Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 kobitka 36

Eks Babsztyle sa nienasycone i tego ucza dzieci

Polecane posty

Go艣膰 dwie 艂apki
@biedne dziecko z ciebie, poskarz sie na mamusie leoiej ze niewlasciwie nogi rozkladala, ze musial sobie inna znalesc, w mamusi poszukaj przyczyny. Szuka膰 przyczyny zdrady tatusia mi臋dzy nogami mamusi? Hmmm, ciekawe... A nie m贸wi艂 ci nikt nigdy 偶e ma艂偶e艅stwo nie polega jedynie na rozk艂adaniu n贸g, w艂a艣ciwym czy niew艂a艣ciwym? Tatu艣 m贸g艂 mamusi臋 nauczy膰 jak te nogi w艂a艣ciwie rozk艂ada膰 zamiast od razu szukac takiej, kt贸ra widocznie mia艂a ju偶 spor膮 praktyk臋 w rozk艂adaniu n贸g, skoro taka mistrzyni z niej, 偶e mamusi nijak si臋 z ni膮 r贸wna膰.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 a ja o konkretach
No i kobitka si臋 zawstydzi艂a i nie poda sumy. Rozumiem 偶e z ciebie taka skromna osoba i nie chcesz podawa膰 tej sumy bo po co si臋 chwali膰, 偶e a偶 tyle tej pazernej ex "dajesz, dajesz, dajesz" :-D To nic 偶e mieszkasz za granic膮 (a nie zagranic膮). W Polsce ludzie kumaci, je偶d偶膮 po 艣wiecie i wiedz膮 co to euro, korony szwedzkie czy funty i jak si臋 ma ich ilo艣膰 do potrzeb dnia codziennego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fajniutka 1
jesli kobitka36 nie chce podac kwoty aliment贸w jakie placi jej m膮z to jest juz podejrzane, bo dopiero bedzie wstyd jak ta kwota sie okaze niezwykle niskai podejrzewam ze tak w艂asnie jest, w przeciwnym razie juz by obwieszcza艂a na prawo i lewo ile placi jej m膮z tysiecy euro, te typy tak maj膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a niekt贸rzy to nawet pojm膮
jak si臋 powie "ojro" czy "britisz paund" :-D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kinga z Deventer
Zgadlam :) kobitko36?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a ja o konkretach
eee ja my艣l臋, 偶e zaraz napisze taka kwot臋 偶e wszyscy z krzese艂 pospadaj膮. Oczywi艣cie nieprawdziw膮 bo gdyby naprawd臋 takie kokosy na to dziecko sz艂y to by napisa艂a od razu. Teraz b臋dzie si臋 chcia艂a pokaza膰 i zobaczycie jaka tu sumka padnie:-P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 E tam nie padnie 偶adna realna
sumka. Pani zak艂ada艂a temat nie po to 偶eby si臋 spowiada膰 ze swojego chciejstwa, ale 偶eby k艂apa膰, jakie te eks s膮 nienasycone. NO I NIE WYSZ艁O. PANI 36 OKAZA艁A SI臉 ZWYK艁膭 .... pazern膮 bab膮, kt贸ra by eks i dzieci utopi艂a w 艂y偶ce wody.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 353535
najlepiej na ring i tam sobie dajcie po jednym po co sie klocic problem zawsze byl i bedzie a kazda strona bedzie obstawala przy swoim ex-ze tatusiowie za malo daja na dziecko nex-ze pierwsze zony to nienasycone babsztyle co tylko lapy wyciagaja po kase

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fgfdfdffdf
hahahahahahah 偶al "kobitki 36" hahahahahahahhahaahha wszystkie "next" s膮 takie g艂upie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zniecierpliwiony
Kiedy kobieta si臋 w ko艅cu zastanowi dlaczego jej ma艂偶e艅stwo nie wysz艂o? Kiedy te偶 zrozumie ,偶e obowi膮zek alimentacyjny spoczywa r贸wnie偶 na niej?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Oj panie ZZZZ
Czy pan nie wie o tym 偶e kobieta zajmuje si臋 dzieckiem przez ca艂y czas???? A ojciec tylko raz w tygodniu, czasem rzadziej. Mowa oczywi艣cie o rozbitych rodzinach, gdzie tatu艣 ma co艣 innego w g艂owie ni偶 w艂asn膮 偶on臋 i dziecko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zniecierpliwiony
Tak ? A jak dziecko idzie do przedszkola czy szko艂y ,staje si臋 coraz starsze ,to te偶 a偶 tak si臋 nim zajmuje , mo偶e przez dziesi膮tki lat? A czy ojciec nie zajmuje si臋? Przesta艅cie robi膰 z siebie jakie艣 strasznie zatroskane mamy ,strasznie zm臋czone t膮 trosk膮 ,naprawd臋 nikt ju偶 w to nie wierzy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie mam za grosz honoru
No bo oczywiscie 7letnie dziecko samo sobie upierze, ugotuje, uprasuje i pomoze w lekacjach, samo trafi do szkoly, na dodatkowe zajecia i do kolezanki. Samo ogarnie caly dom, poplaci rachunki i zalatwi sprawe w urzedzie. Dzieci do pewnego wieku moga conajwyzej poskladac zabawki, troszke pozniej mozna im powierzyc samodzielne robienie kanapek, znacznie pozniej proste gotowanie, nastawienie pranie i rozwieszenie tegoz. Do 13 lat nie maja zadnych zdolnosci do czynnosci prawnych, trzeba z nimi chodzic do lekarza np. Zadna matka nie zajmuje sie dzieckiem 24/7 ale nalezy zauwazyc, ze kazda matka jesli ma dzieci to zaleznie od ich ilosci ma 2,3 lub wiecej razy pracy niz gdyby byla sama. Czego nie widza tatusiowie, ktorzy uwazaja, ze skoro matka prasuje ubrania to nic jej sie nie stanie jak uprasuje dwa albo trzy razy tyle kiedy ona akurat wolalaby poczytac ksiazke. A jak gotuje obiad to musi obrac wiecej ziemniakow. A nie, przepraszam - pan Zniecierpliwiony uwaza, ze mozna obiad zamowic. No wiec moj ex placi 700 zlotych alimentow - moglibysmy za to codziennie jesc pizze przez miesiac ale nie starczyloby na nic innego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 panie ZZZ
jak dziecko idzie do przedszkola czy do szko艂y to mamusia zwykle biegiem idzie do pracy. A p贸藕niej w wywalonym ozorem p臋dzi po to swoje dziecko, po drodze zakupy, pralnia, p贸藕niej gotowanie, sprz膮tanie, pranie. W tzw mi臋dzyczasie pomoc dzieciakowi w lekcjach, uzmycie, nalkarmienie. wsp贸lne czytanie, jaka艣 zabawa..... A noc膮, gdy dziecko spi, mamusia ma czas dla siebie....... mo偶e przygotowa膰 obiad, ubranka na jutro. W 艣rodku nocy mo偶e si臋 po艂o偶y膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jak si臋 czyta
te baby to wszystko opada.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zniecierpliwiony
Tego typu panie nigdy mnie nie interesowa艂y.

Udost臋pnij ten post

panie zzzz - ma pni/ pan absolutna racje. kobieta ma sie wszystkim zajac a jeszcze stworzyc domowe ognisko i dac dupy wieczorem mezowi. jesli nie ma meza to musi wszystko obskoczyc. oswiadczam, ze jako samotna matka dwojki dzieci w wieku dorastajacym mam teraz wiecej czasu ale to wcale nie jest tak, ze mam tego czasu nie wiadomo ile. gdybym mieszkala sama to zamiast gotowac obiad zjadlabym jogurt i bulke jesli by mi sie nic nie chcialo, majac dzieci musze po pracy isc do domu, zrobic zakupy po drodze, odebrac buty od szewca albo posciel z magla, zalatwic rozne sprawy. przychodze do domu i nie mam czasu zeby sie relaksowac bo musze posluchac co maja do powiedzenia dzieci, ugotowac obiad, zagonic dzieci do zmywania, nastawic pranie, ew. cos uprasowac itd. ptzychodzi godzina 23 i doslownie padam na nos a jeszcze musze wziac prysznic, przygotowac sobie ubranie na nastepny dzien i przygotowac sie do spotkania z klientem. spie 5-6 godzin na dobe chociaz dzieci duzo pomagaja w domu, nawet nie musze sie martwic takim rzeczami jak sprzatanie bo wiem, ze corka i syn to zrobia. ale i tak od rana do wieczora jestem na nogach. i jestem w szczesliwej sytyacji ze jak nie dam rady ugotowac to mozemy zamowic pizze ale piszemy tez o przecietnej kobiecie dostajacej 200-300 zlotych alimentow, zarabijacej najnizsza krajowa i o takiej, ktorej moze byc nie stac na magiel i zamawianie pizzy w podbramkowych okolicznosciach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ghkhnkhjkhk
"Kiedy kobieta si臋 w ko艅cu zastanowi dlaczego jej ma艂偶e艅stwo nie wysz艂o? Kiedy te偶 zrozumie ,偶e obowi膮zek alimentacyjny spoczywa r贸wnie偶 na niej?" Nie wierz臋... Naprawd臋 jeste艣 tak g艂upi czy tylko udajesz? Naprawd臋 s膮dzisz, 偶e dziecko 偶yje JEDYNIE z pieni臋dzy troskliwego tatusia? Wyobra藕 sobie, 偶e wi臋kszo艣ci takich uk艂ad贸w wi臋cej na dziecko wywala matka, kt贸ra nie tylko je utrzymuje, ale tak偶e si臋 nim opiekuje i wychowuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ghkhnkhjkhk
Aha, i a'propos "dlaczego jej ma艂偶e艅stwo nie wysz艂o". Hmmm, zastan贸wmy si臋. Mo偶e dlatego, 偶e ma m臋偶a dziwkarza, kt贸ry dupczy jak膮艣 panienk臋 na boku?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ghkhnkhjkhk
Aha, i apropos "dlaczego jej ma艂偶e艅stwo nie wysz艂o. Hmmm, pomy艣lmy. Mo偶e dlatego, 偶e mia艂a m臋偶a dziwkarza, kt贸ry dupczy艂 jak膮艣 panienk臋 na boku?

Udost臋pnij ten post

pan zniecierpliwiony po prostu uwaza, ze te marne grosze, ktore dostaje wiekszosc kobiet to fortuna, ktora pozwala niepracowac i byczyc sie od rana do nocy. w innym watku przedstawilam wyliczenia. moj uwaza, ze 700 zlotych miesiecznie na dwojke dorastajacych dzieci to kupa forsy. moglabym wniesc od podwyzszenie alimentow ale mi sie nie chce lazic po sadach chociaz powinnam bo przy rozwodzie eks sie zwolnil z firmy a w sadzie mial czelnosc powiedziec, ze nie moze teraz pracowac bo choroba i rozwod go doprowadzaja na skraj zalamania nerwowego. uwaza, ze 500 zlotych alimentow na mnie to jawna kradziez kiedy tymczasem dostalam te pieniadze bo wlasnie wyszlam ze szpitala po chemioterapii, mialam dwojke dzieci, kredyt na mieszkanie i nedzna rente chorobowa. gdyby nie rodzice i robienie zlecen to umarlabym z glodu bo alimenty i renta starczayly wtedy akurat na rate i nic wiecej. oczywiscie dodatkowo musialam splacac czesc meza. zamiast po chorobie dochodzic do siebie to musialam lazic po sadach, adwokatach, ledwo zywa, po operacji i z dwojka malych dzieci na rekach kiedy szanowny ex nie mial nawet tyle przywoitosci zeby zabrac dzieci do siebie zbym mogla pojechac na badania kontrolne do innego miasta. bo jego nowa pizda do ruchania sie nie zgadzala. bo skoro placi alimenty to ja powinnam sie zajmowac. nienawidze skurwysyna z calego serca za to co mi zrobil. moze pan zniecierpliwiony nie zauwaza, ze obowiazek alimentacyjny i obowiazek opieki spoczywa na obojgu rodzicow. a tymczasem pan zniecierpliwiony uwaza, ze jak rzuci ochlap w postaciu kilkuset zlotych to juz go moze nic nie obchodzic. moj maz pojawia sie u dzieci pare razy do roku, pomijajac swieta bo przeciez wtdy musi spedzac czas z nowa zona. nastepnie nowa zona dzwoni do mnie i wrzeszczy przez telefon, ze boze narodzenie to swieta rodzinne wiec dlaczego moje dzieci i ja spedzamy swieta z jego rodzicami. dzieci z dziadkami sie nie rozwiodly a ex-tesciowie w przeciwienstiwe do ex meza kiedy wyszlam ledwo zywa ze szpitala pomagali mi codziennie przy dzieciach. nie mam pojecia dlaczego mi malzenstwo nie wyszlo. moze moj maz nie mial sily odzwignac ciezaru mojej choroby, dwojki mlaych dzieci i potrzebowal pocieszenia, ktore znalazla w ramionach praktykantki, ktora pezyszla do jego firmy? W kocu mlody wtedy byl, mial ledwo 31 lat. mogl sie spodobwac mlodej dziwce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ghkhnkhjkhk
A偶 r臋ce opadaj膮 jak si臋 to czyta. Dziwka mojego ojca te偶 mia艂a czelno艣膰 dzwoni膰 do mojej mamy, jakby to, 偶e znisczy艂a nam 偶ycie jej nie wystarcza艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ale kochane mamusie
przeciez nikt nie zmusza was do tego 偶eby miec dzieci. Pisze do tych kt贸re opisuja opieke nad dzieckiem jako wyraz martyrologii matczynej :D Boze ja tez nie spa艂am, nianczy艂a, gotowa艂am , prasowa艂am, pracowa艂am, studiowa艂am i jakos tego nie wyrzucam przy kazdxej okazji. Oczywi艣cie niekt贸rzy ojcowie to dno bagienne...az wstyd !!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kilka lat po rozwodzie
jestem! emocje opad艂y, ale ostatnio m贸j ex chcia艂 koniecznie spotkac sie z c贸rka.By艂am zdziwiona, bo robi艂 to 2 razy do roku, a tu prosze po miesiacu dzwoni ze przyjedzie. Pomysla艂m ok. moze cos mu sie zmieni艂o, ojcowskie uczucia jakos mu odzy艂y. Okaza艂o sie 偶e chcia艂 przyjechac ,偶eby pochwliac sie nowym autem ( o zgrozo!!!!), C贸rka by艂a zadowolona bo tatus jedzie. A tatus owszem przyjecha艂, niestety nie m贸g艂 pochwalic sie przede mna, bo akurat wyjecha艂am na weekend. C贸rka prawie 17 lat wiec nie mia艂am cykora o ni膮, zw艂aszcza ze pod opieka ojca jakby nie by艂o. Po powrocie pytam, jak spotkanie? dobrze, tata kupi艂 sobie nowy samoch贸d!!super odpowiedzia艂am, a co tobie kupi艂 w ramach spotkania,( bo ostatnio 偶adnego suwenira jej nie przywi贸z艂) A c贸rka- 偶e nic!Zrobi艂o mi sie strasznie przykro, nic nie powiedzia艂am,偶eby jej dalej nie do艂owac. Nastepnego dnia posz艂am na zakupy, kupi艂am jej kosmetyki o kt贸rych m贸wi艂a ostatnio. Przynios艂am, wr臋czy艂am,dziewczynie troszke humor wr贸ci艂. Pisze troszke, bo kupi艂am ja, ona czeka艂a na gest ojca a doczeka艂a sie nic.Powiedzia艂am jej 偶e przeciez ma prawo powiedziec tato chod藕 p贸jdziemy kupic to czy tamto. Ale dziewczyna jest honorowa, powiedzia艂a,ze nie powie mu nic. Bo to tata powinien wiedziec ze ja czekam. mia艂am nawet pomys艂 zeby do niego zadzwonic, ale na szczescie zrezygnowa艂am. nie bede go uczyc ca艂e 偶ycie ze do dzieci nie jedzie sie z go艂膮 艂apa. M贸j obecny ma偶 ma syna,ale to ja mu podpowiedzia艂am, ze na spotkania z synem musi miec cos nie cos w kieszeni. Albo kasa, albo jakis prezencik bo dziecko czeka!!Nie wazne czy nieletnie czy doros艂e. I on tak w艂a艣nie robi. To nie jest forma jakiegos przekupstwa,ale co to ojciec jak na spotkanie z dzieckiem idzie czy jedzie z pusta r臋k膮. To wszystko zalezy mimo wszystko od kobiety.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jjhjhjhjhh
"ale kochane mamusie przeciez nikt nie zmusza was do tego 偶eby miec dzieci. Pisze do tych kt贸re opisuja opieke nad dzieckiem jako wyraz martyrologii matczynej" T臋pa dziewczynko, te posty s膮 odpowiedzi膮 na skomlenie frajer贸w-uciekinier贸w-tatusi贸w i ich tanich dziwek :) Nikt si臋 nie u偶ala, tylko przedstawia REALIA.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 otryo
drogie matki polki meczennice -slownictwo macie rynsztokowe ,dzieciaki beda zapewne mialy sie co uczyc

Udost臋pnij ten post

Wiekszosc kobiet uczciwie chciala miec dzieci ale ich mezowie tez. To nie jest tak, ze wszyscy nagle zostali wrobieni w dzieci i malzenstwo. Nie, zazwyczaj bylo tak, ze facet sie oswiadczal, bym slub, dzieci a potem kochanka albo kochanek. Dzieci zostaly z matka wiec matka sie nimi zajmuje. Ale o ile mnie roboty by miala gdyby do pomocy byl jeszcze tatus, ktory moze odebrac ze szkoly, wstawic pranie, podgrzac obiad, odwiezc dziecko na zajecia albo zaprowadzic do lekarza, wziasc chorobowe na zmiane z matka jesli dzieci choruja? Tego jakos zaden tatus nie widzi. Podam przyklad z zycia. Wyjechalam w delegacje na dwa tygodnie i ustalismy, ze w weekend dzieci zabiora dziadkowie ale w tygodniu musza byc u ojca bo z kima mam zostawic 10 i 12letnie dziecko? Przeciez nie bede szukala na gwalt opieknki na caly tydzien. Po trzech dniach dostalam telefon od ex, ze: -dzieci za duzo jedza, pewnie specjalnie im kazalam objadac ojca -dzieci mysja sie codziennie przez co zuzywaja duzo wody -dzieci domagaly sie warzyw i owocow a przeciez wiadomo, ze owoce powoduja tycie i psucie sie zebow wiec ich nie bedzie cytrusami karmil -dzieci pala dlugo swiatlo przez co zuzywaja duzo elektrynosci i dlaczego corka nie chodzi spac o 21 tylko siedzi i czyta ksiazki przez co marnuje oczy i zaraz trzeba bedzie okulary kupowac a wiadomo jaki to wydatek bo gowniara na pewno zechce markowe oprawki. -dzieci nie dostaly ode mnie kieszonkowego dostaly ale sie okazalo, ze musialy dokupowac jedzenie bo kochany tatus wydzielil ile kromek chleba moga zjesc. wiadomo, ze dorastajacy chlopak sie dwoma nie naje, szczegolnie jak uprawia sport. Cala litania. W koncu sie okazalo, ze musialam zostac w tej delegacji jeszzce tydzien wiecej. Szanowny malzonek uznal, ze potraci mi za te 3 tygodnie alimenty a nastepnie wyslal mi rachunek ile mam mu zwrocic za koszty pobytu dzieci w jego domu. Myslalam, ze padne !

Udost臋pnij ten post

Albo szczyt bezczelnosci. Kupilam synowi garnitur bo mial zakonczenie roku w gimnazjum, bal i szykowalo sie wesele. 450 zlotych, groszowy wydatek w sumie a jego ojciec - no dlaczego taki drogi, on nawet sobie za tyle nie kupuje, czy nie moglam wziasc troche wiekszego bo przeciez z tego zaraz wyrosnie, dlaczego musi isc na bal na zakonczenie roku, dlaczego place tez za osobe towarzyszaca. i to wszystko tylko dlatego, ze poprosil ojca o pare groszy ekstra na kwiatki dla dziewczyny. i ze ojciec nie bedzie placil za takie wymysly. Pytal corki co chce na urodziny. Powiedziala, ze ksiazke, konkretny tytul, kosztowala 34.99 w empiku. Wiecie co kupil? Przeceniona z kiosku jako dodatek do gazety, ksiazeczke z seriii literatura na obcasach za 3.99 z cena bo uznal, ze 34.99 to za duzo jak na ksiazke dla dziecka. I oczywiscie nie obchodzi go, ze nastoletnia corka czyta ksiazki, ma zaintersowania i nie szwenda sie po nocach z podejrzanym towarzystwem. Corka po prostu za duzo kosztuje. Moze bym nie narzekala ale to wszystko dlatego, ze nowa zona mojego exa jest tak nastawiona. Ja, ja, ja i tylko ja. I ciagle jej malo. dzieci za raz na miesiac u ojca a i tak po pobycie wysyla mi rachunek ze skrupulatnym wyliczeniem co dzieci zjadly, spis z licznikow ile wody poszlo :O itd. Kiedys pytalam exa po co ta szopka, przeciez to jego dzieci i sie dowiedzialam, ze on placi alimenty za caly miesiac a skoro dwa dni sa u niego to na jego koszt wie ma prawo sobie to odliczyc a jego nowa zona to dla dzieci obca osoba. A jak wiadomo obca osoba nie bedzie sobie odejmowala od ust zeby dac cudzym dzieciom. swoich dodajmy nie maja.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co za debilizm
Piszesz kretynko: ale kochane mamusie przeciez nikt nie zmusza was do tego 偶eby miec dzieci. Pisze do tych kt贸re opisuja opieke nad dzieckiem jako wyraz martyrologii matczynej Boze ja tez nie spa艂am, nianczy艂a, gotowa艂am , prasowa艂am, pracowa艂am, studiowa艂am i jakos tego nie wyrzucam przy kazdxej okazji. Oczywi艣cie niekt贸rzy ojcowie to dno bagienne...az wstyd !!!!!! ZASTAN脫W SI臉. NIKT R脫WNIE呕 NIE ZMUSZA艁 PAN脫W DO TEGO 呕EBY P艁ODZILI DZIECI. ALE WYOBRA殴 SOBIE - ONI CHCIELI. M脫J MI NAWET ZARZUCI艁 呕E DZIECI NIE CHCIA艁AM ZARAZ PO 艢LUBIE. P脫殴NIEJ MU SI臉 ODWIDZIA艁O - BO DZIWKA SI臉 POJAWI艁A, I JU呕 W艁ASNE DZIECI PRZESTA艁Y PANA INTERESOWA膯, WOLI BACHORY TEJ SZMATY. GDYBYM WIEDZIA艁A 20 LAT TEMU 呕E TO TAKI PALANT, NA PEWNO BYM JEGO 呕ON膭 NIE ZOSTA艁A. A BIEGA艁 ZA MN膭 D艁UGO, PONAD CZTERY LATA. WI臉C ZANIM ZN脫W WYSKOCZYSZ Z TAKIM ODKRYCIEM POMY艢L - TO NIE BOLI !!!!!!!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co za debilizm
debilka ze mnie byla ze wyszlam za niego i jest w dalszym ciagu

Udost臋pnij ten post