Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kubuniowa

Styczen 2009 na nowo

Polecane posty

hej dziewczyny!!! Klucz od strychu-ja sie do tej pory nie dorobilam krzeselka-kupuje juz miesiac-ale w sobote jedziemy do wroclawia to moze wreszcie zakupimy. Musimy tez wymienic fotelik samochodowy. W tym ma juz ciasno i nozki jej sie nie mieszcza. I znow wydatki.... Ja chyba wole majke teraz. Mozna z nia nawiazac kontakt. Tylko ze jest strasznie energiczna,przemieszcza sie i szybko sie nudzi. Niw e wiem czy pisalam ale ma juz 2 dolne zabki. Wszystko przeszlo bezbolesnie. Smarowalam na pocztku dentinoxem. Pije kawe, czytam wiadomosci i zaczynam nowy dzien. Przeczytalam na wakacjach ta ksiazke szwai-gosposia prawie do wszystkiego-dosc nawet-zabawna. Grocholi nie zdazylam nawet zaczac. Czytala ktoras dom nad rozlewiskiem-brodzik ma grac glowna bochatrke w serialu na podstawie ksiaki-wogole mi nie pasuje...

wcieło mi wpis wiec od nowa hehe evika zazdroszcze tych zabkow moja ndala młoda babcia nie ma ani jednego. Dom nad rozlewiskiem zamierzam przeczytac jak znajde troche czasu- czyli w blizej nieokreslonym terminie :D- słyszalam ze bardzo dobra ksiazka klucz wspólczuje samopoczucia ja tez w nienajlepszej formie comiesięczna przypadłość :/ ale humor mi dopisuje przynajmniej. Iskierko, Kubuniowa a wy gdzie? i tak wiem że podczytujecie :P więc popisać trochę proszę :D Tak swoją drogą to wyczytałam na nk ( jednak sie czasem przydaje) ze Kubuniowa ma dziś imieninki :D Wszystkiego najlepszego i 100 latek :):):) :* Co jeszcze? aaaa wiem http://www.youtube.com/watch?v=cSmsdRUyDqU piosenka w której sie zakochałam a moja mała zasypia przy niej szybciej, piękna jest poprostu . Sorki ze tak bez polskich znaków ale pisze jedna reka a druga mala kolysze

Czesc Kochanienkie :D To prawda ze podczytuje hihi :P tylko nijak nie mialam jak sie zabrac za odpisywanie bo co siadlam to maly ''leee''. Nieznosny jest znow od wczoraj. Ja bardzo milo wspominam pierwsze miesiace jego zycia, rozczulam sie na sama mysl jaka to mala klucha byla :) a teraz...teraz urwanie glowy z nim a to dopiero poczatek :) zamowilam dzis spacerowke ciekawe czy przyjdzie w tym tygodniu jeszcze, bo nie moge sie juz doczekac :) od razu lzej bedzie niz z nasza stara karadeja :D A no i dziekuje za zyczenia 😘 wieczorem ma wpasc kilkoro znajomych na lampke winka takze mam nadieje milo spedzic czas, oby tylko Kuba pozwolil :D

a no i zapomnialam sie pochwalic a raczej Kube :) od piatku pomimo swojej nieznosnosci :P zasypia sam w swoim pokoju, to znaczy wczesniej tez tam spal, ae musialam z nim siedziec az zasnie, pokolysac lozeczkiem, pospiewac i dopiero spal, a teraz caluje go, klade do lozeczka i po paru minutach spi :D troche sie powierci czasem, ale zasnie sam! wow ale sie ciesze ze zalapal tak szybko :)

Ja tez przymierzam sie do zabrania smoka bo i tak sluzy tylko do zasypiania, ale poczekam az na dobre wejdzie mu w krem zasypianie samemu i dopiero zabiore smoczek. oj ciezko pewnie bedzie , bo o ile w dzien smok moze nie istniec, to jak sie robi senny to w buzi musi siedziec :o

Robie obiad. Takie mam pozne godziny jedzenia-nie chce mi sie odgrzewac i czekam na konrada i wtedy jem. Taka kurka domowa ze mnie:) Kubuniowa-wszystkiego naj z okazji imienin. Zycze Ci aby maluch byl grzeczny i dal mamusi sie zrelaksowac wieczorkiem. saaa-ksiazka super-sa w sumie 3 czesci.Swietnie sie czyta.Ja sie nie moglam oderwac. Muzyczka na youtube uspokajajaca. Pojechalabym na taka plaze . Tam gdzie ciepla woda. Bo nad Solina woda zimna:):) Maja wogole smoczka nie miala, a przydalby sie teraz do zasypiana. Bo mimo ze pije juz w wiekszosci sztuczne mleko. To cyc do zasypiania musi byc. Ja okresu nie mam od porodu bo biore Azalie na okraglo. To zwiazane z moim jajnikiem. Zapomnialam co to okres. Nawet nie wiem czy mam podpaski w domu...Wkladki chyba sa:)

Hejka jestem i ja:-) Pisalam wczesniej ale tekst mi wcielo i wkorzylam sie straszliwie ,musialam ochlonac:) Wszystkiego najlepszego Kubuniowa 🌼 Sto latek!!! U nas z zasypianiem od urodzenia nie bylo problemu,mala zasypiala sama w lozeczku i tak jej zostalo do dzis :) choc tyle lzej... A ja lepiej wspominam okres jak byla malutka :)Bo teraz grymasi ,mleczka nie chce,piciu nie chce,a wtedy to wszystko pila. Dzis w nocy taki mialam koncert! Budzila sie z takim krzykiem a potem nie mogla usnac,oj nie wiem czy to te zabki czy co,??

witam wszystkich :) widzę żę trochę się rozpisałyście będę miała co czytać , na razie muszę się trochę ogarnąć bo niedawno wróciłam . Kubuniowa sto lat :*

witam z rana a ty iskierko gdzie sie wczoraj caly dzien podziewałaś?. Dzisiaj u nas pogoda okropna co i na mój humor wpływa. Za to moja mała przy deszczu świetnie śpi dziś spała od 7 wczoraj do 6 dzisiaj - to dla niej rekord :). Ja nienajmilej wspominam początki macierzyństwa- moja mała delikatnie mówiąc do końca trzeciego miesiąca a może nawet 4 dawała delikatnie mówiąc popalić :). Nie miała kolek ot po prostu zwykłe marudzenie i płacz przez pół dnia i wstawanie w nocy parę razy. Za to teraz jest w miare grzeczna i spokojna. W ogóle dziewczyny stwierdziłam, że jesli kiedykolwiek zdecyduję się na dziecko to napewno nigdy juz zimowego dziecka nie chce( chyba że wpadkę zaliczę i tak może być :D). Ja do wiosny kiedy już można było normalnie na spacery wychodzić to w domu czułam sie jak w więzieniu. Nie jestem typem domowego człowieka, co z domu może nie wychodzić. Tak jeszcze nt. wpadek. W rodzinie mojego męża się zdarzyła. Jego siostra cioteczna jest w ciązy z 3 chłopcem . starsi mają 11 i 8 lat. Na początku szok, podłamanie a teraz już spoko, trochę szkoda, że 3 chłopak ale wazne ze zdrowy :). No to tyle sobie popisałam :D Kubuniowa jak tam po imprezce :)?

czesc dziewczyny! Moja mala bawi sie na podlodze puszka po herbatce hippa. Wogole nie interesuja jej "prawdziwe"zabawki. Kupilam takie puzle piankowe-i mala zamiast grzecznie sie na nich bawic to je rozbiera na czynniki pierwsze. A pozniej slini te literki... Musze uzupelnic rzeczy dla majki:pieluszki tetr., smoczki,lyzeczki-macie jakis sprawdzony tani sklep internetowy??? U nas tez sie ochlodzilo,slonca brak, ale nie pada.Wybieram sie na dzialke dzis i musze podejsc do przychodni.

witajcie dziewczyny . podczytuje was od jakiegoś czasu ale nigdy nie miałam śmiałosci do was napisać . moja Córcia Basia urodziłą się w styczniu tak jak i wasze pociechy , zastanawiam się czy mogę się do was przyłaczyć ?

witam wszystkich . widzę że troche nabazgrałyście , muszę to nadrobić :) co do łżeczek to mój Dominik ma metalową łyżeczkę tyle tylko żę taką malutką . plastikowa nie zdała u nas rezultatu . widzę że nowa koleżanka chce sie przyłaczyc ...

Czesc dziewczyny, ja lekko niewyspana po wczorj, bo gdy zaczea sie ta moja ''impreza'' to wparowali tesciowie z zyczeniami :) tak siedzieli do 22 i dopiero mozna bylo na luzie porozmawiac itd. Pogoda nas paskudna znow, maly na szczescie grzeczny jak na razie, w nocy tez ladnie spal tylko zasnac nie mogl :) Nowa kolezanke chetnie przyjme ja przynajmniej, tylko pod warunkiem ze juz tu z nami zostanie i bedzie pisac a nie jak poprzednie dziewczyny- pobedzie dzen i ucieknie. No i cierpliwosc trzeba wykazac zanim dostanie sie haslo do skrzynki :?D? to ja tyle teraz Wy sie wypowiedzcie :)

pewnie niech sie przyłaczy nowa kolezanka, jak wytrzyma z nami tydzien to dostanie hasło do skrzynki :) a tak serio to WITAMY :)

bardzo chętnie się do was przyłącze i zostane , a na hasło poczekam wiem żę miałyscie kilka przypadków żę dziewczyny sie pijawiały a po otrzymaniu hasła znikały . możę napiszę cos o sobie a więc mam na imię Mgda mam 24 lata . od 2 lat jestem mężatką . mam córeczkę Basie która urodziła się 5 stycznia , jesli coś chcecie więcej wiedziec to pytajcie

Czesc dziewczyny 🖐️ ja mam dzis wolne i troszke leniuchuje :) Witam Magdo milo ,ze do nas dolaczylas :) Dzis mialam przespana calutka noc do 7.30 :-) A odkrylam chyba przyczyne jej wczorajszych krzykow w nocy... 3 dni jej nie czyscilam noska i wczoraj jak wyczyscilam miala dosc duzo kipek i podejrzewam,ze moglo byc jej ciezko oddychac i dlatego tak.Co myslicie? Mam dzis kurcze duzo spraw, nie wiem czy mi dnia starczy:) Ale zagladac bede :) papa 🖐️

Majka spi.W troche dziwnej pozie. Dzieki za linka do sprzedawcy na allegro.Szkoda ze nie ma aventu. ALe moze te butelki lovi zakupie:) Mysle ze zatkany nosek to dyskomfort dla malensta. Moja jak miala gluty w nosie to nie mogla spac i tak sie meczyla cala noc.Frida jest super-wyciaga z nosa wszystko. Co do nowej mamusi-mam takie samo zdanie jak dziewczyny wyzej:) Najpierw troszke popisz z nami i wtedy nas poogladasz. Twoja corka urodzila sie w ten dzien co ja:) 5 styczen:)

dziekuję że mnie przyjełyście chociaż tak na próbę . evika 1980 co za zbieg okoliczności :) ma używam butelkę firmy Lovi ma taki anatomiczny kształt i dziecku dobrze jest ssać , Do noska nic nie używam bo Basińka sie nie smarcze ni nic .

A w jakich butlach dajecie pic?Czy w niekapkach juz? Ja bardzo lubie firme tommee tippe ale ciezko w sklepach dostac cos z tej firmy.Wy macie allegro,ja niestety nie :( Kupilam juz krzeselko do karmienia cos takiego: http://allegro.pl/item706770397_drewniane_krzeselka_klups_aga_ii_teak_4kolory.html Podoba mi sie to ze potem dziecko ma stolik:) A ty Madziu z jakiej czesci polski pochodzisz?

Moja pije już od miesiąca z niekapka tzn to nawet nie niekapek tylko zwykły kubek z 3 dziurami i miękkim ustnikiem. Z niekapka niby fajnie ale trzeba mocno ciagnać a ona lubi dużo i szybko, także po kilku próbach przeszliśmy na kubek. Wczoraj zresztą piła ze szklanki :D bo mi się na górę po kubek iśc nie chciało hehe :D.

klucz szkoda mi ciebie dziewczyno, już sama nie wiem co gorsze - mieć okres czy go nie mieć...

a jeszcze na temat butelek i zasysania smoczków. MY uzywalismy butelki dr.Brown. Naprawdę bardzo polecam, ona ma taką rurkę w środku i się butla i nie zapowietrza .