarza ze zwykłego ginekologa na specjalistę który zajmuję się inseminacją.Umówiłam sie na wizytę na czwatrek 21-ego niestety @ nie przyszła jeszcze dzisiaj,więc trzeba było by wizytę przesunąć o tydzień,bo nawet jesli dostanę @ dzisiaj to nie skończy mi się do czwartku:/ ale obawiam sie że będzie to trudne,ponieważ są juz zapisy na marca a mi sie wyjątkowo fuksnęło w ten czwartek ze względu na rezygnację innej pacjentki i jestem wściekła,bo kiedy cos sobie postanowię to coś innego stanie mi na przeszkodzie. ja to juz chyba mam pecha w życiu i w dodatku znowu cos mi się dzieje z cyklem,mam ogromne bóle i piersi i jajników tak bardzo podobnie jak w owulację a jestem 4 dni po terminie @.Test pokazał jedną kreskę,więć oczywiście ciąży nie biorę pod uwagę.Jak coś się zmieni to dam znać,pozdrawiam.