Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

humorzasty koala

spotkajmy ssię i walczmy z kg

Polecane posty

eshera to mamy podobny wzrost tylko ze ty masz juz taka wage jaka ja bym chciala osiagnąć ale kazdy ma swoje progi wagowe jesli chodzi o ten specyfik to z tego co samo wyczytała jest wydawany w aptece za recetą poza tym oprocz tego ze sie chudnie jest troche efektów ubocznych tj. kolatanie serca, duszności, suchosc w ustach, opóznienie miesiaczki, moze powodowac zaburzenia podczas prowadzenia pojazdów mechanicznych i jednym z podstawowych warunkow zeby mozna bylo ja uzyskac jest nadawga wrecz otyłośc BMI >= 30 lub BMI>= 28 ale tylko wtedy gdy w sposob niefarmakologiczny przez 3 miesiace nie mozna zrzucic stosujac diete i ruch okolo 5 kg wiec nie jest latwo sie do tego dobrac

Ja kiedyw w "dobrych" czasach wazylam 58 przy wzroscie 160 (albo 162 tak w sumie to nigdy sie nie mierzylam od liceum :) ) a z tym brakiem pracy...coz, to nie jest wcale tak fajnie, uwierz mi, zawsze to jest siedzenie na utrzymaniu meza, a wiesz, jak pieniadze czasem potrafia sklocic jeszcze dwa lata temu przed slubem pracowalam na pelnym etacie, czasem po 12 godzin, dojezdzalam 2 godziny w jedna strone. i jeszcze trzeba sie bylo uczyc, ale nie narzekalam, zawsze to jest wyjscie do ludzi, zajecie sie czyms innym niz tylko kafe ;) ksiazki i obiadek do ugotowania...jakos zkapcanialam... Koala czy to oznacza ze nie potrzebujesz juz tlumaczenia? a tak sie ucieszylam ze moge potrenowac ;)

wlasnie ejsli chodzi o skutki uboczne: siostra narzekala bardzo na suchosc w ustach...skora byla dosyc wysuszona. o ustach nie wspomne!!! nalezy wypijac duze ilosci wody niegazowanej... i oczywiscie co sie wiaze z braniem takich farmaceutykow.....nie masz apetytu!!! ja jestem ostrozna z takimi cudenkami....lepiej zrobic pare brzuszkow w domu..i efekt murowany....trzeba sie tylko za to zabrac :/ mowic latwo---gorzej wykonac:/

koala..znalazlas juz cos? ja nadal szukam! Czarna..oczywiscie ze tak jest....nigdy nie dogodzisz! jak siedzisz w domu- chcialabys do pracy- jak pracujesz - chcialabys siedziec w domu!!! pewnie ze sie ciesze ze pracuje, tyle ze naprawde w roku akademickim...mam taki obled...ze wracam do domu, pod prysznic i do lozeczka..jestem tak wykonczona!!! a i owszem- wlasna kasa...to wlasna kasa!!! klotnie o pieniadze- robia sie nawet z wydanego grosika!! jeszcze kiedys zatesknimy za latami nauki ;)

fanta swieta prawde mowisz ja zawsze bylam pulchna ale w granicach a jak poszlam na studia to zamias sie wziasc za siebie to sobie folgowalam w dodatku mieszkalam razem z kolezanka ktora mogla jesc i nic albo bardzo malo przybierala ja za to roslam rowniutko i jak w koncu przeprowadzilam sie razem z narzeczownym owczesnym obecnym panda to zaczelam sama sie rzadzic i troche stracilam ale i tak bylam przy kosci dosc dosc bo wazylam 65 potem jeszcze sobie zima pofolgowalam i uroslam jak na drozdzach do 69 po swietach noworocznych jak staelam na wadze to myslamm ze sie przewroce tym bardziej ze za pol roku mialalm brac slub a gdzie sobie cos kupic chyba tylko jakis worek na kartofle no i sie zaczelo motywacja byla szalona dieta nie jakas drakonsta ale przyznam ze niskokaloryczna i 100kcal w dodatku zero bialego pieczywa tylko ciemne ( tak mamm do dzis) zero cukru slodyczy mało ziemniaków tłuszczy i innych rzeczy za to duzo surówek zup[ warzyw chudych mięs i tak zjechałam do maja do 58 a potemm siadłam na laurach choc jeszcze dietkowalam ale juz z mniejsza intensywnoscia a po slubie to juz całkiem sobie odpuuscilam i tak spowrotem uraosłam sobie do 61 wiec na moim wlasnym przykładzie moge powiedziec ze nie trzeba sie truc jakimis prochami tylko niekalorycznie racjonalnie i ruch i samo przyjdzie tylko troche trzeba byc cierpliwum i czekac na skutki

potrzebuje tylko co wlac gdzie nacisnac i ile włożyć do tego ekspresu kawy zeby sie w koncu napic tego bhp czy jak to zwa nie potrzebuje tylko po prostu jak to działa

dokladnie...w moim przypadku bylo odwrotnie...dopoki mieszkalam sama odzywialam sie zdrowiej...nie bylo tlusto, mniej slodyczy...uwazalam na to co jem. odkad mieszkam z chlopakiem- zaczely sie obiadki- chlop musi zjesc!:( wiec sie przylanczalam do niego...nim sie zorientowalam waga pokazywala niesamowita ilosc mojego cialka...kij tam z waga...spodnie zaczely sie jakos dzwinie kurczyc na mojej szanownej osobie;) wiec postanowilam cos z tym zrobic...pewnie ze mialabym jeszcze wiekszaa motywacje- gdybym wiedziala ze wychodze za maz, czy z roznych innych powodow.... wiec tak zasmiecilam moj organizm i faldki na brzuchu staly sie niemilosiernie meczace... wiem jedno- zdrowe odzywianie..i wiecej ruchu!!!to jest przepis na ladna figure i lepsze zdrowie!!! co do odzywiania- powoli dochodze do przeszlosci.....co do ruchu...mhm...jakos ciezko mi sie ruszyc!!! ale sie rusze;) musze to sobie tylko postanowc...i wybiegne z domu!!! dziewczyny...napozniej w poniedzialek nie poznacie kolezanki!!!! bede biegac...i krecic hula hoop....nie mam innego wyjscia:/ zostaje z psem od ciotki...wiec pies musi 3 razy dziennie na spacer! i nie bede mogla patrzec jak hula hoop stoi i opiera sciane!!! wiec trzymajcie kciuki.... mam nadzieje ze wroce "piekna, zgrabna i powabna" :D zawsze to mowie do kurczaczka :D i nigdy mi to nie wychodzi :D

zaczne od instalacji: 1. Umiesc urzadzenie w miejscu z dala od karnow i zlewow 2. Sprawdz, czy napiecie w gniazdku odpowiada napieciu wymaganemu dla tego urzadzenia, (potem cos tam pisze o gniazdku z uzieieniem i jakies tak oznaczenia pewnie dla elektrykow ;) ) producent nie odpowiada za zniszczenia powstale w wyniku nieodpowiedniego uziemienia urzadzenia :) 3. razie niezgodnosci wtyczki z gniazdkiem nalezy zastapis wtyczke odpowiednia, moze to wykonac tylko wyspecjalizowany pracownik :), w razie uszkodzenia nalezy sie skontaktowac z serwisem 4. nie ustawiac urzadzenia w temperaturze 0 lub ponizej zera, mroz moze uszkodzic urzadzenie

to ja swojemu zaraz po slubie niedawno powiedzilam ze nietety cyrograf podpisany GPS zalozony wiec juz bedzie mnie musiał kochac bez wzgledu na wszystko i bez wzgledy jak bede to mnie po prostu zabił swoją odpowiedzia ze kochac to on nie musi bo CHCE i to jego dobrowola decyzja ( zawsze musi przykontrować mi :P) tak mi to zapadło strasznie w pmiec miłe :D

1. Napelnij dzbanek zimna woda do poziomu zaznaczonego na boku dzwanka odpowiadajacego ilosci filizanek kawy jaka chcesz przyrzadzic nie przekraczaj ilosci 10 filizanek, zeby uniknac przeciekania urzadzenia 2. wlej wode do zbiornika (ilosc kawy bedzie mniejsza niz ilosc wlanej wody, poniewaz czesc wody zostanie w kawie, czesc wyparuje 3. umiesc dzwanek na plycie grzejnej, upewniajac sie ze jest na nim pokrywka, pokrywka powoduje, ze aromat kawy nie ucieka, dlatego powinna ona byc podniesiona od strony uchwytu (szczerze mowiac nie wiem co to ma z tym wspolnego ale tak napisali :) ) 4. umiesc kawe w filtrze uzywajac dolaczonej miarki i wyrownaj powierzchnie, jako generalna zasade w ilosci kawy przyjmij srednio 7 gram kawy na filizanke, ale oczywiscie ilosc kawy zalezy od upodoban konsumenta :) uzywaj kawy dobrej jakosci, srednio zmielonej, przeznaczonej specjalnie do ekspresow 5. Zamknij pokrywe, wcisnij przycisk "coffee" , czerwona lampka z napisem "on" po lewej srronie pstryczka oznacza, ze urzadzenie pracuje, kawa zacznie sie pojawiac po kilku sekundach a skonczy w momencie, kiedy uslyszysz charakterystyczny dzwiek gulgotania, co oznacza, ze zaparzanie sie skonczylo Normalne jest, ze urzadzenie emituje pare w czasie parzenia oraz ze wokol pokrywy moze sie zebrac skroplona woda. Poprzez pozostawinie wlaczonego przycisku "coffee" po zakonczonym parzeniu kawa pozostanie w idealnej temperaturze teraz bedzie cappuccino :)

sorki jak pisze jakies glupoty, ale nie zagladam na te rysunki, jak cos jest oczywiste a ja to napisalam to przepraszam :) 1. wlej wode do bojlera (haha, napisali tak na pewno, zeby odroznic ten pojemnik od pojemnika na wode do zwyklej kawy :) ) odkrec zakretke bojlera w kierunku przeciwnym do ruchu wskazowek zegara :) 2. napelnij dzbanek z miarka do poziomu max 170 g 3. wlewaj powoli do bojlera, upewniajac sie, ze guzik "cappuccino" jest wylaczony, oraz ze pokretlo (guzik) "para" jest wylaczony, ta ilosc wody zapewnia 15 - 20 cappuccino ostrzezenie: jesli bojler jest napelniany podczas gdy jest goracy (na przyklad parzenie cappuccino jest w trakcie a woda sie skonczyla) powinno sie dolac tylko tyle wody ile brakuje (pokazane gdziec powyzej, ale nie wiem gdzie :) )a nie do pelna, bo jesli doleje sie do pelna zakloci to prawidlowe spienienie mleka. 4. zamknij pokrywe bojlera przekrecajac zgodnie z ruchem wskazowek 5. ze wzgledow bezpieczenstwa nie jest mozliwe odkrecenie pokrywki bojlera w trakcie gdy jest on goracy, nalezy poczekac az cala woda zostanie zuzyta lub do czasu wystygniecia bojlera kolejne napelnienie bojlera moze nastepowac zgodnie z powyzej wspomnianym zaleceniem i tylko w przypadku calkowitego zuzycia wody teraz nastepuje przygotowanie wloskiej kawy do cappuccino ale Elvisek musi isc na chwile do kuchni :) wiec wroce gdziec za 20 minut i dopisze reszte ok?

oj capuccino lubie jak bedziecie w okolicy zaprosze was jak juz no na razie parze wode bo wole kilka razy przetestowac na sucho( znaczy na mokro ale bez kawy:P)