Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedno pytanie

Czy celem zycia ateistow sa

Polecane posty

A powiedz mi...Ty nie chcesz być szczęśliwa w życiu? Co w tym złego? Ja chcę być szczęśliwa,założyć rodzinę,wpoić dobre zasady swoim dzieciom i zrobić tyle dobrego dla innych ile tylko mogę. Odnoszę za to wrażenie,że wierzący(choć oczywiście nie wszyscy ale mam wrażenie,że ty tak) myślą,że najważniejszym w waszym życiu jest bieganie do kościółka i dawanie na tacę byleby zapewnić sobie miejsce w niebie. Myślę,że gdybyś naprawdę była wierząca nie oceniałabyś innych i nie robiła z nas ateistów ludzi bezdusznych i niemoralnych,materialistów itd...

Gość terrujdjlkd
sorry jestem katoliczka i tez maze o przystojnym mezu,domu ,samochodzie co w tym zlego?

Gość Ateistka1234567
Moj cel w zyciu? Nauka i wiedza. Jesli to jest dla ciebie plycizna to coz nie mam pytan ;)

Gość masakra jak to przecyztałam
celem życia ateistów jest ich i ih bliskich szczescie, oparte na prawie naturalnym. to znaczy ze nikomu nie chcą wyrządzać krzywdy, żyć i dać żyć innym. Nie trzeba być katolikiem, by być dobrym człowiekiem, by chcieć czynić dobro, czy bezinteresownie pomagać innym. Myślisz, że jak ktoś jest ateistą, to nie da grosza na biedne dzieci? nie ma życia duchowego (bo skądże książka, film, teatr mogą równać się z mszą)? ateista to człowiek, który jest taki jak katolik, oprócz tego, że nie wierzy w boga, nie szerzy żadnej wiary. No i nie ma nic przeciwko seksowi przed ślubem. a poglądy na np. aborcję można mieć różne, będąc i katolikiem i ateistą.

Gość jedno pytanie
Kazdy chce byc szczesliwy ale wierzacy chca to szczescie osiagnac na inny sposob.

Gość jedno pytanie
Co w tym zlego. Jesli to jest dla ciebie najwazniejsze to jerstes troche pusta.

masakra jak to przeczytałam zgadzam się z tobą zupełnie. A ilu jest ateistów lepszych niż katolicy? MASA. Jesli myśli tak jak tu napisała to do nieba raczej nie trafi ale nie mi o tym decydować ;)

Gość jedno pytanie
masakra zdarzaja sie przyzwoici ateisci to fakt. Ale tylko tyle moge o nich powiedziec.

Gość vvvvv
Skoro ateiści kochają bliskich to czemu nie chcą ich zobaczyć po śmierci?

Jedno pytanie - na Sadzie Ostatecznym Bog doceni nas, ateistow, i wtedy zobaczysz :classic_cool:

Gość jedno pytanie
Doceni ? Przeciez ty nie wierzysz :)

Gość okikiki
zgadzam się z tym, że ateiści to egoiści, poza tym wielu z nich twierdzi, że żadne uczucia nie istnieją, nawet między dzieckiem a matką!!!(co jest śmieszne) ponieważ oni twierdzą, że każde uczucie to tylko podwyzszona ilośc hormonów... dżizaaaas współczuję takiego podejścia i takiego życia

Gość vvvvv
ateiści to egoiści ponieważ ich bliscy, którzy ich kochają i są wierzący nie będą mogli sie z nimi spotkać po śmierci

Gość Ateistka1234567
okiokioki - dlaczego obrazasz miedzy innymi mnie, chociaz nie powiedzialam zlego slowa na katolikow? Skad ta nienawisc calkowicie sprzeczna z wasza wiara? Powiedzialam wyzej co jest dla mnie najwazniejsze - widze, ze dla ciebie jest to tak samo plytkie jak dla jednej

"celem życia ateistów jest uświadomienie wierzącym, że się mylą a po śmierci wszyscy równo przestają istnieć" :)

Gość okikiki
aha i nie mieszajcie agnostyków i ateisów, ci pierwsi piszą bardzo mądre książki i nie pałają nienawiścia do wierzących w przeciwieństwie do tych drugich

Gość okikiki
óogólniam i tak samo jak wy wszystkich katolików wrzucacie do jednego worka tak i ja robie to samo z ateistami :)

"ateiści to egoiści ponieważ ich bliscy, którzy ich kochają i są wierzący nie będą mogli sie z nimi spotkać po śmierci" Jesli Bog ukaze moja wierzaca babcie niemoznoscia widzenia ukochanej corki po smierci, za MOJ ateizm, to on jest podly Watpie, jakobym rozmawiala z ludzmi, ktorych jakakolwiek rozmowa interesuje, ale chcialabym wam jeszcze zasygnalizowac, ze ateizm niekoniecznie jest wyborem - czasem jest tak, ze tak samo, jak nie mozesz sie zmusic do polubienia szpinaku, nie mozesz sie zmusic do wiary, chocby i bylo to dla Ciebie lepsze. Moze nie jest duzo takich ludzi, nie wiem, ale sa.

Gość Ateistka1234567
okikikiki - jak na razie ja nie powiedzialam na katolikow zlego zlowa, ale ty juz zdazylas puscic pod moim adresem wiazanke. I kto tu jest pelen nienawisci?

Gość Ateistka1234567
Okikiki - twoja teoria juz sie lamie, poniewaz ja nie wrzucam katolikow i ateistow do jednego wora. Obazasz mnie uzywajac duzego kwantyfikatora

Gość vvvvv
Jesli Bog ukaze moja wierzaca babcie niemoznoscia widzenia ukochanej corki po smierci, za MOJ ateizm, to on jest podly Tobie sie wydaje, ze on sam osobiście będzie karał twoja babcię? To dopiero egocentryzm. Bóg ma ważniejsze sprawy , w końcu ma na głowie cały wszechświat. Takim osądzaniem zajmują sie pewnie inni, anioły czy dusze zmarłych, które weszły na wyższy poziom. Bo choć Bóg jest miłosierny, nie liczyłbym na wyrozumiałość innych.

Gość Ateistka1234567
vvvvv - tak czy siak to bog bedzie osadzal a nie ty, wiec skad wiesz co zrobi :]

Gość okikiki
no to jestes wyjątkowym wyjątkiem, przepraszam bardzo, ale jak mogę mieć inne zdanie o ateistach skoro wszedzie w necie gdzie nie wejdę ateiści chca udowodnić że wszyscy wierzący są glupi i naiwni i niewiadomo jacy? weźmy np. jakieś fora(?) chrzescijanskie czy katolickie, tam ludzie spokojnie i bez zlosci dyskutują na temat wiary i ateizmu, a gdzie nie wejde na strony typu republika to ludzie są tak zawzięci i zlośliwi w stosunku do katolików, że glowa mala, dlatego zdanie mam jakie mam, poza tym tylko ateisci tworza jakies durne anty-katolickie strony, bo strony anty-ateistycznej nie widziałam nigdy

Gość okikiki
wiec widac, którzy których bardziej się czepiają

Gość vvvvv
A ty niby skąd wiesz czego nie zrobi? Na tym polega wiara. Ja w każdym razie wole nie ryzykować.

Ani ateiści którzy czepiają się wierzących ani katolicy czepiający się ateistów nie zachowują się w porządku. Każdy ma prawo do własnych przekonań i wyborów. NIKT NIE MA PRAWA OCENIAĆ INNYCH PO TYM CZY WIERZĄ CZY NIE.

Moim celem jako ateistki jest radość z każdej chwili życia i docenianie każdej minuty, bo wiem, że moje życie kończy się wraz ze śmiercią. Czasem także staram się nawracać ludzi należących do różnych organizacji religijnych, wytykać ignorancję oraz dbać o ich dobro finansowe (gdy przekazuję dobrą nowinę o zdzierstwie przez np. księży). Ale to jak mam dobry dzień, w sumie niech sobie żyją w nadziei i nieświadomości...

Gość okikiki
ja o tym wiem, ale wydaje mi się, że większość ateistów piszących w sieci- nie