Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość driverkaa

Koszty wesela w remizie a na sali z obsługą??

Polecane posty

Gość gość
ja wybrała bym remize z prostego względu kiedy byłam w dobrej restauracji siedziałam jak sardynka w puszce ..boże ledwo mogłam ręką ruszyć ...nie wspomne co było na parkiecie poprostu ścisk ...

Gość gość
....bo większość z nas pamięta te przednie zabawy weselne właśnie w remizach....;)

Gość ola255
W przypadku mojego kuzyna ślub na sali wyniósł do 50 tyś. złoty ;/ A wesele wcale super nie było ;/

Gość gość
hej wesele hej wesele tańcowało ,grało i śpiewało nanananana ... ;)

Gość gość
A ja miałam wesele na 150 osób w sali na 300 i ciasno nie było. Na dodatek goście siedzieli przy okrągłych stołach przeznaczonych na 12 osób a specjalnie usadziliśmy max po 10 żeby każdy miał miejsce. Wesele było w pięknej sali i nie było ciasno. To, że jest ciasno przy stolikach to tylko wina młodej pary że bo to oni ustawiają winietki albo wybierają za małe sale. Trzeba zwyczajnie pomyśleć wcześniej. To nie boli :) My gdybyśmy na siłę chcieli usadzić 14 gosci przy stoliku 120osbowym też byłoby ciasno

Gość gość
a myśmy sadzali 24 przy stoliku na 12 osób,i też dobrze było ,bo jedli na zmianę i tańczyli też na zmianę

Gość gość
Najważniejsze jest żeby to goście byli zadowoleni.Kiedyś byłem na 18 która była organizowana w remizie .Powiem szczerze że nigdy się tak nie ubawiłem jak wtedy. Ten klimat ;)

Gość Pola1234123
Ja pomagałam w organizacji wesela w remizie ;) do dziś to wspominam ;) ile było śmiechu i zabawy przy tym .Jest to czasochłonne ale kiedy ma się zgraną ekipę wygląda to zupełnie inaczej.;)

Gość gość
Kiedy czytam różne portale społecznościowe wcale się nie dziwię ludziom którzy wybierają sale czy remizy.Od groma osób które przez te 'dystyngowane hotele czy restauracje 'zostali po prostu oszukani.W celu uniknięcia wstydu ludzie decydują się na remizy .Najgorsze to kompromitacja podczas własnego wesela tylko dlatego że jakoś snob czegoś nie dopilnował .Remiza czy sala owszem więcej roboty i pracy to wymaga ale mam tę pewnośc że nikt nas nie oszuka jeżeli dopilnujemy tego jak należy.

Gość gość
Jeżeli cię ktoś oszuka i nie będzie tego co w umowie to nie wypłacisz pełnej kwoty. Nigdy nie płacisz przed weselem 100%. Zawsze masz zabezpieczenie żeby cię nie oszukali. Poza tym hotele czy restauracje też dbają o dobre imię więc nie pozwalają sobie na ogromne przekręty a oszukują wszędzie. Tego się nie uniknie bo nie będziesz sprawdzać czy kelnerzy na zapleczu nie jedzą potraw przeznaczonych dla gości

Gość gość
Każdy robi wesele na takie jakie stać .Osobiście uważam że Ci którzy organizują wesele w remizie nie koniecznie musi oznaczać że to z konieczności oszczędności bo taniej.Czasami remiza jest lepszym rozwiązaniem ale to nie znaczy że gośc jest traktowany po macoszemu...ale każdy ma prawo wyboru.

Gość gość
No ja jako gość czułabym się upokorzona gdyby ktoś zaprosił nas na wesele do remizy. Własne wesele mieliśmy w miejscu na bardzo wysokim poziomie,imprezy typu sylwester, andrzejki, zabawy karnawałowe spędzamy też w restauracjach albo hotelach, na wczasy jeździmy do hoteli od 3 i pół gwiazdek wzwyż i nagle mielibyśmy iść na wesele do remizy i spaść na tak niski poziom. Czułabym się okropnie. Jednak szanuję też czyjś gust i upodobania dlatego wolałabym grzecznie odmówić niż iść i marudzić i źle się czuć i psuć humor parze młodej

Gość gość
myślę że temat wesela to temat rzeka jeżeli są rodzice którzy za wszystko płacą to taka para może sobie pozwolić ale jeżeli ktoś sam robi i robi np w remizie to nie widze w tym nic co mogło by kogoś upokorzyć.

Gość gość
Mnie nigdy nie interesuje kto płaci tylko w jakich warunkach mnie ktoś przyjmuje. Z mężem za wczasy i wszystkie imprezy płacimy sami i chodzimy nie do remiz. Dlaczego zatem mięlibyśmy iść na wesele do remizy :/

Gość gość
a dlaczego miał by ktoś nie iśc do remizy ? niby to takie upokarzajace?

Gość gość
Może niektórzy chodzą na imprezy o nieco wyższym poziomie niż remiza.

Gość gość
Boże wyższy poziom jakie to puste niby trzeba komuś odmówić bo przecież to takie plebejskie....żal ;/

Gość gość
byłam kiedyś na 18 w remizie i powiem że jakoś nic mi nie przeszkadzało jeśli chodzi o fakty związane np z Toaletą czy krzesłami nowa remiza po generalnym remoncie także było ok.

Gość gość
Jeżeli ktoś nie lubi wspinaczek górskich i spania w namiocie to nie pojedzie ze znajomymi tylko dlatego, że ich zaprosili. To samo dotyczy wesel. Jeśli ktoś nie lubi tanich imprez w remizach to nie powinien się zmuszać do tego. W ogóle teraz są takie czasy, że na rynku dostępne jest tyle pięknych sal, że jest w czym wybierać. I jeśli zaprasza mnie ktoś do remizy to wiadomo dlaczego. Ktoś chce zrobić wesele jak najtańszym kosztem a zebrać jak najwięcej pieniędzy. Wtedy najlepiej nie iść na takie tanie wesele a jeśli już nie ma możliwości żeby się wykręcić to iść i dać mniej w kopertę bo jakby nie było ktoś robi takie wesele tanim kosztem nie dbając o komfort swoich gości

ja bym się wstydziła zrobić wesele w remizie za wszytsko łącznie z alkoholem wyszło nam 210zł za osobę, jedzenia było bardzo dużo. Każdy gośc na odchodne dostał ciasto i butelkę wódki:) Wesele jednodniowe. Radzę robić w sprawdzonych lokalach. Miesiąc przed naszym ślubem byliśmy na weselu gdzie młodzi płacili 170zł za osobę a jeść nie było co. Na stolik 12 osobowy dostaliśmy 3 małe tatary..... Rosół zimny, drugie dane dostaliśmy mięso, na stole były surówki. Jak skończylismy jeść to przyniesli ziemniaki, kluski i frytki:P Nasza restauracja była sprawdzona i po naszym weselu, dwoje znajomych już tam wesele robiło, wszyscy są zadowoleni

aha i bywałam na weselach z kucharkami nie zawsze jest tak kolorowo jak się wydaje nie raz jedzenie było niezjadliwe, przypalone, przesolone

Gość gość
bez przesady z tym że Ci co robią w remizie patrzą tylko na kasę przecież robiąc w remizie to również kosztuje nie traktujmy wszystkich jak materialistów bo na pewno tak nie jest .

Gość gooość
A my robimy wesele w remizie dlatego, że mamy sprawdzony catering, a żadna sala w okolicy nie zgodziła się nam wynająć sali bez ich obsługi. Wolę, żeby sala nie powalała kryształami, ale jedzenie było dobre, dużo i sprawdzone.

Gość gość
pewnie jedzenie to podstawa bez tego nie ma udanego wesela

Gość gość
Uwierzcie, że można znaleźć piękną salę z dobrym jedzeniem tylko trzeba chcieć. A osoby które robią wesele w remizach moim zdaniem nie dbają o gosci tylko o swój portfel

Gość gość
równie dobrze można znależc piękną remize z dobrym jedzeniem to działa w dwie strony

Gość gość
Wpiszcie sobie w wyszukiwarkę : wesele w remizie wesele w hotelu wesele w restauracji i porównajcie wyglądy.to po pierwsze. Wcześniej też juz pisałam na temat klimatyzacji. Nie będe się powtarzać ale w remizach to nawiewy nazywane klimatyzatorami. Toalety nie tak ładne jak w wymienionych wyżej miejscach. Brak noclegów.

Gość gość
każdy zrobi tam gdzie uważa za stosowne.

Gość gość
Oczywiście tylko nie zastanawiajcie się później dlaczego goście wam odmawiają albo przychodzą na wasze wesele z grzeczności i męczą się całą noc w kiepskich warunkach