Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

peggy hayase

starania czerwiec 2009 - topik BEZ PRZESŁODZEŃ

Polecane posty

Gość tysia123
prawie 2 dni nie zaglądałam tu i myslałam że będę musiala nadrabiać czytanie, a tu widzę cisza;/ Rozumiem że wszyscy na urlopach zajęci robieniem dzieci ;) Super ;) Czekamy na info o pierwszych dwóch kreseczkach na tescie na tym topiku

Ja również myślałam, że bede mieć lekture, a tu faktycznie cisza..., ze hej. Dziś mam pogode nie za ładną, no ale nie mam wyboru musze załatwić kilka spraw na mieście.:-( Peggy- faktycznie nie cieszy sie dobra opinia, i ja mam jakies głupie uprzedzenie, co do tego miejsca. A jezdzisz nad kiekrz, bo ostatnio kumpela mówila mi ze tam sie wybiera.. :-)

Gość tysia123
a właśnie, skąd jesteście? ja woj lubelskie ;) Najbliższe jezioro - Białe.

Gość tysia123
a gdzie się podziewaja: Sieja, abgr, i ja także..... odezwijcie się. i ja także - wróciłas już z urlopu? Bo zdaje się że miałaś zafundowac sobie tygodniowy wypoczynek ;)

Sieja = i ja także :) No więc ja do Kiekrza jakoś nie jeżdżę, już bardziej chętnie do Strzeszynka, ale że nie mamy auta to na razie wybieramy to, co najbliżej :) A zresztą ostatnio codziennie tak pada że nawet nie chce się myśleć o jeziorze ;) No właśnie - gdzie jesteście laseczki? Jak Wam lato mija? Ja dziś oficjalnie zaczęłam 2 cykl starań, po pracy idę kupić ten wiesiołek, zobaczymy czy coś zdziała...

Obecna! Tyle, że nihil novi w życiu mym. Mąż jest wyjechany, ja spędzam dnie przed kompem (najpierw 8 godzin w pracy, potem 4 w domu).. czuję się zwolniona z obowiązków kulinarnych. Kwas foliowy też ostatnio mi się zapomina brać. Jednym słowem jestem jakaś rozregulowana bez tego mojego chłopa. Wraca w sobotę, ale w tym cyklu jest już dla nas za późno na starania. No i te cholerne komary= mówię Wam dziewczyny, horror. Pozdrawiam!

witajcie - wczoraj wróciliśmy z Mikołajek. Tak na opalanie to nie batrdzo, choć ze dwa dni by uciułał. Ale my sie nastawialismy na zwiedzanie i to się udało. Jak ze staraniami to nie wiem, czekam. Nawet nie wiedziaąłm że na mazurach jest aż tyle do zwiedzania.

agbr ---> to może ja też zahaczę w tym roku o Mazury... Na Warmii bywam średnio raz w miesiącu, to może raz pojedziemy kawałek dalej, zobaczyć słynne jeziora (które już prawie są cudem świata :) )

W ogóle to lato w tym roku jakieś byle jakie... Zaczęło się późno, a jak się już zaczęło, to fakt - jest ciepło, ale za to co chwilę pada! No i już jest połowa lipca! Nawet się nie obejrzymy, a zaczną już spadać liście :-/ No ale na razie trzeba się cieszyć tym, co mamy :)

Gość tysia123
widzę że temat zrobił nam się mniej o staraniach więcej towaryzski ;) może to i dobrze, przynajmniej nie będzie z niecierliwością liczenia publicznie każdej minuty do okresu ;) A tak w temacie: u mnie wg znaków na niebie i ziemi dni płode w pełni. Stwierdziliśmy że nie ma co wstrzymywać starań - co ma być to będzie. Po trzech dniach "postu" wczoraj mocno się staraliśmy. Dzis poprawimy ;) Jak w tym cyklu nie zajde w ciążę ide na badania hormonów. Wiem, że dopiero po roku nieudanych starań można mówić o problemach, ale ja swego czasu miałam robione kompleksowe badania i wyszło że mam prolaktynę na górnej granicy. Chyba muszę spawdzić, czy przypadkiem nie skoczyła do góry przez ten czas. Jak tak to niestety czeka mnie leczenie;/ Nawet myslec mi się o tym nie chce i póki co wierzę że będzie oki ;)

prolaktyna to może i ze stresu skoczyć. Ja kiedyś miałam podwyższoną, miałam coś tam brać, ale koleżanka mnie nastraszyła, że po tych prochach ma się mdłości, a ja i tak mam skłonności, więc nie brałam i samo spadło. A lato rzeczywiście byle jakie. Ja bym nie powiedziała, że tak ciepło, ten przedostatni tydzień, to tak, ale teraz w tych Mikołajkach, to wieczorami jak chodziliśmy na piwo, to zamawiałam sobie grzane - czujecie grzaniec w lipcu !!!!!

Gość tysia123
Mi też ze stresu prolaktyna skacze - niesamowity nerwus ze mnie;) Naczytałam się po tym jak robiłam badania o sposobach obniżania prolaktyny itp. Zarzuciłam lekarce że dla mnie nic nie przepisała, na co ona stwierdziła, że czasami lekami mozna więcej popsuc niż naprawić. Niby w normie się zmieściłam, więc powinnam się tylko mnie stresować a wsio będzie dobrze. Ale weź tu człowieku w dzisiejszych czasach się nie steresuj......

Gość tysia123
witam po weekendzie? wypoczęte? mam nadzieję że ostro starałyście się o dzieciaczki ;) u nas niestety pogoda nie dopisała ;/ miałam nadzieję że uda mi sie jeszcze troche opalic a tu lipa - całą niedziele niebo pełne chmur wrrrrrrrr ;/

Weekend leniwy. Mąż wrócił, pomieszkaliśmy sobie trochę. Czekam na okres. A potem znów wyjedziemy. Tym razem na dłuższy urlop.

witam po weekandzie znowu w robocie. Taki trochę leniwy ten weekand, ale odpoczęłam. Ja to czekam do środy, bo tak planowo powinnam dostać ...

Cześć dziewczyny! U mnie też weekend dość leniwy, choć wczoraj wieczorem ruszyły mnie wyrzuty sumienia, że nigdzie nie wychodziliśmy z domu ;) więc wyciągnęłam mojego męża na bieganie nad jezioro Rusałka. Nie wiem co mi odbiło, bo ja ostatnio biegałam z trzy lata temu :) Więc, jak łatwo sobie wyobrazić, już po chwili miałam niezłą zadyszkę... Ale i tak jestem dumna z mojej inicjatywy :D Ja mam teraz dopiero 5dc, więc jeszcze tak z tydzień muszę poczekać do owulacji. I zobaczymy co wtedy :)

witajcie. A ja właśnie dostałam okres, czyli d..... Czerwona zresztą. Tak, że moje przewidywania, że nie będzie łatwo się spełaniaja niestety!!!

Gość tysia123
glowa do góry ;) niestety tak to jest..... jak ktoś bardzo chce to nic z tego nie wychodzi, a jak nie chce to za pierwszym podejsciem zalicza wpadke...... Zastanawiam się czy jakbym nie chciala miec dziecka a kochala się bez zabezpieczeń to czy też m,iałabym tyle "szczescia" czy od razu byłabym w ciązy ;) oj pokrecone to zycie....

no własnie pokręcone. Smutno mi. Jeszcze wczoraj zdawałam prawo jazdy na motocykl i na ostatnich 20 metrach, juz przy zjeździe z miasta mnie oblał, bo nie ustapiłam pieszym stojącym na chodniku. Stara durnota ze mnie i za dużo nawyków samochodowych, a na egzaminie to trzeba wszystko tak \"wedle prawa\".

agbr ---> głowa do góry. Trzeba dalej robić swoje... Jak któraś z Was znajdzie cudowny sposób na nieudręczanie się myślami o tym , że się nie udało, niech da znać. Mnie to jeszcze nie dotknęło, ale widzę, że to sprawa powszechna. I smutno mi, jak Wam smutno. Ale jakoś trzeba znaleźć dystans... Ja czekam na dni płodne, pewnie już jakoś w weekend powinny się pojawić. Co ma być, to będzie.

na motor...? No to szacunek! I trzymam kciuki za następne podejście. Nie martw się oblanym egzamem - to chyba reguła (w przypadku prawa jazdy na auto, a na motor może też), że zalicza się parę podejść, choć oczywiście mam nadzieję, że Twoje drugie będzie ostatnie :)

tysia---> mi się coraz częściej wydaje, że niby mówi się, że jak bez stresu, bez obliczania dni płodnych itp., jest łatwiej zajść w ciążę, ale tak właściwie to nie zostało to chyba zbadane, więc podejrzewam, że to niekoniecznie musi być prawda. Po prostu trzeba trafić w moment, w którym zbiegnie się kilka sprzyjających okoliczności: owulacja, dobry śluz, dobra jakość nasienia, nie za krótka faza lutealna - i wtedy się udaje. Ale spełnić te wszystkie "wymogi" nie jest łatwo - chociaż to oczywiście zależy od osoby. Ale oczywiście dla psychiki jest lepiej, jeśli człek się nie zamęcza myślami, że mu nie wychodzi.

peggy - dzieki. Ale to był drugi raz 9 (z tym egzaminem), tak, że teraz (5-go sierpnia) bedzie trzeci. Też mi zależy, żeby to skończyć przed ciążą. A tu widzę, że mogę jeszcze dużo czasu mieć. Ja postanowiłam sie nie spinać, ale nie jest to proste. Ale już w tym miesiącu nie robiłam testu, a w poprzednich tak i to przed terminem. Co ma być to będzie.

Cześć dziewczyny! Ja ostatni test robiłam na drugim roku studiów i pamiętam, że ze strachu nie chciałam otworzyć oczu i odczytać wyniku. Anioł stróż czuwał i uchronił mnie przed urodzeniem dziecka mężczyźnie, co do którego miałam złudzenia, że go kocham. A teraz nie robię testów. Uznałam, że to strata pieniędzy. No i nie chcę się łudzić. Na dziś nastawiam się na okres. Strasznie mnie piersi bolą. I miałam PMSa roku. Mówię Wam, nienawidzę się wtedy za te huśtawki nastrojów.

witajcie - jak tam przed weekandem? My się jutro na balety wybieramy, to się trochę zabawimy. Miłego odpoczywania życzę.

widzę, że topik umiera. Żyjecie jeszcze? Jak po weekandzie. My byliśmy w klubie w sobotę i byliśmy bardzo zadowoleni, bo odkryliśmy, że jeździ do nas nocny i nikt nie musiał być kierowcą. Taka zabawa więc była, że ho ho. A teraz mi się okres skończył, więc do roboty.

Cześć kobiety! Zaciążyła któraś? Ja mam okres dostać, ale coś się nie pojawia. Pewnie dostanę, zgodnie z prawem Murphy\'ego, dokładnie na czas urlopu... W piątek wyjeżdżamy na dwa tygodnie. A poza tym żyję w stresie, bo zdecydowaliśmy się na zakup działki. Boję się myśleć ile jeszcze formalności przed nami. No i żeby nie wtopić z kasą. Takie decyzje to w polskich realiach podejmuje się na całe życie.. Peggy, żyjesz?

Gość tysia123
sieja -----> kupujecie działkę pod budowę domu? To gratulacje ;) Przed weekendem złapałam jakiegoś doła - wszyscy naokoło mnie w ciąży, wszyscy wyjezdzaja na urlopy .... tylko ja jak ostatni wyrobnik ciągle w pracy,,,,, ciąży jak nie było tak nie ma.... Ale teraz juz humor mi sie troche poprawił. Odpoczelam przez weekend. Teraz czekam na @. Powinnam dostać sroda-czwartek. Mam nadzieję że nic mi się nie poprzestawia bo w sobote mam wesele i nie chciałabym isc na nie w pierwszych dniach @. Co do ciąży - w tym cyklu chyba nic z tego. Jakos tak wewnętrznie to czuję. Chociaz lada dzien powinnam dostac @ a objawów poki co brak ;/

Tysia-tak, pod budowę domu, ale na razie się przymierzamy. Ja mam problemy z podejmowaniem nawet błahych decyzji, a co dopiero kwestia wyboru swojego miejsca na ziemi.. Jestem kłębkiem nerwów. A dłuższy urlop nam się po prostu należy, bo nie mieliśmy podróży poślubnej, w dosłownym tego słowa znaczeniu. Nie dołuj się. Moja najbliższa przyjaciółka urodziła w piątek zdrową dziewuchę. Bałam się, że będę zazdrosna, ale naprawdę się cieszę ich szczęściem. Tylu ludziom się udaje. Uda się i nam.

sieja - to super. Ja mam działkę, ale trochę daleko od miejsca w którym teraz mieszkamy i mój mąż nieszczególnie tak chce się budować. Ja i owszem, bo stamtąd pochodzę, ale może go z czasem przekonam. A kiedy powinnaś dostać okres?